• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gül'den flaş başkanlık sistemi açıklaması

Sana katılıyorum ABD başkanlık sistemini en iyi uygulayan ülkedir fakat bunun arkasında uzun bir tarihsel sürecide vardır pat diye sistem gelip de oturmaz ve evrilmesi siyasi ve toplumsal olarak sıkıntı yaratır bence.

Demokrasi anlamında bir numara Avrupa'dır aslında ama orası bize ABD'den de uzak. Çoğulcu demokrasiyle yönetiliyorlar süper bir şey. "Batı medeniyeti"nden kasıt da budur aslında ama hep sapkınlığa yorulur niyeyse.

ABD deki sistemi aynen getirmeleri icin önce eyalet sistemini getirmeleri lazım bizim sistemde baskanlık olmaz. Eyalet sistemi demek guneydogu
gibi kritik bölgelerin gün gelip de KIRIM gibi özerklik istemesine zemin acmak demek. Bakın ispanyada katalonya idi sanırım adamlar bagımsızlık
istiyorlar meclis buna izin vermiyor ama AB adalet divanına basvurdular kabul olursa ispanya hukumeti bu bölgenin ayrılmasına izin vermek zorunda
kalacak. Bu bizim üzerimizde oynanan bir oyundur, ülkeyi paramparca etmek icin 100 yıl once planlanan oyun adım adım işleniyor. Ve bizlerde uyuyoruz
dahası AKP e oy verenler bunun farkında degiller cunku cahiller ve umurlarında degil.

Bakın bu dunyada bölünmeden kalan tek ülke ABD, eyalet sisteminde, ilk olarak Birleşi krallık vardı, ondan ingiltere, iskocya ve irlanda gibi 3 devlet oluştu.
SSCB vardı GORBACOV gibi bi lider yuzunden ulke demokratileşcez derken bi ulkeden bircok devlet dogdu ve ulkenin en degerli dogalgaz ve petrol madenleri ulkeden ayrıldı ve putin şimdi bunları geri kazanmaya calısıyor.

Bizde olacaklar adım adım şu Suriyenin kuzeyinde kürtler özerk bölge kuracak ve bunlar kuzey ırak ile beraber ortak güney kürdistanı kuracaklar.
Bizde başkanlık sistemine gidilecek ve eyalet sistemi devreye girecek sonrada guneydogu ve dogudaki kuzey kürdistan adındaki bölge bir eyalet olacak
ve size yazıyorum 2023 gelmeden eger bunlar olursa o bölge bagımsızlıgını ilan edip guney kürdistanla birleşecekler. Ha bu sürecte buyuk olasılık
APO ya bi sebepden ama saglık ama baska , yarı af yada ev hapsi gelecek ve eyalet sisteminden sonrada o eyaletin Eyalet valisi olacak.

Bana deli diyebilirsiniz ama bunlar adım adım olacak bunları not edin, eyalet sistemi ve baskanlık sistemi kucuk ulkeleri bölme planıdır.

Halihazırda ülkemizde cumhurbaşkanlığı makamı sınırlı yetkilerle donatılmış, daha çok onama makamı gibi çalışmakta. Başbakanlık ise devlet idaresinde yasama ve yürütme erklerinin doğrudan içinde. Başkanlık sistemiyle birlikte bu erkler ve yetkiler farklı bir duruma bürünecek. Daha açıklayıcı olması adına wikipedia'dan aldığım bilgiler:

Başkanlık sistemi aşağıdaki özellikleri taşır:

-Devlet başkanı yasa önermez fakat yasama organının (parlamento) yaptığı yasaları veto etme hakkına sahiptir. Buna rağmen yasama organından nitelikli bir çoğunluk bu vetoyu iptal edebilir. Bu yöntem İngiliz Monarşi sisteminde herhangi bir yasanın kraliyet onayı olmadan yürürlüğe konamayacağı konseptinden türetilmiştir.

-Sabit bir başkanlık süresi vardır. Seçimler planlanmış tarihlerde yapılır. Güvensizlik oyu ile hükûmet düşürülüp erken seçimler düzenlenemez. Bazı ülkelerde devlet başkanının kanunları ihlal ettiği durumlarda "Impeachment" denilen meclis soruşturmasıyla erken seçimlere gidilmesi şeklinde istisnalar vardır.

-Yürütme erki tektir. Kabine üyeleri devlet başkanıyla birlikte çalışır ve yürütme ile yasama organlarının ilkelerini tatbik etmek zorundadırlar. Başkanlık sisteminde devlet başkanının bakanlar kurulu için önerdiği adaylar ve hakimler yasama organı tarafından onaylanmalıdır. Devlet başkanı; kabine üyeleri, ordu veya yürütme erkinin herhangi bir çalışanını doğrudan yönetme hakkına sahiptir. Fakat hakimleri fesh etme veya emir verme gibi bir yetkisi yoktur.

-Yasama ve yürütmenin ayrıldığı yönetimlerde suçtan hüküm giymiş mahkum ve suçluları affetme veya cezalarını hafifletme genelde devlet başkanının elindedir.

Aslî özellikler
Başkanlık sisteminin özetle aslî ayırdedici özellikleri şunlardır:

-Devlet başkanı doğrudan halk tarafından seçilir.
-Yürütme organı tek kişiden müteşekkildir.
-Yürütme yasamanın güvenine dayanmaz.

Tali özellikler
Tali özellikler başkanlık sisteminin olmazsa olmaz şartları değildir. Başkanlık sistemi için yukarıda belirtilen üç asli özelliğin olması yeterlidir. Başkanlık sistemi aşağıda belirtilen tali özelliklerden birini taşımıyorsa başkanlık sistemi olmaktan çıkmaz.

-Yürütme yasamayı feshedemez.
-Yürütme organında görev alan bir kişi aynı anda yasamada da görev alamaz.
-Başkan, yasama organının çalışmasına katılamaz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Başkanlık_sistemi

Okuduğum kadarıyla başkanlık sisteminde yürütme yetkisini tamamen elinde bulunan başkanın gerektiğinde muhalif gruplara çok sert yaptırımları olabiliyor. Bunun yanında halkoyuyla seçildiği için meclis tarafından düşürülemiyor. Bu sistemde ülke adına tek bir lider öne çıkarken, parlamenter sistemde kurumsallaşmış partiler sözkonusu. Karşılaştırmalı ve açıklamalı geniş bir makale okumak isterseniz;

http://ydemokrat.blogspot.com.tr/2010/04/parlamenter-sistem-ve-baskanlik-sistemi.html

Bu durumda bizim ülkemize uygulanabilir olup olmadığı tartışılır, şu andaki sistemden başkanlık sistemine geçiş ne derece doğru olur, ya da ne işe yarar onu da zamanla göreceğiz...

Son düzenleme:
ABD deki sistemi aynen getirmeleri icin önce eyalet sistemini getirmeleri lazım bizim sistemde baskanlık olmaz. Eyalet sistemi demek guneydogu
gibi kritik bölgelerin gün gelip de KIRIM gibi özerklik istemesine zemin acmak demek. Bakın ispanyada katalonya idi sanırım adamlar bagımsızlık
istiyorlar meclis buna izin vermiyor ama AB adalet divanına basvurdular kabul olursa ispanya hukumeti bu bölgenin ayrılmasına izin vermek zorunda
kalacak. Bu bizim üzerimizde oynanan bir oyundur, ülkeyi paramparca etmek icin 100 yıl once planlanan oyun adım adım işleniyor. Ve bizlerde uyuyoruz
dahası AKP e oy verenler bunun farkında degiller cunku cahiller ve umurlarında degil.

Bakın bu dunyada bölünmeden kalan tek ülke ABD, eyalet sisteminde, ilk olarak Birleşi krallık vardı, ondan ingiltere, iskocya ve irlanda gibi 3 devlet oluştu.
SSCB vardı GORBACOV gibi bi lider yuzunden ulke demokratileşcez derken bi ulkeden bircok devlet dogdu ve ulkenin en degerli dogalgaz ve petrol madenleri ulkeden ayrıldı ve putin şimdi bunları geri kazanmaya calısıyor.

Bizde olacaklar adım adım şu Suriyenin kuzeyinde kürtler özerk bölge kuracak ve bunlar kuzey ırak ile beraber ortak güney kürdistanı kuracaklar.
Bizde başkanlık sistemine gidilecek ve eyalet sistemi devreye girecek sonrada guneydogu ve dogudaki kuzey kürdistan adındaki bölge bir eyalet olacak
ve size yazıyorum 2023 gelmeden eger bunlar olursa o bölge bagımsızlıgını ilan edip guney kürdistanla birleşecekler. Ha bu sürecte buyuk olasılık
APO ya bi sebepden ama saglık ama baska , yarı af yada ev hapsi gelecek ve eyalet sisteminden sonrada o eyaletin Eyalet valisi olacak.

Bana deli diyebilirsiniz ama bunlar adım adım olacak bunları not edin, eyalet sistemi ve baskanlık sistemi kucuk ulkeleri bölme planıdır.

Benim de anlatmak istediğim buydu ayrıntılarına kadar girmişsiniz her kelimenize katılıyorum.

Demokrasi anlamında bir numara Avrupa'dır aslında ama orası bize ABD'den de uzak. Çoğulcu demokrasiyle yönetiliyorlar süper bir şey. "Batı medeniyeti"nden kasıt da budur aslında ama hep sapkınlığa yorulur niyeyse.

Bizim zaten görünürde ki sistemimiz rasyonelleştirilmiş parlamenterizmdi, bundan sonra Cumhurbaşkanını halk seçeceği için bir yarı başkanlık sistemine doğru kayıyoruz. Halka demokrasi kavramı yerleşmedikten sonra halk talep etmedikten sonra tepeden istedikleri kadar sistem indirsinler oturacağını düşünmüyorum, yıllardır da bunu yaşıyoruz zaten. Mevcut sistemimizde ki bir çok aksaklıkları gideremedik yıllardır Başkanlık sisteminin bizim toplumsal yapımıza ve patolojik sistemimize uyabileceğini düşünmüyorum Halktan aldığı meşruiyetle kendinde sonsuz bir yetki bulan başkan ülke açısından büyük tehlikelere yol açabilir.

Son düzenleme:
Uygulamaya konmaz bence...

kürdistan neden isteniyor

Kürdistanı 2 ülke istiyor, ABD ve İsrail, ozellikle islam ülkelerini daha iyi kontrol etmek ve ilerde kurulma ihtimali olan BüyüK İsrail Devleti aslında
farkında degil ama bugun soylenen kürdistanında icinde oldugu dev bir ülke

$1+%u002525281%u00252529.jpg

Kırmızı alan israil'in hayalindeki devlet ve kürdistan ise onlar icin aslında tampon bölge olmuş oluyor. Cunku kürtler tarihleri boyunca
hep kullanıldılar hep sözler verildi ama tutulmadı ve bu yuzden bu seferde Büyük israil devletine bir aracı olacaklar ama onlar bu büyük
planın farkında bile degiller.

Keşke AKP bize söyledigi parti ve liderleride bu görünen kişi olsa, ama degil, bunu hep beraber görecegiz. Gün geldiginde belki 5 belki 10 sene sonra
Allah o gunu gösterirse eger, bu forumda hala burada olursa bu konu 2014 nisanda konuşmuştuk dersiniz.

Eyalet sisteminde, ABD deki sistem asla dunyada hicbir ulkede uygulanmadı. Aslında ABD deki sistem en adil olanı yani ABD başkanı meclis kararı olmadan
bizim lider gibi kafasına göre davranamıyor hatta bazen bu yuzden işler yavaşlıyor. Ayrıca orada bizde oldugu gibi Parti baskanına yalakalı etmeye
gerek yok, cunku her bir eyalet valisinin oyu cok onemli azıcık google da araştırma yapın. ABD kendisi icin mukemmel olan bu sistemi diger
devletleri bölmek icin eksik şekilde uygulatıyor. Bugun hicbir abd eyaleti ayrılmayı düsünemez yasalar ona göre ama daha evvelde dedigim gibi
benzer olaylar Yugoslavyada (ki orasıda eyaletle yonetiliyordu), rusyada ve ukraynada gözlemlendi.

Bu cok ciddi bir konu ve ne yazıkki devlet yine herzaman ki gibi hicbir bilgi vermeden saman altında su yürütüyor.

Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkeler:
Afganistan, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Azerbaycan, Belarus, Bolivya, Brezilya ,Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Ermenistan, Ekvador, El Salvador Filipinler Guatemala ,Güney Kore, Haiti, Honduras, İran, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs Cumhuriyeti, Kolombiya, Kosta Rika, Liberya, Meksika, Nikaragua, Nijerya, Panama, Paraguay Peru, Seyşeller ,Sierra Leone, Sri Lanka, Sudan ,Surinam, Şili, Tanzanya ,Türkmenistan, Uganda ,Uruguay, Venezuela ,Zambiya

Başkanlık sistemi, ABD ve birkaç örnek dışında, demokratik bir siyasal sistemi sürdürememektedir. Denemeleri genellikle diktatörlüklere ve askeri rejimlere dönüşmüştür.

Son düzenleme:
Başkanlık sistemi demek federasyon demek. Yani şöyleki;

Şu anda her ilde aynı hukuk kuralları uygulanıyor ama başkanlık sistemine geçildiği zaman her ilin kendi iç işlerinde ayrı hukuk kuralları olacak dış işlerinde merkeze bağlı olacaklar demek,

Doğu anadoluda malum bölge daha rahat özerkliğini ilan edebilecek demek sonra da bağımsızlığını ilan edip ayrılacak demek

Yasama yürütmeyi düşüremeyecek yürütme de yasamayı fesh edemeyecek demek yani birbirlerinin işlerine karışamayacaklar demek

Kürdistan demek

Bölünmek demek

Üniter devlet yapısı korunarak başkanlık sistemi uygulanabilir diyenler var. Tamamen safsata. Bu, Türkiye için geçerli değil çünkü üzerimizde oynanan oyunlar malum

Hadi bakalım akpliler, ülke bölünmez inşallah ama olaki bölünürse padişahım çok yaşa diyebilecek misiniz?

Eksik.....köleliğin dibine vurulur.......artık çalışma güvencesi yok....memuriyet yok.......ulusötesi şirketler Türkiye ile anlaşmak yerine gidip Trabzonla izmirle zonguldakla anlaşma yapacak ve mümkün olan en ucuza işleri kotaracak
Yazık oldu ülkeye biz ne ABD ne AB ülkesiyiz biz gerçek bir ortadoğu ülkesiyiz
Oyunun hesabını soramayan insanlar size selam olsun

Eksik.....köleliğin dibine vurulur.......artık çalışma güvencesi yok....memuriyet yok.......ulusötesi şirketler Türkiye ile anlaşmak yerine gidip Trabzonla izmirle zonguldakla anlaşma yapacak ve mümkün olan en ucuza işleri kotaracak
Yazık oldu ülkeye biz ne ABD ne AB ülkesiyiz biz gerçek bir ortadoğu ülkesiyiz
Oyunun hesabını soramayan insanlar size selam olsun

Buna dur demek yine bizim elimizde pepecim..

Eğer ağustosta ve genel seçimlerde gelişmeleri evden takip etmek yerine hep beraber gecenin 2lerine 3lerine kadar sandık,liste,teslim süreçlerini izler her listenin fotoğrafını çekebilirsek istedikleri sonuca ulaşamazlar bunu başarmak bizlerin elinde

Buna dur demek yine bizim elimizde pepecim..

Eğer ağustosta ve genel seçimlerde gelişmeleri evden takip etmek yerine hep beraber gecenin 2lerine 3lerine kadar sandık,liste,teslim süreçlerini izler her listenin fotoğrafını çekebilirsek istedikleri sonuca ulaşamazlar bunu başarmak bizlerin elinde

Totoyu kaldırıp yapmak lazım....ben şu an uzmanlık sınavlarına hazırlanıyorum ve 1 hafta kaldı ben başında duramadım ama müsait olan kerkes sahip çıkmalı
Bir de oyunu verenler bu durumun hesabını sormalıydı....onlardan ses yok tam gaz devam

Tayyip’in avukatı THY yönetiminde

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26153009.asp

Türk Hava Yolları'nda (THY) geçtiğimiz günlerde istifa eden iki yönetim kurulu üyesinin yerine atamalar yapıldı. Buna göre Mehmet Nuri Yazıcı ve ve Prof. Dr. Cemal Şanlı'dan boşalan iki koltuğa Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı ve Avukat Arzu Akalın atandı. Akalın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da avukatları arasında yer alıyo

Adamlar ülkeyi paramparca parçapinçik bölüşüyor. Sonrada tv'ye çıkıp ALLAH'ın adını kullanıyor. Yaw canlı yayında beynine şimşek inse ALLAH derken,
yeminlen 1 dana kestircem ahanda buda adagımdır. 10.000 tlde olsa 15000 tl de farketmez olmadı bankadan kredi cekecem. Muslumanlıgı kullanıp insanları aptal yerine koymak bu sinirime dokunuyor.

Fazla detaylara girmeme gerek yok bir çoğunuz bahsetmişsiniz zaten bana göre başkanlık sistemi=bölünmek= kürdistan dır...
Bir zamanlar imkansız dediğimiz dile getirmekten bile tedirgin olduğumuz bölünme kürdistan gibi konuları rahatlıkla konuşur olduk:27::27::27:
Doğallaştı kanıksadık normalleşti:27::27::27:Kabul ettik demiyorum ama artık uzak değil ve tek devlet tek bayrak söylemleri rafa kalkmak üzere...
Umarım yanılırım...

tayyip erdoğan cumhubaşkanı olacak deniyordu ama cumhurbaşkanlığı biraz pasif bir görev ve erdoğan bu hırsıyla o görevde yapamazdı zaten.başkanlık sistemine dönmek erdoğanın işine gelecektir:31:

17 aralık ve gezi olayları olmasa secimden kesin %60-65 alırdı ve ondan sonra kimse onu tutamazdı. Hem cemaatle kötü olması
hemde yaptıkları ona kafadan %15-20 oy kaybettirdi. Bakalım ne olacak görecez. Aday olursa ve mhp+ chp karşısına cok saglam bi
aday cıkarır (bdp inde destekledigi) olur ya, ve erdogan kaybederse karizmayı birdaha asla toparlayamaz. Bu bir risk, bu yuzden secim
oncesi cok saglam degerlendirme yapması lazım, mesela yurt dışındakiler oy kullanmadılar bunun secime etkisi % kac bunu bilmiyoruz.
Ama o biliyor. Eger bu mikyar %5-6 dan fazlaysa o taktirde bu riske girer ama kanatimce bu surecte daha ılımlı olacakdır ki koyunları
uyanmasın ama ote yandan da derinden derinden cemaatin inine gireceklerdir. Tabi bu arada daha vahim ses ve hatta görüntüler nete düşeblir.
Bu durumda ne olur kimse bilemez.

Fazla detaylara girmeme gerek yok bir çoğunuz bahsetmişsiniz zaten bana göre başkanlık sistemi=bölünmek= kürdistan dır...
Bir zamanlar imkansız dediğimiz dile getirmekten bile tedirgin olduğumuz bölünme kürdistan gibi konuları rahatlıkla konuşur olduk:27::27::27:
Doğallaştı kanıksadık normalleşti:27::27::27:Kabul ettik demiyorum ama artık uzak değil ve tek devlet tek bayrak söylemleri rafa kalkmak üzere...
Umarım yanılırım...
http://tarafsizhaber.blogspot.com.tr/2011/06/erdogann-hayali-turkiyeyi-12-eyalete.html
http://www.apokrifal.com/turkiyeyi-parcalamadan-bolmek/
http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13003218/erdogan-in-hayali-eyalet-sistemi

bence bu sistem devam etsin ya
ne olacağı belli olmayan şeyler beni korkutuyo

Back