- 8 Aralık 2017
- 330
- 418
-
- Konu Sahibi Rapunzell1
Yeşilkart kalktı gelir durumuna göre bazı kişiler yeşilkart gibi ücretsiz hastaneye gidebiliyor benim gelirim varmış gibi benim her ay 50 tl ödeyerek hastaneye gitmem gerekiyor.Yeşil kart kalkmadiysa ondan faydalanin
Malesef sorumun cevabı burda yok ben zaten gss başvurusu yaptım ve ödeme yapmam gerekiyor her ay ama gelirim yok ve öğrenciyim acaba borç siliniyor da ücretsiz hastaneye gidebiliyor muyum babamın sigortası olmadığı halde bunu merak ediyorum.Evet , haberin linkini buldum, kopyalıyorum. Diğer sorularınızın da cevabı var sanırım haberde.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekono...rim-borclari-icin-son-tarih-30-nisan-2289154/
Babanın da sigortalı olması gerekiyor demişlerdi bana bikac yıl önce şuan nasıl bilmiyorum en iyisi sgk ya gitmek sanirimBenim bildigim ogrenci iseniz zaten sigortalisinizdir. Hatta mezun olduktan sonra iki yil devam ediyor bu sigorta.
Bende de geciken borçların ödemesi silinmis ama borc daha duruyor silinmemis ama babanin sigortali olması şartı var mı onu bilemiyorum. Babamın sigortası yok çünkü.Benim bildigim de 25 yasindan kucuk ve ogrenci olanlarin gss borclari silindi.bazi arkadaslarda bu sekilde borc gorunmedi.
Canim bunun icin sosyal guvenlik kurumuna gitmen gerekir onlar seni yonlendirecektir.Bende de geciken borçların ödemesi silinmis ama borc daha duruyor silinmemis ama babanin sigortali olması şartı var mı onu bilemiyorum. Babamın sigortası yok çünkü.
Tamam canım teşekkürlerCanim bunun icin sosyal guvenlik kurumuna gitmen gerekir onlar seni yonlendirecektir.
Merhaba,Bende de geciken borçların ödemesi silinmis ama borc daha duruyor silinmemis ama babanin sigortali olması şartı var mı onu bilemiyorum. Babamın sigortası yok çünkü.
Gerçekten çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için en yakın zamanda halledicem insallahMerhaba,
halihazırda öğrencisiniz değil mi? Okulunuzdan öğrenci olduğunuza dair belge alın veya okuduğunuz okulda öğrenci olduğunuza dair siz de var olan bir belge varsa o da olur sanırım, SGK'ya gidin, 6663 sayılı Kanunun 26. maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 60. maddesinden yararlanma hakkınız olduğunu, biriken gss borcunun silinmesini istediğinizi söyleyin.
Anne ya da babanız sgklı olmak zorunda değil, anne babanın SGK'sı olsaydı, siz 2008 Ekim ayından önce doğan kız çocuğu olduğunuzdan evlenene kadar ailenizin SGK'sı üzerinden sağlık hizmetleri alma hakkına sahip olurdunuz ama ailenizin SGK'sı yoksa o zaman ilgili yasanın bakmakla yükümlü olunmayan kişi kapsamına giriyorsunuz, bu durumda kanun sizin öğrenci olup olmadığınıza bakıyor, öğrenciyseniz lise ve dengi okul mezunu olanların 20 yaşını, yüksek öğrenimden mezun olan veya olacakların da 25 yaşını doldurmamak kaydıyla gss primleri devlet tarafından karşılanır.
Kanun böyleyken öğrenciliği devam eden ama 18 yaşına girmiş tüm gençlere SGK borç kağıdı gitti, başvurular sonrası tüm bu borçlar silindi.
Rica ederim, şunu da ilave edeyim, 5510 sayılı kanunun 60. maddesi (c-1) bendi kapsamında 25 yaşını doldurmamak kaydıyla mezun olduğunuz tarihten itibaren 2 yıl boyunca sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam ediyorsunuz, eğer mezun olur olmaz işe girip sgklı olursanız başka tabii.Gerçekten çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için en yakın zamanda halledicem insallah
Iyi ki konu açıp öğrendim yardımınız için çok teşekkür ederimRica ederim, şunu da ilave edeyim, 5510 sayılı kanunun 60. maddesi (c-1) bendi kapsamında 25 yaşını doldurmamak kaydıyla mezun olduğunuz tarihten itibaren 2 yıl boyunca sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam ediyorsunuz, eğer mezun olur olmaz işe girip sgklı olursanız başka tabii.
Merhaba ben de mart 1998 doğumluyum, üniversitede öğrenciyim. Hastaneye gidip ücretsiz muayene olabilir miyim? Kan tahlili vs icin ücret alırlar mı?Merhaba,
halihazırda öğrencisiniz değil mi? Okulunuzdan öğrenci olduğunuza dair belge alın veya okuduğunuz okulda öğrenci olduğunuza dair siz de var olan bir belge varsa o da olur sanırım, SGK'ya gidin, 6663 sayılı Kanunun 26. maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 60. maddesinden yararlanma hakkınız olduğunu, biriken gss borcunun silinmesini istediğinizi söyleyin.
Anne ya da babanız sgklı olmak zorunda değil, anne babanın SGK'sı olsaydı, siz 2008 Ekim ayından önce doğan kız çocuğu olduğunuzdan evlenene kadar ailenizin SGK'sı üzerinden sağlık hizmetleri alma hakkına sahip olurdunuz ama ailenizin SGK'sı yoksa o zaman ilgili yasanın bakmakla yükümlü olunmayan kişi kapsamına giriyorsunuz, bu durumda kanun sizin öğrenci olup olmadığınıza bakıyor, öğrenciyseniz lise ve dengi okul mezunu olanların 20 yaşını, yüksek öğrenimden mezun olan veya olacakların da 25 yaşını doldurmamak kaydıyla gss primleri devlet tarafından karşılanır.
Kanun böyleyken öğrenciliği devam eden ama 18 yaşına girmiş tüm gençlere SGK borç kağıdı gitti, başvurular sonrası tüm bu borçlar silindi.