- 20 Mayıs 2009
- 23.908
- 63.648
- 598
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Lensin numarası yanlış olabilir mi? Gözlük numarasından farklı oluyor ve ayrı reçete gerekiyor çünkü. Gözlük numarasına göre aldıysanız sıkıntı yaratabilir.canım ben lens aldım birkaç defa kullandım, mesela düğünümde veya özel biryere giderken... ama toplasan 5-6 kere takmışımdır.. çünkü lens takınca midem bulanmaya başlıyor başım dönüyor.. hani hiç gözlük takmayan biri gözlük takınca gözleri bir hoş olur ya aynen öyle oluyor bana.. o yüzden kullanmıyorum lens..
lensi çıkarıp gözlüğümü taktığımda da aynı oluyor.. aylık kullanılan lenslerdendi benimki... ama daimi takılabilenler nasıl bilemiyorum.. lensi sevmiyorum yaa... sevemedim...
eşim dün telefon etti canım, 1500 ile 1750 civarındaymış fiyatlar... gözün durumuna göre üç aşağı beş yukarı demiş...yorumlar iyi, düşünmeye başladım ben de. fiyatı ne kadar bu ameliyatın?
Göz yapısıyla da alakalı sanırım. Ablam 12 senedir kullanıyor tık demedi. Eşim iki ay kullandı ve doktor yasakladı lensi. Beceremiyordu zaten iyi oldubenim kullandığım lenslerde hava geçiren lens diye vermişlerdi ama sonuç böyle oldu. göz kuruluğumda yanında cabası kaldı maalesef
Lensin numarası yanlış olabilir mi? Gözlük numarasından farklı oluyor ve ayrı reçete gerekiyor çünkü. Gözlük numarasına göre aldıysanız sıkıntı yaratabilir.
evet göz yapısıyla da alakalı. benim kuzenimde öyle gözünü çıkarıyordu lens takcam diye :)Göz yapısıyla da alakalı sanırım. Ablam 12 senedir kullanıyor tık demedi. Eşim iki ay kullandı ve doktor yasakladı lensi. Beceremiyordu zaten iyi oldu
ben bir de gözlüğün insanların güzelliğini gölgelediğini düşünüyorum.gözlüksüz de olmuyor maalesef
ben lense ilk başladığımda doktor gözyaşı durumumu kontrol etmemişti ve gözyaşı azalması yaptı bende. gözyaşı testini yaptırmadan başlamayın derim
çektirin bence o zaman. lazer düşünüyorsanız yaptırın lens zaten maddi açıdan da zarara sokuyor insanı ben her ay parayı çöpe atıyor gibi hissediyordum :)Yok hiç çektirmedim. Lensin zararları olduğunu biliyordum da bunu hiç düşünemedim. Korkuttu bu beni açıkçası. Ben sadece dışarı da kullanıyorum o da mecburen yoksa bende önermiyorum kimseye ama gözlükle de olmuyor işte. O yüzden son zamanlarda lazeri düşünüyordum.
Lens göze daha yakınoduğu için numaras daha düşük oluyor. Tercih meselesi canım. Kullanamadıysan çizdirmek mantıklı senin için bence de. Gözlük derdi çekilmiyor.muayene olarak almıştım canım gözlük numaramla aynıydı... bunu da ilk kez duydum demek farklı olabilir yani?
ama lens düşünmüyorum zaten... çok eziyet geliyor bana takıp çıkarması
Bende gözlüklüyüm lens düşünüyorum.. Şahsen zararı varsa bile gözlükte bana psikolojik bir zarar veriyor bu daha kötü en azından lensle mutlu olucam :)Doktorum lense geçmem konusunda oldukça ısrarcı. Çünkü gözlüğü kullanmıyorum ve kullanmayınca numaram ilerliyor. Lens kullanınca suni göz yaşı kullanmak da şart sanırım. Bir dönem renkli lens kullanıyordum gözyaşı damlası çantamdan eksik olmazdı.
Aynen bende gözlüksüz bir hiçim o olmadan göremiyorum dolmuştaki yazıyı bile okuyamıyorum söyle bir anımı anlatayım gözlüğümün camları değişecek ben 1 saate iş halledilir zannettim normalde 1 saate veriyorlardı o gün yoğunlarmış ertesi gün verelim dediler tamam dedim mecburen ama içim içimi yiyor,dolmuşa binecem tam annemde yanımda ne yapıyorsun kızım dedi bizim dolmuş değil diye söyledi rengi aynı dolmuşun ama güzergah farklıymış, annem yanımda olmasaydı kim bilir nereye gidecektim,birçok kere gözlükte uyuduğumu biliyorum bizimkiler fark edince çıkarıyor gözlüklerimi ben uyurken,yağmurda yürümede sorun oluyor zaten önünü bile göremiyorsun ama yinede korkuyorum ameliyattan.
ben 2007 de bu zamanlar yaptirdim lazeri, yani 7 sene oldu ..
yapuldoigi gunden beri hiç bi sikayetim olmadi, iki sende bi kontrole gidiyorum 10 uzerinden 10 goruyorsun diyor goz dr u ..
bende çok korkuyorudm, ben gozune lens takamayan insan dim korkudan, gozun o saydam yerine yabanci bi madde sokuyorsun bunu dusununce bile tuylerim diken diken oluyordu haalda oyle, esim zorla goturdu resmen beni iyikide goturmus kendim asla cesaret edip gidemezdim ..
ben fransadyim, goz drum onc ebi gozumu yapti, o iyilesince 15 gun sonra ikinci gozumu yapti .. o an aci pek olmuyor agrip bi duygu ama kisa suruyor SIKIYORSUN disini, sonra damlalar falan var kullanman gereke, bi sure isiga bakmamak gerekiyor, ben çok dikkat ettim dr un dediklerini harfuiyen yaptim, is yerinde kapali alanda gunes gozlugu takdim d run dedigi sure boyunca karanliga abkilcak diye
kontrole gittigimde dr da sasirmisti dediklerini harfiyen yapmama, genelde dr un soyledikleirni kimse yapmiyormus, yapsada yarida birkaiyormus ..
Lens göze daha yakınoduğu için numaras daha düşük oluyor. Tercih meselesi canım. Kullanamadıysan çizdirmek mantıklı senin için bence de. Gözlük derdi çekilmiyor.
ben tavsiye ederim canim,iyi bi dr bul ve git yaptir , çok rahatlarsinaynen beni anlatmışsın canım, sabah uyandığım anda elim direk gözlüğüme gider... gözlüğüm yoksa hayat bambaşka gibi.. bende çok uyuyup kalmıştım.. hatta babamlar gülerdi, rüyaları net görebilmek için mi çıkarmıyorsun diye :) oysa unutuluyor yani...
bu gidişle beni de eşim zorla götürecek maralcım... çünkü korktuğum için bugun karar veriyorum ama birkaç saat sonra cayıyorum...
canım peki bişey soracam, bir ay iki ay net göremeyenler oluyormuş... ya öyle olursa? br iki ay bulanık görmek nasıl şey yaaben tavsiye ederim canim,iyi bi dr bul ve git yaptir , çok rahatlarsin
ben dr agitmeden once gidip^gebelik testi almistim hamileysem yirtarim diye o kadar korkuyordum, daha yeni evliydik, evlenir evlenmez esim kulagimdan tutup dr agoturdu : ))))
simdi iki çocuk annesiyim , çocuklarla gozluklu ollmayi dusunemiyorum valla adamin gozune sokarlar bu çocuklar gozlugu : )
tabi benim daah fazla dikkat etmem gerekiyor , lazersiz bi gozle benim goze gelen ayni siddetdeki darbeler ayni etkiyi gostermeyeck, benim gozlerim daha ahssas , bende hassasim bu konuda tabi sukur simdiye kadar bisey olmadi ..
O YUZDEN ayni anda yapmiyolar iste gozun biri iyilesince digerine baslaniyor, bende 15 gunde saglamdi yapilan gozcanım peki bişey soracam, bir ay iki ay net göremeyenler oluyormuş... ya öyle olursa? br iki ay bulanık görmek nasıl şey yaaçok korkuyorum maral valla çok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?