- 31 Ocak 2012
- 4.001
- 9.178
-
- Konu Sahibi pearlshine
Çok teşekkür ederim canımmm güzel yorumun içinRamazanın vazgeçilmez tatlısı gelmiş
Ellerine emeğine sağlık canım çok sevdiğim bir tatlıdırÇok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
O senin şık bakan, şık gören gözlerinin güzelliği canım, çok teşekkür ederimÇok şık görünüyor canım ,ellerine sağlıkYarismada bol şanslar
Ben teşekkür ederim güzel sözlerin için canımO senin şık bakan, şık gören gözlerinin güzelliği canım, çok teşekkür ederim
Çok çok şaşırdım labne neden ?Selamlar hanımlar
Ramazan ayında en çok sevilen ve yapılan tatlıların başında gelen güllaç, hafif bir tatlı olması itibarıyla mideyi yormaz, görselliği ile sofraları süsler
Osmanlı saray mutfağında ramazan aylarında baş tacı edilen güllacın adı içine eklenen gül suyundan geliyor. İlk yapıldığı dönemde sütle birlikte gül suyu da kullanıldığı için "güllü aş" olarak adlandırılan tatlının adı zamanla "güllaç"a dönüşmüş. Tercihe bağlı olarak gül suyu koymayabilirsiniz, her hali muhteşem
Şimdi geçelim, yapımı kolay, tadı olay tarfimize
Eki Görüntüle 2832924
• 10 yaprak güllaç
• 1,5 litre süt
• 2 su bardağı şeker
• 1 yemek kaşığı Pınar Labne
• 1 kase çekilmiş ceviz
• 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
Üzeri için:
• Çilek ( Nar da çok yakışıyor ancak mevsimi olmadığı için bulamadım, bu yüzden çilek kullandım. )
• Ceviz
• Antep fıstığı
Yapılışı
• Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin. 1 yemek kaşığı Pınar Labne ekliyoruz.
• Daha sonra oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz.
• Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı ( yoğurt mayalama sıcaklığı 40-45 ° C ) sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz.
• Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
• Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
• Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
• İsteğe bağlı kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım. İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. ( evdekiler sevmediği için ben eklemedim ,ben gül suyu eklenmiş halini de seviyorum)
• Tatlıyı buzdolabında muhafaza ediniz.
• En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2832922 Eki Görüntüle 2832923
• Afiyet olsun ,hayırlı ramazanlar
Eki Görüntüle 2832904 Eki Görüntüle 2832908 Eki Görüntüle 2832911 Eki Görüntüle 2832912 Eki Görüntüle 2832913 Eki Görüntüle 2832915 Eki Görüntüle 2832916 Eki Görüntüle 2832917 Eki Görüntüle 2832918 Eki Görüntüle 2832919 Eki Görüntüle 2832920 Eki Görüntüle 2832921
Ben de çok severimÇok severim.Ellerine sağlık.
Yarışmanın sponsoru Pınar Labne, bizler de labnenin yakışabileceğini düşündüğümüz tarifler yapıyoruzÇok çok şaşırdım labne neden ?
Teşekkür ederim canımEllerine, emeğine sağlık canım. Yarışmada başarılar diliyorum.
Mevsimi denk geldi, en uygun meyve bu napalımBen de çok severimtam kendi konunda çilek koymayanı dövüyorlarmış, yazmıştın ,ben de o sırada konuyu açmıştım nerdeyse bütün sunumlarda çilek var, çilek olmasa ne yapacakmışız
Çok teşekkür ederim canımEllerine saglik cok güzel olmus çok severim başarılar dilerim
Aynen, kırmızı kırmızı her şeye çok yakışıyorMevsimi denk geldi, en uygun meyve bu napalım
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuşSelamlar hanımlar
Ramazan ayında en çok sevilen ve yapılan tatlıların başında gelen güllaç, hafif bir tatlı olması itibarıyla mideyi yormaz, görselliği ile sofraları süsler
Osmanlı saray mutfağında ramazan aylarında baş tacı edilen güllacın adı içine eklenen gül suyundan geliyor. İlk yapıldığı dönemde sütle birlikte gül suyu da kullanıldığı için "güllü aş" olarak adlandırılan tatlının adı zamanla "güllaç"a dönüşmüş. Tercihe bağlı olarak gül suyu koymayabilirsiniz, her hali muhteşem
Şimdi geçelim, yapımı kolay, tadı olay tarfimize
Eki Görüntüle 2832924
• 10 yaprak güllaç
• 1,5 litre süt
• 2 su bardağı şeker
• 1 yemek kaşığı Pınar Labne
• 1 kase çekilmiş ceviz
• 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
Üzeri için:
• Çilek ( Nar da çok yakışıyor ancak mevsimi olmadığı için bulamadım, bu yüzden çilek kullandım. )
• Ceviz
• Antep fıstığı
Yapılışı
• Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin. 1 yemek kaşığı Pınar Labne ekliyoruz.
• Daha sonra oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz.
• Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı ( yoğurt mayalama sıcaklığı 40-45 ° C ) sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz.
• Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
• Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
• Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
• İsteğe bağlı kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım. İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. ( evdekiler sevmediği için ben eklemedim ,ben gül suyu eklenmiş halini de seviyorum)
• Tatlıyı buzdolabında muhafaza ediniz.
• En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2832922 Eki Görüntüle 2832923
• Afiyet olsun ,hayırlı ramazanlar
Eki Görüntüle 2832904 Eki Görüntüle 2832908 Eki Görüntüle 2832911 Eki Görüntüle 2832912 Eki Görüntüle 2832913 Eki Görüntüle 2832915 Eki Görüntüle 2832916 Eki Görüntüle 2832917 Eki Görüntüle 2832918 Eki Görüntüle 2832919 Eki Görüntüle 2832920 Eki Görüntüle 2832921
Yaban mersini sipariş ettim Migros’tan, aradılar kalmadı dediler. Frambuaz aradım bulamadım. Bulsam minik bir servet ödemeyi göze almıştım oysaki agajsahAynen, kırmızı kırmızı her şeye çok yakışıyor5 market, 2 pazar gezdim nar bulabilmek için, korona olacaktım mazallah mevsimi geçmiş, bulamayınca çilek kullandım ben de
File markette senin saydığın her şey vardı, ama nar yoktuYaban mersini sipariş ettim Migros’tan, aradılar kalmadı dediler. Frambuaz aradım bulamadım. Bulsam minik bir servet ödemeyi göze almıştım oysaki agajsah