gözüne laser yaptıranlar lütfen anlatın...

sorma canım aynen yaa, geçenlerde termale gittik, havuzda haliyle çıkarmak zorundayız gözlüğü.. ya bi görmeliydin beni, salak salak bakıyorum, annem bana bakıp bişey söylüyormuş duymuyorum yeminle.. yanına gidince dedi iki saattir sana işaret ediyorum diye... gözlüksüz bir hiçim...
atkı kullanamıyorum çünkü gözlüğüm buharlanıyor nefesimden.. yağmurda dışarı çıkmak istemem hiç, hangi birini anlatsam her şekilde zor.. şükür yine de tabi..

Lens kullanınca kornea yapısı mı inceliyormuş ? Ben bunu ilk kez duydum 6 ayda bir kontrole gidiyorum hiç bir doktor bana bundan bahsetmedi olsa derdi ya

bu korkuttu işte beni
Doktorunuzl bu riski de görüşün. Benim çok yakın çevremde olmasına rağmen ilerde düşünebilirim. Gözlük kullanmayı ben de sevmiyorum, son bir senedir yarım yamalak kullanmaya çalışıyorum ama olmuyor. Şimdi lense geçeceğim ilk aşama olarak. Sonrasında çizdirmeyi düşünebilirim.

canım neler söyüyorsun, tırstım iyice... yaa vaz mı geçsem acaba??

Ben de gözlüğüm olmayınca duymuyorum dediğimde inanmazlardı

Ayrıca lens kadar rezil bir şey yok. Kalıcı göz kuruluğu yapıyor ki başa bela. Lens kullanırken göz içine kalem süremezsiniz yoksa lensin etrafına yapışıyor. Bilmeden kaşırsın gözünü gözünün arkasına kadar gider o lens, yakar, batar, düşer, solüsyonu biter offf...

Lens kullanınca kornea yapısı mı inceliyormuş ? Ben bunu ilk kez duydum 6 ayda bir kontrole gidiyorum hiç bir doktor bana bundan bahsetmedi olsa derdi ya
göz hava almadığı için kornea yapısı inceliyormuş. bende sonradan öğrendim ve öğrendiğimde hemen lazer olmaya karar verdim. göz tomografisi çektirdiniz mi hiç ? zaten lens kullanmak başlı başına iyi bir şey olmadığını söyledi doktorum. her gözün yapısı farklı kimisi uzun sürede kullanabilirmiş lensi .. ama ameliyat olunmayacaksa gözlük en iyisi demişti doktorum .

canım neler söyüyorsun, tırstım iyice... yaa vaz mı geçsem acaba??
Korkutmak için yazmadım canım, böyle bir risk olduğu konusunda bilgin olsun diye yazdım. Dediğim gibi ben önce lense geçip sonrasında eğergerekirse ameliyat düşünebilirim. Lens ihtimali yok mu aklında ?

Artık hava geçirgen lensler var, teknolojisi çok değişti lensin. Benim doktorum da lens kullanıyor mesela.

ben bir de gözlüğün insanların güzelliğini gölgelediğini düşünüyorum.gözlüksüz de olmuyor maalesef
ben lense ilk başladığımda doktor gözyaşı durumumu kontrol etmemişti ve gözyaşı azalması yaptı bende. gözyaşı testini yaptırmadan başlamayın derim

Aynen bende gözlüksüz bir hiçim o olmadan göremiyorum dolmuştaki yazıyı bile okuyamıyorum söyle bir anımı anlatayım gözlüğümün camları değişecek ben 1 saate iş halledilir zannettim normalde 1 saate veriyorlardı o gün yoğunlarmış ertesi gün verelim dediler tamam dedim mecburen ama içim içimi yiyor,dolmuşa binecem tam annemde yanımda ne yapıyorsun kızım dedi bizim dolmuş değil diye söyledi rengi aynı dolmuşun ama güzergah farklıymış, annem yanımda olmasaydı kim bilir nereye gidecektim,birçok kere gözlükte uyuduğumu biliyorum bizimkiler fark edince çıkarıyor gözlüklerimi ben uyurken,yağmurda yürümede sorun oluyor zaten önünü bile göremiyorsun ama yinede korkuyorum ameliyattan.

ben 2007 de bu zamanlar yaptirdim lazeri, yani 7 sene oldu ..
yapuldoigi gunden beri hiç bi sikayetim olmadi, iki sende bi kontrole gidiyorum 10 uzerinden 10 goruyorsun diyor goz dr u ..
bende çok korkuyorudm, ben gozune lens takamayan insan dim korkudan, gozun o saydam yerine yabanci bi madde sokuyorsun bunu dusununce bile tuylerim diken diken oluyordu haalda oyle, esim zorla goturdu resmen beni iyikide goturmus kendim asla cesaret edip gidemezdim ..

ben fransadyim, goz drum onc ebi gozumu yapti, o iyilesince 15 gun sonra ikinci gozumu yapti .. o an aci pek olmuyor agrip bi duygu ama kisa suruyor SIKIYORSUN disini, sonra damlalar falan var kullanman gereke, bi sure isiga bakmamak gerekiyor, ben çok dikkat ettim dr un dediklerini harfuiyen yaptim, is yerinde kapali alanda gunes gozlugu takdim d run dedigi sure boyunca karanliga abkilcak diye
kontrole gittigimde dr da sasirmisti dediklerini harfiyen yapmama, genelde dr un soyledikleirni kimse yapmiyormus, yapsada yarida birkaiyormus ..

Artık hava geçirgen lensler var, teknolojisi çok değişti lensin. Benim doktorum da lens kullanıyor mesela.
benim kullandığım lenslerde hava geçiren lens diye vermişlerdi ama sonuç böyle oldu. göz kuruluğumda yanında cabası kaldı maalesef

Doktorum lense geçmem konusunda oldukça ısrarcı. Çünkü gözlüğü kullanmıyorum ve kullanmayınca numaram ilerliyor. Lens kullanınca suni göz yaşı kullanmak da şart sanırım. Bir dönem renkli lens kullanıyordum gözyaşı damlası çantamdan eksik olmazdı.

1 buçuk senedir lens kullanıyorum gözlüğe göre çok çok rahat gözlük lense göre çok daha zahmetli diye düşünüyorum. Ama lensin de zararlarının olduğunu birçok kişiden duysam da şimdilik böyle devam ediyorum. Lazer olan arkadaşlar nerede oldunuz, fiyat nedir? Benim iki göz de astigmat+miyop 3.5-4.0'e yakın. Olur mu olmaz mı. Sonradan küçük de olsa derece kalanların olduğunu okudum birkaç yerde.

Korkutmak için yazmadım canım, böyle bir risk olduğu konusunda bilgin olsun diye yazdım. Dediğim gibi ben önce lense geçip sonrasında eğergerekirse ameliyat düşünebilirim. Lens ihtimali yok mu aklında ?

canım ben lens aldım birkaç defa kullandım, mesela düğünümde veya özel biryere giderken... ama toplasan 5-6 kere takmışımdır.. çünkü lens takınca midem bulanmaya başlıyor başım dönüyor.. hani hiç gözlük takmayan biri gözlük takınca gözleri bir hoş olur ya aynen öyle oluyor bana.. o yüzden kullanmıyorum lens..
lensi çıkarıp gözlüğümü taktığımda da aynı oluyor.. aylık kullanılan lenslerdendi benimki... ama daimi takılabilenler nasıl bilemiyorum.. lensi sevmiyorum yaa... sevemedim...

Yok hiç çektirmedim. Lensin zararları olduğunu biliyordum da bunu hiç düşünemedim. Korkuttu bu beni açıkçası. Ben sadece dışarı da kullanıyorum o da mecburen yoksa bende önermiyorum kimseye ama gözlükle de olmuyor işte. O yüzden son zamanlarda lazeri düşünüyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…