merhaba arkadaşlar ben 25 yaşındayım gözaltımda morluklar var, genetik ve sanırım vitamin eksikliğinden doktora gittim ama pek bişe söylemedi bana biraz geçiştiriyor gibi geldi. her türlü kozmetik kremi kullandım ama geçmedi bu konuda bilgisi olan var mı? hangi vitamin veya doğal ürünü kullanmam gerekiyor?
evet annemde de var genetik. ama xulay adlı bi arkadaş şöyle bir tarif vermiş gözaltı morlukları için
Bir ampul E vitamini
Bir ampul B vitamini
iki çay kaşıgı badem yagı
bir çay kaşıgı zeytin yagı
bunu deneyen var mı acaba? sonuçlar nasıl?
Morlukların bir nedeninin K vitamini eksikliği olduğu söyleniyor. Yağlar gözaltlarında buton yapabilir dikkatli kullanmanı öneririm. Morluklar için kremlerin fazla etkiliği olduğu söylenemez. Üzüm çekirdeği ve keçiboynuzu pekmezini (bir de çörekotu olsa daha iyi olur) karıştırıp sabahları bir tatlı kaşığı yersen fayda görürsün. Bu göğüsleri de dolgunlaştırıyor. =) Bir de kivi gibi c vitaminli meyveler yemek ve bunların kabukları çok iyi gelir. Eğer derinle temas edince alerjin olmuyorsa kivi iyi bir çözüm.
Göz altlarını gül suyu ile temizlemek, göz altında oluşmuş yağ bezeleri, yorgunluk ve morlukların giderilmesine yardımcı oluyor diye duydum ve okudum canim..
kendimde sürüyorum.. sivilce lekelerinede iyi geliyor bu arada..
denemeni tavsye ediyorum..