Gözlerini yana kaydırarak yan bakarak yürüme

Pntnsrc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2021
42
20
38
30
Merhaba. 26 aylık oğlumda yan bakma huyu var (mesela 2 gözünü birden sağa kaydırarak )genelde yanında çizgisel veya simetri olan yerlerden geçerken oyun yapıyor gozlerini yana kaydırarak yürüyor markette reyon aralarinda evde masanın kenarından geçerken TV ünitesinin yanından geçerken falan ama dışarda normal yürürken falan yan bakmıyor oyun amaçlı yaptığını düşünüyorum. Zamanla bırakır mı bu davranışı acaba

Ben görüyorum çocuklarda bunu çok yapıyorlar. bana normal geldi.

Merhaba 21 aylık oğlumda da aynı anlattığınız şekilde yan bakarak simetrisi olan yerlerde yürüyor. 4,5 aydır bu şekilde. Önceden daha çok yapardı şimdi biraz azalma var. Bir kaç doktora götürdüm biri oyun haline getirmiş dedi diyeri otizme benzettim dedi çünkü oğlum bir şey istediğinde işaret etmiyor benim elimi tutup götürüyor istediği şeye. Ama Göz teması falan çok iyi. Otizmden pek şuphelenmiyorum açıkcası. Kafam bayağı bir karışık yani. Neden yapıyor asla anlayamıyorum.

Evet benimki de işaret parmağını kullanmıyor. Ya ben 3 defa götürdüm psikiyatriste ve gelişim testine de girdik işaret parmağını kullanıyor mu veya bu gözlerini yana kaydiriyor mu diye sormadılar bile. Ben söylemeyi unuttum onların sordukları daha başka şeyler top atsam bize atar mı geri eline peçete versek yüzünü mu siler hayali oyun var mı işaret edilen yere bakıyor mu diye falan. Bana da oyun gibi geliyor bilemedim çok karışık bu konular ya ama EloraViolet başka çocuklarda da gördüğünü söyleyince azıcık rahatladım

mesela yolda yürürken size elini verir mi ? Benimki asla el vermez durmadan koşar
İnanır misiniz 1 haftadır elini vermeye başladı. Bende daha 2 hafta öncesine kadar bunu dert ediyordum ne zaman dışarı çıksak asla elimizi tutmaz saçma sapan koşardı diye sizin aylarda da öyleydi merak etmeyin elini ver deyip elini tutun bunu kapıdan çıkar çıkmaz yapın hergun bu el tutma süresini uzatın zamanla o da sıkılıp elinizi tutacak kosmasinin anlamsız olduğunu anlayacak

Oğullarımızda tıpa tıp aynı şeyler mevcut. Gerçekten otizm olabilir mi ya ? Çünkü aynı şeylerin olması tuhaf değil mi?

Oğullarımızda tıpa tıp aynı şeyler mevcut. Gerçekten otizm olabilir mi ya ? Çünkü aynı şeylerin olması tuhaf değil mi?
Ben bunları düşünmekten kafayı yemek üzereydim o yüzden kreşe yazdırdım bunu düşünmekten çocuğumla ilgilenmediğimi farkettim ne yazık ki

Ben bunları düşünmekten kafayı yemek üzereydim o yüzden kreşe yazdırdım bunu düşünmekten çocuğumla ilgilenmediğimi farkettim ne yazık ki
Aynen ben belçikada yaşadığım için burada 2,5 yaşında okula başlıyorlar bir an önce başlasın istiyorum bende

Arkadaşlar benim 22 aylık oğlum da aynısını yapıyor evde koridorda duvar kenarlarından giderken filan çok korkuyorum otizm olabilir mi? Sizde değişme var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…