guatr

poyrazmurat

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
327
21
318
İstanbul
kızlar merhaba;

bugün hamilelik öncesi testleri yaptırdım guatr çıktı.ve doktor dahiliyeye gitmemi söyledi. dahiliye için çarşamba günü randevu aldım. ama açıkçası çok korkuyorum guatrı olup hamile kalan var mı aranızda. TSH değeri 5.15 yazıyor birde bu mu guatr olduğunu gösteriyor. bilenler yardımcı olabilir mi. ayrıca doktora kızamıkçık için bağışıklığım var mı yok mu onun için nasıl test yaptırmam gerekiyor dedim. onu ancak eğitim araştırma hastanelerinde ve ücretli yaptırabilirsin dedi. ben testlerimi devlet hastanesinde yaptırdım bu arada. fakat nette kan testiyle bağışıklık olup olmadığı anlaşılırmış ve bu test devlet hastanelerinde yapılıyor mudur.

nerde hangi şehirde oturuyorsun

istanbul silivri

anadolu yakasında türkan saylan tıp merkezinde yapıyorlar testin adı elisa geçmişte geçirdiğin hastalığıa bakıyorlar

ELİSA testleri denince bir çoğumuzun aklına öncelikle AİDS (HIV) enfeksiyonu tanısında kullanılan testler gelir. Oysa ELİSA yöntemi ile başta Hepatit, Kızamıkçık, Kızamık, Herpes virus enfeksiyonlarından Brucella gibi bakteriyel kaynaklı enfeksiyonlara kadar onlarca test çalışılmaktadır.

yalnız elimde olan test sonuçlarında elisa adı altında 4 adet isim yazıyor hbs anti hıv falan hepsinin karşısında negatif yazıyor cnm. bu ne demek oluyo acaba

seni yanlış yönlendirmekde istemiyorum internetten araştırmanı tavsiye ediyorum türkan saylan tıp merkezinin numarasını verim bir ara sor 0216 577 71 40

Guatr hastası olanlar tabikide çocuk sahibi olabilir olanlarda var.Guatr için tsh,tsh3 ve tsh4 de bakılır bende guatr hastasıyım ve şuan değerlerim çok yüksek 16 larda geziyor ilaç kullanıyorum bakalım tahlil yaptıracam düşmüşmü aynımı kafanızı fazla takmayın herşey olacagına varır.Eğer hormonlarınız hızlı çalışıyorsa zayıf olursunuz hatta zayıflarsınız yok eğer az çalışırsa kilo alırsınız.

benim değerlerim 5.15 cnm doktora gittim ilaç verdi ama ultrason falan istemedi. guatr dan ameliyat olan yakınım da beni korkuttu ultrason falan çektirseydin ya nodül falan varsa dedi. bende şimdi tekrar gidip çektİrsem mi diye düşünüyorum. doktor tahlillere bakıp ilaç verdi benimkiler yavaş çalışıyormuş. zaten evlendikten sonra kilo aldım anlamsız bir şekilde hep aynı yememe rağmen. şimdi anladım niye aldığımı zaten

Ultrason çektirmesi gerekti aslında niye çektirmediki ben normalde 3 aydan aya kan tahlili yaptırıyorum 6 ayda bir ultrason çekiliyor,kan tahlillerimi bazen 1 ayda falan yaptırdıgımda oluyor sonucuna göre bazen aşırı yükselir bazen aşırı derecede düşer sonuçlarına göre ilaç miktarı artar yada düşer ama ultrason şart benden söylemesi nodül var mı yok mu bakılması gerek.

anladım cnm haftaya izin günümde başka doktora gideyim o çektir demezse bile ben çektirmek istediğimi söylicem. çünkü çocuk ta istiyoruz en azından içim rahat eder sen evlimisin çocuk varmı

anladım cnm haftaya izin günümde başka doktora gideyim o çektir demezse bile ben çektirmek istediğimi söylicem. çünkü çocuk ta istiyoruz en azından içim rahat eder sen evlimisin çocuk varmı

​Hayır evli değilim ama çevremdeki evli olup guatr rahatsızlıgı olanların hep çocugu var.

tsh ın yüksek yani tiroit fonksiyonların düzenli çalışmıyor.TSH ının degeri normali 2,5 --3 arasıdır.5 üzeri tiroit bezin durmuş demek.
hamileyken ki deger ne olmalı bilgim yok.

torch grubu testi diye yaptırmıştım ben.kızamık ve kızamıkçık geçirmemiştim.bağışıklıgım çıktı.ama 13 sene oluyor test ayrıntısıını hatIrlamıyorum.

hamile kalınca tiroit dr una düzenli gitmelisin.her ay TSH -T3--T4 DÜZENLİ ÖLÇÜLMESİ LAZIM.BEBEGİNİN VUCUT VE ZEKA GLİŞİMİ İÇİN ÇOK ÇOK ÖNEMLİ SAKIN ATLAMA.ENDOKRİN DR YADA İÇ HASTALIKLARI AMA KONUYU BİLEN BİR HEKİM OLSUN.JİNEKOLAG ANLAMAZ ...SAKIN TEK DORTORLA YETİNME...KONULARI FARKLI VE ALAKASIZ ...

İlaça başlarlarsa sakın aksatma.düzenli al.aç karnına yutup yarım saat bir şey yeme...doz atlama...her gün sabah aynı saatte almaya çalış.
VE ŞUNU UNUTMA TİROİT İLACI İLAÇ DEGİLDİR BEBEGİNE ASLA ZARAR VERMEZ AKSİNE İÇMEZSEN ENGELLİ DOGMA RİSKİ OLUŞUR.
VÜCUDUNUN SANA YAPMADIGI YÖNETİCİ HORMONLARI DIŞARDAN TAKVİYE ETTİGİNİ DÜŞÜNMELİSİN.NE KADAR ZAMAN GEREKİYORSA O KADAR ZAMAN BIRAKMADAN KULLANMALISIN.BÜYÜK İHTİMALLE KRONİK OLUR...KANINA OKSİJEN VE BESN T4--T3 YONETİCİ HORMONLARLA ULAŞIR MESELA..
HAMİLELİKTE BEBEKTE SENDEN HORMON ALDIGINDAN İHTİYAC 2 YE KATLANIR.LÜTFEN ATLAMA...HER AY DR ---KAN TESTİ UNUTMA...DETAY TESTLERDE HASHIMOTO DA BAKTIRMANDA FAYDA VAR COK YAYGIN... GEÇMİŞ OLSUN

En alta ekledim detay testte HASHIMOTO baktır diye.ultrasonu çeken iyi bnir uzman sa zaten anlar ama kan testinde ANTİ TPO VE ANTİ TG baktımalısın.Bebek olmasını zorlaştıran oto ümmin hormonlar bunlar .doğal dogum kontrol ilacı gibi...bilmekte fayda var.ben tiroit has.hashımotom var ve evet bebegim oldu.korkma...

Tsh değerin benim değerler aynı. Bende de guatr var. Tiroitim az çalışıyor. İlaç kullanıyorum. Sana da ilaç verir. Sakın ihmal etme hamilesin çok önemli bu değer. Bir de derler ki tsh yüksek olunca hamile kalınmaz. Acaba sende hamilelikte mi çıktı. Öyleyse doğumdan sonra geçiyor. Dahiliyeye mutlaka git.

Canim ayni sorun ve deger bendede oldu 1 aydir ilac kullaniyorum. Ve normale dustu sende dahiliyeye git ve testlerini yaptir ibsallah duser yuksek degil cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…