Güçlü Anneler & Güçlü Bebekler 🥰

Kıyamam ya Rabbim kolaylık versin canım 🥰 yerim o fıstıkları.
Yalnız mısın canım yardım eden var mı
Canım 20 gün annem vardı geceli gündüzlü. Sonra o gitti. Kayınvalidem sabah 11 gibi gelip akşam 6 da gitti. Şimdi yine Annemler var. Yalnız değilim yani ama geceleri eşimle birlikte ilgileniyoruz.

Kızlar hiç sormayın. Annem gitti bebeklere yalnız bakiyorum. Gerçekten iki bebek çok zor. Tuvalete bile zor gidiyorum. Yemek desen asla yiyemiyorum. Ama tüm bunlara rağmen bebeklerime çok aşığım. Onlara yetebilmek, iyi bakabilmek için uğraşıp duruyorum💞
Nasıl yalnız bakıyorsun. Lütfen bana da anlat nasıl baktığını canım.
Yaaa aynı hislerdeyim. Canımın canı onlar benim. 💗 Ama aynen tekken wc yemek olayı falan imkansız.

Kızlar bugün girdim ve okudum yazdıklarınızı.
Hiç vakit yok bizde. Muhteşem bir yoğunluk halindeyiz.
Sizlere şimdi kızlarım ile ilgili bazı şeyleri yazacağım. Bu zamana kadar neyi nasıl yapıyorum nasıl sonuş alıyorum bunları yazacağım.
Sizler nasıl yapıyorsunuz yazarsanız çok sevinirim. Fikirlerinize ihtiyacım var.
1. Gece uykuları genellikle 3 saatte bir uyanma şeklinde oluyor. 10 dakika emzirme ardından 60 ml. Mama veriyorum. Gazlarını mutlaka çıkartıyorum.
2.gece yatarken uzun kol uzun bacak giydiriyorum. Sabah askılı zıbın üstüne kısa kol zıbın. Çorap giydiriyorum. Bacaklar kollar açık. Üstten cam bazen açıyorum. Gece penye battaniye gündüz müslin.
3.altran çok fazla gaz çıkışı var ama kaka yapmaları zor. Çok zorlanıyorlar. 4 günde falan yapamadıkları oldu. Gaz damlası kullandım. Şimdi fitil kullandık.
4.zingo çinko şurup ve d vitamini kullanıyoruz.
5. Sma mama kullanıyorum. Deli gibi mama alıyoruz ☺️
6.burunları inanılmaz tıkalı. Hır hır zor nefes alıyorlar. Doktora söyledim olur öyle dedi. Fizyolojik serum damlatıyorum ve çekiyorum. Çok geliyor ama yine de açılmıyor.
7.gündüz uzun süreli uykuları yok ama sık uyuyorlar.
Sizin bebeklerinizde durumlar nedir?

Çok güsell büyüyorlar canım. Her geçen gün büyüdüklerini görmek inanılmaz bir his.
İyiler maşallah ama bu son zamanda kabızlık sorunları oldu. Fitil verdi doktor. Onunla yapabiliyorlar sadece. Bu üzüyor bizi.
Çok fazla alttan gaz çıkartıyorlar üstten de her beslenmeden sonra mutlaka çıkarttırıyor uz. Ama gaz sancısı gibi de ara ara ağlıyorlar.
Sütüm ne kadar geliyor hiç bilmiyorum. 10 dakika emziriyorum sonra 60 ml mama. Bazende burundan falanda kusuyorlar. Bu beni korkutuyor.
Maşallah kuzulara inşallah kabızlıklarıda çabucak geçer mamadan olabilirmi acaba canım.
Burundan 1 kere bizimde geri gelmişti çok beslemistim ondan oldu sanırım.
Fisher pricenin hangisi canım

Sizlere şimdi kızlarım ile ilgili bazı şeyleri yazacağım. Bu zamana kadar neyi nasıl yapıyorum nasıl sonuş alıyorum bunları yazacağım.
Sizler nasıl yapıyorsunuz yazarsanız çok sevinirim. Fikirlerinize ihtiyacım var.
1. Gece uykuları genellikle 3 saatte bir uyanma şeklinde oluyor. 10 dakika emzirme ardından 60 ml. Mama veriyorum. Gazlarını mutlaka çıkartıyorum.
2.gece yatarken uzun kol uzun bacak giydiriyorum. Sabah askılı zıbın üstüne kısa kol zıbın. Çorap giydiriyorum. Bacaklar kollar açık. Üstten cam bazen açıyorum. Gece penye battaniye gündüz müslin.
3.altran çok fazla gaz çıkışı var ama kaka yapmaları zor. Çok zorlanıyorlar. 4 günde falan yapamadıkları oldu. Gaz damlası kullandım. Şimdi fitil kullandık.
6.burunları inanılmaz tıkalı. Hır hır zor nefes alıyorlar. Doktora söyledim olur öyle dedi. Fizyolojik serum damlatıyorum ve çekiyorum. Çok geliyor ama yine de açılmıyor.
Canım benimki gece uykusuna 11den önce geçmiyor oda zorla uyutuyorum gece 2 buçuk saatte bazende saat başı kalkıyor tabi uyanmıyor mizirdaniyor öyle olunca altına bakıyorum sonra emzirirken tekrar dalıyor 5dkdan fazla emmıyor geceleri gazını çıkarmıyorum çünkü uyanırsa geri uyuması çok zor oluyor üst alt ince uzun giydiriyorum üzerine müslin örtüyorum eğer bana serin gelirse o zaman penye battaniye örtüyorum kollar dışarda uyuyor zaten. Bizim yatak odamızda kapalı balkon var genelde camı açık bırakıyoruz .Gündüz üzerine kısa alta yine uzun giydiriyorum bazen altada kısa oluyor bugün ilk defa zıbınıyla bıraktım 1 saat falan ayakta çorap hep oluyor gece çıkartıyorum. Bizde kan damlası d vitamini ve probiyotikli gaz damlası kullanıyoruz. Bizimde bazen burnu çok tıkanıyor bunun için kaç kere doktora gittim sprey verdi ve serum fizyolojikle devamlı aç dedi çok şükür 1 haftadır maşallah çok tıkanmiyor. Gündüz bizimde uzun süreli uykumuz yok çok nadir 2 saat uyuduğu oluyor. Büyüdükçe huyları değişiyor bazen çok iyi bazen çok huysuz akşamları uykusu çok geldiği halde inat ediyor uyumuyor 1 saatte ancak uyutuyorum ayağımda sallamam demiştim ama mecbur onuda yaptım yeterki huzursuz olmasın diye 🤷‍♀️🤷‍♀️

Maşallah canım size 🥰🥰
Gece bizim bazen saat başı bazen de bir buçuk saatte bir oluyor uyanmamuz.
Kıyafet konusunda bizim buralarda hava belli olmuyor o yüzden hep uzun kolluyız canım.
Kabızlık için mamayı değiştirmeni önerebilirim. Çünkü mamadan kaynaklı olabilir. Bide su veriyor musun. Benim arkadaşım veriyordu mamadan sonra. Sen yine de doktora sor ne zaman vermeye başlayacağını
Biz d vitamini ve gaz için Simplex kullanıyorduk
Küvozde kaldığı sıralar hipp mama aldırmışlar. Temiz içerikli diye biliyorum. Mühendisoğlunun sitesinde yazıyordu
Burun bizde de tıkalı serum fizyolojik damla kullanıyorum. Ama sanki damla kullanmadığım da daha rahat bilemedim bunu
Öyle işte bizde

Geçen insta da kaydettim Bi tane desteksiz uyku diye. Bakalım onu denerim inşallah. Benim için şu sallanma olayı kalksa bile yeter😬😅 bugün mutfak ile oda arasında mekik dokudum😅😅

Vayy adı ne kız onun 😅

Kabızlık yok canım çok şükür. Gaz ıkınması bu
Biraz minik çabuk bitti yenisini sipariş verdim bekliyorum

Eklentiler

• Screenshot_2022-07-19-00-24-26-73_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    Screenshot_2022-07-19-00-24-26-73_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    38,1 KB · Görüntüleme: 46
Geceleri 2-3 saatte bir uyanma bazen saat başı da oluyor gune göre değişiyor
Memeyi ağzından uyuyup düşürürse ayrı yoksa ben çıkarmadan asla cikarmaz sabaha kadar emer😂
Gece gundiz zibinla uzeri muslin cam açık şekilde uyuyor yine de terliyor.Dunden klimalı odaya geçtik uzun alt kısa üst çift kat muslin ile uyuyor terleme olmadı şükür.
Mama evolvia kullaniyorum kabız olmadı sukir
SMA diger oğlumu çok kabız etmişti mamaya değiştirmeyi dene ondan olabilir.
Şuan gaz damlasi ve dvit kullanıyoruz sadece
burnu bazen tıkanıyor günlük duş ile yumasayip açılıyor saçını kestikten sonra tıkanıklık azaldi saç olmaidgi.icin terlemiyor.
Gündüz cani isterse 1-2 saat belki onun dışında sürekli dallardan kestirme şeklinde uyuyir

Bebelerin gazını almadan geri yatağa yatıran anneler
Size özendim dedim yatırayum şunu
Sonuç mu 😅
Kıvranıp kendini uyandıran minnak beysi😅
Onu geri uyutmaya çalışan annesi 😅
Sizin bebeler hiç tepki vermiyor mu ya gazı çıkmayınca

Keşke şu memeler çıkarılıp takılan bir şey olsaydı 😅😅
Eşimde öyle diyor😂😂😂
Sonuç mu 😅
Oy kıyamam paşama ben. Canım bizimkiler daha büyük ya sıkıntı olmuyor demekki seninki küçük çıkar sen

Benimki de bazen kıvranıyor gibi yapıyor o zaman alıp çıkarıyorum genelde 5den sonraki emzirmelerimde yapıyor
Hala uyumadık😅😅
Bazen çıkmıyor ama o tutuş şekli bile mideyi rahatlatıyor galiba. Çünkü hiç kusmuyırdu bugün kustu kaç kere
Hahah kız ne dicem memeler çıkarılıp takılan bir şey olsaydı eşimize takardık 😅 gece nöbetleşerej kalkardık😅😅

Hala uyumadık😅😅
Bazen çıkmıyor ama o tutuş şekli bile mideyi rahatlatıyor galiba. Çünkü hiç kusmuyırdu bugün kustu kaç kere
Hahah kız ne dicem memeler çıkarılıp takılan bir şey olsaydı eşimize takardık 😅 gece nöbetleşerej kalkardık😅😅
Zaten çıkmasa bile biraz sırtını ovmak rahatlatırmış.
😂😂😂 benimki diyor zaten çıkarıp verebilsen ver sen yat ama nerdeeee 🤣🤣🤣

Zaten çıkmasa bile biraz sırtını ovmak rahatlatırmış.
😂😂😂 benimki diyor zaten çıkarıp verebilsen ver sen yat ama nerdeeee 🤣🤣🤣
Hahah ay çok isterdik ya 😅😅 bide işimiz varken çok lazım oluyor 😅 emzirme moduna geçince iptal oluyoruz😅
Kız dün dolapta oyun halısı baktım. Beğendim Bi tane 125 TL idi
Ödeme kısmına geçtim dedim ne kadar kargo çıkıyor
155 oldu 🙄 🙄
Hizmet bedeli kargo bedeli derken 155 olmuş ya 😬😬😒😒
Bunun başka bir uygulaması vardı galiba o nasıl ki

Sonuç mu 😅
Derin uykuda olunca vermiyor amA uykusu yoksa saatlerce ugrastiriyor Saat 5-6; dan sonra pek uymaz uyusa en geç 7 de diker ayağa beni

Hahah ay çok isterdik ya 😅😅 bide işimiz varken çok lazım oluyor 😅 emzirme moduna geçince iptal oluyoruz😅
Kız dün dolapta oyun halısı baktım. Beğendim Bi tane 125 TL idi
Ödeme kısmına geçtim dedim ne kadar kargo çıkıyor
155 oldu 🙄 🙄
Hizmet bedeli kargo bedeli derken 155 olmuş ya 😬😬😒😒
Bunun başka bir uygulaması vardı galiba o nasıl ki
Gardrop ben de oradan aldım.Dun geldi 😊 Kargo 15 orada kesintisiz oldugu için indirim yapıyorlar

Back
X