Gözüm Arkada Kalıyor

MutluHuzurluBereketli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2016
3.839
4.898
Sorum yok. Derdimi anlatmak istiyorum. Kızımın babaannesi geldi, hoş geldi. Yazın sorunlar yaşamıstık fakat elbet oğlu torunu için gelecek. Hatta az kalacaktı sorunlardan dolayı bahane bulduk biraz daha kalmaya ikna etti eşim. Burda oldugu sure boyunca bakiciya goturmeyecegim. Cocuklari hasta idi. Bu surede o cocuklar da benimki de iyilesir. Bakici calistigim yere yakin gidip bakabiliyorum cocuguma. Ev uzak. Oglenleri gelemiyorum su anda. Bakiciyla kurallar belirlemistik. Gunde bir kere tv , ogle uykusu, yemek duzeni vs. Cocugun duzeni var. Daha ilk gunu idi babaanne ile. Yemek yememis ve ogle uykusu olamamis. Bunlar benim icin sorun degil. Sorun aksama kadr cizgi film kanali acik durmus. Bunu bana eşim soyledi. Uzun sureli telefon gorusmeleri yapiyor. Cocuk 16 aylik telefonla konusurken ilgilenilmedigi icin sinirleniyor. Ben olabildigince kisa tutarim. Bakicida da ayni huy vardi, uyardim cocuk uyudugunda konusmaya ozen gosteriyor. Arayan olunca cocuk oldugunu soyleyip kisa tutuyor artik telefon konusmalarini. Ben yemegimi yapıp gidiyorum. Haftalik kadin geliyor. Ondan tek istedigim cocukla ilgilenmesi. Ama o mutfağa giriyor ve cikmak bilmiyor. Eşim huyu öyle diyor. Ben gorevlerimi yerine getirip fazla konusmuyorum. O da benimle konusmuyor. Oglu torunuyla iyi olsun, rahat etsin baska bir sey istemiyorum.
Akşamları da beraber yatıyorlar. En istemediğim şey fakat ona bile ses çıkarmadım. Hatta eşim istemedigimi bildigi icin gece uyanir seni uyandirir, diger odada yat istersen dedi annesine. Sorun degil dedi kizimin babaannesi. Israr etme sıkıntı yok dedim.
EKLEME : Kafama takılan bir konu daha var. Acaba biz yokken arkamdan konuşuyor mu diye merak ediyorum. Doğruca çocuğa soylemese bile cocuk telefon konusmalarindan duyuyordur. Ben elimden geldigince kizimin yaninda kimse hakkinda konusmamaya yani dedikodu etmemeye özen gösteriyorum.

Son düzenleme:
Ama sizin düzeninize şaak diye ayak uyduramaz ki... Bakıcıyla babanneyi kıyaslayamazsiniz çunku bakıcınız sizin isteklerinize hemen uymak zorunda. Ama babaannenin böyle bir zorunlulugu yok. Düzenli uyarmalar sonucunda alışabilir anca...

Ama sizin düzeninize şaak diye ayak uyduramaz ki... Bakıcıyla babanneyi kıyaslayamazsiniz çunku bakıcınız sizin isteklerinize hemen uymak zorunda. Ama babaannenin böyle bir zorunlulugu yok. Düzenli uyarmalar sonucunda alışabilir anca...
Haklısıniz. Hicbir uyarı yapmıyorum zaten. Senede bir kez geliyor ve keyifli vakit gecirsinler istiyorum.

Çocuğun düzenini bozmuşsunuz istemediğiniz hiç birşeyi kv deniz diye neden kabul ediyorsunuz hele gece onla ne alaka yatıyor emzirsin bide
Kendimce sebeplerim var diyelim. Bir de esime söz verdim, annesine cevap verip karısmayacağim. O gerek gorurse kendi annesini uyariyor zaten.

Haklısıniz. Hicbir uyarı yapmıyorum zaten. Senede bir kez geliyor ve keyifli vakit gecirsinler istiyorum.

Yanlış yapıyorsunuz. Sene de bir kere geliyor diye kuralları bir kenara bırakmanız çocuk için iyi değil. Tabii ki hemen size ayak uyduramaz ama misafir olan o, yani ayak uydurması gereken o, siz değilsiniz. Siz bilirsiniz gene ama yaptıklarınız bana çok ters. Çocukla yatmasını istemiyorsam yüzüne söylerim ki söyledim de zamanında. Sana bu odayı ayarladım dediğimde bitmiştir, gidip de çocuğumla birlikte yatamaz. Biraz daha net olmalısınız, yoksa işin içinden çıkamazsınız.

Yanlış yapıyorsunuz. Sene de bir kere geliyor diye kuralları bir kenara bırakmanız çocuk için iyi değil. Tabii ki hemen size ayak uyduramaz ama misafir olan o, yani ayak uydurması gereken o, siz değilsiniz. Siz bilirsiniz gene ama yaptıklarınız bana çok ters. Çocukla yatmasını istemiyorsam yüzüne söylerim ki söyledim de zamanında. Sana bu odayı ayarladım dediğimde bitmiştir, gidip de çocuğumla birlikte yatamaz. Biraz daha net olmalısınız, yoksa işin içinden çıkamazsınız.
Cogu seyw dikkat eder. Mesela bugun cekirdek yiyorduk, cocuk istedi. Benim annem olsa citlatir cikarir verir ama o git annen versin dedi. Rutinlerimize karismiyor. Zamaninda uyarmamin etkileri bunlar tabi. Birbirimizle yuz goz olmak istemedigimiz icin mudahale edilecek konular cikarmamaya calisiyoruz. Cocukla yatmak onda bir aliskanlik diye dusunuyorum. Gorumcemin cocuguna o bakiyor ve beraber uyuyorlar gece gunduz. Hatta benim kizima o benimle uyuyor bu niye uyumuyor der. O hep yaninda bu cocuk senede 2 kere goruyor. Biri o geldiginde digeri biz gittigimizde. Uyumamasi normla dedim. O da ben uyuttuktan sonra yanina kivriliyor biraz,sonra kalkiyor sanirim. Dun kizin odasindaki koltukta uyumus. Iki seferdir onun hazirladiklarini yemeyince cocuk eskisi gb mutfaga da girmiyor. 1 hafta idare edecegiz. Ben de tavize karsi biriydim fakat bazen mecbur kalinabiliyormus!

O zaman sıkacaksınız dişinizi bir hafta

Ben bırakmazdım çocuğu yılda bir gördüğü kişiyle evde

Bu kişi annem de olsa kardeşim de olsa çocuğa yabancı

Çocuk tabii yemek de yemez uyumaz da

Siz hiç bilmediğiniz birisine bırakılsanız ne hissedersiniz insan ne konuşacağını bile bilemez

Kv istese de eski düzeni sağlayamaz muhtemelen o da görümcenin çocuğu gibi neden değil bu çocuk diye dert ediyor

Tv yi kapatın kanalı yok edin dekoder vs ne varsa kapatın alın yanınıza hatta

Telefonla konuşma deyin bir hafta konuşmazsa bir şeyi eksilmez iş Adamı değil ya Kv

O zaman sıkacaksınız dişinizi bir hafta

Ben bırakmazdım çocuğu yılda bir gördüğü kişiyle evde

Bu kişi annem de olsa kardeşim de olsa çocuğa yabancı

Çocuk tabii yemek de yemez uyumaz da

Siz hiç bilmediğiniz birisine bırakılsanız ne hissedersiniz insan ne konuşacağını bile bilemez

Kv istese de eski düzeni sağlayamaz muhtemelen o da görümcenin çocuğu gibi neden değil bu çocuk diye dert ediyor

Tv yi kapatın kanalı yok edin dekoder vs ne varsa kapatın alın yanınıza hatta

Telefonla konuşma deyin bir hafta konuşmazsa bir şeyi eksilmez iş Adamı değil ya Kv
Haklısınız haklısınız da bu sefer elim dilim bağlı. Önceden emiyor diyip bakıcısına götürürdüm, bir şey diyemezdi. Simdi inek sütü alınca emmese de oluyor gündüz. Ama bakicida olsa oglen ya ben giderim ya okula getirir emziririm. Dişimi sıkmaktan başka çarem yok!

Şöyle yap böyle yapma diyemem. Dediğimde alıyor valizini gidiyorum ben diyip çıkıyor. Öyle yapınca da eşim üzülüyor. Bu defa ben bir sey demeyecegim diye söz verdim eşime. Eşim gerektiginde annesini uyarıyor.

Düzen bir kere bozulunca tekrar toparlaması zor da olsa sıkın disinizi.cizgi film konusunu mutlaka eşiniz söylesin.bebeginiz çok küçük

Düzen bir kere bozulunca tekrar toparlaması zor da olsa sıkın disinizi.cizgi film konusunu mutlaka eşiniz söylesin.bebeginiz çok küçük
Söyleyince gidiyorum ben vs diyor. Üzülüyoruz. Çizgi film konusunu da idare edecegiz. O gittikten sonra bir sekilde unuttururuz diye düşünüyorum.

Konuyu bütün yorumları okudum .
Şu an gayet mantıklı ilerliyorsunuz içiniz rahat olsun . TV konusunda eşiniz uyarsin .

Ve çok çabuk unutur tvyi benim kvde alistirmisti Allah'tan kolay atlattık. 1 hafta kısa bir süre. Beraber yatma konusuna gelince , sürekli görüsmüyorlar hos görülebilir.

Konuyu bütün yorumları okudum .
Şu an gayet mantıklı ilerliyorsunuz içiniz rahat olsun . TV konusunda eşiniz uyarsin .

Ve çok çabuk unutur tvyi benim kvde alistirmisti Allah'tan kolay atlattık. 1 hafta kısa bir süre. Beraber yatma konusuna gelince , sürekli görüsmüyorlar hos görülebilir.
Teşekkür ederim. İçim rahat. En azından mesafeliyiz. Alttan alta laf sokma, işime karışma yok. O torunuyla ogluyla vakit gecirsin. Çocuk dışinda muhatap olmuyoruz zaten. Ben evdeyken altini ben degistirecegim diye diretmiyor. Ben evdeysem ben yapiyorum. Gun boyuyla onunla kaldigi icin ozlemi de diniyor demek ki. Büyük tartışmadan sonra böyle olmamız bile iyi diye düşünüyorum.

Söyleyince gidiyorum ben vs diyor. Üzülüyoruz. Çizgi film konusunu da idare edecegiz. O gittikten sonra bir sekilde unuttururuz diye düşünüyorum.
Gayet mantikli ilerliyorsunuz ancak cizgi film konusunda dikkat edin. Unutturmak cok zor olur. Esiniz tatli dille uyarsin tekrar tekrar.

Haklısınız haklısınız da bu sefer elim dilim bağlı. Önceden emiyor diyip bakıcısına götürürdüm, bir şey diyemezdi. Simdi inek sütü alınca emmese de oluyor gündüz. Ama bakicida olsa oglen ya ben giderim ya okula getirir emziririm. Dişimi sıkmaktan başka çarem yok!

İyi de Kv yokken emen Bebek sırf o var diye öğle emmesinden mahrum bırakılmaz

Süt içmek ayrı meme emmek ayrı

Gece yine baksın oynasın ama pazartesi bakıcıya gitmeli

X