konuyu tekrar hortlatmış olacam ama bu kıvam çok sıvı mı?yaptım ben ama yaş mayadan dolayı az da olsa krema kıvamı olur sanıyordum bildiğimiz su gibi sıvı oldu.yaş mayayı da daha fazla koymak istemedim ölçü değişmesin diye.deneyen cvplar mı?
yarıl ılk ısım maya almak olacak sonucları bende yazarım
canım yuva mayanın yaş mayasıda var. yuva markanın adı. yaş maya ve kuru maya olmak üzere iki tip maya var. birde pakmaya diye bir marka var. bir arkadaşında dediği gibi yaş maya kibrik kutusu kadar ellediğinde yumuşak bişi zaten. okuyunca dedim bigilendireyimkaydirigubbakcemile5
Kızlar öncelikle burda kırşıklıklarla ilgili ilk mücadelemi anlattım;
http://www.kadinlarkulubu.com/goz-c...yemediginiz-hic-biseyi-yuzunuze-surmeyin.html
.... ve kiraz suyunu buldum. uzun bir süre idare etti fakat kiraz mevsimi de bitince yeni bir çare bulmak zorundaydım ki onu da buldum; :hooray:
- 1 çay kaşığı yaş maya
- 1 çay kaşığı süt (Haftada 3 gün) sengözlerimebaksanab
- 1 çay kaşığı bal
Hepsini bir güzel karıştırıp kötü kokulu bir kıvam elde ediyorsunuz.(Kokusu cidden çok kötü, fakat sonuç mükemmel!!) Yüzünüzün her yanına ve en önemlisi göz çevrenize, göz kapağı ve göz altı dahil sürüyorsunuz. Karışımı mimik yaparak sürmeyin çünkü ne yaparsanız yüzünüz o şekilde kalıyor diim ben size hahahhaa şaka şakaaaa :roflol: Bunu neden söyledim çünkü o kadar olmasa da cidden çok etkili bir karışım ve sürerken kırışıklı bölgeyi yanaklarınıza hatta kulaklarınıza doğru yumuşakça ittirerek sürün, ama sakın tahriş etmeyin, bastırmayın, zira malum göz çevresi çok hassastır. Sonra yatın uzanın anacım gözlerinizi kapatıp, 20 dk. hayal kurun..
20. dk. sonunda yüzünüzü güzelce yıkayın veee (bunu da ben buldum ve en az 2 hafta denemeden de açıklamak istemedim kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim diye kendimi denek olarak sundum) ZEYTİNYAĞ kızlar! Yani deneyenler vardır mutlaka ama birkaç yerde yağ bezesi falan yapar sakın sürmeyin diye yazılmış, ben yerinmedim denedim valla sonuç mükemmel. Bir zeytinci kızı olarak zeytinyağından görmediğim fayda yoktu bir de bu eklendi. Biz Gemlikliler oramıza buramıza, heryerimize zeytinyağı süreriz zaten.. sırnaşık şey
Zeytinyağını göz çevrem hafif nemliyken sürdüm maskeden sonraki sonuca emin olun ki inanamayacaksınız. Fakat ben gün içinde birkaç defa zeytinyağ ile nemlendiriyorum göz çevremi çünkü namaz kılıyorum ve her abdest alışımda yeniden nemlendiriyorum. Siz de yatmadan önce yüzünüzü yıkayıp, temizleyip, göz çevrenize zeytinyağ sürün. En yoğun nemlendiriciden daha nemlendirici. Bu arada maske haftada 3 kere yapılacak 3 ten fazla yapmayın. Suna Dumankaya'nın maskesi valla ben accayip memnun kaldım ilk yaptığım anda botoks yaptırmışım gibi toparlandı göz çevrem hatta ilk seferde yok oldu kırışıklıklar. Fakat gene çıkmasınlar diye haftada 3 kere yapmaya devam edicem kızlar ben. Hadi bakalım sıvayın kolları, bir de bunu deneyin..
Sakın yüzünüze o kimyasal dolu kozmetikleri sürmeyin ve tanıyanlar bilir, benim felsefemdir;
Yemediğiniz hiç bir şeyi yüzünüze sürmeyin!! sengözlerimebaksanab