- Konu Sahibi poyrazmurat
-
kızlar merhaba;
bugün hamilelik öncesi testleri yaptırdım guatr çıktı.ve doktor dahiliyeye gitmemi söyledi. dahiliye için çarşamba günü randevu aldım. ama açıkçası çok korkuyorum guatrı olup hamile kalan var mı aranızda. TSH değeri 5.15 yazıyor birde bu mu guatr olduğunu gösteriyor. bilenler yardımcı olabilir mi. ayrıca doktora kızamıkçık için bağışıklığım var mı yok mu onun için nasıl test yaptırmam gerekiyor dedim. onu ancak eğitim araştırma hastanelerinde ve ücretli yaptırabilirsin dedi. ben testlerimi devlet hastanesinde yaptırdım bu arada. fakat nette kan testiyle bağışıklık olup olmadığı anlaşılırmış ve bu test devlet hastanelerinde yapılıyor mudur.
nerde hangi şehirde oturuyorsun
istanbul silivri
anadolu yakasında türkan saylan tıp merkezinde yapıyorlar testin adı elisa geçmişte geçirdiğin hastalığıa bakıyorlar
ELİSA testleri denince bir çoğumuzun aklına öncelikle AİDS (HIV) enfeksiyonu tanısında kullanılan testler gelir. Oysa ELİSA yöntemi ile başta Hepatit, Kızamıkçık, Kızamık, Herpes virus enfeksiyonlarından Brucella gibi bakteriyel kaynaklı enfeksiyonlara kadar onlarca test çalışılmaktadır.
seni yanlış yönlendirmekde istemiyorum internetten araştırmanı tavsiye ediyorum türkan saylan tıp merkezinin numarasını verim bir ara sor 0216 577 71 40
yalnız elimde olan test sonuçlarında elisa adı altında 4 adet isim yazıyor hbs anti hıv falan hepsinin karşısında negatif yazıyor cnm. bu ne demek oluyo acaba
kızlar merhaba;
bugün hamilelik öncesi testleri yaptırdım guatr çıktı.ve doktor dahiliyeye gitmemi söyledi. dahiliye için çarşamba günü randevu aldım. ama açıkçası çok korkuyorum guatrı olup hamile kalan var mı aranızda. TSH değeri 5.15 yazıyor birde bu mu guatr olduğunu gösteriyor. bilenler yardımcı olabilir mi. ayrıca doktora kızamıkçık için bağışıklığım var mı yok mu onun için nasıl test yaptırmam gerekiyor dedim. onu ancak eğitim araştırma hastanelerinde ve ücretli yaptırabilirsin dedi. ben testlerimi devlet hastanesinde yaptırdım bu arada. fakat nette kan testiyle bağışıklık olup olmadığı anlaşılırmış ve bu test devlet hastanelerinde yapılıyor mudur.
Guatr hastası olanlar tabikide çocuk sahibi olabilir olanlarda var.Guatr için tsh,tsh3 ve tsh4 de bakılır bende guatr hastasıyım ve şuan değerlerim çok yüksek 16 larda geziyor ilaç kullanıyorum bakalım tahlil yaptıracam düşmüşmü aynımı kafanızı fazla takmayın herşey olacagına varır.Eğer hormonlarınız hızlı çalışıyorsa zayıf olursunuz hatta zayıflarsınız yok eğer az çalışırsa kilo alırsınız.
benim değerlerim 5.15 cnm doktora gittim ilaç verdi ama ultrason falan istemedi. guatr dan ameliyat olan yakınım da beni korkuttu ultrason falan çektirseydin ya nodül falan varsa dedi. bende şimdi tekrar gidip çektİrsem mi diye düşünüyorum. doktor tahlillere bakıp ilaç verdi benimkiler yavaş çalışıyormuş. zaten evlendikten sonra kilo aldım anlamsız bir şekilde hep aynı yememe rağmen. şimdi anladım niye aldığımı zaten
Ultrason çektirmesi gerekti aslında niye çektirmediki ben normalde 3 aydan aya kan tahlili yaptırıyorum 6 ayda bir ultrason çekiliyor,kan tahlillerimi bazen 1 ayda falan yaptırdıgımda oluyor sonucuna göre bazen aşırı yükselir bazen aşırı derecede düşer sonuçlarına göre ilaç miktarı artar yada düşer ama ultrason şart benden söylemesi nodül var mı yok mu bakılması gerek.
anladım cnm haftaya izin günümde başka doktora gideyim o çektir demezse bile ben çektirmek istediğimi söylicem. çünkü çocuk ta istiyoruz en azından içim rahat eder sen evlimisin çocuk varmı
anladım cnm haftaya izin günümde başka doktora gideyim o çektir demezse bile ben çektirmek istediğimi söylicem. çünkü çocuk ta istiyoruz en azından içim rahat eder sen evlimisin çocuk varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?