- Konu Sahibi LadySubaru
- #1.901
Sorun değil, sivilcelere iyi geliyor. Yüzünü yıkamana gerek yok, ardından krem veya bakım yağını sürebilirsin.
teşekkürler tatlım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sorun değil, sivilcelere iyi geliyor. Yüzünü yıkamana gerek yok, ardından krem veya bakım yağını sürebilirsin.
Geçen gün Doktorum programında Ceyda Düvenci,programa çıkan uzmana, yüzüne e vitamini kapsülü alıp sürdüğünü söyledi.
Uzman da e vitamini ısı ile eriyen bir vitamin olduğu için bu şekilde kullanılmasının ciltte yağ bezelerine neden olacağını söyledi.
hadi ya bilmeden yanlış bişey mi yapıyoruz acaba:44:
teşekkürler cvbınız için...tabi ki bu başlık altında bu soruyu sormamam gerekirdi haklısın ama ben de bu yazıyı bu topikten alını yaparak sorudum yani ister istemez farklı topikler altında sorulmaması gereken sorular sorulabiliyor tabi ki fikir değiştirdiğim oldu sadce ben galiba tca başlığını önce okuyup bitirdim daha sonra bu krem ve yağlar topiğini okudum o yüzden garipsedim galiba kusura bakma peki siz ce hangisi daha etkili glikolik asit mi yoksa kil maskesi mi? kil maskesin de galiba birebir soyulduğuna şahit olamaıoz kille birlikte gidiyor ölü deriler dimi neyse karar verince ya kili ya da glikolik asite başlıcam teşekkürler lady bi de son sorum şu olacak ben başından beri okudum bu topiğin başlarda sadece pirinç kepeği kara üzüm çekirdeği ve nar çekirdeği yağı varken sonlara doğru bir sürü yağları önerdin kafam karıştı:44: son olarak şöyle bir derleme yapıp karışımları yazabilir misindodaki fesleğen ve melisa kremini almak istdiğimde haber ver çıkıyor önüme sepete ekle yok acaba üye mi olmama gerekiyor bilemedim ben onu
slm sevgili lady.senden acil cvp bekliyorum rica ile ben % 20 lik laktik asıt bulamadım sitede bitmiş galiba.bu yüzden % 10 luk laktik asit aldım.bu oran ile nasıl bir tonik hazırlayabilirim acaba bu orana ne kadar lavanta suyu eklemeliyim cnm:44: şimdiden çokkkkk teşekkürler ladyyyyy
Merhabalar. Başlığı vaktim oldukça takip ediyorum ama sayfa sayısı çok fazla olduğu için güncel formülü yakalayamadım. Sırf sizlere bunu sormak için siteye üye oldum hatta. :) Vaktiniz olduğunda son güncellenen formülü yazarsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. :)
ladyciğim güneş kremim bitti ama aynısından almayı düşünmüyorum, çok yağlı his bırakıyor sevmiyorum, cildim yağlıya dönük karma, güneş kremi alacağım, izmirde yaşıyorum ne alsam acabaa:44:
Merhaba, bir şey danışacaktım. 1 yıldır sebamedin yeşil sabununu kullanıyorum cildim karma. Tek tük sivilce çıkıyordu. Ama şu 1 haftadır alnım aşırı derecede yağlanmaya başladı. Beslenme alışkanlığımda bir değişim yok. Su bazlı bir nemlendirici kullanıyorum uzun süredir. Yani önceden ne yapıyorsam şimdi de aynı şeyleri yapıyorum. Nedeni ne olabilir ve nasıl geçer bu? Yardımcı olursanız çok sevinirim
okurken aklıma takıldı bu bahsedilen yağlar(kayısı çekirdeği yağı,üzüm yağı) ciltte sivilce yapmıyor mu? yağ sonuçta.
ben 20ml % 10 luk laktik asit aldım.bunu lavanta suyu ile karıştırarak tonik yapmak istiyorum.ama oranları bilmiom yani 20 ml %10 luk laktik asitin içine ne kadar lavanta suyu karıştırmalıyım?? bir bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.lady de girmiyor ne zamandır cvp alamadım((( bir de yüzümde sivilce yaraları var yani kurcaladım sivilcelerimi onların üstüne bu laktik asitli toniği uygulasam sorun olur mu? yağları kulllanmaya başladım...lütfen bir bilgisi olan varsa cvp yazsın:26:
slm..% 10 luk lktik asiti saf olarak kullanabilir miyim? bir zararı olur mu? yoksa tonik olarak mı hazırlanması gerek? lütfennn bir cvpp (((((((((((((((((((((((((((((((((((
çomçokkkk teşekkür ettimm sivilce yarlarımın kapanmasını bekleyip daha sonra uygulamaya başlayacağım aktif sivilcenin olması sorun değil galiba dimi:44: laktik asitli toniği uyguladıktan sonra yüzümü yıkamama gerek yok diye biliom doğru mu acaba:44:
Geçen gün Doktorum programında Ceyda Düvenci,programa çıkan uzmana, yüzüne e vitamini kapsülü alıp sürdüğünü söyledi.
Uzman da e vitamini ısı ile eriyen bir vitamin olduğu için bu şekilde kullanılmasının ciltte yağ bezelerine neden olacağını söyledi.
slm kızlar...ben nane sabunu aldım ve 2 kere yüzüme kullandım...hiç nane kokusu alamadımm vee acayipp sabun kokusu var yaniii sabun içeriği fazla gibi geldi bana...yüzümde bir nane ferahlığı alamadım.yüzümde de sivilce lekeleri var ve sabunun bu lekeleri kalıcılaştırdığını duymuştum..nane sabununu kullanıp kullanmamakta kararsız kaldım..nar sabunu da aldım ama daha kullanmadım onu o da mı aynı acaba? kullanan arkadaşlar çok memnunda nane ferahlığı veriyorlar diye yorum yapmışlar anlamadım ki bana nie bole oldu.yıkadıktan sonra sanki herhangi bi sabunla yıkamışım gibi yüzümde bi tabaka varmış gibi sanki tam temizlenmemiş gibi hissettim..bu durumu yaşayan var mı acaba?
Şimdi karışımlardan önce senin bir cilt hekimine gitmen lazım, ilaç tedavisi görmen gereken bir durum gibi göründü bana. Sadece yüz temizliğin için sebamed kompakt sabunu tavsiye edebilirim (sabah akşam aksatmadan yıka) , çünkü yaklaşık 7-8 yıldır kullanıyorum cildim karma ve çok memnunum.kızlar merhaba her zaman sorunlu bir cildim olmuştur ama şu son zamanlarda iyice mahvoldu
özellikle çene bölgemde hiç çıkmadığı kadar sivilce çıkmaya başladı buda yetmezmil gibi yüzümde kızarıklıklar oluştu geçmiyos siyah nokta ve gözeneklerde cabası
bu karışımların hangisini uygulamam lazım benim şimdi? lütfen bir bilen yardımcı olsun yada konu sahibi eğer okuyorsa rica ediyorum
cilt hekimine gittim zaten bana sivilce için krem verdi yüz temizliğimide sebamed in yeşil sıvı şeklindeki temizleyicisiyle yapıyorum ama yüzümde kızarıklıklar çoğaldı sebamed den dolayı mıdır acaba bu?PAU bana sorduğun bazı soruları onlara telefon açıp sorsan daha çabuk çözeceksin (Kırmızı ile renklendirdiğim kısım gibi!)
İhtiyacın neyse onu kullanacaksın, her yağın kullanım sebebi farklı. Zaten son derlemeler ana sayfanın ilk mesajında ekli :)
1 şişe gül suyuna yada lavanta suyuna ekleyip kullanabilirsinü iyi ki 20lik kalmamış bazen kimi cilde o oran ağır gelebiliyor:)
Güncel olan konuyu açtığım mesaj, zaman zaman eklemeler yapıyorum ilk mesaj. Diğer yağlar merak üzerine alınmış yada şunu şununla bunu böyle kullanabilirsiniz dediğim yağlar :)
Pure beauty'nin yüz için üretilmiş sarı ambalajlı bir koruyucusu var tavsiye ederim Mesela nemlendirici yüz losyonları da 20 faktör koruyucu özelliğe sahip...
merhaba. Bende sanırım 8 yıldır kullanıyorum bu sabunu. Cilt yağlanması sadece beslenme değişikliğiyle olmaz ki! Belki kullandığınız bir ilaç belki hormon dengeniz bunu değiştirebilir. Neticede ben doktor değilim tek söyleyebileceğim yağlanmanın sebamed ile ilgisi yok :) Çok rahatsız oluyorsanız doktora gitmeniz en doğrusu olur.
Bitki yağları cildi yağlandırmaz ve sivilce oluşumuna sebep olmaz (üretim ve dolum sırasında hijyen şartlarına uyulduğu sürece tabii)
Sivilcelerinde oynadıkça yenileri çıkacak ve böyle devam edersen bir güzelde iz kalacak! Topiği biraz inceleseydin tonik oranını gösteren mesaj vardı. Yüzünde yara kıvamında sivilce varsa laktik asit, laktik asitli tonik, glikolik asit, glikolik asitli tonik kullanamazsın! Aktif ve oynanmamış sivilcelere uygulanabilir ama uğraşıp yara hale getirilmiş sivilceli cilde uygulanmaz.
Kullan ki gör nasıl cayır cayır yanıyorsun
Demek benim porselen gibi suratımın olması tıbba ters, resmen mucize...
Hatta o uzmanlar ciltlerinizi o kadar iyi şekilde tedavi edip çözüm üretiyorlar ki sırf sıkıntıdan bu kulüpte yazılan, kürleri, yada uygulamaları yapıyoruz, neticelerini yazıyoruz ve sizinde dikkatinizi çekiyor okuyorsunuz
Ya güzelim altı üstü bir sabun Dene cildinde memnun kalmadıysan ellerini yıkarsın. Nane sabunu demek %100 naneyi mi çağırıştırıyor size? Elbette hafif bir kokusu olacak. Bildiğim kadarıyla gliserinli nane sabunu, normal klasik fabrikasyon bir sabun üretmiyorlar. Dediğim gibi cildinde memnun değilsen eczaneden yada büyük marketlerden sebamed kompakt sabun al kullan.
Şimdi karışımlardan önce senin bir cilt hekimine gitmen lazım, ilaç tedavisi görmen gereken bir durum gibi göründü bana. Sadece yüz temizliğin için sebamed kompakt sabunu tavsiye edebilirim (sabah akşam aksatmadan yıka) , çünkü yaklaşık 7-8 yıldır kullanıyorum cildim karma ve çok memnunum.
cilt hekimine gittim zaten bana sivilce için krem verdi yüz temizliğimide sebamed in yeşil sıvı şeklindeki temizleyicisiyle yapıyorum ama yüzümde kızarıklıklar çoğaldı sebamed den dolayı mıdır acaba bu?
Hemde nasıl sıkkın var ya kuzum, spl ve spk'dan sinir geldi.ladycim senin canın bir şeye mi sıkkın lütfen iyi ol sen :26::26:
Yok tatlım sebamed ile alakası yok bunu. Tahminime göre sivilce kreminden kaynaklı, sivilce kremleri cildi soymak için etken madde de içerdiklerinden dolayı cilde kızarıklık kaptırabiliyor
Hemde nasıl sıkkın var ya kuzum, spl ve spk'dan sinir geldi.
Tonla güncelleme ve revize var mesleğimizde adamlar pat diye uyum sağlamamızı bekliyorlar ve yol, yönde göstermeden yapıyorlar bunu. Dualarınızı eksik etmeyin benden
Merhaba ladysubaru, sizi tesadüfen başka bir sitede hakkınızda çok iyi yorumlar yapılırken duydum da kadınlar klubünde mutlaka topic açmıssınızdır diye düşündüm ve nitekim doğru çıktı...size bir kaç sorum olacak , size çok güvendiğim için bana çare olacağınıza eminim. Belki bu forumdaki 191sayfanın içinde benim sorunumda olan vardır , ama çok sayfa var takdir edersiniz 1. Sorum 26 yasındayım cildim karma, t bölgem yağlı. Gözeneklerimin sıkılaşması için ne yapabilirm, porselen bi cilt bana da uğrasın artık ikincisi göz altı morluklarım doğuştan..ama bilgisayar basında daha da yoğunlaştılar..bunların görünümünü nasıl hafifletebilirim? Bi de saçlarım eskiden toka kırcak kadar gürken şimdi boya ve ısıl işlemden kedi kuyruğu gibi kaldı, saç analizi yaptırdım ço gür saç telim de var aşıro cılız olan da bu cıkız olanları iyileştirirsem gürleşeceğini söylede dermatolog ama ben doğal yollardan bi çözüm istiyorum ve yaşasın ki sizin gibi bilgili biri denk geldi..yardım ederdeniz çok mutlu olurum:)))
canım benim yeni gördüm topiğin hayırlısı olsun geç kalmışım burayı farketmekde ama sana bi sorum olacak benim çok şükür cildimle ilgili bir sıkıntım yok pek ama saçlarımla var uzamıyor ve cansız bana bu konuda yardımcı olabilirmisin :)
Olurum tabii canım benim. Hint yağı, badem yağı, çörek otu yağı, sinameki, e vitamini, b vitamini almalısın öncelikle. Bunları birer tatlı kaşığı olarak karıştırıp haftada 1 güzelce geceden saç diplerine ve boylarına sürüp uyur sabah yıkarsın. Birde saç uçlarında çok yıpranma varsa Selective Pro-Tec Amino Kreatin maskesini tavsiye ederim. Az önce aldım n11'den 29tl kargo ücretsiz, en uygun fiyat şuan orada
Merhaba, ay neresiymiş o site çok merak ettim şimdi
Tatlım öncelikle özellikle karma cildi çok iyi temizleyen ve istikrarlı kullanımda dengeleyen sebamed kompakt sabun al (yeşil olanı) bununla sabah uyandığında ve gece yatarken yıka yüzünü (makyajı da çok iyi temizliyor)
Göz altına gelince: genetik olana yapabileceğimiz fazla şey yok, ben yaklaşık 3 aydır düzenli olarak günde 2 bazen aklıma gelirse 3 defa 1 çay kaşığı ingiliz karbonatını (eczaneye özellikle belirt alırken İNGİLİZ KARBONATI diye) 1 bardak suda çözüp içiyorum. Cildi canlandırdığı kesin, ben zaten beyaz olduğum için ton değişimini pek gözlemleyemiyorum ama sende mutlaka kendini gösterir. Birde o kısmın dolaşımını hızlandırmak için ozon yağı tavsiye ediliyor ama bildiğim kadarıyla en son doa'da yoktu.
Gözenekler ve porselen gibi bi cilt için önce cildine ölü deriyi attırmalısın, o kısımları tca peeling ile hazır zamanıyken soymanı öneririm. Tca yaptıktan sonra pirinç kepeği yağı nar çekirdeği yağı ile rutin bakımına devam edersin. Diğer topikte anlattım tca'yı adım adım nasıl yapılacağını ---->
http://www.kadinlarkulubu.com/lekel...5-tca-triklosetik-asit-peeling-deneyimim.html
Saçlara gelelim: Ben genelde saç bakımıma kafama göre karışım yapıyorum ama temel ve değişmez olanları var tabii.
Mesela badem yağı, hint yağı, e vitamini, b vitamini, sinameki, lavanta gibi. Bazen içine kayısı çekirdeği yağı, çörek otu yağı, macadamia yağlarını da ekleyebiliyorum. Düzenli olarak haftada 1 uygula bakalım güzel sonuçlar elde edersin
laydicim merhaba inanırmısın gözlerim şeşbeş oldu seni bütün yazdıklarını ve cevaplarını okumaktan
kısaca eksik listesi yapıyorum, mecitefendinin kayısı çekirdeği kremini aldım içine 2 tane evigen kattım bunu kullanıyorum 2 gündür.
ama ben sabunlardan ve yağlardanda almak istiyom mesela
prinç kepeği yağı, ozonlanmış yağ,shea butter, saç kremi ve tabikide hepsi doadan birde solait 50+ yi sipariş verdim yiğen çalışıyo watsonsda oda geliyo eksiklerimi tamamlarmısın lütfeeeenn
tenim esmer çok lekem olmasada eh işte, bide yüzüm pul pul oluyo göz altlarımda da biraz morluk var şimdiden teşekkür ederim sana
[/QUOTE]dualarımız her zaman seninle...sıkıntı dendiği zaman aklıma hep şu söz gelir. sıkıntılar misafirdir gelir ve giderler. gönderenin hatrına sabret yeter :) halledersin sen eminim...
Ay çok teşekkür ederim ladycim..ben siz cevap verinceye kadar sitenizi buldum ve her gün okuyabildiğim kadarını okuyorum nereme ne yapsam die şaşırdım kaldım:)) doa dan bi sürü şey aldım zaten :) şu tca dan biraz korkuyorum ama kızdığın gibi beni yüreklendirmeni istemicem:) sadece tca dan önce acaba laktik asit+gül suyu toniğini denesem uygun olur mu , bi de bu toniği her gece yüzümü nar sabunuyla veya dediğin gibi sebamedle temizledikten sonra uygulayabilir miyim? Yoksa her gece fazla mı olur? ( bu arada doa da % 40 lık laktik asit ve 150mm gül suyu var, daha az oranlısı yok...ikisiniz karıstırsam olur mu)
+ haftada 2kere kil maskesi ve muhteşem yağlar...son olarak emziren bi anneyim karbonatlı suyun veya bu asitlerin bi zararı olur mu..sabrınız için teşekkürler, her foruma yetişiyosunuz..bi de kendi siteniz..harikasınız:)
Watsons'tan mesela pure beauty bb krem tavsiye ederim, resmen kendisiyle aşk yaşıyorum
Kara üzüm çekirdeği yağı da güzel mesela, nar çekirdeği yağı ve macadamia favorilerimde her zaman.
Önce bunlarla başla düzenin otursun, kalanları adım adım sen zaten şöyle yapayım böyle yapayım diye eklersin