- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
- Konu Sahibi cheshire kedisi
siz haklı iken haksız duruma düşmüşsünüzmerhaba,
Abim uzun süreli sevgililikten sonra yenge hanımla evlendi. Abi asgari ücretten biraz fazla alıyor, baba yok, anne çalışmıyor, abim amcamların yanında büyüdüğü için amcam az biraz destek oluyor(beyazeşya,mobilyada), annemde büyük destek vermiş yengeden duydum bunu. babadan 1 ev kalıyor ve benim ya da diğer küçük erkek kardeşimin(evli) ihtiyacı olmadığından orada oturmalarına ses etmedik(5 senedir oturuyorlar). Düğün borcunun geri kalanını 4 senede bitiyorlar. Durumları pek iyi değildi. Bunun da sebebini kimse ödemedi borçları diye abimin ailesine laf ediyor. Baya hır gür yaşıyor herkesle.
-yenge beni severdi. Şimdi şüphelerdeyim.
-yenge sebepli sebepsiz abi tarafına hemen hemen herkese küsüp ambargo koydu(hala,amca,küçük kardeşimiz,annem vs.)
-son nokta annemle küstü. Annem haksız olsa da arayıp bağrılıp çağrılacak kadın değil. Kendini savunamaz. Mazlum biri.
Gün geldi benim evlilik vaktime. Abim benim evde yüzük takılsın dedi( kimse bunu istememişken)
Ha bu arada ben de görümce olmadım hiç bi zaman. Gelmemeleri beni huzursuz etmedi. Karışmadım annemi de karışmaması için uyardım. Yılda 4 kereyi geçmemiştir evlerine gitmem. Her seferinde de durumlarını bildiğimden boş gitmemişimdir.
Yüzük takılma merasiminde herkes hizada durdu yengeyi bildiklerinden. Tabaklarını,bardaklarını bile kullanmadık laf söz etmesin diye.
Sevenlerim mutfaktan çıkmadı yenge iş yapıp söylenmesin diye. Herkes dağıldı. odayı, mutfağı kontrol edip çıktım. Yapılacak Hiç bişey bırakmamışlar.
Ertesi gün herkes arayıp tebrik etti. Gelin de aramış, annemde saf kadın tebrik edecek diye açmış. Yok evi batırdınız, sizin yüzünüzden kavga ediyoruz. Ayrılırsak sebebi sizsiniz. Oğlun gitti. Bir daha bizi rahatsız etmeyin. Zaten sana kızgınım vs.(küs olduğu için arayıp içini boşaltamamıştı bu yüzden baya bi bilenmiş fırsatını bulduğundan hemen buradan rahatsız etmek istedi kendince)
Annem bunları anlatınca(daha bir sürü laf etmiş, annem ağlamaklı)
Abimi arayıp herkesin tebrik için arayıp onun kavga için neden benim en mutlu günümü seçtiğini,annemin yalnız olmadığını, eşinin saygısız olduğunu, kim kv arayıp bu kadar cesur konuşabildiğini sordum. Abim eveledi geveledi ( yanında yengem vardı ver ver ben konuşacam diye telefonu çekiştiriyor).
Bizden huzursuzlanıyorsanız kimse kimseyi arayıp sormasın, ama annemi de kimsesiz bilmeyin deyip kapattım.( sözde abim baban yok diye seni sahipsiz bilmesinler diye yanımda olmak istediğini söylemişti nişan olmadan önce).
Düğün vakti abimler el gibi geldi gitti. El öpmeye ilk abime gittim (seni saymıyorlar) demesin diye. Eşimin yanında apır sapır konuştu yengem. Oturdukları evi(benim ve küçük kardeşimin hakkını yoksayarak) üzerime evi yap dersem yapar abin şu bu.(abim aslında ev meselesi unutulsun istiyor, unutulsun da kimse bizim hakkımız var evde demesin diye) Güldüm geçtim. Tek kelime etmedim.Manasız bir muhabbetti benim için. Abime acıdım sadece. Küçük hesaplarına, eşine vs.
1 yıl oldu gelip gitmediler bana. Ben de onlara gitmedim. Aramadım, sormadım. Aynı şekilde davrandılar. Üstüne şehir değiştirdim ondan dolayı bile ses etmediler bildikleri halde.
Asıl meseleye geliyorum. Abim arayıp Yengemin yeni hamile olduğunu söylemiş anneme. Kimseye deme diye de tembihlemişler.
Şimdi böyle olaylardan sonra ben arayıp hayırlı olsun demeli miyim?
Doğumuna gidip hediyemi vermeli miyim?
Hiç içimden gelmiyor açıkcası.Ne yapacağımı bilemiyorum. Yenge bu sefer de bunu bahane edip abime ekşimesini de istemiyorum ama bi yandan da hiç arayıp sormayanı ben de aramak istemiyorum. Kardeşlik bağım falan da kalmadı onca söze lafa. Aramasalar aramam yıllarca. Aynı kandan olsan da bazen kardeş olamıyorsun.
Şimdi ben yapmalıyım?
Yengede bariz problem olduğundan detaya fazla girdim. Kusura bakmayın.
anlamadığım tek birsey var
abiniz bizim evde olsun demiş ya neden bunu kabul ettınız?
neden sevmediğiniz ve sizi sevmeyen bır kadının evınde boyle bır merasım yaptınız
burada hata sizde
ben olsam boyle bırseye asla yaklasmazdım
senede 4 kere bıle gıtmemısımdır dediğiniz insanın evınde yüzük takıyorsunuz
çok cesaretlisiniz.