gram mi ceyrek mi yatirimlik bilezik mi ?

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
yeni evli bir gelinim. ev ve dugun borcundan dolayi tek bi tane altinim kalmadi. ben birikimi cok severim, evlenmeden once calisiyodum o zamanlar her ay bi ceyrek altin almistim cok isime yaradi ceyiz zamaninda. su an ygs ye hazirlandigim icin calismiyorum ama baslicam gibi bi is bulursam. ben 2.5 aylik evliyim ve 300 tl biriktirdim mutfak harcliklarimdan.

simdi bunu para olarak evde tutunca harcanir diye dusunuyorum. ozellikle esim cok guzel birikmis harcar :)))

sizce biraz daha biriktirip sabredip kendime su yatirimlik bileziklerden mi yapayim. yoksa hic ugrasmayip ceyrek falan mi yapsam.

bi de soyle bi aey var aklimda, ceyrek falan bozdurmak kolay gelir dara dusunce ama bilezige kiyamam gibi :)) haksizmiyim ? siz olsaniz napardaniz

Çeyreği bilmem de bilezikden çok düşerlermiş ama hangi altın bi altın varmış o altından fazla düşmezlermiş genede sen bilirsin maşallah sana kız valla imrendim biriktir biriktir eşinede söyleme
Ben çok kaptırdım öyle daha gelecek daha zor ama yinede buna şükür :(

Çeyreği bilmem de bilezikden çok düşerlermiş ama hangi altın bi altın varmış o altından fazla düşmezlermiş genede sen bilirsin maşallah sana kız valla imrendim biriktir biriktir eşinede söyleme
Ben çok kaptırdım öyle daha gelecek daha zor ama yinede buna şükür :KK43:

ceyrekten de dusuyo hayatim ya, 150 yye aldigim ceyregi 137 ye bozdurdum gecen ay icime oturdu resmen. bende cok anlamiyorum dogrusu. gecen sordum 22 ayar yatirimlik bilezik en dusuk 500 kusurmus. cok az zarar edersin dedi kuyumcu 14 ayar bilezikler cok kaybettirirmis. ceyrek olunca sikistigimda direk bozduruyum 100 lira biriktirir yerine koyarim diyorum. ama bilezige kiyamam gibi geliyo

Canım ben de aynı şeyleri düşünüyorum, birikim yapmak istiyorum ama nereye yapacağımı bilmiyorum. Ben de nakit olarak elimde birazcık biriktirip bilezik almayı düşünüyorum çünkü diğer türlü nakitmiş, grammış, çeyrekmiş, harcanır gider diye düşünüyorum. Ya gram gram, çeyrek çeyrek biriktirip bilezik yapacağım, ya da nakit tutmaya çalışıp bilezik yapacağım.

Canım ben de aynı şeyleri düşünüyorum, birikim yapmak istiyorum ama nereye yapacağımı bilmiyorum. Ben de nakit olarak elimde birazcık biriktirip bilezik almayı düşünüyorum çünkü diğer türlü nakitmiş, grammış, çeyrekmiş, harcanır gider diye düşünüyorum. Ya gram gram, çeyrek çeyrek biriktirip bilezik yapacağım, ya da nakit tutmaya çalışıp bilezik yapacağım.

aynen canim cunku 90 liralik 150 liralik altin ihtiyac aninda ilac gibi gorunuyor. ama bilezik olursa hemen bozduramam hem takarim da ozel gunlerde iyi olur :))

gram altın al canım bende üzerinde iar yazan dı sanırım bankaya atarkende direk alabiliyor altın gününü beklemeden ayrıca 24 ayar olmasına dikkat et.

eğer bankadan çekip harcamam diyorsan en iyisi altın hesabı açmak
gram altını bozdurmam dersen o da iyi
ama ben hiç birini yapamam veya eşim sıkışınca bozalım der diyorsan işçiliksiz bilezikler derim
ben yıllardır bireysel tasarruflarımı altınla değerlendiriyorum
aylık birikim yapıyorum
o ay tasarrufumdan yarım altın çıkarsa yarım, çeyrek çıkarsa çeyrek, gram çıkarsa gram alıyorum
uzun vadeli düşündüğüm için her şekilde kazançlıyım
üç senedir biriktirdiklerimi ne gittim düğünlerde taktım, ne de bozdurup ihtiyaç gördüm
onları yok sayıyorum
ama alıp bir sene sonra bozarım dersen, başka bir şekilde değerlendir derim canım

eğer bankadan çekip harcamam diyorsan en iyisi altın hesabı açmak
gram altını bozdurmam dersen o da iyi
ama ben hiç birini yapamam veya eşim sıkışınca bozalım der diyorsan işçiliksiz bilezikler derim
ben yıllardır bireysel tasarruflarımı altınla değerlendiriyorum
aylık birikim yapıyorum
o ay tasarrufumdan yarım altın çıkarsa yarım, çeyrek çıkarsa çeyrek, gram çıkarsa gram alıyorum
uzun vadeli düşündüğüm için her şekilde kazançlıyım
üç senedir biriktirdiklerimi ne gittim düğünlerde taktım, ne de bozdurup ihtiyaç gördüm
onları yok sayıyorum
ama alıp bir sene sonra bozarım dersen, başka bir şekilde değerlendir derim canım

evet pek güvenemiyorum bozdururum gibi geliyor... bilezik olunca kolay gitmez heralde elim

bence bilezik alma tam altın al 500 lüklerden onu bozdurmaya da kıyamazsın hemen
bilezikte çok düşüyor.
bu arada çeyreğin düşük olmasının sebebi altının fiyatının düşmesi olabilir 150 den yüksekten almışsındır sonra fiyatı düşünce mecbur düşükten sattın. normalde o kdr fiyat farkı olmaz

Back
Yukarı