Tüp Bebek Merkezleri Gün Gün Tüpbebek Sürecim - Ankara Novaart Part 2

Mulka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
273
147
41
Merhaba, daha önce novartta ilk tüpbebek deneyimimi gün be gün yazdım, kullandığım ilaçlar fiyatlar ve yapılan işlemler gibi. Şimdi de 3. Tüp bebek denemesine başlıyoruz. Novaart'ta 2. kez mehmet erdemle tedavi görüyoruz. İlk iki denemem de 2 şer tane en iyi kalite embriyo yerleştirilmesine rağmen tutmadılar. 3. Denemem için ön hazırlıklar yapıldı. Her şey temiz çıktı. Yumurtlarımın eşit büyümesi için reglimden 1 hafta önce yani 18 haziranda her gün yarım doz gonapeptyl vuruldum. Ama iğneler pek işe yaramamış dr olur böyle şeyler her zaman etki etmeyebiliyor dedi. yumurtalarımın kimi önden kimi arkadan büyüyor.
24 haziranda regli oldum ve 25 haziranda tedaviye başladık.tedavimde şimdilik sadece meriofert ve tarlusal diye bir hapla devam ediyor. Cetrotite'ın dünyada üretimi durdurulmuş muadili de olmadığı için tarlusal'la süreci yönetmeye çalışıyorlar.
sabah akşam tarlusal içiyorum, akşamları da 2 toz bir su şeklinde merifort'i göbekten vuruyorum. Vitaminlerime devam ediyorum sabah akşam Biesteron ve günde bir kere de omepa q10.
Fiyat
12 tane meriofert ve 1 kutu tarlusal aldık 1000 tl ödedik. Raporlu hasta olduğum için rapor çıktıktan sonra artı eksi neyse ekleme yapacağız. Biesteronu da 500 tl ye aldık. Omepa q10 90'lıyı da 600 civarında almıştık geçen ay.
NOT: Bu defa dondurulmuş 5. Gün ebriyosu transfer edilecek. Kısmet olursa tabii :)

Özetle
25 haziran cumartesi 1. Gün tarlusal - meriofert
29 haziran çarşamba 5. Gün kontrol randevusu kan alınmadı, bu defa 5 yumurtam göründü. Geçen sefere göre daha az ama bazende sonradan büyüyebiliyorlar dedi. Aynı ilaçlara devam. ediyoruz. 300 tl daha ödedik.
2 temmuz cumartesi kontol randevum vardı kan da verdim.her şey normal dedi yavaş yavaş büyümeye başlamışlar 6 civarı yumurtam var. 6 temmuz çarşamba yeniden kontrole gitcem.merifert ve tarlusala aynı şekilde devam ediyoruz.500 tl daha ödedik. Toplamda ilaçlara 1800 tl ödemiş olduk. Vitaminler hariç tabii.
6 temmuz çarşamba 2 yumurtam önden gidiyor. Kan verdim meriofert dozu 1 e düştü.3000 ünitelik rapor hakkım dolduğu için bundan sonraki ilaçların tamamının parasını ödeyeceğiz. 2000 tl daha ödedik.
8 temmuz cuma arefe günü yine kan verdim. İlaçlara aynı şekilde devam.
9 temmuz cumartesi iğne ve ilaçlarımın son günü. Cumartesi gece 00:30 da ovitrelle tek doz kullanıyorum.
10 temmuz Pazar gününü boş geçiyoruz iğne ilaç yok. Vitaminlere ve folikasite devam.
11 temmuz pazartesi opu oldum öncesinde yumurta sayım az olduğu içün muayene oldum. 4 üncü yumurta da olmuş dediler. Ancak 3 yumurta toplandı. 4. küçükmüş.
12 temmuz salı bayramın 3. günü sabahtan arayıp bilgi verdiler. 3'ü de döllenmiş. Geçen sefer 7 dolu yumurtadan 3'ü döllenmişti.
13 temmuz çarşamba yeniden aradılar 3 ü de bölünmüş yarın da arayacaklar bölünme durumuna göre ne gün donduracaklarına karar verecekler

Özetle 25 haziran cumartesi tedaviye başladık.
Tedavinin 17. Günü yumurtlarım toplandı. Sadece meriofert ve tarlusal hap kullandım. Son gün de ovitrelle.
Önceki tedavimde 11 gün sürmüştü bunda 15 gün sürdü.

14 temmuz perşembe 3 ü de bölünmeye devam etmiş 2 si iyi kalite biri orta kalite ama kalitesine takılmayın yarın aramıycaz dediler.
16 temmuz cumartesi aradılar birinün gelişimi durdu kalan ikisini dondurduk biri iyi kalite diğeri orta kalite dediler.
Pazartesi drla görüşüp bundan sonraki süreci öğreneceğiz

Son düzenleme:
Selam canım okudum sürecini gene ayrıntılı paylaşsın:) devam ediyorlar mı bölünmeye?
İnşallah bu kez olacak 🤗

2 taneyi dondurduk merakla bundan sonrasını bekliyoruz bakalım havuz mu yoksa transfer mi diyecek?
Meraba canım bende nasip olursa yeni baslicam tedaviyede banada uzun protokol uygulanacak dediler carsamba randevum var iğneye baslicam gonapeptyl ile baslicam uzun olanı ni neye gore belirliyolar acaba bilemedim bide cok yıpratıcı oluyor mu ?

2 taneyi dondurduk merakla bundan sonrasını bekliyoruz bakalım havuz mu yoksa transfer mi diyecek?
Çok sevindim. Gözün aydın 😊 5. günde donduruldular değil mi? İster havuz desin, ister transfer hakkında hayırlısı olsun inşallah 🙏✨ Ben de şimdi novaart’tayım. Ahmet hocayla görüşmeye geldim, prp için gün ayarlayacağız. Tam bayram ertesi bayağı kalabalık 🙈

Valla ben hala dr'dan haber bekliyorum. Evet 2 dondurulmuş embriyom var. Bayramda da çok kalabalıktı. Hala dönmedi mehmet hoca. Ama transfer der gibi geliyor. Bir de çözdürme yapılırken başarı oranları ne biliyo musun hiç? Hayırlı olsun bu arada yeni tedaviniz :)

Meraba canım bende nasip olursa yeni baslicam tedaviyede banada uzun protokol uygulanacak dediler carsamba randevum var iğneye baslicam gonapeptyl ile baslicam uzun olanı ni neye gore belirliyolar acaba bilemedim bide cok yıpratıcı oluyor mu ?
Yazdığım yazıyı okursan gün gün anlattım gonapeptyl ile regli olmadan önce başlıyosun. Regli olunca da normal tedaviye başlıyosun. 1 hafta 10 gün fazladan iğne vurunuyosun aslında. Ama daha az iğne kullandığımız için yıpratıcı olmadı bu defa hiç korkma derim :)

Yazdığım yazıyı okursan gün gün anlattım gonapeptyl ile regli olmadan önce başlıyosun. Regli olunca da normal tedaviye başlıyosun. 1 hafta 10 gün fazladan iğne vurunuyosun aslında. Ama daha az iğne kullandığımız için yıpratıcı olmadı bu defa hiç korkma derim :)
Teşekkür ederim canım yaa aslinda eczaneci kadın gözümü korkuttu benim yok uzun protokol zor oluyo bırakan cok hasya oluyo falan deyince çok ağrılı oluyo heralde dedim kendi kendime sağolasın içimi ferahlattin valla 🤗

Naptin canim ne dedi doktor.ne zaman yapacaklar transferi

Valla ben hala dr'dan haber bekliyorum. Evet 2 dondurulmuş embriyom var. Bayramda da çok kalabalıktı. Hala dönmedi mehmet hoca. Ama transfer der gibi geliyor. Bir de çözdürme yapılırken başarı oranları ne biliyo musun hiç? Hayırlı olsun bu arada yeni tedaviniz :)
Teşekkür ederim. Çarşamba prp yapıldı. Bugün kontrole gittim. Eylül adetiyle tekrar çağırdı Ahmet hoca. Mehmet hoca da gelmiş, bugün oradaydı. Sizin belli oldu mu nasıl ilerleyeceğiniz?

Benim 2 tane dondurulmuş embriyom var bizi bekliyor ama ağustosta tatile gideceğimiz için eylül de ya da ekimde transfer olur diye düşünüyorum. Böylesi çok keyifli oluyormuş

Teşekkür ederim canım yaa aslinda eczaneci kadın gözümü korkuttu benim yok uzun protokol zor oluyo bırakan cok hasya oluyo falan deyince çok ağrılı oluyo heralde dedim kendi kendime sağolasın içimi ferahlattin valla 🤗
Çok abartmışlar uzun prtokolde sadece fazladan 4 gün iğne oldum. Ayrıca kıas protokolde daha fazla iğnem oluyodu şimdi ilaç artı iğne olduğu için korkulacak ya da bırakılacak bi durum göremiyorum hiç korkma derim :)

Çok abartmışlar uzun prtokolde sadece fazladan 4 gün iğne oldum. Ayrıca kıas protokolde daha fazla iğnem oluyodu şimdi ilaç artı iğne olduğu için korkulacak ya da bırakılacak bi durum göremiyorum hiç korkma derim :)
Valla ganopeptyl ye başladım canim acaip yanma yapıyo haftaya da gonalf verecekler ikisi birlikte vurunacakmisim amac yumurtalarin esit buyuklukte buyumelerini saglamakmis valla zor işler rabbim hepimizin yardımcısı olsun 🙏

canımm nasılsın nasıl gectı uzun protokol ıle alakalı tecrubelerını paylaşabılır mısın ?
bende kasımda uzun protokol ıle baslıycam.. bu ay 21.gün lucrın ıgne olcam

canımm nasılsın nasıl gectı uzun protokol ıle alakalı tecrubelerını paylaşabılır mısın ?
bende kasımda uzun protokol ıle baslıycam.. bu ay 21.gün lucrın ıgne olcam
Guzel geçti canım sadece yumurtalarimim buyudugu hafta kasik agrilarim cok oldu o kadar bende adetin 21. Gunu ganapeptyl ile basladim canim sonra adetimin 3.gunu hem gonalf hemde ganopeptyl vurundum yumurta toplamaya kadar 14 yumurtam toplandi 4 tanesi 5.gune ulasti 2 taneside 6.gun donduruldu ilk transferim tutmadı simdi ikinci transferimi oldum sonuç bekliyorum size tavsiyem kendinizi sıcak tutun usutmeyin 😂

Guzel geçti canım sadece yumurtalarimim buyudugu hafta kasik agrilarim cok oldu o kadar bende adetin 21. Gunu ganapeptyl ile basladim canim sonra adetimin 3.gunu hem gonalf hemde ganopeptyl vurundum yumurta toplamaya kadar 14 yumurtam toplandi 4 tanesi 5.gune ulasti 2 taneside 6.gun donduruldu ilk transferim tutmadı simdi ikinci transferimi oldum sonuç bekliyorum size tavsiyem kendinizi sıcak tutun usutmeyin 😂
maşallah kuzum,
bende 21gun Lucrın ıgne olcam.. sonra 31ekımde gel dedı doktor..
ıgne kac tane kullandın canım kac gun? fıyat ne tutmustu hatırlıyor musun?
ınsallah benımde saglıklı yumoşlarım olur ya.
ınsallah sende bu transferınde guzel haberlerı alırsın kuzum, Rabbım emeklerını boşa çıkarmasın..
sıcacık tutucam cok sagol :KK37:

X