• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günde 500 gr Verdiren Yoğurtlu Kür

nebiliyim canım yiyorsun veriyorsun ben yemiyorum veremiyorum:D:D:D
bende araştıracağım şu selahattin dönmez i
bende 73 72 ile başladım diyete şuan 63 kiloyum başta çok spor yaptım ama okadar sıktıki spor şimdi içimden gelmiyor nerdeyse 1 2 aydır spor yapmıyorum doğal olrak kiloda veremiyorum yani şimdi başlıyayımmı sizce:D hedefimde 58 sonrada 55
benim bisikletimde var en iyisi onu meydana çıkarayım geri:D

İlk zamanlar yağlarını kasa çevirdiysen artık tartıda eksilmiyorsun sanırım inceliyorsun o yüzden başta spor yapmayın yürüyüşle destekleyin sonra son kalan ufak tefek kiloları kasa çevirin ki diyeti bırakınca kaslar gelen kalorileri yaksın diyorlar ben ona inandım bir spor hocası da öyle söylemişti ben öyle yapmaya karar verdim. Bence sen artık şimdi spora başlamalısın yürüyüş yapmayı dene 60 dan sonra kardiyo ve kas yapıcı spor yaparsın. Ben trambolin almıştım ama şimdilik çıkmıyorum üstüne 60- 63 kilo arası başlamayı düşünüyorum. Ama trambolin süper bişey tabi devamlı yaparsan geri almaz insan kiloları :)))))))))

ya uzun süre yapan yok mu bunu 1 haftada kaç kilo verdnz mesela

zepwins ben pazartesi başladım devamlı aynı gr da vermiyorum ama 5 günde toplamda 1,5 kilo oldu 69,5 la başlamıştım 68 oldum haftaya adetim gelecek o yüzden tam bilemiyeceğim ne kadar verdiğimi . Biraz diyet yemekler yesem daha doğru olacak ama işte yapamadım. genede süper 1,5 kilo 200 300 de pzt. kadar versem güzel bence 3 aydır diyette olunca anca haftada 1 kilo gidiyor çünkü.

Ama 2 gündür ateş basmalarım çoğaldı sanki her yemekte ateş basıyor geçiyor menapoza girmiş gibiyim kullandıkça daha etki gösteriyor belkide 20 gün kullanayım 1 hafta ara vereyim diyorum.

kızlar konu ilgimi çekti. sabah ve akşam olmak üzere 2 kase yedim ama zerdaçal bulamadım koyamadım. 57.9 çıktım bugün bakalım ne olacak

bir de tartım hassas dijital ama bir gün 58 birgün 57 bir gün 56 çıkıyorum ben .bu suya ,wc ye göre değişiyor.neyse bakacağım 1 hafta deneyeyim umarım 55 li bir sayı görürüm:16:

kızlar bugün 200 gr fazla çıktım normal karşılıyorum adetimi 1 haftadan az kaldı normaldede bu zamanda fazla çıkıyodum yine yemeye devam etcem ama size doğru tahmini anca adetim bittikten sonra yazarım bu arada ben sadece akşamdan yemeğinden önce yiyiyorum 3 kere çok gibi geldi geçen akşam karnım nasıl kaşınıyor kıpkırmızı oldu o an aklıma bile gelmedi eşimde dedi sana bişey dokunda galba dedi ertesi sabah aklıma geldi sanırım kan dolaşması gibi bişey oldu sıcaklık olarakta çok yüksekti inş sizler bu arada iyi kilo verirseniz

Kızlar merakta bırakmayın diye yazıyorum dün 56.9dum bugün 57.2 çıktım. Yememe dikkat ettim ama aldığım yarım kadeh şarap gece sonunda 3 kadehi buldu:)) hopppp kafadan 350 kalori :)) bide bu sizde kabizlik yaptı mı? Bende yaptı bu yüzdende bugünkü kilom bana ait değil. Ha bide 2 kadehte tekilam vardı unutmuştum :))

Keyif gunü oldu yani dün anlayacağınız...

Ama bugün somon yarında enginar hazırlıyorum, haftasonu niye hep böyle dağılıyorum yaaaa :(( :))))))

kızlar konu ilgimi çekti. sabah ve akşam olmak üzere 2 kase yedim ama zerdaçal bulamadım koyamadım. 57.9 çıktım bugün bakalım ne olacak

bir de tartım hassas dijital ama bir gün 58 birgün 57 bir gün 56 çıkıyorum ben .bu suya ,wc ye göre değişiyor.neyse bakacağım 1 hafta deneyeyim umarım 55 li bir sayı görürüm:16:

dün 57.9 dum bugün 57.4 çıktım 2 kase yedim. dediğim gibi her gün farklı çıkıyorum. ama hedefi 500 gramı görmek beni mutlu etti

sevgi kelebeği napıyosun? uzun zamandır görmüyodum seni.

benim topikte 59 ile başlayıp 56 oldum en fazla .bu kadarıda beni çok rahatsız etmedi...iyiyim canım ben seni takip ediyorum ve azmine başarına hayran kaldım 63 e düşüp hala bırakmamanı da tebrik ederim. senin ki durma sürecine girmiş olabilir çok verdin çünkü umarım almazsın.. benim eskiden derdim sadece kilo idi şimdi kafama bir şeyleri takmaktan kiloyu unuttum gitti, çok şükür almadım ama...

Malesef ben vermek yerine aldım..Yediklerime de dikkat ediyorum..58.7 ile başladım tartılmayacağım dedim ama dayanamadım.Bu gün 58.9 çıktım.:43:

benim topikte 59 ile başlayıp 56 oldum en fazla .bu kadarıda beni çok rahatsız etmedi...iyiyim canım ben seni takip ediyorum ve azmine başarına hayran kaldım 63 e düşüp hala bırakmamanı da tebrik ederim. senin ki durma sürecine girmiş olabilir çok verdin çünkü umarım almazsın.. benim eskiden derdim sadece kilo idi şimdi kafama bir şeyleri takmaktan kiloyu unuttum gitti, çok şükür almadım ama...

saol canım. verdim ama dediğin gibi duraklama donemi yasıyorum artık. 10 günde 15 günde falan ancak 1 kilo gidiyo. bi de diyeti biraz hafiflettim artık. mesela hafta sonları piknikler falan oluyo, dikkat etmiyorum hiç. senin kilon da çok güzelmiş valla. tam olmak istediğim kilo :) benim hedef hala 55 ama bakalım varabilecek miyim. varsam da uzun sürücek belli oldu.

Bugün tartıldım ve sadece 100 gr gitmiş 67,9 cumadan sonra ipin ucu kAçıyor çocuklar eşim derken yememi ayarlayamıyorum. bugünde sabah iyi geçti ama eşim güzel bir yemek hazırladı onu yiyeceğiz saat 5 gibi daha bişey yemem artık. inşallah veririm. yarın tam 1 hafta olacak.

Allahım gene boğazımı tutamadım kızlar 8 gibi biraz meyve ve saat 9 da çok ince bir dilim kestaneli yaş pasta yedim. Yarın ne olacak bakalım. Eşim ne zaman diyete girsem tatlı alır normalde yemeyen adamın tatlısı gelir ne yapalım tutmaya çalışıyorum kendimi ama tutamadım azcık yedim pişmanım bir tane form çay içeceğim şimdi yarın görüşürüz.

Allahım gene boğazımı tutamadım kızlar 8 gibi biraz meyve ve saat 9 da çok ince bir dilim kestaneli yaş pasta yedim. Yarın ne olacak bakalım. Eşim ne zaman diyete girsem tatlı alır normalde yemeyen adamın tatlısı gelir ne yapalım tutmaya çalışıyorum kendimi ama tutamadım azcık yedim pişmanım bir tane form çay içeceğim şimdi yarın görüşürüz.

sen gene verirsin üzme kendini:D:D

sen gene verirsin üzme kendini:D:D

Nazar değdi göklerden karamelek cim ve tabiki de gece bir arkadaşım için pişirdiğim tuzlu kurabiyelerden 5 adet yememinde faydası olmuş olabilir :DDDDDDDD
EVET tartıldım ve ayvayı yemişim 68,6 bir günde 700 gr almışım 67,9 dum . Pişmanım suçluyum. Aama canım çok istedi sevgılım.
Bu küre devam etsem mi bilemiyorum. Gerçi bu hafta hep kaçırdım nerdeyse. Toplamda 69,5 tan 68,6 ya 900 gr kötü değil iyide değil hiç yoktan iyidir. Belkide adetim geleceği için vücudum su toplamıştır kimbilir :)))))))))

Günaydınnn arkadaşlar....

Umarım hepimiz en kısa sürede fıssstık gibi oluruz:) Bende şubat 23 de 74 kiloydum.İlk aylar güzelll kilo verdim ama bu ay sanki yapıştı üzerime.Diyetisyen eşliğinde veriyorum kiloları.Bana haftada 3 gün yürüyüş yap sadece çok yaparsan bıraktığın an daha çok alırsın vücüdu alıştırma dedi.Ama ben bu cuma günü kilo kontrolüne gidicem veremiyorum diye nerdeyse hergün yarım saat tempolu yürüyorum.Çünkü hedef kilo 63 . ama ben az önce tartıldım 66.2 çıktım:(Zaten geçen ay 67.2 idim.yani 1 kilo...Hedef 4 dü:(((
birazdan yoğurtlı karışımı yiyeceğim.Umarım gerçekten işe yarıyordur.Gelişmeleri paylaşıcam sizinle...

Lütfen işe yarasınnnnn:18:

zencefil.
İştah açıcıdır,
Antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar,
Mideyi düzenler,
Mide bulantılarını giderir,
Mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir seçimdir,
Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar(colic),
Solunum yollarını açar,
kanın yapısını daha akışkan hale getirir(ki bu kalbin daha rahat çalışmaı demektir)
Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir.
Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır(oksitleri temizler dışarıya atılmasına yardımcı olur)
Kalp ritminin düzene girmesini sağlar,
özellikle romatizmal rahatsızlıklarda bin yıllardır kullanılmaktadır.
Baş ağrılarını gideici özelliği vardır,Zencefil
Uykuyu rahatlatır,
Kandaki kollesterolu diğer bir çok bitkiye nazaran daha fazla oranda düşürür,
Bu ve buna benzer daha bir çok faydaları vardır zencefilin.

--------------------------------------
zerdeçal

Zerdeçal adını birçok kişi yeni duyuyordur. Köri yapımında kullanılan bu şifa kaynağı bitki özellikle sindirim sistemi sorunlarında kanseri yenmesi ile bilinen bir bitki. Zerdeçal zayıflamak isteyenler için çayı ile biliniyor. Bunun yanında kanseri durduması ve geriletmesi ile bilinen zerdeçalın faydaları ve kullanımı ile ilgili bilgiler için yazımıza bakalım.

Tropik bölgelerde yetişen ve zencefil benzeri bir bitki olan zerdeçal (kurkumin); yüzyıllardır Hint tıbbı (Ayurveda) ve Çin tıbbında kullanılıyor. Son birkaç yıldır yapılan ve onay verilen birçok çalışma da; bu baharatın özellikle kanserden korunmada ve hastalığın tedavisinde çok faydalı olduğunu ortaya koyuyor.

HASARI DÜZELTİYOR
Köri baharatının üretiminde de kullanılan zerdeçalın; yemek borusunda oluşan kanser hücrelerini yok ettiği biliniyor. Zerdeçalın; bağırsakta polip oluşumunu engellediği, kolon, akciğer, prostat kanserlerinde de faydalı olduğu görülüyor. Zerdeçal; östrojeni taklit eden maddeleri bloke edebilme kabiliyetine sahip bir baharattır. Östrojen taklitçisi bu maddeler; özellikle meme kanserinin büyümesinde önemli rol oynuyor. İnsanlar üzerinde yapılan bir çalışma; zerdeçalın, östrojeni taklit eden kimyasalların neden olduğu kanserli hücreleri, yüzde 75 oranında bloke ettiğini ve büyümeyi tersine çevirdiğini gösteriyor. Ayrıca zerdeçal; parakuatın, nitrozaminler ve karbon tetraklorür gibi diğer kimyasalları bloke etmede de çok etkili... Zerdeçalın yararlı etkileri farelerde yapılan araştırmalarda da kanıtlandı. Son derece zararlı bir kimsayal madde olan dietilnitrozamin (DEN) verilen farelerde, karaciğer kanserinin geliştiği gözlendi. Fareler zerdeçal ile tedavi edildiğinde; kanserli hücrelerde yüzde 38 azalma gözlendi. Hint araştırmacılar, zerdeçalın hasarlı hücrelerin düzelmesinde etkili olduğunu söylüyor.

TÜMÖR KÜÇÜLÜYOR
Yapılan bir başka araştırma ise; zerdeçalın, kanserli tümörlerde yeni kan damarlarının oluşmasını önlediğini ve özellikle karaciğer kanserinde, hastalığın metastaz yapmasını yüzde 70 oranında engellediğini ortaya koyuyor. Karaciğer kanserinde tümörün yüzde 81 oranında küçülmesini de sağlıyor.

ZEYTİNYAĞI İLE BİRLİKTE TÜKETMEK GEREKİYOR
Zerdeçalın faydalarını bilen Hintliler, günde ortalama bir çay kaşığı zerdeçal tüketiyor. Hintliler'de Batılılar'a göre; akciğer kanseri 1/8, kolon kanseri 1/9, meme kanseri 1/5 ve böbrek kanseri 1/10 oranında daha az görülüyor. Hintliler'de çok kötü beslenmelerine rağmen, kanserin bu kadar az görülmesi, tamamen zerdeçal tüketimine bağlanıyor.

VÜCUTTAKİ EMİLİMİ ARTIYOR
Öte yandan yapılan bir araştırmada; Taksan grubu kanser ilaçlarına karşı direnç kazanan bazı tümörlerde; zerdeçalın etkili olduğu görülüyor. Bu baharatın; zeytinyağı, karabiber, acı kırmızı biber ile birlikte alınması ise vücuttaki emilimini yüzde 100'e yaklaştırıyor.

UÇUĞA İYİ GELİYOR
Zerdeçal baharatının antiviral etkisi de var. Bu baharatın uçuğa neden olan Herpes Simplex virüsünü yok ettiği birçok bilimsel dergide yayımlanmıştır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Kanserli hücreleri bloke eden zerdeçal baharatı, uzun vadede de ümmin (bağışıklık) sistemini güçlendiriyor. Sloan-Kettering Kanser Merkezi'nde araştırmalar yapan bilim adamları; zerdeçalın, kanserden korunmada da çok etkili olduğu görüşünde...

ANTİKORLAR ARTIYOR
Bu baharatın alımından sonra bağırsak mukozasını inceleyen araştırmacılar; CD4+T-Helper ve B tipi bağışıklık hücrelerinin sayısının daha fazla olduğunu gözlemliyor. Bu, vücudun da bağışıklık sisteminin geliştiğini gösteren bir bulgu... Öte yandan Hint araştırmacılar; farelere zerdeçal verildiğinde, antikorların arttığını ve dolayısıyla bağışıklığın güçlendiğini de vurguluyor.
-----------------------------------------
tarçın

şte Tarçının Faydaları:

1-Kolestrolü düşürür.

Çalışmalar günde sadece yarım çay kaşığı tarçın tüketilmesinin kolestrolü düşürdüğünü göstermiştir.Tarçın kandaki kötü

kolestrol ve trigliserid seviyesini düşürür.

2-Kan şekerini düşürür Tip 2 Diyabeti tedavi eder.

Çalışmalar günde sadece yarım çay kaşığı tarçının kan şekerini dengelediğini göstermiştir.Tarçın insülünün daha etkin

olmasını sağlar ve bu sayede kilo kontrolü ve kalp krizi riskinin azaltılmasında yardımcı olur.

3. Kalp Hastalıklarına Faydalıdır.

Tarçın kalp damar sistemini güçlendirir.Tarçında bulunana kalsiyum ve lif kalp hastalıklarına karşı bir koruma sağlar.Biraz

tarçın koroner damar hastalığında ve yüksek tansiyonda yardımcı olur.

4-Kanserle Savaşır.

Aeerika Maryland'de yapılan bir araştırma tarçının kan kanseri ve lenf kanserinde kanserli hücrelerin bölünmesini azalttığını

göstermiştir.

Tarçındaki kalsiyum ve lif kombinasyonu safra salgısını artırarak kolon hücrelerinin zarar görmesini dolayısıyla kolon

kanserini önler.

5-Diş Ağrısı ve Ağız Kokusu Giderici.

Tarçın geleneksel olarak diş ağrısı tedavisinde ve ağız kokusu giderici olarak kullanılır.Bir kaç çimdik tarçın ağızda

çiğnenebilir ya da çayı yapılıp gargara olarak kullanılabilir.

6- Solunum sorunlarını tedavi eder.

Tarçın grip için çok faydalı bir ev ilacıdır.Bir çay kaşığı bal ve çeyrek çay kaşığı tarçın karıştırılır ve yenir.3 gün

boyunca devam edilir.Bu reçete öksürüğe,soğuk algınlığına ve sinüzite iyi gelir.

7- Beyin Toniği

Tarçın beyin aktivitesini artırdığından beyin için iyi bir toniktir.Sinirsel tansiyonu tedavi eder,hafıza kayıplarını önler.

Çalışmalar tarçını koklamanın bilişsel fonksiyona,hafızaya,zihinsel performansa iyi geldiğini,uyanıklığı ve konsantrasyonu

artırdığını göstermiştir.

8- Enfeksiyonlara iyi gelir.

Anti mantarianti bakteriyel,anti viral anti parazitik ve antiseptik özellikleri nedeniyle dahili ve harici enfeksiyonlarda

etkilidir.

9- Adet dönemini kolaylaştırır.

Tarçın kadın sağlığında da faydalıdır.Adet kramplarında ve diğer adet sorunlarında rahatlama sağlar.

10-Doğum Kontrolü

Tarçın aynı zamanda bir doğal doğum kontrol aracıdır.Doğumdan sonra düzenli olarak kullanılması adeti geciktirir ve gebeliği

önler.

11- Anne Sütünü Artırır.

Tarçın anne sütünde artış sağlar.

12. Eklem iltihabından kaynaklanan ağrılarda rahatlama sağlar.

Tarçın anti iltihap maddeler içerdiğinden,eklem iltihabı gibi hastalıklarda rahatlama sağlar.

Copenhagen Üniversitesinde yapılan bir çalışma sonucunda bir hafta boyunca her sabah 1 çay kaşığı balla çeyrek çay kaşığı

tarçını karıştırıp yiyen hastlarda belirgin bir rahatlama görülmüş,bir ay boyunca kullanan hastalar ağrısız yürüyebilmişler.

13- Sindirim Toniği

Tarçın pek çok yiyeceğe baharat olarak eklenmeli,güzel bir tat vermesini dışında ayrıca hazmı kolaylaştırarak sindirime katkı

sağlar.Tarçın hazımsızlık,mide bulantısı,kusma,mide sorunları,ishal ve gazda çok etkilidir.Bağırsak ve mideden gazı atmak

konusunda çok yardımcıdır. Asitliliği,ishali ve sabah halsizliğini bitirir.Çok etkili bir sindirim toniğidir.

14-İdrar Yolları Enfeksiyonlarına İyi Gelir.

Düzenli bir şekilde tarçın tüketen insanlarda idrar yoları enfeksiyonları daha az görülmektedir.Tarçın idrar

söktürücüdür,İdrarı artırır ve söktürür.

15- Pıhtılaşma Önleyici Etki

Tarçında bulunan Cinnamaldehid adlı maddenin kanın pıhtılaşmasını önleyici etkisi vardır.Acil durumlarda kanamanın durması ve

yaraların kapanması için gerekli olan kanın pıhtılaşması normal şartlarda da olursa damar tıkanıklığına neden

olur.Cinnamaldehid kandaki gereksiz pıhtılaşmaları önleyici bir maddedir.

16- Doğal Gıda Koruyucu

Yiyeceklere eklendiği zaman bakteri oluşumunu engeller ve doğal bir koruyucu görevi üstlenir.

17- Baş Ağrısı Ve Migrende Faydalıdır.

Soğuk çarpması nedeniyle oluşan başağrısında tarçın az bir suya eklenir ve macunumsu hale gelince ince bir tabaka halinde

şakaklara ve alna sürülür.

18- Sivilce ve Siyah Noktalarda Etkilidir.

Tarçın kanı temizler bu yüzden sivilcelerde faydalıdır.Bir kaç damla limon suyuna bir iki çimdik tarçın karıştırılarak elde

edilen macun sivilce ve siyah noktalrın üzerine uygulanırsa faydalı olur.

19- Kanı inceltir ve kan akışını hızlandırır.

Tarçın kan incelticidir ve bu sayede kan dolaşımını hızlandırır.Bu etkisi sayesinde ağrıların azalmasında yardımcı olur.İyi

kan dolaşımı hücrelere daha fazla ve daha çabuk oksijen gitmesine yardımcı olur ve böylece metabolizmayı hızlandırır.Düzenli

olarak tarçın kullanarak kalp krizi riskini azaltabilirsiniz.

20- Kasları Gevşetir.

21-Kas ve Eklem Ağrılarını Rahatlatır.

Düzenli olarak tarçın tüketenler,tarçın tükettikten sonra kas ve eklem ağrılarında belirgin rahatlama olduğunu söylerler.

22-Bağışıklık Sistemini Güçlendirir.

Bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirir,halsizliği yok eder,ömrü uzatır.Yaşlanmayı geciktirici etkiye

sahiptir.

23- Kaşınmada Etkilidir.

Bal-Tarçın macunu bözek ısırmalarına ve kaşınmaya karşı da kullanılır.

24-Çok zengin bir manganez,fiber(lif),demir ve kalsiyum kaynağıdır.

25-Tarçın kanamayı durdurucu etkiye sahiptir bu yüzden yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.

Tarçını sağlığınızı düzeltmek veya bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için kullanabilirsiniz.Tarçını çayınıza,kahvenize

ekleyebilir yediğiniz meyvelerin,tatlıların üzerine serpebilirsiniz.

Tarçını aşırı dozda tüketmek tehlikeli olabilir.Ayrıca tarçın hamileler tarafından kullanılma-malıdır.ŞEker hastaları

arkadaşlar tarçının kan şekerini düşürme özelliği olduğundan o yüzden sanırım ilk gün iyi sonra tatlıya saldırıyorsunuz
bende deniycem tarçını çok az koyucam yazarım gelişmeleri sizde yazın bilelim

kızlar ben 100 gr daha fazla çıktım ama normal vücudum şişiyor bence fazla çıkan arkadaşlarda adet tarihlerini kontrol etsinler ben adet olana kadar fazlalaşçam önceden daha fazla çıkıyodum hastalancığıma yakın onun için yemeye devam ediyorum ama be sadece akşam öncesi yiyorum

Back