Öncelikle üstüne basa basa söylüyorum, ışık dolgusu başta olmak üzere çok büyük bir sıkıntı olmadıkça her türlü dolgu maddesinden uzak durun. Ocak ayından beri göz altı ışık dolgumdan kurtulmaya çalışıyorum ve bu hiç sanıldığı kadar kolay değil. 2018 yılında ilk ışık dolgumu göz altlarımda hafif morluklar olduğu için yaptırdım. Yanağımın üst tarafında hafif bir şişlik oldu doktoru aradım, botokstan olmuştur dedi. İnanmadım ama yaptığı işlemin arkasında durmadığı için sesimi çıkaramadım. 2 sene sonra nişantaşında başka bir kliniğe gittim, bu rahatsızlığımı yeni tanıştığım doktora anlattım, dolguyu eritmeyi önerdi ve asıl serüvenim o gün başladı. Dolgumu eritmek için eritici enjekte etti ve göz pınarımda bir çukur oluştu. Tam 2 ay boyunca bu çukuru doldurmak için her hafta aynı kliniğe gittim 2 ayın sonunda göz pınarımdan elmacık kemiğime doğru uzanan solucan şeklinde bir şişlik oluştu, eskisinden bin kat kötü olan bu görüntüyü yok etmesini istedim. Tekrar eritici uyguladı ama bu kez göz pınarlarım anormal seviyede çöktü ve 2 ay boyunca aynaya bakamadığım pandemi süreci girdi devreye. Sonra yeni bir doktora gittim 4 aydır bir erit bir yeniden yap en sonunda paramı iade etti. Şu anda göz altımda 2 torba var tekrardan eritip bir daha yaptırmam gerek ve gerçekten hiç gücüm kalmadı. Bu arada gittiğim doktorlar en iyi dolgu maddelerini kullandı. Dolgu maddesinin kalitesi çok öenmli ama ne kadar kaliteli olursa olsun vücudunuzun nasıl reaksiyon vereceği öenmli.Konuyla alakalı anormal bir tecrübem var. Yaptırmadan önce mutlaka yazın şimdi 2 ayrı doktorla görüşüyorum ve ikiside eritmenin doğru bir işlem olmadığını, vücudumda bulunan doğal kolajen yapıyı bozacağını söylüyor. Ama gözaltı çok hareketli bir bölge olmadığı için doğal yolla erimesi 4-5 sene alacak bunu da biliyorum ve bu kadar bekleyecek sabrım da asla yok. Özetle dolgu özellikle ışık dolgusu çok hassas bir işlem ve işlem garantisi vermeyen hiçbir doktora yaptırılmamamlı. Şayet göz altı ışık dolgusuyla alakalı önerebileceğiniz, garanti verebilen bir doktor varsa tavsiyenizi rica ederim. Bu arada göz çevresi ve cilt sorunlarıyla alakalı gerçekten çok muhteşem ürünler var. Botoksa asla karşı değilim bence muhteşem bir işlem ama onun dışında bişey yaptırmadan önce lütfen 2 kere düşünün, en az 2-3 kliniğe gidip bilgi alın, belki de hiç ihtiyacınız olmayan bir işlemi boşuna yaptırmamış olursunuz. Eğer çevremde aklı başında biri olsaydı ve ışık dolgusuna hiç ihtiyacım olmadığını söyleseydi, bugün hem binlerce lira tasarruf etmiş olurdum, hem de en önemlisi psikolojim bu kadar bozulmazdı.süreç benim açımdan nasıl sonuçlanacak bilmiyorum ama durumu güncellerim.Tavsiyelerinize de, tavsiye vermeye de açığım.
Sevgiler..
Sevgiler..