Göz zonası

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.016
30.372
60
Göz sinirinde meydana gelen bu iltihap*lanma, göz çevresinde yanmalı ağrılarla baş*lar. Aynı bölgede daha sonra çiçek hastalığı kabarcıklarına benzer sivilceler belirir. Ardın*dan gözde ışığa karşı aşırı bir duyarlılık ortaya çıkar.

Bu belirtiler görülür görülmez, derhal bir göz doktoruna görünün. Bazı ciddi durum*larda, hastaya karanlıkta tedavi önerilir.

göz zonasını ilk defa duydum . benim gözümde de 1,5 yıldır herpes (uçuk) çıkıyor. belirttiğiniz gibi ilk olarak göz çevremde küçük kabarçıklar çıktı, sonra kornea üzerinde yara yaptı. yara açılma yaptığı zamanlar dayanılmaz ağrılarım oluyor, ışığa hassaslaşıyor, göz zonasıyla ilgili yazdıklarınız benim yaşadığım rahatsızlığa benziyor biraz. göz zonasıyla ilgili daha fazla bilgiye ulaşırsanız paylaşmanızı rica ediyorum.. herkese sağlıklı günler..........

Pek farklı bir bilgiye ulaşamadım ama googleden aratırsanız belki benim gözümden kaçanı siz bulursunuz

zona da herpes gibi bir virüs
su çiçeği virüsü vucuda ikinci kez yerleşiğinde zona oluyor diye biliyorum..
size tavsiyem bağışıklık sistemini güçlendirmeniz
virüslerle başa çıkmanın tek yolu bağışıklık sistemini güçlendirmek ne yazıkki..

zona sinir ucu iltihaplanmasıdır. bağışıklık sisteminin çok zayıflaması nedeniyle olur. bunun da sebebi fizyolojik veya psikolojik olabilir. Ben 3 yıl önce Aşırı sıkıntı ve stresli bir dönem geçirmemden dolayı yüzümde çıkardım. Gözüme geldiği noktada yani göz kapagının üstünde ilerleme durdu. Uçukla kıyaslamamanızı öneririm. Tedavi olunmazsa veya geç olunursa geri dönüşü olmayan hasarlar bırakıyor ki bu hasarlar arasında zona izi en basit olanı. Gözde körlüğe sebep olduğunu biliyorum. Keza ben aldıgım yüksek dozlu ilaçlar sayesinde durdurabilmiştim.

X