Gül, ‘siyasete dönme’ye hem var hem yok: İhtiyaç olursa o zaman bakarım

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
17/09/2015 23:54

11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasete dönüp dönmeyeceği yönündeki tartışmalar için “Şüphesiz bir ihtiyaç söz konusu olursa o zaman bakarım” derken, Hürriyet binasına yapılan saldırılarda ön sırada yer alan AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ı eleştirirken bir kez daha Gezi eylemlerini ‘darbe girişimi’ olarak görmediğini belirtti.

NTV canlı yayınına katılan Gül, “Siyasi kariyerinizi nasıl planlıyorsunuz” sorusunu “İhtiraslı bir siyasetçi olmadım hiç. Her şeyde ‘muhakkak ben olayım’ diye bir düşüncem olmadı. İhtiras benim motivasyonum olmadı. Bir ihtiyaç söz konusu olursa o ayrı bir konu. Tek arzum arkadaşlarımın başarılı olması” diyerek yanıtladı.

Fotoğraf: Reuters

‘Akıl alacak şey değil’
AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın gazetecilere yönelik tehditvari sözleri için “Çok üzüldüm ve yakıştıramadım. Akıl alacak bir şey değil” değerlendirmesinde bulunan Gül, Hürriyet’e yapılan saldırı ve Doğan Grubu’na yönelik soruşturma için “Bunların hepsi yanlış. Türkiye’nin bunları yaşamaması, konuşmaması lazım. Herkese çok zarar verir. Böyle bir Türkiye görüntüsü vermemek lazım” yorumunda bulundu.

‘Koalisyon güzel hizmetler yapabilirdi’
7 Haziran seçiminin ardından koalisyon kurulmasının Türkiye için iyi olacağına yönelik ifadelerini bir kez daha tekrarlayan Gül,“Güçlü bir hükümetin kurulmasını çok faydalı görmüştüm. İki büyük partinin bir araya gelmesi çok önemliydi. Güzel hizmetler yapılabilirdi. Polemik konusu olan konular polemik olmaktan çıkardı” diye konuştu.

Gül’ün konuşmasından diğer satır başları şöyle:

“Sadece Türk aileleri ağlamıyor, Kürt aileleri de ağlıyor. Görüyorsunuz cenazelerde. Terörle mücadele eninde sonunda kazanılır ama burada dikkat edilmesi gereken bir şey: Halk. Kürt vatandaşlarımızı devlete ve millete bağlılığını zayıflatmamalıyız. Bütün siyasi partilerin bölgede aktif olmasını, aktif liderler çıkarmalarını görmek isteriz. Bütün vatandaşlarımızın devlete bağlılığını güçlendirmeliyiz. O zaman terörü izole ederiz.”

“Bu stres halinin devam etmesi Türkiye’ye maliyeti çok olur. Bu kutuplaşma gazetelere, yazarlara, çizerlere herkese dağılıyor. Gazeteler gazetelikten çıkıp PR organı haline geliyor. Türkiye’nin kendini konsolde etmesi gerekiyor.”

“Sayın Başkan telefon açarak davet etti AKP kongresine. Unutmaşlardı hatırlarsanız. Tabii ki ister istemez alınganlığı oluyor insanın. Allah’ın bildiğini kuldan mı saklayacağım.”

“AK Parti-Cemaat kavgası önce birçok şeye itiraz eden ve mani olan bir insandım hatırlarsanız. Kamu alanında, devlet içerisinde siyasete müdahalelerini yanlış ve karşı bulmuşumdur. Arkadaşlarımı da uyarmışımdır. Doğrusu bu AK Parti çok etkiledi.”

“Boydak ailesi herkese yardım eden insanlardır. Şüphesiz hiç kimse dokunulmaz değil ama bir yolu var. Ciddi bir mevzu varsa bunlar araştırılmalı. Bunları yaparken de incitmemek gerekiyor. Yoksa tepkiler doğuyor.”

“Bir Anayasa hazırlattık. O zaman dedik ki ‘Bize gerçekten demokratik ve evrensel anlamda çalışabilir bir anayasa’… Çok titiz çalıştılar ve bir taslak verdiler. Ben onun doğru olduğu kanaatindeyim. Arzu ederdim ki onu getirip masaya koyalım.”

“Gezi olaylarının olduğu dönemde açıkça tavrımı söylemiştim. ‘Londra’daki Paris’teki olaylara benziyor’ demiştim. Arap sokaklarındaki gibi sokaklara çıkmıyorlar demiştim. İlk günlerde kapatılabilirdi. İllegal örgütler ortaya çıktı sonradan. Çok açık söyledim fikirlerimi. Ben olayları darbe girişimi olarak görmedim. ‘Ağaçları kestirmeyelim’ diyen insanlar güzel yönlendirilseydi böyle olmazdı. Ama sonra ağaçlar için yola çıkan insanlara yasadışı örgütler karıştı.”
http://www.diken.com.tr/gul-siyasete-donme-konusunda-kapali-konustu-ihtiyac-olursa-o-zaman-bakarim/

ben konuşmasını dinledim dün, gayet güzel konuştu bol bol da gönderme vardı bence ama işte anlayana... Artık bazı insanlarla işi kalmadığı için arkasına dönüp bakacağını sanmam, anlamakta istemez yani

Ak Parti bu adama sırtını donmemeli. Severim kendisini nitekim :)

Yalnız programı izleyen cemaatciler ve solcular pek memnun olmamislar bu aciklamalardan. Yeterli gelmedi herhalde. Erdoğan'ı yerden yere vurmasini beklemisler olmayınca hayal kırıklığı :) twitteri yıktılar dün resmen.

Ak Parti'nin böyle elestirel bakan insanlara ihtiyacı var bence. Özellikle Abdullah Gül'e.AAhmet Davutoğlu yerine Abdullah Gül gelseydi keşke

bence gül herkesin saygı duyduğu bi insan, politikacı dediğinde böyle olmalı, ama liderine uymak ve takım çalışmasını bozmamak adına kendini iyi yansıtamadı, bana görev düşerse yaparım diyor zaten. Takım içinde eleştiri, geliştirici bişeydir bence aşağı çekici değil, herşeyi de kapalı odalarda konuşmak olmuyor demekki o zaman o geliştirme motivasyonu sağlanamıyor

sesi beni mahvediyor ya . ahmet davutoğlunun yerine gelebilir ama o ses . hiç dinleyemedim kendisini merak ediyordum açıkcası.

Kesinlikle. Erdoğan'ın etrafında her dediğini onaylayacak insanların yerine bu konuda yanlış yapıyorsun diyecek kişiler olmalı. O da kesinlikle Abdullah Gül... AK Parti'nin akılcı yönüydü Abdullah Gül. İnşallah bu yanlıştan dönerler.

Abdullah Gül Tayyip Erdoğan'ın gölgesinde kalmış bir şahsiyettir.Masaya yumruğunu vuramayacak kadar pasiftir.Ne dediği hiç belli olmadı.Ne şiş yansın ne kebab modundadır.Bu yüzden de geri plana itildi.Politika sertir,acımasızdır.Abdullah Gül gördüğü yanlışı bile açıkça ifade edemez.Kem küm edip durur.

Ben Ak Partiden ve düşüncelerinden zerre hazzetmeyen bir insanım ama bu adam çok saygılı, efendi ve ılımlı bir insan. Ancak ne yazık ki politika denen şeyde çirkinleşmediğin, hırçınlaşmadığın sürece ayakta kalamıyorsun, en azından Türkiye'de böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…