- 8 Haziran 2012
- 5.278
- 1.437
- 248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bölünmek, eyaletler olmasa da başkanlık sistemi bize göre değil ve denemesi tehlikeli olabilirken, üstüne bir de bölünme tehlikesi kapıdayken bu işin içinden çıkamayız biz
bi de uygulanan diğer ülkelere bakınca da korktum açıkçası
abdde güzel işliyo ama bize hiç uygun değil bence de
umarım böyle bi düşüncesi yoktur hükümetin
varsa da ayrıntılı açıklasınlar aceleye geitrilmesin en azından
O listeyi özellikle yazdım zaten. Başkanlık sistemi deyince akla direk ABD geliyor ama madalyonun bir de diğer yüzü var.Demokratik olarak bu sistemi uygulayabilen ülke sayısı çok az simon. Üniversite de siyasal sistemler dersinde biz bunun karşılaştırmasını yapmıştık var olan sistemi iyileştirmek demokratik açıdan en iyi hale getirmek en mantıklısı.
o ülkeleri ben daha önce de inceledim ama burda farklı bi sistem olacak deniliyodu bikaç yıl önce ama sonra gündemden çıktı bu sistem
şimdi gelecekse önceden ayrıntısıyla açıklansınlar istiyorum
çünkü kafaya koyunca yapabilirler
bizim sistem de iyi değil maalesef
ama mevcut sistemin iyileştirilmesi daha iyi olur bence de
ülkemiz için nası olacağı belli olmayan bi sistem istemiyorum açıkçası
ve abdde de herkes ülkesinden memnun ayrılmak isteyen yok
bizde herkes durumdan faydalanıp kendi sistemini oluşmak isteyebilir
Biz ABD değiliz işte.Ben endişeliyim açıkçası çünkü sonuçları oldukça ağır olur ve bu riski göze almaya değer mi:26:
Cumhurbaşkanını halk seçmesiyle beraber rasyonelleştirilmiş parlamentarizmden yarı-başkanlık sistemine kaymış olacağız zaten. Bunlar çok iyi düşünülmesi gereken şeyler toplumun tüm dinamiklerini göz önünde bulundurulmalıdır.
ben normalde cumhurbaşkanını halkın seçmesini de pek doğru bulmuyorum aslında
Bu konuda beni de düşündüren şeyler var sen neden doğru bulmuyorsun?
en basiti çoğu kişi bilinçli seçmiyo da ondan
her kesim için geçerli
particiliğe dönüyo olay
herkes kendi partisine veriyo
gerçi meclis seçince aynısı oluyo
keşke sadece adaya göre bakıp seçebilsek