• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gül hastalığı

frida_kahlo1

Mevzu, epeydir toparlanamamak.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2016
184
91
103
Merhaba arkadaslar
Benim sorunum yuzumdeki gül hastalıgı... bir cok doktora gittim bir cok ilac kullandim ama iyi yonde bi ilerleme goremedim. Hergun gunes kremi surup disari cikiyorum. Ama o da nafile yuzum bildiginiz kipkirmizi oluyo insanlar noldu yuzune diyip duruyolar aranizda gul hastaligina care yada ne biliyim azalticak bi ilac yada formul bilen yada memnun kaldiginiz bi doktor var mi varsa yardimci olurmusunuz

Çok geçmiş olsun.
Yediklerinize çok dikkat etmelisiniz ve güneşten korunmalisiniz. Güneş koruyucu yetmiyor , şapka veya şemsiye kullanmalısınız.

Zor , bir hastalık . Annemde de var. Ara ara daha çoğalıyor sanki.
Baharatlı, salçalı yemekler annemdekini artırıyor ve güneş en büyük düşmanı :( diğer arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır inşallah. Tamamen geçmesi mümkün değil mi acaba?
Bende takipteyim konuyu

Bu hastalik bende de vardi ama yuzumde degil. Ismini hatirlamiyorum arastirarak gittigim bir yer degildi umraniye cakmak erdem hastanesine gittim o an hangi cildiyeci varsa girdim. Bir krem bir hap verdi. 2 hafta olmadan gecti..
Belki derecesiyle belki de benim surekli ruzgara gunese vs maruz kalmayan bolgemde olmasiyla alakalidir kolayca gecmesi. Gobek bel ve basen bolgesindeydi.
Allah sifa versin. Keske daha cok yardimci olabilsem...

Bu hastalik bende de vardi ama yuzumde degil. Ismini hatirlamiyorum arastirarak gittigim bir yer degildi umraniye cakmak erdem hastanesine gittim o an hangi cildiyeci varsa girdim. Bir krem bir hap verdi. 2 hafta olmadan gecti..
Belki derecesiyle belki de benim surekli ruzgara gunese vs maruz kalmayan bolgemde olmasiyla alakalidir kolayca gecmesi. Gobek bel ve basen bolgesindeydi.
Allah sifa versin. Keske daha cok yardimci olabilsem...

Çok çeşidi var. Vücutta çıkan stresten çıkıyor ve tedavisi çok kolay.

Yüzde çıkan hastalığın tam teşhisi yok. Gül hastalığı deyip geçiyorlar.
Maalesef dönem dönem atak hep oluyor.

Merhaba arkadaslar
Benim sorunum yuzumdeki gül hastalıgı... bir cok doktora gittim bir cok ilac kullandim ama iyi yonde bi ilerleme goremedim. Hergun gunes kremi surup disari cikiyorum. Ama o da nafile yuzum bildiginiz kipkirmizi oluyo insanlar noldu yuzune diyip duruyolar aranizda gul hastaligina care yada ne biliyim azalticak bi ilac yada formul bilen yada memnun kaldiginiz bi doktor var mi varsa yardimci olurmusunuz
Beslenme ile alakalı olabilir. Kızartılmış yiyecekler çok mu tüketiyorsun. Ben bir ara her kahvaltıda tost yedim, yanaklarımda kızarıklıklar oluştu. Ne zamanki kahvaltımı, dereotu, maydanoz, roka eşliğinde, tambuğday ekmeği , yumurta, peynir şeklinde yapınca iyileşti.

Nemlendirici seçimide çok önemli, sana acıbadem sütü kullanmanı öneririm. Birde kaliteli gülsuyu yüzüne sür. Kızarıklıklar gözle görülür şekilde azalır. Elmasuyu, yoğurt karışımıda iyi sonuç verebilir. Ama mutlaka bir doktorada gidin.

Bundan uzun yıllar önce karnımda çıkmıştı benimde bir dus jeli bir krem atlatmistim inşallah yakın zamanda şifa bulursunuz yedikleriniz3 dikkat edin biraz baharatlı yağlı kızarmadan uzak durun çok güneşe cikmamaya özen gosterin

Merhaba arkadaslar
Yıllarca aynı dert ile gezdim kıpkırmızı yara içinde yanaklar Ve burun ile ama sonunda bir dr a gittim kendisinde de aynı hastalık varmış Ve uyguladığı tedavi ile 10 gün sonra yüzüm muhteşem oldu:)) peki size uyguladıkları tedaviler nelerdi acaba?

Bana dr bir kutu antibiyotik verdi hastalığın aktif olduğu dönemlerde kullanılıyor dedi çünkü bu hastalığa deride yaşayan bir tür parazit sebep oluyormuş kaşıntı yapması da cabası,antibiyotik ve krem karışımı verdi 10 günde muhteşem oldu cildim ve birde ömür boyu kullanacağım kılcal damarları besleyen bir hap verdi kremi artık kullanmıyorum bile cildim çok güzel oldu

Bana dr bir kutu antibiyotik verdi hastalığın aktif olduğu dönemlerde kullanılıyor dedi çünkü bu hastalığa deride yaşayan bir tür parazit sebep oluyormuş kaşıntı yapması da cabası,antibiyotik ve krem karışımı verdi 10 günde muhteşem oldu cildim ve birde ömür boyu kullanacağım kılcal damarları besleyen bir hap verdi kremi artık kullanmıyorum bile cildim çok güzel oldu
banada antibiyotik verdi krem verdi yok iyileşmiyor.

canım bana isimlerini özelden atsan.belki aynı ilaçlardır.

oncelikle gecmis olsun bir tanıdığımda vardi bu rahatsizlik istanbulda kolsuz agop diye bir doktora gidiyordu tamamen gecmiyormus sene de bir her yaz basinda gidip muayene olup ilac veriliyordu oyle atlatiyordu kullandigi zaman yuzunde hic bisey olmuyordu

Bir çok doktora gittim, saçma sapan ilaçlar, kremler aldım, bir süre düzeliyor gibi, sonra tekrar.... bir gün tv'de Canan Karatay'ı izliyordum, dedi ki yüzünüze, vücudunuza saf, emin olduğunuz yerden aldığınız, gerçek zeytinyağını sürün dedi, %80 e vitamini içeriyor dedi, o akşam sürüp yattım, 3-4 günde bir tekrar sürüp yattım, iyice yedirdim, 3 çocuk annesiyim, maşallah diyim kendime :p asla makyaj yapmayı sevmem, her gören cildine ne kullanıyorsun diyor, arkadaşım geçen, hiç 3 çocuk annesi gibi değilsin, yüzün ne kadar güzel dedi.. ben de çok işe yaradı... kaç yıl kırmızı suratla gezdim, keşke daha önce duysaydım... deneyin bence, ben ayvalıktan getirdiğim, saf zeytinyağını kullanıyorum...

Bende bu hastalık sadece stresli zamanlarimda çıkıyor. Bir şeye çok üzülüyor kendimi çok yipratirsam ertesi gün başlıyor tum vucudumda ve uzun sure geçmiyor 2-3 hafta kadar.
İlaç kullanmadim ama stres yapan şeylerden uzak olmanızı tavsiye ederim. En azından bende öyle oluyor geçmiş olsun..

Bir çok doktora gittim, saçma sapan ilaçlar, kremler aldım, bir süre düzeliyor gibi, sonra tekrar.... bir gün tv'de Canan Karatay'ı izliyordum, dedi ki yüzünüze, vücudunuza saf, emin olduğunuz yerden aldığınız, gerçek zeytinyağını sürün dedi, %80 e vitamini içeriyor dedi, o akşam sürüp yattım, 3-4 günde bir tekrar sürüp yattım, iyice yedirdim, 3 çocuk annesiyim, maşallah diyim kendime :p asla makyaj yapmayı sevmem, her gören cildine ne kullanıyorsun diyor, arkadaşım geçen, hiç 3 çocuk annesi gibi değilsin, yüzün ne kadar güzel dedi.. ben de çok işe yaradı... kaç yıl kırmızı suratla gezdim, keşke daha önce duysaydım... deneyin bence, ben ayvalıktan getirdiğim, saf zeytinyağını kullanıyorum...
Ne kadara getirttiniz acaba ? Bende istiyorum ama aşırı rakamlar istiyorlar litresine 80 lira dediler inanamadim

Ne kadara getirttiniz acaba ? Bende istiyorum ama aşırı rakamlar istiyorlar litresine 80 lira dediler inanamadim

Ben yazlığa gittiğimde, dönerken 1 yıllık alıp geliyorum, gömeçin pazarında köylü bir abla satıyor, inanılmaz güzel zeytinyağı, 5 kiloluk tenekesine 75 lira veriyorum, 7-8 teneke aldığım için indirimli alıyorum, İstanbul'da hem güvenmiyorum, hem de pahalı malesef...

Bende de var bu lanet hastalık. Ne zaman bir şeye streslenip çok kafama taksam burnum kıpkırmızı oluyor kaşıntıdan ölüyorum resmen.

banada antibiyotik verdi krem verdi yok iyileşmiyor.
Bana krem karışımı tarifi verdi içinde bir sürü ilaç var Ve vitamin krem vs,birde antibiyotik ve ömür boyun kullanmam gereken bir hap verdi 8 aydır kullanıyorum cildimde bir tane kırmızı nokta kalmadı

Back