Tuvalet Eğitimi Gün Gün Tuvalet Eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Evvab

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2018
7.727
27.990
Herkese selamlar,

Ebebeynlerin korkulu rüyası olan tuvalet eğitimi zamanı bizi de buldu.. 2.5 yaşında ki oğlumla atlatmaya çalıştığımız bu dönemde sizlerde yanımızda olun deneyimlerinizi, korkularınızı ve süreci bizimle paylaşın.

1. Gün
Bezimizi çıkardık.
Uygun bir lazımlık aldık, öncesinde elimizde klozet aparatımız vardı fakat klozetimizin kapağı plastik olduğu için kayııyor oğlum düşeceğim korkusu yaşar diye lazımlığı daha uygun buldum.

6 kez söylemedi ve küçük tuvaletini üstüne yaptı, 2 kezde büyük tuvalet.
Akşam babası gelince oyunla anneye süpriz yapalım vs diyerek 1 kez lazımlığa yaptı alkışladık sonra götürüp klozeter döktük törenle sifonuda küçüğümüz çekti bay bay dedik :KK70:

Gece uyuduktan sonra pijamasının üstüne bezi taktim tenine değmesin diye.
Sabah kalktığında kuruydu bu bile mutluluk sebebi :KK70:

Biz 2 yaşında beceremedik o işi. 3ü beklemek zorunda kaldık. Önce evin muhtelif yerlerine işemek suretiyle bölgesini iyice belirledi bizim dişi aslan. 1 ay boyunca 1defa bile çişim geldi demedi :KK43: kaka çiş Allah ne verdiyse artık salıyordu. Pes etmek üzereyken birden çişim var demeye başladı. Sonra gerisi geldi. Biz zor atlattık o dönemi. Umarım sizinki çabuk öğrenir.

Biz 2 yaşında beceremedik o işi. 3ü beklemek zorunda kaldık. Önce evin muhtelif yerlerine işemek suretiyle bölgesini iyice belirledi bizim dişi aslan. 1 ay boyunca 1defa bile çişim geldi demedi :KK43: kaka çiş Allah ne verdiyse artık salıyordu. Pes etmek üzereyken birden çişim var demeye başladı. Sonra gerisi geldi. Biz zor atlattık o dönemi. Umarım sizinki çabuk öğrenir.
Vakti gelmeden öyle olabiliyor demekki inşallah bizde çabucak atlatırız öğreniriz.

Kendi oğlumda gözlemlediğim çişi gelmeden söyleyemiyor ona göre çişin gelmesi akması demek bunun ayrımını anlarsa öğreneceğini düşünüyorum :)

Vakti gelmeden öyle olabiliyor demekki inşallah bizde çabucak atlatırız öğreniriz.

Kendi oğlumda gözlemlediğim çişi gelmeden söyleyemiyor ona göre çişin gelmesi akması demek bunun ayrımını anlarsa öğreneceğini düşünüyorum :)
Tuvalet eğitimi sabır işi. Kaslarını sıkmayı öğrenir zamanla merak etmeyin

Tuvalet eğitimi sabır işi. Kaslarını sıkmayı öğrenir zamanla merak etmeyin
Kesinlikle sabır işi maalesef bende pek sabırlı biri değilim, İnşallah sakin kalabilirim bir iki günün sonunda :)

Merhaba

Bugün 6. günümüz.
Ben götürürüsem yapıyor yoksa söylemiyor. Altına yapıyor ama söyleyecektir inanıyorum çünkü korkuyu yendikk..

Selam kızlar 32 aylık ogluma 5. Gün oldu bez bıraktık gece gündüz bir bıraktım gece yapmıyor kuru kalkıyor ama gündüz cisini tutuyor sonra yere yapıyor lazimliga oturuyor yapmıyor kalkıyor cisini bazen 4 5 saat tutuyor korktuğundan mi tutuyor bağırsaklarında zarar verecek bu durum diye korkuyorum beze donmelimiyim tekrar bilemedim

30 aylik oglumla 2 aydir cis egitimdeyiz :eek: 2 ay once cikardik bezi ve bidaha takmadik buna gecede dahil ilk 3 gun altina hep yapti ama sadece ustunu islaticak gibi halilara hic gelnedi devamini wc ye yaptik olumsuz bir tepki gostermedim kakasinida yere yapiyodu bildiginiz sap sap parkelerin ustune dusuyodu :halay:neyse dedim tuttum kendimi devaminda cisini yaptiginda kakasinida wc ye yapiyodu boylelikle kaka sorununu hallettik
ama hala cisim var annecim demiyor ufaktan kacirirsa hadi cis geldi kosalim diyo bunada sukur

30 aylik oglumla 2 aydir cis egitimdeyiz :eek: 2 ay once cikardik bezi ve bidaha takmadik buna gecede dahil ilk 3 gun altina hep yapti ama sadece ustunu islaticak gibi halilara hic gelnedi devamini wc ye yaptik olumsuz bir tepki gostermedim kakasinida yere yapiyodu bildiginiz sap sap parkelerin ustune dusuyodu :halay:neyse dedim tuttum kendimi devaminda cisini yaptiginda kakasinida wc ye yapiyodu boylelikle kaka sorununu hallettik
ama hala cisim var annecim demiyor ufaktan kacirirsa hadi cis geldi kosalim diyo bunada sukur
2 hafta oldu bizde gece gündüz aynı anda bıraktık bazen kaçırıyor bazen çişim geldi diyor bazen kaka kaçırıyor bazen söylüyor bunada şükür Allahım beterinden korusun :dua:

Benim oğlumda 2.5 yaşında 1 ayı geçti hala söylemiyo götürünce bazen yapıyo bazen yapmıyo yapınca kendini alkışlıyo ama yapmadığı zamamn sonradan küçüğü de büyüğü de kaçırıyo yapınca diyo anne çiş diye yaptığını haber veriyo.Yapmadan nasıl söyletecem bilmiyorum devamlı götürünce de gitmek istemiyo ağlıyo oğlum çişin gelince söyle cicilerin battı bak diyorum tamam diyo yine aynı...havalarda soğudu napacaz bilmiyorum

Benim oğlumda 2.5 yaşında 1 ayı geçti hala söylemiyo götürünce bazen yapıyo bazen yapmıyo yapınca kendini alkışlıyo ama yapmadığı zamamn sonradan küçüğü de büyüğü de kaçırıyo yapınca diyo anne çiş diye yaptığını haber veriyo.Yapmadan nasıl söyletecem bilmiyorum devamlı götürünce de gitmek istemiyo ağlıyo oğlum çişin gelince söyle cicilerin battı bak diyorum tamam diyo yine aynı...havalarda soğudu napacaz bilmiyorum
Yaptıktan sonra söyleme annecim yapmadan söyle çişim var de çişim geliyor değil deyin. Tek çözüm telkin çünkü..
Söyleyecektir yavaş yavaş her çocuk bu konuda bile o kadar farklı ki inanın arada bir yapması bile yeter ki :)

Benim kızım için de bugün itibariyle başladık. 2 yaşa 1 ay kaldı ama 3 aydır sabah bezi kuru kalkıyor. Çişi geldiğinde anne çiş diyor kakası geldiğinde poposunu tutup anne çiş diyor. Sabah gayet güzel gitti çişi geldiğinde anne çiş dedi oturttum lazımlığa yaptı. Akşam babası gelince iş değişti. Altına Kakasını yaptı ilk önce hemen tekrar oturttum ama bitirmiş bile. Az önce de 2. kez altına çişini yaptı sonra yanıma geldi anne çiş diye ama çok geçti. Gece ne olur olmaz diye bez takmayı düşünüyorum uyuduktan sonra. Ne kadar süre denemeliyim? Kaçıncı günden sonra alışıyorlar ya da beze geri dönelimi düşünmemiz gerekiyor?

Vallaha öyle korkuyorumki bende 32 aylik kizimla daha baslamadik.. alistirma kilodu denedik yok istemiyor nasil bagiriryor giydirince... sonrasinda icine isedi ve ben cesaret edemedim ya.. kizarim diye korkuyorum .. korkuturum diye cekiniyom ... lazimlikta klozet adapdörüde var ama iste cesaret yok ..

X