• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Gözleri görmeyen ikizlerim... Lütfen okuyun...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ikizlerim.32
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
I

ikizlerim.32

Ziyaretçi
slm arkadaşlar konuyu buraya açtım çünki baya baktım ama bulamadım bu konuyla ilgili bi durum.evet arkadaşlar benim 2002 doğumlu ikizlerim var erken doğum yaptım tabi prematüre doğdu ve ben daha doğum yapar yapmaz daha yüzlerini bile görmeden koklayamadan küveze aldılar yavrularımı 50 gün kadar küvezde kaldılar üç gün içinde beni taburcu ettiler hastaneden her gün göğüslerimi sağıp süt götürdük hastaneye 1,300gram doğdular tabi erken doğumda olunca ciğerleri gelişmemiş nefes alıyolardı vermeyi unutuyolardı veriyolardı almayı unutuyolardı ve doktorlar yaşamasını istiyosanız eğer imza vericeksiniz ve bizde elimizden geleni yapıcaz dediler tabiki doğmuş meleklerimi bi köşede ölüme bırakamazdık ve kabul ettik.neyse 50 gün sora aldık bebeklerimizi bişekilde büyüyolardı zordu bakımları ama 6 aylık olmuşlardı bu süre zarfında doktora sık sık götürdük ama bişey farkettikki çocuklar hiç bize bakmıyolar bizi takip etmiyoılar hani bebekler annelerini takip eder onalara bakarya bebeklerimde yoktu bu his sürekli ağlıyolardı doktora tekrar götürdük bunu ilk farkettiğimizde 3 aylıklardı ozaman gittiğimizde normaldir diğer bebeklerden geride büyüyolar dedi peki diyip eve geldik ve işte dediğim gibi 6 aylık olduklarında bariz bi şekilde gözlerinde farklılık vardı ve o gün gittiğimizde hayatın bizimi için bittiğini düşündük bebeklerimin küvezde oksijen fazlalığından göz damarlarını yakmışlar görmeye yarayan damarları işte bu yolculuk bu kara günler o gün başladı hayatımızın dönüm noktası olmuştu o gün yıkıldık ve tedaviside yoktu o zaman şimdi hala araştırıyoruz ama kesin bi sonuç alamıyoruz fırtına gibi iki erkek evladım var tek eksikleri görmemeleri arkadaşlar ne olur aranızda bu durumda olan arkadaş varsa yada yakında olupta tedavi şansı olduğunu bilen varsa paylaşsın lütfen.bu jinekoloji bölümünde anne olmayı deli gibi isteyen arkadaşlar lütfen hayırlısını isteyin ben 1yıllık evliydim henüz ve bebek istiyodum zorla eşimi doktora gitmeye ikna ettim ve tedavi başladı sorası böle işte lütfen hayırlısını isteyin kızlar bu konuda yardım istiyorum bilen yada böle bi olay başına gelen varsa paylaşırsanız sevinirim tedavi olmasada en azından okulları eğitimleri neler yapıyosunuz bilmek istiyorum senağlama

inanin çok üzüldüm allahim yardimciniz olsun

Çok büyük geçmiş olsun...benneyaptımki
Çok zor günler atlatmışsınız.. Allahım hep yardımcınız olsun bundan sonra da..
Tedavisi konusunda bir bilgim yok.
Ancak görme engelliler için okullar hep var. İzmir'de olsanız tavsiye edebileceğim yerler de olurdu ama İstanbul daha da büyük bir şehir,eminim orada da vardır.
İnanın bana görme engelli çocuklar diğer çocuklara göre daha azimli oluyorlar,öğretileni daha çabuk kapıyorlar. Bu okullar da çok güzel eğitim veriyor çocuklara..Kışın belli dönemlerde o okullarda bulunduğum için az da olsa biliyorum bunu..:utangac:
Allahım kolaylık versin inşallah size..:teselli:

teşekkür ederim tatlım senin mesleğin ne biz daha önce antalyadaydık buraya yeni taşındık burayı bilmiyorum tam o yüzden elim kolum şuan bağlı devlet okuluna gitmeleri gerekiyo fakat öğretmenlker kabul etmiyo etmek istemiyo bakalım uğraşıcam arkasını bırakmıcam ilgilendiğin için saol canım

:sm_confused:çok üzüldüm gerçekten Allah yardımcınız olsunn..
bi bilgim yok ama acil şifalar dilerim...:çok üzgünüm:

bende hamileyim ve o kadar etkilenimki şu an.bende hergün iğne oluyorum ama aklımda hep şüphe ya bişey olursa diye.hayırlısını sağlıklısını istiyorum bende.allah sabır versin.

Size diğer annelerden daha çok iş düşüyo allah yardimciniz olsun.bizim okuldaki rehber öğretmenimiz de görme engelliydi nerde eğitim aldi bilmiyorum ama ne görenlerden daha kültürlüydü valla sizi tebrik ediyorum hemen eğitimle ilgilendiğiniz için.rabbim kolaylik verir inşallah

cok gecmiş olsun arkadasım allah yardımcınız olsun allahtan herseyın hayırlısını ıstemek lazım

arkadaşlar ikizlerim.32 benim eltim oluyo birlikteyiz şuan ve ben kendi adresimi açmıştım sizde yazınca teşekkür etmek istedik ama benim adresten oldu bu siteye ben çoktandır üyeyim zaten bugün onuda kaydettim siteyi kullanmayı öğretiyorum lütfen bilgileriniz varsa paylaşın inanın çok memnun olucaz ikizlerim.32haberlerinizi bekliyo..

teşekkür ederim tatlım senin mesleğin ne biz daha önce antalyadaydık buraya yeni taşındık burayı bilmiyorum tam o yüzden elim kolum şuan bağlı devlet okuluna gitmeleri gerekiyo fakat öğretmenlker kabul etmiyo etmek istemiyo bakalım uğraşıcam arkasını bırakmıcam ilgilendiğin için saol canım

Benim mesleğim çok farklı yani konumuzla ilgisi yok. Gıda Teknikeriyim ben..
Ama yıllardır, görme engelli çocukların okullarında gönüllü eğitmenlik yapıyorum. Okulları ve servisle getirildikleri kütüphane evime çok yakın.Bir gün bir yerden duydum,başladım ve kopamadık birbirimizden.. :1hug:
Ben sadece derslerinde yardımcı olmaya çalışıyorum,ödevlerine yardım ediyorum,az buçuk İngilizcemle yabancı dil derslerine de bazen göz atıyorum.:1rolleyes:
Biraz araştır mutlaka bulurusun..yerimseniben

Allah yardimcin olsun ilk basta !
tedavisi yokmus demissiniz ama yinede cocuklariniz icin ozel okullar var...yani goremeyen engelilerimiz icin!
Allah size bolca sabir ve kolaylik versin!

Veysel Vardal Görme Engelliler İ.Ö.O
Türkan Sabancı Görme Engelliler İ.Ö.O

Bunlar internette bulabildiğim 2 okul..
Bir arayın,sorun bakalım,durumunuzu anlatın..
Mutlaka yardımcı olacaklardır..:teselli:

Belki gözleri olamadı ama ne mutlu yavrularınıza ki sizler gibi öz verili bir aileye sahipler.. Kimileri çoktan ölüme terkediyor bebeklerini, çoktan terkedip gidiyor.. Rabbim yardımcınız olsun inşaALLAH yüzünüzü güldüren şeylerle karşılaşırsınız her daim...

of kurban olurum ben onları verene tüylerim diken diken oldu.kendi ikizlerimi düşündüm bir anda onlarda uzun bir süre küvezde kaldılar bizimde erken doğuma bağlı anlattığın sorunların hepsi vardı ve bizimde başımıza gelebilirdi.Allah sana sabır versin arkadaşım ne zor ne üzücü.ne desek boş.ama inan ki sorağım araştıracağım bir bilgi yakalarsam hemen haber veririm.allah yardımcın olsun.senağlama

Canım öncelikle büyük geçmiş olsun.Milli Eğitim'in özel eğitim rehberliği sayfasında bilgiler var şimdilik bulduklarım bunlar.İşine yarayacağını düşünüyorum.Çok uzun olduğu için linkini veriyorum http://orgm.meb.gov.tr/OzelEgitim/gormeeng.htm

laalecim çok saol türkan sabancıya baş vurduk ama henüz yaşlarının küçük olduğunu söylediler vede kendi ihtiyaçlarını görmeyi öğrendiklerinde alabiliriz diyorlar seneye kadar öğretebilirsem göndericez ama benim içim kanaat etmedi o okulu yatılı olduğu için ve yatılı okullarda çok kötü davrandıklarını duyuyorum istenmeyen olaylar oluyo bu yüzden tedirginim devletin bu gibi durumlarda daha fazla yardımcı olması ve güvenliği arttırması gerekiyo bence şimdi ilk önce dediğim gibi bi devlet okulunu normal çocukların gittiği ilköğretim okulunda ana sınıfında okumaları gerekiyomuş diğer çocuklarla kaynaşsınlar diye ama semtimizdeki okul kabul etmedi napıcam bilmiyorum..

Canım Çok geçmiş olsun...
Gözleri görmeyen çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor olmalı...
Bir kaç bilgi buldum bir bak istersen cnm

Sevgili anne- babalar unutmayınız ki; görmeyen çocuğunuz da bütün gören çocukların geçtiği aşamalardan geçerek büyüyecek ve gelişecektir

Görmeyen çocuğunuzda görenlerden farklı olarak şu özelliklere dikkat etmelisiniz. Gören çocukların kendiliklerinden öğrendikleri şeyleri, görmeyen çocuğunuzun öğrenebilmesi için sizin desteğinize mutlaka gerek vardır

Çocuğunuzda görmenin yerini, özellikle okul öncesi dönemde dokunma duyusu ağırlıklı olarak alır.

Yani çocuğunuzun özellikle elleri gözlerinin yerine geçecektir. Dış dünyayı görerek tanıma yerine elleri ve dokunma duyusunun tümü ile yoklayarak tanıyacak ve zihninde kavramlar geliştirecektir
Bütün çocuklar oyun ile öğrenir. Çocuklarla ders çalışırsanız, hiç istekli olmazlar. Günlük yaşam içinde pek çok işi, faaliyeti oyuna dönüştürebilirsiniz.

Evde batıcı, yaralayıcı, canını yakıcı nesneleri toplayın, görmeyen çocuğunuz da dolaşmaktan, hareket etmekten korkmasın. Özgürce dolaşsın ki dış dünya ile baş etmeyi öğrensin..

Canım birde bu konuyla ilgili yani tedavi için ilgilenen bir doktor var Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reha Ersöz,..

Birde Atatürk eğitim hastahanesinde gözleri görmeyen 6 yaşındaki çocuğu tedavi ederk%50 görme şansı verilmiş.Link verebilirim canım özelden..

İnşalah tez zamand asağlıklarına kavuşur bebeklerin..

saol canım ama nerde olduğu ve iletişim bilgileri bulunmamakta bu gönderdiğin linkte tekrar bakıp bilgi verirsen sevinirim

amin canım amiiiin benim durumumda olan diğer annelerede allah sabır versin

Back