Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Tatlım bende diren81 in kulaklarını çınlatıyorum bende onun sayesinde tanıştım:KK16:
Saç toniğini acil keşfetmelisiniz, 3 gündür yağlanmadı ve hacimli saçlarım:21:
Göz altlarına, daha doğrusu göz çevresine ara sıra içtiğin Türk Kahvesinin telvesini sürüp kuruduktan sonra yıkayabilirsin:KK9:

Tatlım bahsettiğin durumdaki sivilceye peeling yapmak doğru olmaz.
Tretin diye bir krem formda ilaç var istersen onu al bu durumlarda evde yardımcın olarak dursun:KK34:

canim bu sac tonigi dedigin nedir? surekli takip ediyorum sayfalari ama bununla ilgili herhangi birsey gormedim

canim bu sac tonigi dedigin nedir? surekli takip ediyorum sayfalari ama bununla ilgili herhangi birsey gormedim

Şampuana ek çıkarılmış yeni bir ürün tatlım o yorum görmemiş olmanız normal.
Saçın yağlanmasını önlüyor ve hacimlendiriyor, saç derisine bakım yapıyor.
3 gün saç yıkamamış olmak benim için tam bir mucize oldu:KK9:

Merhabalar
ben yeni üye oldum (gerçi bikaç yıldır takip ediyorum forumu) bu başlık sayesinde bende üye olayım artık dedim...burdaki formüllerin hepsini yaptım..formik asit, pirinc nar kayısı çekideği yağı, melisa kremi e vitamin... yeni başladım uygulamaya...formik asit benim yüzümü biraz yaktı sürünce ama devam ediyorum, yağlar da güzel, nar kötü kokuyo ama iyi emiliyo hepsi...nemlendiriciye başlayamadım e vitamini olmadığından ama melisa cok güzel kokuyo.
Bir soru sorcam melisa kremi lavantaya göre daha mı yağlı çünkü benim cildim zaten yağlı?? ve lavanta suyu cok kötü kokuyo(izmarit gibi) acaba bozuk olabilir mi??
sandal ağacı solid cok güzel
sümbülü hiç begenmedim.hediye geldi
shoa butter cok güzel dudaklarıma iyi geliyo. kalıcı ruj kllandıgımda özellikle

Lady subaru teşekkürler...
umarım yazın oluşan lekelerim de geçer bende herkese öneririm..tabi annemede yaptım formüllerden oda esmerlikten muzdarip biraz :))))

Merhabalar
ben yeni üye oldum (gerçi bikaç yıldır takip ediyorum forumu) bu başlık sayesinde bende üye olayım artık dedim...burdaki formüllerin hepsini yaptım..formik asit, pirinc nar kayısı çekideği yağı, melisa kremi e vitamin... yeni başladım uygulamaya...formik asit benim yüzümü biraz yaktı sürünce ama devam ediyorum, yağlar da güzel, nar kötü kokuyo ama iyi emiliyo hepsi...nemlendiriciye başlayamadım e vitamini olmadığından ama melisa cok güzel kokuyo.
Bir soru sorcam melisa kremi lavantaya göre daha mı yağlı çünkü benim cildim zaten yağlı?? ve lavanta suyu cok kötü kokuyo(izmarit gibi) acaba bozuk olabilir mi??
sandal ağacı solid cok güzel
sümbülü hiç begenmedim.hediye geldi
shoa butter cok güzel dudaklarıma iyi geliyo. kalıcı ruj kllandıgımda özellikle

Lady subaru teşekkürler...
umarım yazın oluşan lekelerim de geçer bende herkese öneririm..tabi annemede yaptım formüllerden oda esmerlikten muzdarip biraz :))))

Merhaba:KK3:
Sanırım asitler karıştı Laktik Asit olacak o (formik asit arılar ve karıncalar için yapılan uygulamalar için sık kullanılır diye biliyorum ama ) :KK1:
Cildinize oranı ağır gelmiş olabilir laktik asitin, neyle hazırladınız toniğinizi? Örnek lavanta suyundan ne kadar eklediniz? Saf sürmediniz değil mi?
Melisa kremi fesleğen kremine göre daha hızlı emiliyor ama şöyle birşey var diğer nemlendiriciler gibi çok almanıza gerek yok 2 bezelye tanesi kadar bir miktar tüm cildinizi nemlendirmeye yeter.
Lavanta suyu ve gül suyunun doğal kokusunu alıyorsunuz içinde esans olmadığı için yadırgamayın:KK34:
Shea butter dudak diz dirsek ve nemlendirmek için cidden müthiş bende severek kullanıyorum, mango yağını denediniz mi o da shea butter kıvamında ve shea butter ın kokusundan rahatsız olan arkadaşlar için iyi çözüm mango butter:KK9:

Nar çekirdeği yağı ve laktik asitli toniğe devam edin ve lütfen acele etmeyin zamanla geçtiklerine şahit olacaksınız zaten:KK54:

Son düzenleme:

Merhaba:KK3:
Sanırım asitler karıştı Laktik Asit olacak o (formik asit arılar ve karıncalar için yapılan uygulamalar için sık kullanılır diye biliyorum ama ) :KK1:
Cildinize oranı ağır gelmiş olabilir laktik asitin, neyle hazırladınız toniğinizi? Örnek lavanta suyundan ne kadar eklediniz? Saf sürmediniz değil mi?
Melisa kremi fesleğen kremine göre daha hızlı emiliyor ama şöyle birşey var diğer nemlendiriciler gibi çok almanıza gerek yok 2 bezelye tanesi kadar bir miktar tüm cildinizi nemlendirmeye yeter.
Lavanta suyu ve gül suyunun doğal kokusunu alıyorsunuz içinde esans olmadığı için yadırgamayın:KK34:
Shea butter dudak diz dirsek ve nemlendirmek için cidden müthiş bende severek kullanıyorum, mango yağını denediniz mi o da shea butter kıvamında ve shea butter ın kokusundan rahatsız olan arkadaşlar için iyi çözüm mango butter:KK9:

Nar çekirdeği yağı ve laktik asitli toniğe devam edin ve lütfen acele etmeyin zamanla geçtiklerine şahit olacaksınız zaten:KK54:

Pardon karışmış okadar çok asitle haşır neşirim ki neyse :)

ben oranı %15 yaptım süreci biraz hızlandırmak için lavanta suyu ile ama lavanta suyunun kokusunu hiç sevmedim gül alsaymışım daha iyi olacakmış.
melisa kremini elimde denedim cabuk emiliyo evet..ama e vitamini almadığımdan daha nemlendirmeye gecemedim.biraz da benden kaynaklı ben hiç nemlendirici kullanmadım daha hayatımda çünkü yüzüme böyle kalıcı şeyler süremiyorum alerji yada sivilce yada gözeneklerimi tıkıyo. ev yapımı maske peeling ve doğal yağlar dışında yüzüme bişey süremiyorum bide güneş koruyocusu oda bebekler için olandan...

Nar çekirdeğini siz sade olarakta mı kullanıyosunuz ben karıştırdım pirinc üzüm ve nar ? güzel oldu bana sivilce falan yapmadı cildimi de aşırı yağlı göstermedi.tabi cok az kullanmak lazım herkes kendi icildini önce tanıyıp sonra miktarı ona göre ayarlaması gerekli..

Bende sizin gibi doğal olan evde yapılabilen cok fazla seyi, tabi mantıklı gelen, uygularım.örnegin yılllardır tonik amaçlı maden suyu ve elme sirkesi gibi...bu yüzden sizin uygulamalar hoşuma gitti.tabi bide renk açma sözkonusu...ben üniversitedeyken 6 ayda bir yüzümü aknelyse kremi le soyardım kışları ama tabi klinik bir uygulama oldugunda bıraktım.bide sanirim cildimin hassasiyeti ondan kaynaklı biraz...bakalım LA nasıl olacak..
Siz ne kadar zamanda cilt tonunuzun sabitlendiğini farkettiniz acaba???
Bir de ben 4 gündür sadece gece sürüyorum LA yı sabahta yağ karışımımı yapıyorum...sabah cesaret edemiyorum LA ya yaktıgından ve hala güneş oldugundan
Lavanta suyunu sevmedim keşke gül alsaydım diyorum.bu tercihimin sebebi de gül suyu cilt rengini biraz soluklaştırıyo karartıyo o yüzden lavanta almıştım ama...
Ben kokulara da hassasımdır ama shea butter kokmuyo hiç...ama mangoda cok severim onu denicem

Bir sorum daha var doada burda okuduğum bicok yag ve solidi bulamadım.acaba nezaman satışa cıkar bir fikriniz var mı? birde bana solid önerirmisiniz.sandal agacını cok sevdim örnegin parfümümün altına sürüyorum.ayrıca cicek kokuları da severim hafif olanları gül gibi..sümbül ve yasemin bende kötü bir etki bırakıyor.ağacları bile...

Doğal olan herşeye varım...ben de tecrübelerim sizlerle paylaşacagım...

Pardon karışmış okadar çok asitle haşır neşirim ki neyse :)

ben oranı %15 yaptım süreci biraz hızlandırmak için lavanta suyu ile ama lavanta suyunun kokusunu hiç sevmedim gül alsaymışım daha iyi olacakmış.
melisa kremini elimde denedim cabuk emiliyo evet..ama e vitamini almadığımdan daha nemlendirmeye gecemedim.biraz da benden kaynaklı ben hiç nemlendirici kullanmadım daha hayatımda çünkü yüzüme böyle kalıcı şeyler süremiyorum alerji yada sivilce yada gözeneklerimi tıkıyo. ev yapımı maske peeling ve doğal yağlar dışında yüzüme bişey süremiyorum bide güneş koruyocusu oda bebekler için olandan...

Nar çekirdeğini siz sade olarakta mı kullanıyosunuz ben karıştırdım pirinc üzüm ve nar ? güzel oldu bana sivilce falan yapmadı cildimi de aşırı yağlı göstermedi.tabi cok az kullanmak lazım herkes kendi icildini önce tanıyıp sonra miktarı ona göre ayarlaması gerekli..

Bende sizin gibi doğal olan evde yapılabilen cok fazla seyi, tabi mantıklı gelen, uygularım. örnegin yılllardır tonik amaçlı maden suyu ve elme sirkesi gibi...bu yüzden sizin uygulamalar hoşuma gitti.tabi bide renk açma sözkonusu...ben üniversitedeyken 6 ayda bir yüzümü aknelyse kremi le soyardım kışları ama tabi klinik bir uygulama oldugunda bıraktım.bide sanirim cildimin hassasiyeti ondan kaynaklı biraz...bakalım LA nasıl olacak..

Siz ne kadar zamanda cilt tonunuzun sabitlendiğini farkettiniz acaba???
Bir de ben 4 gündür sadece gece sürüyorum LA yı sabahta yağ karışımımı yapıyorum...sabah cesaret edemiyorum LA ya yaktıgından ve hala güneş oldugundan
Lavanta suyunu sevmedim keşke gül alsaydım diyorum.bu tercihimin sebebi de gül suyu cilt rengini biraz soluklaştırıyo karartıyo o yüzden lavanta almıştım ama...
Ben kokulara da hassasımdır ama shea butter kokmuyo hiç...ama mangoda cok severim onu denicem

Bir sorum daha var doada burda okuduğum bicok yag ve solidi bulamadım.acaba nezaman satışa cıkar bir fikriniz var mı? birde bana solid önerirmisiniz.sandal agacını cok sevdim örnegin parfümümün altına sürüyorum.ayrıca cicek kokuları da severim hafif olanları gül gibi..sümbül ve yasemin bende kötü bir etki bırakıyor.ağacları bile...

Doğal olan herşeye varım...ben de tecrübelerim sizlerle paylaşacagım...

Canım bende üniversite dönemimde tretin ve sebamed ile çıktım bu yola:KK9:
Lavantanın kokusundan rahatsız olma dediğim gibi esans içermediği için kokuyu garipsiyorsun ki gül suyunda da durum aynı kokusu yaprağı eline bastırarak sürdüğünde aldığın kokuyla aynı yani bitki ot kokusu alıyorsun:KK34: koku sorunun çözmek için lavanta yağı yada başka bir esanstan 7-8 damla ekleyebilirsin.
Eğer laktik asit ve lavanta suyunu bire bir oranda karıştırdıysan toniğinin % oranı % 7,5 oluyor.

Son dönemlerde nar çekirdeği ve pirinç kepeği yağını tek olarak uyguluyorum.
Benim cildim zaten beyaz ton dengelenmesi yaklaşık 1 ay yada bir parça daha uzun bu cilt tipine ve doğal olarak yazın güneşlenip kararıp kararmadığına bağlı.
Yağların içinde barındırdıkları yağ asitlerine cilt alışacak ve işlemeye melanin üretimini dengeleyecek.
Acele etmemeli ve sabırla, istikrarlı uygulamalısın.
Cildin zaten hassas elma sirkesi uygulama artık, çünkü laktik asit zaten onun yaptığının neredeyse 10 katı işlev görecek.
Hafif yanma karıncalanma elbette hissedeceksin bundan da tedirgin olma, normal yani ve laktik asitli toniği gece yatmadan önce temizlediğin cildine uygula laktik asitli toniği gece uygulamak daha iyi.

Sandan ağacı solid favorilerimdendir:KK1:
Koku zevklerimiz çok yakın birbirine demek ama ben sümbül solidi çok sevdim özellikle üstüne şekerli bir parfüm kullanınca yada fresh kokuda bir parfüm sıktığımda çok hoş bir koku oluşuyor.

İmbros, mimosa, melisa, lilium solidleri beğeneceğini düşünüyorum.
Portakal çiçeği solid ve sümbül solidi karıştırabilirsin çok güzel bir koku çıkıyor ortaya.

Gingseng ilaveli kil alıp maske yapmanıda tavsiye ederim, cildi çok güzel canlandırıyor, sana haftada 1 yada 10 günde bir defa yapmak yeterli gelecektir.

Bir öneri daha yazayım sana türk kahvesi içtiğinde telveyi bitirene kadar göz çevren göz altların dahil sür.
Kurusun küvete eğil ( lavabo bilerek önermiyorum her taraf kahve telvesi oluyor) dairesel hareketlerle cildinden ovarak çıkart, soğuk su ile durula.
Sonra aynaya bak ve değişime teşekkür etmek için koş bilgisayarına yine gel buraya :KK9::KK12:

Canım bende üniversite dönemimde tretin ve sebamed ile çıktım bu yola:KK9:
Lavantanın kokusundan rahatsız olma dediğim gibi esans içermediği için kokuyu garipsiyorsun ki gül suyunda da durum aynı kokusu yaprağı eline bastırarak sürdüğünde aldığın kokuyla aynı yani bitki ot kokusu alıyorsun:KK34: koku sorunun çözmek için lavanta yağı yada başka bir esanstan 7-8 damla ekleyebilirsin.
Eğer laktik asit ve lavanta suyunu bire bir oranda karıştırdıysan toniğinin % oranı % 7,5 oluyor.

Son dönemlerde nar çekirdeği ve pirinç kepeği yağını tek olarak uyguluyorum.
Benim cildim zaten beyaz ton dengelenmesi yaklaşık 1 ay yada bir parça daha uzun bu cilt tipine ve doğal olarak yazın güneşlenip kararıp kararmadığına bağlı.
Yağların içinde barındırdıkları yağ asitlerine cilt alışacak ve işlemeye melanin üretimini dengeleyecek.
Acele etmemeli ve sabırla, istikrarlı uygulamalısın.
Cildin zaten hassas elma sirkesi uygulama artık, çünkü laktik asit zaten onun yaptığının neredeyse 10 katı işlev görecek.
Hafif yanma karıncalanma elbette hissedeceksin bundan da tedirgin olma, normal yani ve laktik asitli toniği gece yatmadan önce temizlediğin cildine uygula laktik asitli toniği gece uygulamak daha iyi.

Sandan ağacı solid favorilerimdendir:KK1:
Koku zevklerimiz çok yakın birbirine demek ama ben sümbül solidi çok sevdim özellikle üstüne şekerli bir parfüm kullanınca yada fresh kokuda bir parfüm sıktığımda çok hoş bir koku oluşuyor.

İmbros, mimosa, melisa, lilium solidleri beğeneceğini düşünüyorum.
Portakal çiçeği solid ve sümbül solidi karıştırabilirsin çok güzel bir koku çıkıyor ortaya.

Gingseng ilaveli kil alıp maske yapmanıda tavsiye ederim, cildi çok güzel canlandırıyor, sana haftada 1 yada 10 günde bir defa yapmak yeterli gelecektir.

Bir öneri daha yazayım sana türk kahvesi içtiğinde telveyi bitirene kadar göz çevren göz altların dahil sür.
Kurusun küvete eğil ( lavabo bilerek önermiyorum her taraf kahve telvesi oluyor) dairesel hareketlerle cildinden ovarak çıkart, soğuk su ile durula.
Sonra aynaya bak ve değişime teşekkür etmek için koş bilgisayarına yine gel buraya :KK9::KK12:

Tesekkürler,
Gül suyuda aynıysa sorun yok lavanta iyi ozaman
LA karışımı son durumu % 15 oldu.20 lik almıştım çünkü (ben kimyagerim de karisimlar benim işim :p ). yeterli olur bana sanirim. siz bir yerde % 20 kullandığınızı yamişşiniz. evet elma sirkesi güzel dezenfektan ama biraz zamanı uzun tutuyo.bende zaten arındirsin cildimi demiştim ama artık LA yapcaz.
benim cildim esmere yakın, su anda hatta esmerleşti tatil dolayısıyla ne yaptıysam kurtaramadım. sorun zaten esmer olmak değil esmer olup söyle pırıl pırıl lekesiz olursa oda olur. tonikleri cilt kendini gece yenilediği için uyguluyorum da sabah bende pek tavsiye etmiyorum.ne kadar koruyucu sürersek sürelim alt tabaka tonik olunca faydali olacagini sanmam.gece ciltleri yenileyelim sabah koruyalım dimi

Kokular için tesekkirler.sümbülü de heba etmek istemiyorum dediginiz gibi portakal cicegi aliyim karistirayim onuda severim cünkü. sümbül biraz hacıyağını animsatti bana :))

Kili yıllardır kullanırım vazgecemem birde kahve ve mısır unu.ellerime bacaklarima bile yaparim yıllardır..bende kilin lavabo tıkamasından muzdariptim :))

Dediğim gibi peelingler ve maskeler benden soruluyo herkese yıllardır yaptırırım tabi sizin gibi bukadar acilamadım nette, ben sadece cevreme söylüyodum.millet ne paralar döküyo markali peeling ve maskelere.
Yağ karisimimdan annemede verdim. o benden daha istikrarlıdır kullanımda.
birde neden nar cekirdegi ve pirinc ayrı yapıyosunuz.üzüm cekirdegi iyi gelmedi mi? ne dersiniz bende mi öyle yapayım.zaten kücük bir miktar karisim yapmiştim taze taze karistirirm diye birde daha sonra tek baslarina kullanırım diye

Ha bu arada tüm bayanlara da tavsiyem her karisiminizı cam kaplarda ve siselerde saklamanizi siddetle öneriyorum en sağlıklısından şaşmayın. sulariniz için bile cam siseler kullanın. Pet şişeleriniz asla dondurup içmeyin.

Son düzenleme:
Hanımlar cildimiz için argan yağının peşine düşmemizin sebebi içerdiği yüksek e vitamini değil mi?

Argan yağı öyle anlatıldığı gibi mucize bir yağ falan değil inanıp boşa para harcamayın!
Güzide Duran'ın cildi argan yağıyla falan değil kimyasal peeling uygulaması ile soyularak düzeltildi!

Yüksek oranda E vitamini içeren yağlarımız varken, eczaneden de e vitamini alabilirken, neden başka ülkelerin yağlarına ve içinde ne olduğunu bilmediğimiz yüksek vaatler yüksek fiyatlarla satılan nemlendirici, kırışıklık, sivilce önleyici kremlere dünyanın parasını verip üstüne sorunumuzu çözemiyoruz ki:KK4:

İki çözüm geliştirdim.:KK17::KK12:

1) Tüm cilt tiplerine uygun nemlendirici:

Cildinize uygun memnun olduğunuz nemlendiriciniz varsa içine 2-3 ampul evigen ( E vitaminidir eczaneden alabilirsiniz) ekleyin öyle kullanın.
Layd Subaru ben nemlendiricimden memnun değilim ne alacağım ne yapacağım? diyorsanız (Ben aktarda gördüğüm mecitefendi'nin ''kayısı çekirdeği kremi '' ve ''kara üzüm çekirdeği kremi''nden aldım. Eski nemlendirici kabımı güzelce dezenfekte edip iki kremden 1 er çorba kaşığı ekleyip 2 ampul evigeni ilave ettim oldu bana nemlendirici):nazar:

2) 1.Cilt besleyici lekeleri açıcı yağ karışımı :

''pirinç kepeği yağı + hodan yağı + nar çekirdeği yağı+ üzüm çekirdeği yağı'' ( buğday yağını çıkarıp 'pirinç kepeği yağı' kayısı çekirdeği yağını çıkartıp nar çekirdeği yağı ekledim):nazar:
bunları da başka bir şişede ''hodan yağını 3 kapak'', ''pirinç kepeği 2 kapak'' ve diğerlerini bir kapak koyarak başka bir şişede karıştırın düzenli olarak
(cildinizin ihtiyaç durumuna göre sizler belirleyebilirsiniz ben şu ara haftada 1 gece karışımı ve 1 gece nar çekirdeği 1 gece pirinç kepeği yağı sürüp yatıyorum ''elimdeki karışımın bitmesini bekliyorum yakında buğday yağını bırakıp 2 gece sadece pirinç kepeği yağı ile yapacağım, buğday yağı biraz yapışkan bir his bırakıyor, pirinç kepeği yağı buğday yağından daha üstün özelliklere sahip amaç leke rengi açmak ve cilt tonunu dengelemek'') gece temiz cilde masaj yaparak veya nemli pamuğa damlatarak sürüp yatın.

2. Cilt besleyici lekeleri açan Yağ karışımım (Artık bunu kullanıyorum):

Kara üzüm çekirdeği yağı, Nar çekirdeği yağı, Pirinç kepeği yağı, hepsinden 2şer kapak başka bir şişede karıştırdım haftada 2 gece uygulayıp uyuyorum

Ozon yağına başladım kızlar hem ciltteki dolaşımı hızlandırıyor hem lekelerde de etkili, özellikle göz altı morluklarından şikayeti olanlara tavsiyemdir, yorgunluğuda silip atıyor:21:

(Cildim karmadan yağlıya dönük yağ karışımları kullanmak ciltleri yağlandırmaz, kuru ciltleri daha çok besler):nazar:

Sabah yüzünüzü temizleyiciniz ile yıkayıp (Ben ''kükürtlü sabun, nane sabun, zencefil sabun, okaliptus sabunu, süt bal sabun''larımdan birini kullanıyorum
göz makyajı dahil çok güzel temizliyor cildimi aktarlarda mevcut) E vitamini ilave ettiğimiz nemlendiricinizi uygulayın 10 gün sonra değişim neymiş adım adım görün..:KK9:

Alacaklarımızın özeti:
E vitamini (evigen) ampulü (eczaneden)
Pirinç kepeği yağı
Nar çekirdeği yağı
Kara üzüm çekirdeği yağı
Kayısı çekirdeği kremi
Kara üzüm çekirdeği kremi
Hodan yağı
Kil

(Sıkışmış gözenekler duru aydınlık lekesiz pırıl pırıl bir cilt ki alnımdaki mimik kırışınığını ciddi şekilde azalttı ):nazar:

Kısaca yağ karışımı ile geceleri cildimizi besleyip, gündüzleri nemlendiricimizin içindeki e vitaminimizle günlük nem ve yenilenme ihtiyacını karşılıyoruz.
Kil maskesini de öneririm, ben haftada 1-2 defa yapıyorum.

Tarif 1: Bir çay bardağı suya 1 çay kaşığı lavanta eklenip 1dk kaynatılıp demlenmeye bırakılır.
1 Yemek kaşığı kile, pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak demlenen lavanta suyu ilave edilir.
Cilde kalın bir tabaka halinde karışım bitene kadar üst üste sürülür, 10-15 dk sonra hafif kurumaya geçtiğinde yumuşak hareketlerle ovarak çıkartılır cilt ılık su ile durulanır.

Tarif 2: Bir çay bardağı suya 2-3 tomurcuk gül eklenip 1dk kaynatılıp demlenmeye bırakılır.
1 yemek kaşığı kile demlenen gül suyu, pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak demlenen gül suyu ilave edilir.
Cilde kalın bir tabaka halinde karışım bitene kadar üst üste sürülür, 10-15 dk sonra hafif kurumaya geçtiğinde yumuşak hareketlerle ovarak çıkartılır cilt ılık su ile durulanır.

Tarif 3: Bir çay bardağı suya 1 tutam ıhlamur eklenip 1dk kaynatılıp demlenmeye bırakılır.
1 yemek kaşığı kile demlenen ıhlamur suyu, pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak demlenen ıhlamur suyu ilave edilir.

:KK28:Kızlar size sık kullandığım bir önerim daha var.
Cildinizi cansız ve pul pul hissediyorsunuz acil dışarıya çıkmanız gerekli ama yüzünüz kızarmadan peeling yapmalısınız.

Hemen kalkıp kendinize tercihen şekersiz yada az şekerli bir Türk Kahvesi yapın için ve telvesini kat kat cildinize sürün (göz altlarınız dahil)
Kahve telvesi kurusun cildinizde ve parmak uçlarınızı kullanarak dairesel hareketlerle yüzünüz ovmaya başlayın telvenin fazlası dökülsün.
Fazla kısım döküldükten sonra yüzünüzü su ile durulayın, peeling yapılmış canlanmış yumuşacık bir cilt işte karşınızda
:KK16:

Tabi cildimi 50+ faktörlü güneş koruyucu ile koruyorum lütfen leke gidermek amacındaysanız yeni leke oluşumunu önlemek ve var olan lekelerin renginin koyulaşmasının önüne geçmek için gündüz güneş koruyucu kullanın, yağ bakımlarını gece yapın.

Kulaklarımı bol bol çılatırsınız...:KK9:
Benim sizlerin kulaklarını çınlatmamı istemiyorsanız:KK9: yazdıklarımı ve ileriki sayfalarda sorulara verdiğim cevapları lütfen okuyup sorunuzun cevabı yoksa sormanızı rica ediyorum ki konu tekrar üzerinden devam etmesin:nazar:, farklı soruları olan arkadaşları fazla fazla sayfa okutmak zorunda bırakmayalım:KK1::21:

Rica ediyorum sağda solda okuduğunuz duyduğunuz sözde formülleride topiğe yazmayınız ki (onları paylaşabileceğiniz başka topikler mevcut!) o sözde formüllerin yayılmasını, bilgi kirliliğini engelleyelim kafalar karışmasın.:KK31:

Bir ricam daha olacak konu içinde konu dışı sorular sorup tavsiyeler vermeyiniz. Lütfen konu dışında yorum yapmayalım ki okuyacak soru soracak kullanım yorumlarını paylaşacak arkadaşlara fazla fazla sayfa okutmayalım:KK34:

Benim yazdığım konu dışında gelen sorulara cevap vermeyeceğim.

Benim gibi gamzeli arkadaşlarım lütfen gamzelerinizin üstüne gelmeyecek şekilde uygulayın, hodan yağı gamzelerimi doldurdu :KK53: o kısma sürmediğimde geri geldiler:KK14::KK1:

Hodan yağını hamile arkadaşlarımız doktora danışmadan kullanmamalılar. (Hodan yağımın kutusunda böyle bir uyarı var)

E vitaminine alerjisi olan yada alerji yapabilecek tipte cilde sahip arkadaşlarım bileğinizin iç kısmında deneme yapmasını kızarıklık yoksa kullanmalarını rica ediyorum ki sorun yaşamayalım.

Kesinlikle hiç bir marka ve firmanın temsilcisi değilim, sadece kullanıp memnun kaldıklarımı sorunumu çözenleri öneriyorum bu tarzda suçlamalar yapacak arkadaşların kalbini kıracağımı da ayrıca belirtmek isterim!

Detay bilgilendirmelerime de aşağıdan takipçim olarak (gmail sahibi olmanız yeterlidir) ulaşabilirsiniz:KK17:

www.ldysubaru.blogspot.com

Karışımlarım ve oranları aşağıdaki mesajımda:KK16:
http://www.kadinlarkulubu.com/cilt-...i-parfumleri-kullananlar-37.html#post25467562

O bakımdı şu bakımdı derken bu durakta durmayalımda:KK52:

Eki Görüntüle 449195

:KK16:Saygılar:KK42:

bu malzemeleri bulmak çokk güç:KK43:(

birde neden nar cekirdegi ve pirinc ayrı yapıyosunuz.üzüm cekirdegi iyi gelmedi mi? ne dersiniz bende mi öyle yapayım.zaten kücük bir miktar karisim yapmiştim taze taze karistirirm diye birde daha sonra tek baslarina kullanırım diye

Ha bu arada tüm bayanlara da tavsiyem her karisiminizı cam kaplarda ve siselerde saklamanizi siddetle öneriyorum en sağlıklısından şaşmayın. sulariniz için bile cam siseler kullanın. Pet şişeleriniz asla dondurup içmeyin.

Üzüm çekirdeği yağınin e vitamini içeriği çok yüksektir bir nevi anti aging yağıdır, cildimin ihtiyacı olmadığı için çıkarttım.
Nar çekirdeği yağı zaten e vitamini deposu ki pirinç kepeği ve nar çekirdeği daha çok işlesin istiyorum:KK34:
Bende aynı fikirdeyim yağ ve yağ karışımları cam şişede durmalı, elbette direkt güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edilmeli.

bu malzemeleri bulmak çokk güç:KK43:(

Zor mu!
Bir aktara, eczaneye gitmek yada internetten sipariş vermek zor mu! ?:KK34:

Üzüm çekirdeği yağınin e vitamini içeriği çok yüksektir bir nevi anti aging yağıdır, cildimin ihtiyacı olmadığı için çıkarttım.
Nar çekirdeği yağı zaten e vitamini deposu ki pirinç kepeği ve nar çekirdeği daha çok işlesin istiyorum:KK34:
Bende aynı fikirdeyim yağ ve yağ karışımları cam şişede durmalı, elbette direkt güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edilmeli.

Teşekkürler LadySubaru, benim üzüm kalsın ozaman :p... nede olsa 30 olduk artık zararı olmaz.. E vitamininden ölmem sanirim :))

Şimdi sürecimi anlatayım bir: 5 gündür %15 LA ve Yağ karışımı kullanıyorum.akşam kil sabunu ve LA ,sabah yağ karsimi dışarı cıkacaksam güneş kremi...
evet şimdiki sonuçlar şöyle: yüzümüm bazı bölgeleri hafif soyuluyo.(sanirim az yağlı olan bölgeler yanak, şakakların altı.gerçi oralar biraz lekelenmişti güneşten oyüzden onlar önce soyuluo olabilir hassaslaştıkları için) bende LA oranimi biraz düsüreyim dedim ve bir süre bırakacagım.Oranı %10 yaptım Lavanta suyu ile.bugün Evigen ampul ve melisa kremi karıştırcam .artık yenilemeye başlayayım.soyulma benim için cok iyi olmadı ama neyse...La nın ilk günü cilt süper oluyo parıl parıl parlıyo bu arada. Benim cildim cok hassa olduğu halde yağlar herhangi bir komlikasyona yol açmadı çok güzel emiliyo....denemekte fayda var diyorum..

Ürünleri bulamayan arkadaşa da ben gecen hafta ayın 4 ünde sipariş verdim 2 gün sonra hepsi elimdeydi.Doakozmetik internet sitesi.bir tek evigen ampul yok oda her eczanede var zaten.gerçi bunlara bir aktardanda ulaşabilirsin ama bazıları hepsinde yok...bu daha pratik ve daha doğal geldi bana ürünleri.
Hatta bana erguvan tohumu yollamışlar ektim bende. çok sevindim büyüyecek ve ben onları yazlığa dikicem :)))

solid parfüm siparişlerim geldi şimdi.

Portakal çiçegi yok denecek kadar az kokuyo arica miktarini da az göndermişler diğerlerine göre, sanirim elleinde kalmadi seyrelttiler :p .bende sümbülle kariştirdim (ladysubarı önermişti)
melisa cok ağır midem bulandi.sümbül bunun yaninda melek kalıyo.
imbros man a bayildim cok güzel.sandal ağaci gibi bana hitap ediyo
basil solid feslegen miş onu da sevdim.sabun gibi temiz bi kokusu var.durunun el sabunlarina benziyo :)
Şimdilik bulabildiğim bütün solidleri aldim :)
Japon kirazi varmiş ama yok orda lilyumda yok.gelsin onlarida denicem
Hediye olarakta feslegen kremi göndermişler..yağ ve emilim oranlari ayni geldi bana iki elimde denedim.yine de melisa tercihim, daha güzel kokuyo cünkü

Bide hint yağı aldım forumda kızlar kirpiklere iyi geliyo demiş.bakalim denicez.

Herkes deneyimlerini yazsin arkadaşlar ben takipcinizim :))))

Gerçi bu konu başka ama diğer konu kapatılmış sanirim.onu da anlamadim neden.

solid parfüm siparişlerim geldi şimdi.

Portakal çiçegi yok denecek kadar az kokuyo arica miktarini da az göndermişler diğerlerine göre, sanirim elleinde kalmadi seyrelttiler :p .bende sümbülle kariştirdim (ladysubarı önermişti)
melisa cok ağır midem bulandi.sümbül bunun yaninda melek kalıyo.
imbros man a bayildim cok güzel.sandal ağaci gibi bana hitap ediyo
basil solid feslegen miş onu da sevdim.sabun gibi temiz bi kokusu var.durunun el sabunlarina benziyo :)
Şimdilik bulabildiğim bütün solidleri aldim :)
Japon kirazi varmiş ama yok orda lilyumda yok.gelsin onlarida denicem
Hediye olarakta feslegen kremi göndermişler..yağ ve emilim oranlari ayni geldi bana iki elimde denedim.yine de melisa tercihim, daha güzel kokuyo cünkü

Bide hint yağı aldım forumda kızlar kirpiklere iyi geliyo demiş.bakalim denicez.
Herkes deneyimlerini yazsin arkadaşlar ben takipcinizim :))))
Gerçi bu konu başka ama diğer konu kapatılmış sanirim.onu da anlamadim neden.

Firma ve yönetimin ortak kararı marka ismi konuşulmaması tatlım:KK34:
Hint yağı+ Macadamia Yağı+ Hindistan cevizi yağı karışımı yaptım. Bende bu ara pek haşır neşirim, gerek saç gerek kirpik.
Macadamia yağını denemelisiniz, ne ilginç bir yağ ki tam emilim gösteriyor, insan vücudundaki yağın yapısına en yakın bitkisel yağ:KK53:
O değilde saç toniğini nasıl keşfetmedin, üstüne basa basa söylüyorum saç yağlanmasına ve hacimsiz saçlara son:21:

Son düzenleme:
Firma ve yönetimin ortak kararı marka ismi konuşulmaması tatlım:KK34:
Hint yağı+ Macadamia Yağı+ Hindistan cevizi yağı karışımı yaptım. Bende bu ara pek haşır neşirim, gerek saç gerek kirpik.
Macadamia yağını denemelisiniz, ne ilginç bir yağ ki tam emilim gösteriyor, insan vücudundaki yağın yapısına en yakın bitkisel yağ:KK53:
O değilde saç toniğini nasıl keşfetmedin, üstüne basa basa söylüyorum saç yağlanmasına ve hacimsiz saçlara son:21:

TAmam firma adı yok...

benim saçlarda sorun yok .yağlanma da yok.hacimse biraz fazla bende :p
Sorun olduğunda yani mevsimsel dökülmelerde (normalde günde 1 tel bile dökülmez mevsimm geçişlerinde haftada 50-60 tel dökülür bu da normal) badem susam ve en çok zeytinyağı ile masaj yapıp bikaç saat sonra yıkarım.yetiyo bana ama eğer sorunum olursa aklımda olsun.

Macadamia yı gördüm sitede ama ne için alacağımı bilemediğimden ilgilenmedim :))

Slm ladysubaru :KK34:,benim bu konu altında ilk mesajım olucak,5 gün önce %15 tca yüzüme ilk defa uyguladım fakat yüzümde çok az hafif bir soyulma oldu bundan sonrada soyulma olmaz sanırım neyse benim sana asıl sormak istediğim tca uygulamasından sonra senin bakımlarını uygulamam için en az kaç gün geçmeli.20şer gün aralıklarla tcayı 6-7 defa uygulamayı düşünüyorum,tcayı 6-7 defa yüzüme uyguladıktan sonra mı senin bakımlarına başlasam yoksa 20 gün ara verdiğim zamanlarda bakımları yapsam olurmu :44:Senin fikrini almak istiyorum.

TAmam firma adı yok...

benim saçlarda sorun yok .yağlanma da yok.hacimse biraz fazla bende :p
Sorun olduğunda yani mevsimsel dökülmelerde (normalde günde 1 tel bile dökülmez mevsimm geçişlerinde haftada 50-60 tel dökülür bu da normal) badem susam ve en çok zeytinyağı ile masaj yapıp bikaç saat sonra yıkarım.yetiyo bana ama eğer sorunum olursa aklımda olsun.

Macadamia yı gördüm sitede ama ne için alacağımı bilemediğimden ilgilenmedim :))

Araştırmalarıma göre saç konusunda çok etkili bir yağ.
Macadamia+ Hint + Hindistan Cevizi Yağlarını karıştırdım uyguluyorum gelişmeleri yazacağım biraz daha gözlemleyip:KK34:
Cilt etkisine gelirsek inanılmaz hızlı emiliyor, şahane bir nemlendirici.

Slm ladysubaru :KK34:,benim bu konu altında ilk mesajım olucak,5 gün önce %15 tca yüzüme ilk defa uyguladım fakat yüzümde çok az hafif bir soyulma oldu bundan sonrada soyulma olmaz sanırım neyse benim sana asıl sormak istediğim tca uygulamasından sonra senin bakımlarını uygulamam için en az kaç gün geçmeli.20şer gün aralıklarla tcayı 6-7 defa uygulamayı düşünüyorum,tcayı 6-7 defa yüzüme uyguladıktan sonra mı senin bakımlarına başlasam yoksa 20 gün ara verdiğim zamanlarda bakımları yapsam olurmu :44:Senin fikrini almak istiyorum.

Soyulman bittikten sonra nar çekirdeği yağı uygula tatlım ama 20 gün aralık çok az ben 1 ay 1 hafta gibi bir süre koydum araya.
Çok yüklenme bence, sana göre çok olmayan o soyulma cildinin yapısına göre çok olabilir, cildini inceltmekte var işin ucunda zamanı biraz daha uzat.
Bende 2. tca mı yaptım amacım cildimi yenilemek, melisa kremine 4 tane evigen ilave ettim tca lı cildimin nemlendirmesini bununla yaptım sorun yaşamadım.
6. günden itibaren gece nar çekirdeği yağını uygulayıp, sabah yıkayıp melisa kremimi sürerek devam ediyorum.:KK34:

Son düzenleme:
Laktik asitli karışımda da ara verecekmiyiz. İlk sürünce yanıyor yüzüm. Sonra geçiyor. Birde ben oranı çok düşürmüştüm, biliyorsun. (20 ml. LA 20 ml gül suyu, 20 ml. lavanta suyu.) Dün gece kara üzüm çekirdeği yağı sürdüm sadece. Bu gece de nar çekirdeği yağı ve pirinç kepeği yağı süreceğim. 1 gün birini, diğer gün diğer ikisini sürmeyi düşünüyorum. Üzüm çekirdeği yağı bitince sadece nar ve pirinç kepeği yağı alacağım senin söylediğin gibi. Sabah nar subunuyla yüzümü yıkadım, toniği sürdüm o arada tibet egzersizlerimi uyguladım. :) Sonra koruyucu kremimi sürdüm. Bu şekilde devam edeceğim, yanlış birşey yapmıyorum değilmi? Senden onay bekliyorum. :)))

Son düzenleme:
Soyulman bittikten sonra nar çekirdeği yağı uygula tatlım ama 20 gün aralık çok az ben 1 ay 1 hafta gibi bir süre koydum araya.
Çok yüklenme bence, sana göre çok olmayan o soyulma cildinin yapısına göre çok olabilir, cildini inceltmekte var işin ucunda zamanı biraz daha uzat.
Bende 2. tca mı yaptım amacım cildimi yenilemek, melisa kremine 4 tane evigen ilave ettim tca lı cildimin nemlendirmesini bununla yaptım sorun yaşamadım.
6. günden itibaren gece nar çekirdeği yağını uygulayıp, sabah yıkayıp melisa kremimi sürerek devam ediyorum.:KK34:[/QUOTE]

Ay bide TCA mı var :))
LA ile farkı ne aynı etkiyi yapmıyor mu ? soyma işlemi yani. başka bir etkisi de mi var?
Benim yüzüm %15 lik LA ile soyulduysa TCA napar bana acaba...
Bende bir müddet bırakmaya cilt yenilenmesini sağlamaya karar verdim.5 gün yetti, soyulma ve ciltte müthiş kuruma oldu. gece yağ karisimlarini gündüz melisa+evigen yapiyorum.hatta melisa karşımı yetmiyo kuruluğu gidermiyo.o yüzden belli saat aralıklarında yeniliyorum azar azar.şimdi birden sürsem cildim tepki verir biliyorum.bende emilim bittikten sonra 2-3 saatte bir yeniden sürüyorum.

Soyulma bittikten ve cildim eski nem ve dengesine ulaştıktan sonra %10luk LA ile devam edicem.

Laktik asitli karışımda da ara verecekmiyiz. İlk sürünce yanıyor yüzüm. Sonra geçiyor. Birde ben oranı çok düşürmüştüm, biliyorsun. (20 ml. LA 20 ml gül suyu, 20 ml. lavanta suyu.) Dün gece kara üzüm çekirdeği yağı sürdüm sadece. Bu gece de nar çekirdeği yağı ve pirinç kepeği yağı süreceğim. 1 gün birini, diğer gün diğer ikisini sürmeyi düşünüyorum. Üzüm çekirdeği yağı bitince sadece nar ve pirinç kepeği yağı alacağım senin söylediğin gibi. Sabah nar subunuyla yüzümü yıkadım, toniği sürdüm o arada tibet egzersizlerimi uyguladım. :) Sonra koruyucu kremimi sürdüm. Bu şekilde devam edeceğim, yanlış birşey yapmıyorum değilmi? Senden onay bekliyorum. :)))

Hayır tatlım laktik asitli toniğe ara vermene gerek yok. Tca ve laktik asit birbirinden çok farklı asit türleri.
Önemli olan yüksek oran değil düşük ama düzenli oran uygulamak.
Çok doğru devam ediyorsun bozma tatlım ve biran önce bakım ekibine pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağını acilen dahil et farkı göreceksin.

Ay bide TCA mı var :))
LA ile farkı ne aynı etkiyi yapmıyor mu ? soyma işlemi yani. başka bir etkisi de mi var?
Benim yüzüm %15 lik LA ile soyulduysa TCA napar bana acaba...
Bende bir müddet bırakmaya cilt yenilenmesini sağlamaya karar verdim.5 gün yetti, soyulma ve ciltte müthiş kuruma oldu. gece yağ karisimlarini gündüz melisa+evigen yapiyorum.hatta melisa karşımı yetmiyo kuruluğu gidermiyo.o yüzden belli saat aralıklarında yeniliyorum azar azar.şimdi birden sürsem cildim tepki verir biliyorum.bende emilim bittikten sonra 2-3 saatte bir yeniden sürüyorum.

Soyulma bittikten ve cildim eski nem ve dengesine ulaştıktan sonra %10luk LA ile devam edicem.

Laktik asitli tonik minik minik pul pul soyuyor cildi ama tca 1 hafta içinde güneş sonrası nasıl soyulursun o şekilde tabaka halinde soyuyor.
Cilt daha çok soyulduğu için cilt yeniliyor ve 5-6 uygulamadan sonra ciddi farklar oluşuyor.
Ama laktik asitli tonik ile bunu minil minik düzenli yapmak bence daha doğru.
Bence oranını bozma devam ey sebum salgını düzenlemiş, toniğini sürdükten sonra nar çekirdeği yağı sür o şekilde uyu gündüzde bol bol melisa kremin ile nemlendirmeye devam et.:KK34:

Hayır tatlım laktik asitli toniğe ara vermene gerek yok. Tca ve laktik asit birbirinden çok farklı asit türleri.
Önemli olan yüksek oran değil düşük ama düzenli oran uygulamak.
Çok doğru devam ediyorsun bozma tatlım ve biran önce bakım ekibine pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağını acilen dahil et farkı göreceksin.

Pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağım var, ama aldığım kara üzüm çekirdeği yağını bitirmek için, mesela dün üzüm çekirdeği yağını kullandım, bugünde nar çekirdeği ve pirinç kepeği yağını kullanacağım. Pirinç kepeği de Anti-aging özelliği varmış, zaten dediğin gibi cilt rengini de düzenliyor. 1 ayı geçmiş pirinç kepeği yağını kullanalı. Üzüm bitince daha almayacağım senin gibi. :) Bugün maske günüm kil maskemi yapayım. :)

X