• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gözlerine lazer ameliyatı olanlar yardımcı olabilir mi?

okeanoss00

Kedileri severim :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
8.286
9.878
248
Kızlar ben geçtiğimiz perşembe günü Femto-Lasik yöntemiyle lazer ameliyatı oldum. Görüşümde bir problem yok çok şükür gayet net görüyorum lakin sol gözümde çok büyük bir kanlanma var, geçmiyor, batma var biraz da puslanma. Sağ gözüm hiç ameliyat olmamış gibi iyi maşallah. Bu kanlanma ne zaman geçer? Doktor basınçtan olmuş normal kendi kendine geçer extra bir ilaca gerek yok dedi ama o kadar büyük ki aynaya bakamıyorum :( Benim gibi sorun yaşayan var mı?

Kızlar ben geçtiğimiz perşembe günü Femto-Lasik yöntemiyle lazer ameliyatı oldum. Görüşümde bir problem yok çok şükür gayet net görüyorum lakin sol gözümde çok büyük bir kanlanma var, geçmiyor, batma var biraz da puslanma. Sağ gözüm hiç ameliyat olmamış gibi iyi maşallah. Bu kanlanma ne zaman geçer? Doktor basınçtan olmuş normal kendi kendine geçer extra bir ilaca gerek yok dedi ama o kadar büyük ki aynaya bakamıyorum :( Benim gibi sorun yaşayan var mı?

Ben lazer olmadım ama ablam oldu. Yakınen biliyorum yani yaşanılan sıkıntıları. Onun da gözünde kanlanma olmuştu refresh kullanıyordu o damla olarak iki tane daha damlası vardı. 10 günde falan geçti ablamın kanlanması. Sizinki de geçer yakında panik yapmayın

Ben lazer olmadım ama ablam oldu. Yakınen biliyorum yani yaşanılan sıkıntıları. Onun da gözünde kanlanma olmuştu refresh kullanıyordu o damla olarak iki tane daha damlası vardı. 10 günde falan geçti ablamın kanlanması. Sizinki de geçer yakında panik yapmayın

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Ben bir adet antibiyotik damla bir de suni göz yaşı damlası kullanıyorum doktorum bunları verdi. Umarım benim de çabucak geçer. Yarın bir de işe başlayacağım çok kötü görünüyor da:ssz:

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Ben bir adet antibiyotik damla bir de suni göz yaşı damlası kullanıoyorum doktorum bunları verdi. Umarım benim de çabucak geçer. Yarın bir de işe başlayacağım çok kötü görünüyor da:ssz:

Güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmeyin güneş değdikçe kötü olur. Rica ederim, geçmiş olsun.

Çok ilginç bende oldum hatta korneam yetersiz olduğu için kazıma yöntemiyle okdu en acılı ve tehlikeli yöntem hiç bir sorunum olmadı en ufak kanlanma vs...
Ama 3 gün beni öldürmeleri için yalvarmıştım 4 gün 2 dk bile uyumamıştım :nazar:
Umarım geçer acı varmı acı:18:

Çok ilginç bende oldum hatta korneam yetersiz olduğu için kazıma yöntemiyle okdu en acılı ve tehlikeli yöntem hiç bir sorunum olmadı en ufak kanlanma vs...
Ama 3 gün beni öldürmeleri için yalvarmıştım 4 gün 2 dk bile uyumamıştım :nazar:

Vakumlama yaptıkları için sanırım göz damarlarım basınçtan zorlanmış, o yüzden kanlanma oldu. İlk 4 saat çok kötüydüm şimdi çok daha iyiyim. Sağ gözümde hiç sıkıntı yok. Ama sol gözüm hem batıyor hem de üst tarafında kocaman bir kan oturması söz konusu kıpkırmızı görünüyor:5: Ama çok güzel görüyorum:1:

Son düzenleme:

ohaa 4 gun uyumadinmi yaniiiii :o

Ya benim arkadaşım tek başına gitti çizdirdi geldi her göz 15 dakika sürdü hiç bi'şey hissetmedim dedi.
Oyüzden cesaretlenmiştim ben de, şimdi yine tırstım.
Benim yaş 24 sol 2, sağ 2.25 miş.
Evde gözlük, dışarıda lens kullanıyorum ama bıktım artık lensten:25:

Ya benim arkadaşım tek başına gitti çiçünki geldi her göz 15 dakika sürdü hiç bi'şey hissetmedim dedi.

Totalde iki gozum 8 ya da 10 dakika sürdü. Hicbir sey olmamis gibi denmesi hikaye sonucta bu bir ameliyat gozunuzu kesiyorlar
Bicakla degil de lazerle kesiyorlar korneaya ulasmalari gerek çünkü. Ben 25 yasindayim siz lens kullanabiliyormussunuz en azindan benim gözüm Onu da kabul etmiyordu careyi lazerde buldum. Kanlanma batma hissi gecince benden mutlusu olmayacak cunku görüşüm müthiş hayata yeniden gelmis gibiyim yeni okumayi soken çocuklar gibi her gördüğümü okuyorum uzaktaki:1:

Son düzenleme:
Ya benim arkadaşım tek başına gitti çizdirdi geldi her göz 15 dakika sürdü hiç bi'şey hissetmedim dedi.

Göz numaralarımız aynıymış :1:
Ben de aynı öyle dışarda lens, evde gözlük. Hatta çoğu zaman evde de lens.
Ama cesaret edemiyorum.
Aslında çok kolay bir operasyon, ablam olduğunda ilk gün hariç sıkıntı çekmedi, ertesi gün devam etti normal hayatına.
Ama ben göz konusunda çok hassasım, batmasına acımasına bir günde olsa katlanamazmışım gibi. :25:

benimde bi gozum 1,25 digeri 1,50 bende 29 yasindayim yeni basladim gozluk takmaya ama hic alisamadim bende cizdirmek istiyorum ama korkuyorum bu islem narkozsuz mu oluyo acaba ?

benimde bi gozum 1,25 digeri 1,50 bende 29 yasindayim yeni basladim gozluk takmaya ama hic alisamadim bende cizdirmek istiyorum ama korkuyorum bu islem narkozsuz mu oluyo acaba ?

Bana soruyorsunuz sanırım. Benim sağ gözüm de 1.75 miyop 0.25 astigmat sol gözümde 1.50 miyop 0.75 astigmat vardı. Astigmat yaşam kalitemi çok etkiliyodu burnumun ucunu goremiyorum derler ya oyleydim. Uyusturucu damla sikiyorlar goze ameliya esnasinda baski hissi disinda bir sey hissetmiyorsunuz acı yok yani.

Son düzenleme:
Vakumlama yaptıkları için sanırım göz damarlarım basınçtan zorlanmış, o yüzden kanlanma oldu. İlk 4 saat çok kötüydüm şimdi çok daha iyiyim. Sağ gözümde hiç sıkıntı yok. Ama sol gözüm hem batıyor hem de üst tarafında kocaman bir kan oturması söz konusu kıpkırmızı görünüyor:5: Ama çok güzel görüyorum:1:

Eminim öyledir tatlım çok geçmiş olsun :54:

Totalde iki gozum 8 ya da 10 dakika sürdü. Hicbir sey olmamis gibi denmesi hikaye sonucta bu bir ameliyat gozunuzu kesiyorlar
Bicakla degil de lazerle kesiyorlar korneaya ulasmalari gerek çünkü. Ben 25 yasindayim siz lens kullanabiliyormussunuz en azindan benim gözüm Onu da kabul etmiyordu careyi lazerde buldum. Kanlanma batma hissi gecince benden mutlusu olmayacak cunku görüşüm müthiş hayata yeniden gelmis gibiyim yeni okumayi soken çocuklar gibi her gördüğümü okuyorum uzaktaki:1:

Ben geçen göz kontrolümden sonra lens numaramı değiştirdim Allah'ım ilk taktığımdaki o cam gibi görme hissi:53: Valla Allah göremeyen arkadaşlarımıza yardım etsin. Ben küçükken ilkokul arkadaşımın resimli çerçevesini kıskandığımdan hep anneme gelip inşallah benim de gözüm bozulur ben de istiyorum öyle gözlük diyomuşum annem şimdi çok kızıyo diye diye bozdun diyo:25: Peki o anda gözünüzü hiç kımıldatmıyo musunuz? Sabitleniyo mu yani?
Göz numaralarımız aynıymış :1:
Ben de aynı öyle dışarda lens, evde gözlük. Hatta çoğu zaman evde de lens.
Ama cesaret edemiyorum.
Aslında çok kolay bir operasyon, ablam olduğunda ilk gün hariç sıkıntı çekmedi, ertesi gün devam etti normal hayatına.
Ama ben göz konusunda çok hassasım, batmasına acımasına bir günde olsa katlanamazmışım gibi. :25:

Ben ameliyat anından tırsıyorum. Dişçiye bile gidip dişimi çektirdiğimde adam beni koltuktan kaldırmıyo kendine gel öyle kalk diye:9: Ellerim zangır zangır titriyo kasılınca:9:Yoksa sonrasından korkmuyorum benim arkadaşım tek başına gitti olup geldi, arkadaşımın annesi 40 yaşında çizdirdi bilmiyorum ama evlenmeden çizdircem o kesin:31:

Bana soruyorsunuz sanırım. Benim sağ gözüm de 1.75 miyop 0.25 astigmat sol gözümde 1.50 miyop 0.75 astigmat vardı. Astigmat yaşam kalitemi çok etkiliyodu burnumun ucunu goremiyorum derler ya oyleydim. Uyusturucu damla sikiyorlar goze ameliya esnasinda baski hissi disinda bir sey hissetmiyorsunuz acı yok yani.

evet canim sanaydi bu sorum :)
anladim kolaya benziyo bu islemde iste insan genede korkuyo peki nerde oldun ameliyatini?
geri gelme ihtimali oluyomu miyoplugun cok cok gecmis olsun sana umarim kanlanmada cabucak geci verir..

[FONT=cokaranlık ol ms]Ben geçen göz kontrolümden sonra lens numaramı değiştirdim Allah'ım ilk taktığımdaki o cam gibi görme hissi:53: Valla Allah göremeyen arkadaşlarımıza yardım etsin. Ben küçükken ilkokul arkadaşımın resimli çerçevesini kıskandığımdan hep anneme gelip inşallah benim de gözüm bozulur ben de istiyorum öyle gözlük diyomuşum annem şimdi çok kızıyo diye diye bozdun diyo:25: Peki o anda gözünüzü hiç kımıldatmıyo musunuz? Sabitleniyo mu yani?[/FONT]

Ben ameliyat anından tırsıyorum. Dişçiye bile gidip dişimi çektirdiğimde adam beni koltuktan kaldırmıyo kendine gel öyle kalk diye:9: Ellerim zangır zangır titriyo kasılınca:9:Yoksa sonrasından korkmuyorum benim arkadaşım tek başına gitti olup geldi, arkadaşımın annesi 40 yaşında çizdirdi bilmiyorum ama evlenmeden çizdircem o kesin:31:

Vakumlama esnasinda 15 saniye kadar karanlik oluyo sonra geri geliyo ışık. Lazerle cizerken de iki tane ışık var biri tek yeşil ışık diğeri kırmızı ışık demeti. Oraya bakmanızı istiyorlar baska yere baktığın an doktor farkedip uyarıyor zaten yeşile bak diye. Gözünüzü kirpmamaniz icin de metal bir sey yerlestiriyorlar. Ben de kismetse evlenecegim düğünümde kimseyi goremicem diyerek cesaretlenip yaptirdim :)

Son düzenleme:
Back