Graves (hipertorid) rahatsızlığı aşamaları

Asmin18

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2018
357
536
Arkadaşlar merhaba. Kan tahlili sonucu graves rahatsızlığım olduğunu öğrendim tsh im 0.00 . Dr lar hamile kalınmasını önermiyorlar. Düşük ya da erken doğum ihtimali yüzünden .Metimazol denilen hapı sabah 2 akşam 2 iciyorum. Graves rahatsızlığı olup ilaç tedavisi ile atlatan var Mı? Rahatsızlık en kısa ne kadar sürede geçer? Tecrübeleri olan aktarabilir Mı? Simdiden teşekkürler :/

Arkadaşlar merhaba. Kan tahlili sonucu graves rahatsızlığım olduğunu öğrendim tsh im 0.00 . Dr lar hamile kalınmasını önermiyorlar. Düşük ya da erken doğum ihtimali yüzünden .Metimazol denilen hapı sabah 2 akşam 2 iciyorum. Graves rahatsızlığı olup ilaç tedavisi ile atlatan var Mı? Rahatsızlık en kısa ne kadar sürede geçer? Tecrübeleri olan aktarabilir Mı? Simdiden teşekkürler :/

Bende takip edeceğim burayı, 10.haftada kalbi durdu bebeğimin 1 ay önce kürtaj oldum. Değerlere baktık tsh 0.003 t4 t5 çok yüksek, kalp durma sebebi bu olabilir dendi .. şu an tedavi oluyprum üstelik çarpıntı ve titreme de eşlik etti bana .. therazol (günde 4 tane) müydü neydi onu ve dideral kullanıyorum 10 g0n oldu hafif değişiklik var hissediyorum. 2 hafta sonra bakıcaz tsh t3 t4 e inşallah düşmüştür. Ve tsh yükselmiştir. Dr lar asla böyle gebelik düşünme bekle dediler ben beklemedeyim.
Tsh en az 1 olması gerek. Diğerlerinin de düşmesi gerekiyor. Düşüş olursa temmuzda debeyeceğim ama gebelik boyunca ilaç alacakmışım önlem amaçlı tekrar yükselmesin diye.

Maria26 Maria26 bana en az 1 sene kontrol altında olacağım o şekilde değer düşse bile mesela 2 aya hamile kalmamam gerektiği söylendi sen bilmeden mi hamile kaldin

Maria26 Maria26 bana en az 1 sene kontrol altında olacağım o şekilde değer düşse bile mesela 2 aya hamile kalmamam gerektiği söylendi sen bilmeden mi hamile kaldin

Tabi canım sürpiz gebelikti korunuyorduk güya oldu, dr umunda ihmaline geldi .. şimdi nasıl olacak bilmiyorum, 1 ay da düşrr mi düşmez mi bilmiyorum bi bakalım düşerse ikacı değişir gebeliği düşünebilirain dedi

Maria26 Maria26 iste canim bana dedi ki dr. 2 aya degerlerin normale gelir Ama kontrol altında olman gerekiyo. Yine hamilelik onermiyo. 1 sene kullanicaksin metimazol u tabi karaciğere zarar vermezse. Çünkü karaciğere zarar verirse biriktirip ilacı ameliyat yapıyolar. Bende merak ettim graves rahatsizligini kisa surede atlatanlar var mı diye. Nuksediyomus. Dr dedi ilacı bıraktın 1 sene sonra tekrar hastalığın basa sarma ihtimali var o zaman ameliyat dedi. Atom önermiyorlar çocuk henüz olmadığı için. Inşallah kısa sürede atlatırız ya ☹

Maria26 Maria26 iste canim bana dedi ki dr. 2 aya degerlerin normale gelir Ama kontrol altında olman gerekiyo. Yine hamilelik onermiyo. 1 sene kullanicaksin metimazol u tabi karaciğere zarar vermezse. Çünkü karaciğere zarar verirse biriktirip ilacı ameliyat yapıyolar. Bende merak ettim graves rahatsizligini kisa surede atlatanlar var mı diye. Nuksediyomus. Dr dedi ilacı bıraktın 1 sene sonra tekrar hastalığın basa sarma ihtimali var o zaman ameliyat dedi. Atom önermiyorlar çocuk henüz olmadığı için. Inşallah kısa sürede atlatırız ya ☹

Yaa bana net birşey demedi dr, geçcii bir duruma benziyor 1 ay da da dğşebilir 3 ay da da dedi

Maria26 Maria26 insallah ya gecicidir. Yazılanları okuyorum graves olup hamile kalanlarin bazıları çok güzel geçirmiş hamileliğini bazıları da kürtaj düşük falan. Yicek ekmek meselesi tabi. Allah sağ sağlim evlatlar nasip etsin herkese moreli yuksek tutalim

Maria26 Maria26 insallah ya gecicidir. Yazılanları okuyorum graves olup hamile kalanlarin bazıları çok güzel geçirmiş hamileliğini bazıları da kürtaj düşük falan. Yicek ekmek meselesi tabi. Allah sağ sağlim evlatlar nasip etsin herkese moreli yuksek tutalim
Bna graves falan demedi, kürtaj sonrası da artmış olabilir dedi, 1 ay gözlemkeyelim eğer düşüşe geçerse koruruz düşük doz ilaçla ultrasonda da bişey çıkmadı yani. Sadce şimdilik hipertiroid diye kağıda yazdı yani benim 20 gün sonra belli olacak tedavim ne şekilde ilerlwyeceği dr çok olumlu konuştu bilemiyorum şimdi. Şimdilik 1 2 ay korun sonra gebelikte kullanılam ilacı yazarım denersin dedi gebelik sonuna kadar da içersin dedi

Ben de olumlu düşünüyorum ama canım sen de sıkma canını ne değerlerle hamike kalıp doğum yapanlar var bizimkide artar inşallah olur .. kontrolde olalım yeterki bayramdan önce gidicem ben bakalım ne dicek

Maria26 Maria26 Anladim canim senin büyük ihtimalle geçici. Okudum cunku benzeri yazıları. Benim ki de dönemsel falan biseydir umarim nodul yok ama değerler fora olmuş belirti vermeden. Ilk öğrendiğimde bayağı yıprattım kendimi de şimdi bende olumlu dusunuyorum. Allah hayırlı zamanda gönlümüze göre versin . Inşallah hayırlı haberler alirizz:anne:

Maria26 Maria26 Anladim canim senin büyük ihtimalle geçici. Okudum cunku benzeri yazıları. Benim ki de dönemsel falan biseydir umarim nodul yok ama değerler fora olmuş belirti vermeden. Ilk öğrendiğimde bayağı yıprattım kendimi de şimdi bende olumlu dusunuyorum. Allah hayırlı zamanda gönlümüze göre versin . Inşallah hayırlı haberler alirizz:anne:

İnşallah canım haberleşiriz

X