gümüş parlatmaa

ya tatlım bird bişey var benim gümüş yüzüklerim genelde taşlıdır yani ametist akik gibi makina taşlara zarar vermezmi

Zarar vermez sanırım ya...
Ama şuda var, bazen hemen yapıştırıyorlar belki çıkabilir...
Ama yanlarında tırnak gibi bişeyle tutturulmuşsa çıkmaz sanırım...

Ay ben bu bilgiyi yazacaktım ya...
Net.te gödüm kızlar aklıma hemen bu konu geldi, paylaşayım dedim...

Gümüş temizliği:
Ev hanımlarının en büyük sorunlarından biri olan gümüşlerin kararmasıdır. Kararan gümüşlerinizi parlatmak için 90gr. sirke ile 10gr. amonyağı karıştırıp gümüşlerinizi silin.

Sigara külü de gümüşleri iyi parlatır. Benim adımın yazılı olduğu gümüş bir kolyem var.Sürekli sigara külü ile parlatıyorum.Gerçi ben sigara falan içmiyorum ama arkadaşlarımın içtiği sigaraların külünden alıp bir parça bezin üstüne döküyorum, sonra da bastıra bastıra siliyorum.Pırıl pırıl oluyor. Sen de dene ...

ben gümüşleri diş macunuyla siliyorum.yıkıyorum ohh mis gibi ama takıları değil süs eşyalarınıkaydirigubbakcemile5

ben yıllardır cif le temizliyorum gümüşlerimi sigara külü de çok etkiliymiş ama ben iğreniyorum :s

bildiklerimin hepsi yazılmış :) bn daha cok diş macununu,karbonatlı suya koymayı ve cifle silmeyi kullanıyorum.. sigara ve silgiyi duydum ama denemedim hiç ..

sigara külü ve karbonat denedim bu zamana kadar...ikiside işe yaradı...diş macununu ilk defa burada okudum. bende denerim bir ara...opuyorumnanaktan

sigara külünün üstüne tanımam, üstüne bir parça döküp hafifçe ovalayın, pırıl pırıl olur takılarınız

ben gümüşleri cifle parlatıyorum mis bibi ışıl ışıl oluyor cifi bulaşık süngerin üstüne döküyorum sonra gümüşü temizliyorum gümüş takılarıda direk cifi damlatıyorum elimele temizliyorum ışıl ışıl oluyor bi deneyin isterseniz

ben gümüşleri diş macunuyla siliyorum.yıkıyorum ohh mis gibi ama takıları değil süs eşyalarınıkaydirigubbakcemile5

diş macununu kararan gümüş tepsiye yaptınız mı hiç? ben denedim olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…