• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Marjinel Keratit

Bugün kızımın gözlerindeki beyaz lekerden bitane daha çıkmış hemde merkezde en korktuğum buydu merkezde çıkarsa görmesine engel olurdu öğleden sonra farkettim ve birönceki doktorumuza götürdüm baktı muayene etti evet merkezde çıkmış fakat çok ufak minik görmesini engelliycek bi durum teşkil etmiyor dedi ve bu lekelerin çıkmasını engelliycek hiç bişey yok :KK43: doktor çare olarak bi ilaçtan bahsetti bu ilacı özel bi raporla alıcağımızı ve 1 sene boyunca kullanıcağımızı söyledi.. benim kızımın gözlerinde ki bu hastalık bağışıklığından dolayı çıkan bi hastalıkmış kendi bağışıklığı üretiyomuş bu hastalığı tek bi çözümü varmış oda dediğimiz ilaç 1 sene kullanıcakmışız bu ilaç bağışıklığı dengeleyici bi ilaçmış.. etkisinide 3 ay sonra gösterirmiş.. 1 hafta boyunca antibiyotik ve kortizollu ilaç kullanıcaz bu süre zarfında da başka hastanalere randevu almıştım onlara gösterip danışıcam bu ilaç hakkında bilgileri var mı yok mu diye.. :KK43: bu ilaç normalde 6 yaşından küçüklere verilmiyomuş fakat herhangi bir yanetkisi de yokmuş yinede riske girip yazmadı raporu kendi hocalarıma da danışcam acele etmeyelim dedi.. bizde araştırıcaz bu süre zarfında bakalım nolucak kafama takmıyomuş gibi görünüp aslında içten içten kahroluyorum nasıl bir illettir bu :KK43:

5 kasima olan randevumu iptal ettim methini duydugum doktora randevu alabildim 8 kasim icin cok sukur bi sekilde ulastik konustuk rica ettik bizi araya sikistiracagini soyledi en azindan direkt kendisi gorucek kizimi bakalim ne gibi bir sonuc alicaz 8 kasimi sabirsizlikla bekliyorum..

Bugun istedigim doktora gittik muayene etti kizimi ilgisi alakasi cok iyiydi.. kizimin gozlerindeki bu sorunun baska bi durumdan da kaynaklanabilecegini, sandigimizdan daha ciddi bir sorun oldugunu ve bunun icin kornea doktorunun gormesi gerektigini soyledi ve bizi kornea hocasina yonlendirdi cok doluymuslar 2019 a kadar fakat bizim durumumuz acil oldugundan araya sıkıstıracaklarını soylediler kasimin 19 uzuna gun verdiler anestezi verilerek incelenip muayene edilicek simdi kasimin 19 uzunu bekliyoruz.. :(

Evet bugun kornea doktoruna gittik sabahtan.. korneasinda ciddi hasar olusmus baya buyuk bi yara olmus o yara iz birakmis kalici bi izmis.. kornea nakli gerekiyomus fakat daha 3 yasinda kucuk oldugu icin tutmaz gozunde rahat durmaz kornea nakli yapilmaz dedi.. ilerde olucak kornea nakli simdi biz goze yogunlasalim dedi 2 gozunde de korneasinda sorun oldugunu soyledi gozdeki bakterilerden arinmasi icin de guclu bi antibiyotik yazdi agiz yoluyla alinan birde goz damlasi verdi antibiyotikle birlikte destekleyerek kullanilacak dedi.. kortizollu ilac kullaniyodum onun yerine de farkli bi ilac verdi bunlari 1 ay kadar kullanip tekrar bana geliyosunuz dedi 10 araliga gun verdi.. amacimiz gozu bakterilerden arindirmak hastaligin tekrar nuksetmesini onlemek gozde bakteri birikmis biz ne kullanirsak kullanalim bu hastalik tekrarliycak ve bu hastaligin tekrarlamasi iyi bisey degil allah korusun gozu kaybedebiliriz dedi :KK43: korlukle sonuclanabilirmis :KK43: yani gecicek bu goz duzelicek demiyo anliycaginiz bakalim 1 ay sonra bu ilaclari kullandigimizda nediycek doktor 10 araligi bekliyoruz simdi bu sure zarfinda da ilac tedavisi olucak kizim ve ekstra ozen gostermem gerekiyor cunku doktor bana isini gucunu birakip sadece kizimin gozleri demen gerekiyo calisiyorsan da isten cik sadece sen ilgilen kimseye emanet etme dedi..

Bugun kandil bu gece de cok dua edicem Rabbim bu mubarek gecede ettigimiz tum dualari kabul etsin su mubarek gecenin yuzu suyu hurmetine kizimin gozleri sifa bulsun insallah:KK42:

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum yavrunuza. Hastalığı hiç duymadım ama inşallah ilaçlardan bir fayda görürsünüz. Tekrar geçmiş olsun
Cook tesekkur ederim cook sagolun bugun 2. Haftadayiz ilaclari kullandigimizdan beri sanki iyilesiyor gibi gozleri icimde garip bi umut var nedense insallah olumlu sonuclar alabiliriz 10 araligi sabirsizlikla bekliyorum doktor nedicek diye merak ediyorum insallah iyi gelir ilaclar:nazar:

Evet bugun doktora gittik kontrole gozlerinde ciddi anlamda iyilesme oldugunu soyledi doktor lekelerinde buyuk orani gecmis ve sadece 1 tane kucuk bi leke kalmis bizim icim sorun olan o lekeydi baya azalmis cunku tam gozbebegindeydi bu leke baya baya kuculmus hatta doktor boyle giderse kornea nakline gerek bile kalmaz dedi :)) cok mutluyum cok sevincliyim simdi agiz yoluyla olan antibiyotigi kestik birde bu antibiyotigin goz damlasi vardi ona devam edelim 1 ay kadar daha dedi birde kortizonlu ilac yerine bi ilac yazmisti onuda kullan 1 ay kadar daha dedi birde goz merhemi vermisti geceleri yatmadan kirpik diplerine bu merhemle masaj yap demisti icerdeki bakterilerden arindirir disaridan gelecek olan bakterilere karsi da koruma gorevi yapar dedi o merhem de bitmisti tekrar yazdi :)) 28 ocaga randevu yazdi tekrar kontrol icin gidicez doktorun demesi bu lekeleri tamamen silebiliriz gibi gorunuyo dedi yaa mutluluktan havalara ucuyorum uzun zamandir bukadar derin bi ooohhhh cekmemistimm :KK200:

Bugun 28 ocak kontrolumuz vardi gittik doktor gozlerinin cok iyi oldugunu soyledi ilaclarida artik birakalim dedi.. kullanmaya gerek yok gozleri cok iyi durumda ilac kullanilmasini gerektiricek bir durum yok dedi :KK71:
Sadece terramycin merhem kullanin gozlerine antibakteriyel oldugu icin gozu disardan gelicek olan bakterilere karsi korur icerdeki bakterileride temizler onu ihmal etme dedi onun disinda hersey iyi gorunuyor dedi:KK71:
2 ay sonra tekrar kontrole gelin gozun durumuna tekrar bakicam dedi :KK200: 25 marta randevu yazdi..
Allah'im sana bin sukur :dua:

25 mart kontorolumuz bugundu gittik.. 3 aydir ilac kullanmadik birakmistik.. gozlerinde keratitler tekrar cikmaya baslamis.. ben okadar kontrol ettim gozlerini goremedim doktor siz goremezsiniz ben mercekle bakiyorum dedi.. iyiki 3 ay sonra gelin demisim dedi daha yeni yer yapiyo kendine birazdaha gecikseydiniz ilerlerdi dedi.. baskilayici bi ilac verdi bu hastaligi baskilayalim tamamen baskilayici bi ilac goze hic bi zarari yok dedi 1 ay kullanin dedi rapor verdi iste raporla alinan bi ilacmis cok ugrastim raporu bugun onaylatmak icin 😔
Kortizollu ilac yerine baska bi ilac vermisti onuda 2 hafta kullan birak dedi.. 24 nisan icin tekrar randevu verdi 😢 kabuslarim geri dondu anliycaginiz.. belkide ben tekrar karamsar olmaya basladim.. belki de simdi erken mudahale ediliyodur.. bakalim 1 ay sonra sonuc ne gostericek..😔

29 martdi kontrolumuz bugun gittik muayene etti doktor gozun durumu simdilik iyi dedi raporlu ilaci 3 ay daha kullanmamizi soyledi 2 gunde 1 kirpik diplerine teramisin goz merhemi surmemi soyledi onu hic bizaman birakma demisti zaten hala daha kullaniyoruz bakalim 27 temmuza kadar bu ilaci kullanicaz 3 ay sonraki kontrolde ne diycek doktor gorucez:110:

29 martdi kontrolumuz bugun gittik muayene etti doktor gozun durumu simdilik iyi dedi raporlu ilaci 3 ay daha kullanmamizi soyledi 2 gunde 1 kirpik diplerine teramisin goz merhemi surmemi soyledi onu hic bizaman birakma demisti zaten hala daha kullaniyoruz bakalim 27 temmuza kadar bu ilaci kullanicaz 3 ay sonraki kontrolde ne diycek doktor gorucez:110:
Çok geçmiş olsun, rahatsızlık hakkında bilgim yok ama Rabbim şifa versin

Çok çok geçmiş olsun

29 temmuzmus kontrolümüz benim 27 Temmuz diye kalmış aklımda.. bugun gittik kontrole muayene etti gözlerinin iyi durumda olduğunu söyledi raporlu ilacı (depores) 6 ay daha kullanalım bakalim dedi.. 2 araliga randevu yazdı ozamana kadar yine günde 2 damla kullanmaya devam edicez bu ilacı.. şuan icin hersey yolunda gayet iyi görünüyor buna da şükür 🙏🏻 artık korka korka gitmiyorum doktora rabbime bin şükür o kötü zamanlar geride kaldı.. ❤

Son düzenleme:
2 aralıktaki randevumu yazmamışım :eek:
2 aralıkta ki kontrolümüzde gözün durumunun çok iyi olduğunu söyledi deporesi toplamda 6 ay kadar kullanmış olduk 1 seneyeli dolduralım tamamen anca etki eder çünkü dedi.. şuan için herşey normal görünüyor bir sonraki randevumuz da Martın 6 sında 1 seneyi doldurmuş oluyoruz bakalım deporesi bıraktırıcakmı görücez.. :nazar:

Back