Tatlı Tarifi Güllaç

pearlshine

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ocak 2012
4.001
9.178
Selamlar hanımlar
Ramazan ayında en çok sevilen ve yapılan tatlıların başında gelen güllaç, hafif bir tatlı olması itibarıyla mideyi yormaz, görselliği ile sofraları süsler

Osmanlı saray mutfağında ramazan aylarında baş tacı edilen güllacın adı içine eklenen gül suyundan geliyor. İlk yapıldığı dönemde sütle birlikte gül suyu da kullanıldığı için "güllü aş" olarak adlandırılan tatlının adı zamanla "güllaç"a dönüşmüş. Tercihe bağlı olarak gül suyu koymayabilirsiniz, her hali muhteşem
Şimdi geçelim, yapımı kolay, tadı olay tarfimize

• 10 yaprak güllaç
• 1,5 litre süt
• 2 su bardağı şeker
• 1 yemek kaşığı Pınar Labne
• 1 kase çekilmiş ceviz
• 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)

Üzeri için:

• Çilek ( Nar da çok yakışıyor ancak mevsimi olmadığı için bulamadım, bu yüzden çilek kullandım. )
• Ceviz
• Antep fıstığı

Yapılışı

• Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin. 1 yemek kaşığı Pınar Labne ekliyoruz.
• Daha sonra oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz.
• Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı ( yoğurt mayalama sıcaklığı 40-45 ° C ) sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz.
• Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
• Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
• Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.

• İsteğe bağlı kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım. İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. ( evdekiler sevmediği için ben eklemedim ,ben gül suyu eklenmiş halini de seviyorum )
• Tatlıyı buzdolabında muhafaza ediniz.
• En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

• Afiyet olsun ,hayırlı ramazanlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çok şaşırdım labne neden ?

Ellerine saglik cok güzel olmus çok severim başarılar dilerim

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş

Aynen, kırmızı kırmızı her şeye çok yakışıyor 5 market, 2 pazar gezdim nar bulabilmek için, korona olacaktım mazallah mevsimi geçmiş, bulamayınca çilek kullandım ben de
Yaban mersini sipariş ettim Migros’tan, aradılar kalmadı dediler. Frambuaz aradım bulamadım. Bulsam minik bir servet ödemeyi göze almıştım oysaki agajsah

Waaaooww bu nee,görüntü muhteşem sevmeyene bile yedirirsin canım bu tatlıyı sen çok şık bir sunum olmuş, ellerine sağlık başarılar dilerim canım

Yaban mersini sipariş ettim Migros’tan, aradılar kalmadı dediler. Frambuaz aradım bulamadım. Bulsam minik bir servet ödemeyi göze almıştım oysaki agajsah
File markette senin saydığın her şey vardı, ama nar yoktu ay çok hoşuz ya, güzel sunum yapacağız diye çılgınlıklar yapıyoruz , Nevreste nevoş,duy sesimizi ,bak sunumlarımız güzel olsun,bizimle gurur duy diye nasıl uğraşıyoruz 1.olacak özellikte değil belki tariflerimiz ama elimizden geldiğince görseli güzel olsun diye çabalıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…