Gündelikçi nasıl bulurum ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
25.895
30.305
35
Merhaba herkese
Ben işini iyi yapan bir gündelikçi arıyorum. Gelenler genelde üstünkörü yapıyor. Kendi başıma da yapamıyorum.
Çevremde de tavsiye edecek kimse yok.
İyi bir gündelikçi nasıl bulurum ?

Gündelikçinin iyisi çok nadir denk geliyor.
Genel olarak asla düzgün iş yapmıyorlar, sadece görüntüde yapmış gibi yapıyorlar
İllallah ettim ben de.
Bir abla vardı bana 8 yıl geldi, hayatımda bir tek ona anahtarımı veriyordum, gerçekten onun gibisini görmedim dört dörtlüktü gerçekten. Ama artık aynı şehirde değiliz. 2 yıldır 10 kişiyi çağırdım, yok hepsi birbirinden beter. Ama sorsan hepsi dolu, hepsi çok iyi yapıyor.
3 çocukla çalışan biri olarak haftasonları yarım gün temizliğe gelen kadın gibi ev temizliyorum, sırf kadın bulamadığımdan.
Uyuz ediyorlar insanı, gözünün yaşına da bakmıyorlar.
Başta anlaşıyorsun, asla anlaştığın gibi yapmıyorlar, fazla para vereyim yap dedim en son gelene, yok saatim dolunca 1 dakika parayla da yapmam dedi, banyoyu tuvaleti temizlemeden çıktı gitti, nefretlik geldi bana da valla. Tok satıcı gibiler bir de, cazgırlar. En son 800 e almıştım, şimdi 1300 diyor. Bir de haftanın 5 günü dolular, boşa okumuşuz, temizlik yapsak paraya para demezdik.

Genel olarak asla düzgün iş yapmıyorlar, sadece görüntüde yapmış gibi yapıyorlar
İllallah ettim ben de.
Bir abla vardı bana 8 yıl geldi, hayatımda bir tek ona anahtarımı veriyordum, gerçekten onun gibisini görmedim dört dörtlüktü gerçekten. Ama artık aynı şehirde değiliz. 2 yıldır 10 kişiyi çağırdım, yok hepsi birbirinden beter. Ama sorsan hepsi dolu, hepsi çok iyi yapıyor.
3 çocukla çalışan biri olarak haftasonları yarım gün temizliğe gelen kadın gibi ev temizliyorum, sırf kadın bulamadığımdan.
Başta anlaşıyorsun, asla anlaştığın gibi yapmıyorlar, fazla para vereyim yap dedim en son gelene, yok saatim dolunca 1 dakika parayla da yapmam dedi, banyoyu tuvaleti temizlemeden çıktı gitti, nefretlik geldi bana da valla. Tok satıcı gibiler bir de, cazgırlar. En son 800 e almıştım, şimdi 1300 diyor. Bir de haftanın 5 günü dolular, boşa okumuşuz, temizlik yapsak paraya para demezdik.
Sorma yaa
Bir toz alıp gidiyorlar üstünkörü
Sadece eve gelen değil
Benim çalıştığım yere gelen de ayenn böyle idi
Parasını fazladan verelim düzgün yap dediğimiz halde yapmadı
En zor buluna şey kesinlikle

Sorma yaa
Bir toz alıp gidiyorlar üstünkörü
Sadece eve gelen değil
Benim çalıştığım yere gelen de ayenn böyle idi
Parasını fazladan verelim düzgün yap dediğimiz halde yapmadı
En zor buluna şey kesinlikle

İllallah ettim ben de.
Aboooov 1300 ne ? Eviniz çok mu büyük neden bu kadar istiyorlar. İstanbul’da iyi bir semtte oturuyorum. 750 alıyor ama evim ufak biraz benim. Hadi 1000 olsun. 1300 neeeee 😢

Benimki de iyi temizlemiyor ama çamaşırlarımı yıkayıp ütülüyor toz al süpür vileda bitti gitti. Detay yok. Detay aramayı bırakalı çok oldu.. :KK43:

Aboooov 1300 ne ? Eviniz çok mu büyük neden bu kadar istiyorlar. İstanbul’da iyi bir semtte oturuyorum. 750 alıyor ama evim ufak biraz benim. Hadi 1000 olsun. 1300 neeeee 😢

Benimki de iyi temizlemiyor ama çamaşırlarımı yıkayıp ütülüyor toz al süpür vileda bitti gitti. Detay yok. Detay aramayı bırakalı çok oldu.. :KK43:
Nereden buldunuz acaba

Zam yapmışlar. Daha yeni evimin bütün eşyalarımı yeniledim, yeni eşyanın pisliği de az, çocukların odaları var onlarda da çok eşya yok, döküntüleri de her çocuk gibi. Ben gelmeden toplarım bi d ortalığı, evim 4+1 ama ıvır zıvırım döküntüm yok, adı 4+1 ama. 2 kişi geleceklermiş iş bitmiyormuş, hep bahane, mıy mıy yapınca bitmiyor tabi, ve 30 km uzaktaki evine arabamla bıraktım bi de otobüste rezil olmasın diye, fırsat kollluyorlar fiyatı nasıl artırsak diye. Daha önce gelenler tek kişi geliyordu iş de bitiyordu, isteyen bitirir, tamam madem 1000 vereyim dedim, başkasına 1500 saba 1300 olsun hadi dedi, şaka gibiler ya, bana temizlikçi demeyin nevrim dönüyor :) başak burcuyum bi de, öğle arası işten evw gelip ev süpüren biriyim:)

Çamaşır ütü toz alma süpürme silme.. daha ne olabilir ki

Banyo WC mutfak yok.
Mutfak dolabı silme yok.
Cam yok.
Eğilerek yer silme yok.
Valla vileda ile silmeyi ben kabul etmiyorum
Ben her hafta pazar günü evi süpürüp toz alıp vileda ile silip banyo tuvalet yıkıyorum zaten.
Benim yapamadığımı yapması lazım gelenin.
Yok onu yapmam yok bunu yapmam zorluyorlar bir de.
Başta anlaştığın halde son dakika birşey çıkarıyorlar

Mersin de 1000-1200 arası ücretler belki daha fazla isteyende vardır .

Valla vileda ile silmeyi ben kabul etmiyorum
Ben her hafta pazar günü evi süpürüp toz alıp vileda ile silip banyo tuvalet yıkıyorum zaten.
Benim yapamadığımı yapması lazım gelenin.
Yok onu yapmam yok bunu yapmam zorluyorlar bir de.
Başta anlaştığın halde son dakika birşey çıkarıyorlar

Benim önceliğim kıyafetlerim dolabım tertipli olmalı. Sabah işe giderken aradığımı bulmalıyım. Eşim kumaş pantolon gömlek giyiyor onun ütüleri önemli. Benim de kıyafetlerim spor değil maalesef. Temizlik kriterlerim çok düştü. Evde bakıcımız da var o da destek oluyor biraz biraz. Ama dolabım dağınık olursa çamaşırlıkta kıyafetim olursa çıldırıyorum. 2 yaş beybi var hafta sonu sadece onunla ilgileniyorum. Bir çamaşır bile alıp katlamam.
Evi iyi temizlenenler ütülerime laf ediyor haftada iki gün gelmem lazım vs başlıyorlar. Eee dedim yetti. Ütüm tam olsun evi bok götürsün artık.
Bir de bakıcıyla kavga ediyorlar. İki kişiyi zor idare ediyorum.

ben almıyorum
soruya cevap değil biliyorum ama

gündüz evde olduğumda ev süpürüyorum -robot süpürgem yok

akşamları bir gün vileda yapıyorum
bir gün çamaşır yıkayıp toplayıp dolap yerleştiriyorum.

kış boyu ütü yapmam ama kışlık giysi dolabımla yazlık giysi dolabım ayrı, yazlıkları 4-5 seferde toplu toplu olacak şekilde yaza girene kadar ütülüyorum. kışa girerken de az sayıdaki kışlık ütülenecekleri ütülerim bitti. o yüzden ütü günüm yoktur.

bir gün buzdolabı düzeltiyorum (yeşillikleri ayıklarım ,meyve sebze yıkarım, ben yemekleri de genelde akşam yaparım)
bir gün de genel olarak evi toparlarım.

duşu yatmadan alırım, banyo tuvaleti temizler, duşumu alır, çamaşır suyu vs. ne sıkacaksam dökeceksem bitirir işimi çıkarım.

böyle bir rutinim var, evde olduğum sürece elim hep birşeylerin üzerinde olur. ama temizlik günüm gibi bir şey yoktur. bilgisayar başında çalışıyorum kalkıp yarım saat - 1 saat iş yapıp geri otururum.

hepsi bittiyse dolap, cam, kapı filan silerim.

çocuğum olsa evi en sade ve robot süpürge girecek şekilde döşerdim sanırım. mümkün mertebe ütü olayına da girmemeye çalışırdım. bir de dağıtmazsan toplaması kolay :KK70:
bizim evlerde çok eşya, çok ıvır zıvır var genel olarak

temizlikçi kadın anneme aradık en son bulamadık
annem zaten pek gönüllü değildir eve yabancı sokmaya ama 65ine geliyor, düzgün birini bulsak artık alsın bir düzen oluştursun istemiştik, yok aradık taradık yok. ya boş günü yok, ya o mahalleye gelmiyor, ya ücretler uçuk.

açıkçası annemin tedirgin ola ola eve yabancı birini sokması ve üstelik temizliğini de %99 beğenmeyecek olması yerine biz evdeki eşyaları azaltma yoluna gidiyoruz
önce fazla eşyasını eleyip dağıtıyoruz şu anda
sonra da koltuk takımlarını vs. robot süpürgeye uygun olarak yeniliycez

büyük temizlik yapmıyor, onun yerine annem oda oda siliyor camları filan
eskiden çok büyük perdeleri vardı mesela çok zor oluyordu onları da değiştirdik
böyle böyle gidecek süreç sanırım

X