- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Ben değil ama ablam lazer ameliyatı oldu. Ameliyat yarım saat 45 dk falan sürüyor sanırım. Ablam hiçbir şey hissetmediğini söylemişti. Ameliyattan sonra bi lens taktılar ablamın gözüne ve üzerine de güneş gözlüğü gibi koruyucu bi gözlük. Bu lens ve gözlüğü 1 hafta sürekli taktı. Doktor zaten 2 tane falan damla verdi, onları da uyguladı. 1 hafta sonra kontrolde doktor lensi çıkardı. Şuan çok ama çok rahat neden daha önce yaptırmamışım ki diyor. Bence hiç durmayın hemen yaptırın.slm kızlar.. eskiden beri gözlük kullanan ve kullanmaya başladığım günden bu yana laser olmak isteyen biriyim... miyopum.. gözlüğü sevmiyorum... kullananlar bilir gzlük kullanmanın zorluğunu... senelerce kullandım.. ve artık kurulmak istiyorum nasipse... hep korkumdan dolayı erteledim durdum... ama artık karar verdim allah izin verirse randevuyu alacağım bu günlerde... eşim bile artık sen yaptırmayacaksan ben yaptırayım da gör diye takılıyor bana :) onunda gözlüğü var...
korkularım malum, riski çok mu? acıyor mu? ne kadar sürüyor operasyon? nasıl bir alet makine vs ile yapıyorlar? ve yapıldıktan sonra ne kadar süre sonra net görmeye başlıyorsunuz? bilhassa laser olanlardan çok rica ediyorum.. zahmet olmazsa beni rahatlatmak için biraz anlatırmısınız bu süreci... telefonu elime alıp alıp koydum randevuyu alamadım korkumdan
yaşım 28... annem bile çocuk gibisin deyip duruyor... :) göz bu arkadaşlar... allah muhafaza bişey olsa kör olma ihtimali varmıdır? offf çok stres yaptım...
Basit bir islem. Ablam yaptirdi 15-20dk da cikti. O gun sadece gozunde biraz sulanma oldu sonra normal hayatina dondu. Her ne kadar zararli olsa da ben de 4sene sonra yaptiracagim kismetse.slm kızlar.. eskiden beri gözlük kullanan ve kullanmaya başladığım günden bu yana laser olmak isteyen biriyim... miyopum.. gözlüğü sevmiyorum... kullananlar bilir gzlük kullanmanın zorluğunu... senelerce kullandım.. ve artık kurulmak istiyorum nasipse... hep korkumdan dolayı erteledim durdum... ama artık karar verdim allah izin verirse randevuyu alacağım bu günlerde... eşim bile artık sen yaptırmayacaksan ben yaptırayım da gör diye takılıyor bana :) onunda gözlüğü var...
korkularım malum, riski çok mu? acıyor mu? ne kadar sürüyor operasyon? nasıl bir alet makine vs ile yapıyorlar? ve yapıldıktan sonra ne kadar süre sonra net görmeye başlıyorsunuz? bilhassa laser olanlardan çok rica ediyorum.. zahmet olmazsa beni rahatlatmak için biraz anlatırmısınız bu süreci... telefonu elime alıp alıp koydum randevuyu alamadım korkumdan
yaşım 28... annem bile çocuk gibisin deyip duruyor... :) göz bu arkadaşlar... allah muhafaza bişey olsa kör olma ihtimali varmıdır? offf çok stres yaptım...
acımıyor.15 dk sürüyor operasyon.ve cıkar cıkmaz net görmeye baslıyorsun.bitince doktorun odasına gittik ve harfleri okuttu bana.yalnızca hastahaneden cıkınca günese karsı hassas bikac gün suda degdrmiyorsun.ve bir damla verdi 2 hafta kullandım.okadar.cok basit bir operasyon korkma canım hiç acımıyor.ve büyük rahatlık.
Ben değil ama ablam lazer ameliyatı oldu. Ameliyat yarım saat 45 dk falan sürüyor sanırım. Ablam hiçbir şey hissetmediğini söylemişti. Ameliyattan sonra bi lens taktılar ablamın gözüne ve üzerine de güneş gözlüğü gibi koruyucu bi gözlük. Bu lens ve gözlüğü 1 hafta sürekli taktı. Doktor zaten 2 tane falan damla verdi, onları da uyguladı. 1 hafta sonra kontrolde doktor lensi çıkardı. Şuan çok ama çok rahat neden daha önce yaptırmamışım ki diyor. Bence hiç durmayın hemen yaptırın.
Ben 2000 senesine bu işi ilk ülkemize getiren Bozkurt Şener e ameliyat olmuştum.
14 sene olmuş şimdi senin konunu görünce hesapladım...
Gayet memnunum, hiç şikayetim olmadı.
Hiç düşünme.
Lens batar, çizilir, gözlük desen camları buğulanır, yağmurda ıslanır.
Öfff çok sıkıntıydı.
Ben de yaptırdım ailemden habersiz. 3.75 miyop ve 8-9 senedir lens kullanan biriydim artık bıkmıştım.
Ameliyat hiç korkulacak bir şey değil, zaten hissetmiyorsun bir şey. 10 dakika bile sürmüyor.
Sonrasında ışığa hassasiyet ve acı, sulanma olabiliyor ama bende olmadı. Eşimde olmuş. O günden sonra bir süre göz ovalama ve makyaj yapma olmuyor ama inanılmaz rahat.
Bilmem, ben çok bıkmıştım artık lensten gözlükten, deli cesareti geldi sanırım:)peki doktorunuz risklerinden bahsetti mi acaba?
lens neden taktılar canım? sebebi neymiş.. bir hafta lens ile nasıl durabildi? offf
aynen canım bıktım vallahi, liseye giderken takmıştım gözlüğü.. hala takıyorum...
ailenden habersiz mi :) iyi cesaretmiş koalina :) ben sülaleyi toplayacam başıma gibi valla :) fazla nazlıyım sanırım...
yurtdışında falan yasakmış diyenler variyice korktum.. zararlı bişey sanırım yaa... off içim hiç rahat değil..
Kaç derece şuan benim de 3 derece olmuş miyop astigmat.slm kızlar.. eskiden beri gözlük kullanan ve kullanmaya başladığım günden bu yana laser olmak isteyen biriyim... miyopum.. gözlüğü sevmiyorum... kullananlar bilir gzlük kullanmanın zorluğunu... senelerce kullandım.. ve artık kurulmak istiyorum nasipse... hep korkumdan dolayı erteledim durdum... ama artık karar verdim allah izin verirse randevuyu alacağım bu günlerde... eşim bile artık sen yaptırmayacaksan ben yaptırayım da gör diye takılıyor bana :) onunda gözlüğü var...
Canım tam olarak bilmiyorum ama koruyucu lens sanırım. Göze bir zarar gelmesin diye takmışlardır diye düşünüyorumm. Güneş gözlüğünü de ışık göze zarar vermesin diye taktılar.peki doktorunuz risklerinden bahsetti mi acaba?
lens neden taktılar canım? sebebi neymiş.. bir hafta lens ile nasıl durabildi? offf
aynen canım bıktım vallahi, liseye giderken takmıştım gözlüğü.. hala takıyorum...
ailenden habersiz mi :) iyi cesaretmiş koalina :) ben sülaleyi toplayacam başıma gibi valla :) fazla nazlıyım sanırım...
yurtdışında falan yasakmış diyenler variyice korktum.. zararlı bişey sanırım yaa... off içim hiç rahat değil..
öncelikle gözünüzün kornea yapısını inceliyorlar. kornea lazer için uygunsa 15 dkkalık bir operasyon geçiriyorsunuz. operasyonda hiç bir şey hissetmezsiniz, zaten sakinleştirici ilaç veriyorlar. operasyondan sonra karanlık ortamda bulunuyorsunuz hafif bir ağrı olabilir ama uyutuyor verdiği ilaçlar hemen uyursunuz zaten :) uyandığınızda da hiç bir şey hissetmezsiniz. ben 3 ay önce oldum lazer ama benim korneam ince olduğu için ağrılı bir yöntem uyguladılar. ameliyatta 1.30 saat sürdü. ben çok büyük acılar çektim doğrusu ama sonu rahatlık :) iyi ki çekmişim o acıları diyorum şimdi :)slm kızlar.. eskiden beri gözlük kullanan ve kullanmaya başladığım günden bu yana laser olmak isteyen biriyim... miyopum.. gözlüğü sevmiyorum... kullananlar bilir gzlük kullanmanın zorluğunu... senelerce kullandım.. ve artık kurulmak istiyorum nasipse... hep korkumdan dolayı erteledim durdum... ama artık karar verdim allah izin verirse randevuyu alacağım bu günlerde... eşim bile artık sen yaptırmayacaksan ben yaptırayım da gör diye takılıyor bana :) onunda gözlüğü var...
Bilmem, ben çok bıkmıştım artık lensten gözlükten, deli cesareti geldi sanırım:)
öncelikle gözünüzün kornea yapısını inceliyorlar. kornea lazer için uygunsa 15 dkkalık bir operasyon geçiriyorsunuz. operasyonda hiç bir şey hissetmezsiniz, zaten sakinleştirici ilaç veriyorlar. operasyondan sonra karanlık ortamda bulunuyorsunuz hafif bir ağrı olabilir ama uyutuyor verdiği ilaçlar hemen uyursunuz zaten :) uyandığınızda da hiç bir şey hissetmezsiniz. ben 3 ay önce oldum lazer ama benim korneam ince olduğu için ağrılı bir yöntem uyguladılar. ameliyatta 1.30 saat sürdü. ben çok büyük acılar çektim doğrusu ama sonu rahatlık :) iyi ki çekmişim o acıları diyorum şimdi :)
Kaç derece şuan benim de 3 derece olmuş miyop astigmat.
Benim eşim de olmuş bir kaç yıl önce ona güvendim aslındao bahsettiğin deli cesaretinden bana da b gelse keşke, koşarak gidip olacam valla :)
korkma yaa benim olduğum farklı bir yöntem :) ben gözlük yerine lens kullandım o yüzden kornea incelmesi vardı :)canım valla iyice korkuttun beni yaa
benimde 2.50 derece miyop astigmatım var bende sen gibi cesaretsizliğimden gidemiyorum bıktım artık gözlüktenbenım de miyop canım 4 derece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?