Gül ve Arınç düğmeye bastı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/gul-ve-arinc-dugmeye-basti-h79279.html
Gül ve Arınç düğmeye bastı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç AKP içindeki opersayonun düğmesine bastı. İkilinin planı ayrı bir parti kurmak yerine partiyi Tayyip Erdoğan'dan arındırmak. İkilinin, 1 Kasım'da tek başına iktidar olamama durumunda olağanüstü kongre için atak yapacağı, şimdiden 300 delegenin desteğini aldığı belirtiliyor.
26 Ekim 2015 Pazartesi 13:22

1 Kasım öncesi AKP'de seçim sonrası hazırlıkları başladı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç partinin tek başına iktidar olamaması durumunda olağanüstü kongre için hamle yapacak.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Gül ve Arınç'ın planı yeni bir parti kurmak yerine AKP'nin yönetimini devralmak. İlk adım partideki etkin konumlarını kaybeden isimleri ikna etmek oldu. Böylece 1 yıldır planı yapılan operasyonun düğmesine basıldı.

Aydınlık'ın AKP kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Arınç son dönemde partideki yetkileri alınan isimleri bir araya getirmek için 1 yıldır çalışıyor. Bu kapsamda aralarında başbakan yardımcılığı görevini yapmış isimlerin de bulunduğu 10'dan fazla ismi kendi ekiine dahil etti. Abdullah Gül de son 8 aydır sermaye ve fikir çevrelerinin desteğini almak için çalıştı.

AKP 1 Kasım'da sandıktan tek başına iktidar olarak çıkmazsa "üst üste 2. seçim başarısızlığı" gerekçesiyle olağanüstü kongre çağrıları yapılacak. Bu tartışmalara eski milletvekilleri, görevden alınan il ve ilçe yöneticileri de dahil edilecek. Sosyal medyada da "trol" hesaplar üzerinden propaganda yürütülecek.

AKP tüzüğüne göre, olağanüstü kongre için 290'ın üzerinde delegeden çağrı gelmesi gerekiyor. İddialara göre çağrıcı delegeler de belirlendi. Ancak Gül ve Arınç "yönetimi devralma" planı yaptığı için delegeyi 800'ün üzerine çıkarması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

sen bu planı onların ağzından duydun mu hiç ?yoksa hayatta inanmam.
Her yerden bunun haberi geliyor.Yalanlamak boşuna.Arınç'ın konuşmasını dinlemiştim Akp'ye laf söylemiyor ama yola çıktığımız yolda başkası ile bizi değiştirdi diyor.Kırgınlar bu seçimi ve geleceğimizi belirleyecek maalesef.

Hayat ne garip, herşey ne kadar hızlı değişiyor da, AKP'de herşey kafa döndürücü şekilde hızlı değişiyor.

Dünün kankigilleri bugün kanlı pıçaklı oldu.

Geçen Gül bizim dava arkadaşımız, ayrı parti kurmaz diyenlerin ayrı parti kurulunca Arınç ve Gül'ü ne denli yerin dibine sokacağını şimdiden merak eder oldum.

Az bekleyin Davutoğlu'da gelir zaar...

valla bu haber bir tane değil. her haber sitesinde farklı farklı başlıklarla çıkıyor. o yüzden ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyorum

Tayyip erdoğan desin ki ztp ye oy verin...bütün sülalem verir...akp arınç gül papatya beni bağlamaz

Seni bağlamıyorsa hemen Gül'ü ve Arınç'ı arayıp parti kurmamalarını, bunun boşa kürek çekmek olduğunu söylemek gerek. apranxx ın iplemediği parti çok tutmaz....

Tayyip erdoğan desin ki ztp ye oy verin...bütün sülalem verir...akp arınç gül papatya beni bağlamaz
doğru.
Akp de gözde olup da parti kurmak için ayrılanların isimleri unutuldu bile.
Gül umarım böyle bir hata yapmaz.
yaparlarsa vefalı, sadık kişilerdi diye değil mış miş diye hatırlanırlar ya da unutulup giderler diğerleri gibi

Hep aynı basamakta hoplayıp zıplayıp üst kata çıkabileceğini düşünmüyorsundur umarım

Ben üst kata çıktım ordan sana bakıyorum ve neden zıpladığını anlamış değildim taki şu cümlene kadar...

RTE de mi sadık değildi de, içinden çıkıp yetiştiği Refah Partisini, Erbakanı silip başka parti kurdu???

Davalar ve çıkarlar değişebilir demek ki....

Sizin tuttuğunuz patilerin zihniyetinde varolduğu partiyi satıp başka parti kurmak çokça var halbuki, bknz Refah Partisi Erdoğan.

Nesine inanamıyorsunuz?????
rahmetli Erbakan'ın çok şeyi açıklayamadan öldüğüne inanıyorum. Yaptıklarına müteşekkiriz. Erbakan sevenleri bizi kabul etmese de Erbakan ve Erdoğan aynı bizim için.

RTE de mi sadık değildi de, içinden çıkıp yetiştiği Refah Partisini, Erbakanı silip başka parti kurdu???

Davalar ve çıkarlar değişebilir demek ki....
Çıkarlar değil yöntemler konusunda çıkmaz yola girdiklerini düşünüyorum. Sebebi de ihtiyar siyasilerin zamanı gelince kenara çekilmeyi bilmemeleri.
bakalım bir lider ortaya çıktığında Erdoğan ne yapacak?
Şu anda Erdoğan'ın halefi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…