- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
sorma canım aynen yaa, geçenlerde termale gittik, havuzda haliyle çıkarmak zorundayız gözlüğü.. ya bi görmeliydin beni, salak salak bakıyorum, annem bana bakıp bişey söylüyormuş duymuyorum yeminle.. yanına gidince dedi iki saattir sana işaret ediyorum diye... gözlüksüz bir hiçim...Korkmaya gerek yok bence, her ameliyatta riskler var zaten. Risksiz ameliyat yok. Ben her konuda deli cesaretine sahibimdir ama doktor riskleri anlatırken bir an "ne yapıyorum ben ya?" dedimyine de senelerdir lens ve gözlük derdi mahvetti beni ve gözümü kararttım. Gece kalkınca, banyoda, havuzda etrafı net görmek gibisi yok
Yukarıda bir arkadaş yazmış lens kullandığı için kornea yapısı incelmiş ve ameliyatı biraz zor olmuş galiba öyle anladım,değişik bir yöntem diyor.Ben de 3 derecede miyop astigmat gözlük kullanıyorum benim doktorumda gözlüklü.
Doktorunuzl bu riski de görüşün. Benim çok yakın çevremde olmasına rağmen ilerde düşünebilirim. Gözlük kullanmayı ben de sevmiyorum, son bir senedir yarım yamalak kullanmaya çalışıyorum ama olmuyor. Şimdi lense geçeceğim ilk aşama olarak. Sonrasında çizdirmeyi düşünebilirim.bu korkuttu işte beni
Korkutmak gibi olmasın ama babam amcam ve bir arkadaşım yaptırdı lazeri. Üçünün de birkaç sene sonra retinası yırtıldı. Faklı farklı doktorlar yapmıştı. Sonradan öğrendik ki lazerden sonra bu risk varmış. Bir ameliyat daha olmak zorunda kaldılar üçü de. Ama bir sürü tanıdığım daha var yaptıran onların başına gelmedi böyle bir şey. Alınabilir bir risk gibi geliyor bana.
Ben de gözlüğüm olmayınca duymuyorum dediğimde inanmazlardısorma canım aynen yaa, geçenlerde termale gittik, havuzda haliyle çıkarmak zorundayız gözlüğü.. ya bi görmeliydin beni, salak salak bakıyorum, annem bana bakıp bişey söylüyormuş duymuyorum yeminle.. yanına gidince dedi iki saattir sana işaret ediyorum diye... gözlüksüz bir hiçim...
atkı kullanamıyorum çünkü gözlüğüm buharlanıyor nefesimden.. yağmurda dışarı çıkmak istemem hiç, hangi birini anlatsam her şekilde zor.. şükür yine de tabi..
Evet biliyorum artabiliyor.Her yıl artıyor peki mesela benim bu yıl 3 numara oldu her 2 gözümde 3 numara miyop astigmat.
göz hava almadığı için kornea yapısı inceliyormuş. bende sonradan öğrendim ve öğrendiğimde hemen lazer olmaya karar verdim. göz tomografisi çektirdiniz mi hiç ? zaten lens kullanmak başlı başına iyi bir şey olmadığını söyledi doktorum. her gözün yapısı farklı kimisi uzun sürede kullanabilirmiş lensi .. ama ameliyat olunmayacaksa gözlük en iyisi demişti doktorum .Lens kullanınca kornea yapısı mı inceliyormuş ? Ben bunu ilk kez duydum 6 ayda bir kontrole gidiyorum hiç bir doktor bana bundan bahsetmedi olsa derdi ya
gözler görmüyor anladık da kulağa ne oluyor anlamış değililm zaten... bağlantılı demekki...Ben de gözlüğüm olmayınca duymuyorum dediğimde inanmazlardı
Korkutmak için yazmadım canım, böyle bir risk olduğu konusunda bilgin olsun diye yazdım. Dediğim gibi ben önce lense geçip sonrasında eğergerekirse ameliyat düşünebilirim. Lens ihtimali yok mu aklında ?canım neler söyüyorsun, tırstım iyice... yaa vaz mı geçsem acaba??
Artık hava geçirgen lensler var, teknolojisi çok değişti lensin. Benim doktorum da lens kullanıyor mesela.göz hava almadığı için kornea yapısı inceliyormuş. bende sonradan öğrendim ve öğrendiğimde hemen lazer olmaya karar verdim. göz tomografisi çektirdiniz mi hiç ? zaten lens kullanmak başlı başına iyi bir şey olmadığını söyledi doktorum. her gözün yapısı farklı kimisi uzun sürede kullanabilirmiş lensi .. ama ameliyat olunmayacaksa gözlük en iyisi demişti doktorum .
ben bir de gözlüğün insanların güzelliğini gölgelediğini düşünüyorum.gözlüksüz de olmuyor maalesefDoktorunuzl bu riski de görüşün. Benim çok yakın çevremde olmasına rağmen ilerde düşünebilirim. Gözlük kullanmayı ben de sevmiyorum, son bir senedir yarım yamalak kullanmaya çalışıyorum ama olmuyor. Şimdi lense geçeceğim ilk aşama olarak. Sonrasında çizdirmeyi düşünebilirim.
Aynen bende gözlüksüz bir hiçim o olmadan göremiyorum dolmuştaki yazıyı bile okuyamıyorum söyle bir anımı anlatayım gözlüğümün camları değişecek ben 1 saate iş halledilir zannettim normalde 1 saate veriyorlardı o gün yoğunlarmış ertesi gün verelim dediler tamam dedim mecburen ama içim içimi yiyor,dolmuşa binecem tam annemde yanımda ne yapıyorsun kızım dedi bizim dolmuş değil diye söyledi rengi aynı dolmuşun ama güzergah farklıymış, annem yanımda olmasaydı kim bilir nereye gidecektim,birçok kere gözlükte uyuduğumu biliyorum bizimkiler fark edince çıkarıyor gözlüklerimi ben uyurken,yağmurda yürümede sorun oluyor zaten önünü bile göremiyorsun ama yinede korkuyorum ameliyattan.sorma canım aynen yaa, geçenlerde termale gittik, havuzda haliyle çıkarmak zorundayız gözlüğü.. ya bi görmeliydin beni, salak salak bakıyorum, annem bana bakıp bişey söylüyormuş duymuyorum yeminle.. yanına gidince dedi iki saattir sana işaret ediyorum diye... gözlüksüz bir hiçim...
atkı kullanamıyorum çünkü gözlüğüm buharlanıyor nefesimden.. yağmurda dışarı çıkmak istemem hiç, hangi birini anlatsam her şekilde zor.. şükür yine de tabi..
benim kullandığım lenslerde hava geçiren lens diye vermişlerdi ama sonuç böyle oldu. göz kuruluğumda yanında cabası kaldı maalesefArtık hava geçirgen lensler var, teknolojisi çok değişti lensin. Benim doktorum da lens kullanıyor mesela.
Doktorum lense geçmem konusunda oldukça ısrarcı. Çünkü gözlüğü kullanmıyorum ve kullanmayınca numaram ilerliyor. Lens kullanınca suni göz yaşı kullanmak da şart sanırım. Bir dönem renkli lens kullanıyordum gözyaşı damlası çantamdan eksik olmazdı.ben bir de gözlüğün insanların güzelliğini gölgelediğini düşünüyorum.gözlüksüz de olmuyor maalesef
ben lense ilk başladığımda doktor gözyaşı durumumu kontrol etmemişti ve gözyaşı azalması yaptı bende. gözyaşı testini yaptırmadan başlamayın derim
Korkutmak için yazmadım canım, böyle bir risk olduğu konusunda bilgin olsun diye yazdım. Dediğim gibi ben önce lense geçip sonrasında eğergerekirse ameliyat düşünebilirim. Lens ihtimali yok mu aklında ?
evet duyulmuyor bende de oluyor. insan saf gibi oluyor aynı hı hı ? diyerek bir de gözler kısılmaya başlıyor birazcık daha iyi görmek için..Ben de gözlüğüm olmayınca duymuyorum dediğimde inanmazlardı
göz hava almadığı için kornea yapısı inceliyormuş. bende sonradan öğrendim ve öğrendiğimde hemen lazer olmaya karar verdim. göz tomografisi çektirdiniz mi hiç ? zaten lens kullanmak başlı başına iyi bir şey olmadığını söyledi doktorum. her gözün yapısı farklı kimisi uzun sürede kullanabilirmiş lensi .. ama ameliyat olunmayacaksa gözlük en iyisi demişti doktorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?