gözüne laser yaptıranlar lütfen anlatın...

benım de miyop canım 4 derece
Benim de babam oldu lazer ama onun ki katarakt onun ameliyatı biraz uzun sürdü gözün birisi 45 dk biriside yine yarım saati geçti öncesinde bir sürü kontrolleri oldu sonrasında ameliyat günü sakinleştirci vermişler biraz doktordan korkar iğne bile olamaz normalde 1 hafta arayla oldu iki gözünüde şimdi iyiki olmuşum diyor banada söylüyor illa yaptıralım gözlüğü bırak diye ama ben olmuyorum daha doğrusu korkuyorum ben gözlüğümle güzelce yaşayıp gidiyorum dedim.Bir tanıdığım oldu oda bizim gibi miyop astigmattı ama sonra yine gözlüğe dönmüş tekrar oldu dedi.

ne kadar süre lens kullandınız acaba? uzun süreli kullanımda mı incelme yapıyor?

Ablam yıllar önce yaptırmıştı birkaç gün işığa hassasiyet dışında bir sorun yaşamamıştı. Sonra uzunca birsüre ameliyat olmasının ona elf gözleri kazandırdığını, ameliyat sonrası ameliyat olmamış insanlara göre daha iyi görmeye başladığını iddia etti. Uzakta okuyamadığımız bir tabela varsa hemen atlıyodu mesela 'ben ameliyat oldum ben okurum' diye üzerinden bir 5 yıl grçmiştir ameliyatının hala gayet mutlu, bende düşünüyorum yaptırmayı birara, korkulacak bşr durum değil bana göre

Benim eşim de olmuş bir kaç yıl önce ona güvendim aslında
benim eşimde de miyop var, oda gözlük kullanır.. ama cesur o.. bugün git ol desem olacak da önce ben diye tutturdum :)
üstelik onun ki 1,25 derece.. benimki 4 derece... olmam şart aslında, çünkü gözlüğümü çıkarınca saftirik gibiyim...

ne kadar süre lens kullandınız acaba? uzun süreli kullanımda mı incelme yapıyor?
2 yıl kullandım ve 550mm olması gerekirken korneam 2 yılda 457mm kalınlığına düştü. çevremde bir kaç kişi daha var lens kullanan onlarında korneasında incelme var. Maalesef lens göze hava aldırmağı için çok zarar veriyor.

başka biryer olsa okadar korkmam ama göz sonuçta.. allah korusun aklıma kötü şeyler geliveriyor, ve vazgeçiyorum...

Eşinin derecesi düşükmüş fakat doktorlar derece sabitlenmesi diyor eğer eşin şu aşamada olmasa olur,bir daki sene yine aynı olursa o zaman olsun.

Korkutmak gibi olmasın ama babam amcam ve bir arkadaşım yaptırdı lazeri. Üçünün de birkaç sene sonra retinası yırtıldı. Faklı farklı doktorlar yapmıştı. Sonradan öğrendik ki lazerden sonra bu risk varmış. Bir ameliyat daha olmak zorunda kaldılar üçü de. Ama bir sürü tanıdığım daha var yaptıran onların başına gelmedi böyle bir şey. Alınabilir bir risk gibi geliyor bana.

Bende 2.50 miyop astigmatım. Ben 7 senedir lens kullanıyorum sadece evde gözlük kullanıyorum. Son zamanlarda artık bende bıktım lensten gözlükten ameliyatı düşünüyorum ama nette okuduğum bir kaç yerde lazerin yeni teknoloji olduğunu sonraki zamanlarda zararlarının olabileceği yazıyordu. Korkuyorum açıkçası bide göz doktorlarının geneli gözlüklü belki de bildikleri bir şey vardır

Korkmaya gerek yok bence, her ameliyatta riskler var zaten. Risksiz ameliyat yok. Ben her konuda deli cesaretine sahibimdir ama doktor riskleri anlatırken bir an "ne yapıyorum ben ya?" dedim yine de senelerdir lens ve gözlük derdi mahvetti beni ve gözümü kararttım. Gece kalkınca, banyoda, havuzda etrafı net görmek gibisi yok

Eşinin derecesi düşükmüş fakat doktorlar derece sabitlenmesi diyor eğer eşin şu aşamada olmasa olur,bir daki sene yine aynı olursa o zaman olsun.
ikimizin de dereceleri senelerdir aynı canım.. değişme olmadı sabitlendi.. daha önce kontrole gittiğimde doktor olabilirsin demişti...

bende 1.5 yıl kullandım gözyaşı azalması yaptı . ameliyat olmaya karar verebilirsem umarım bende de bu sorun olmaz

Yukarıda bir arkadaş yazmış lens kullandığı için kornea yapısı incelmiş ve ameliyatı biraz zor olmuş galiba öyle anladım,değişik bir yöntem diyor.Ben de 3 derecede miyop astigmat gözlük kullanıyorum benim doktorumda gözlüklü.

bu korkuttu işte beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…