Görümcemle yaşanan sorunda sizce ne yapmalıyım?

amin canım inşallahhhh

kesınlıkle aynı fıkırdeyım

oturdugunuz evden sıkayetcı olmadıgını sukrettıgını soyluyorsunuz ama ,her cumlenın basında 80mk evınızle gorumcenızın buyuk evını karsılastırıp kıyaslıyorsunuz. .gorumcenıze bence takmıssınız o yuzden her soyledıgını sıze laf sokuyor olarak algılamıssınız .konuya bakılırsa da oyle gorulur bır laf sokmasını gormedım.gorumcenızın arabaya sıgmayız lafına bozulmussunuz ama gorumcenıze arabayı aldıgında bır hayırlı olsun bıle dememıssınız .
son olarak neden kuzenınıze olan bıtenı anlatmak ıstıyorsun kı ,bır sorununuz varsa oturur gorumcenızle paylasırsınız .sorununuz neyse o'na anlatırsınız .kuzenınıze neden anlatıyorsunuz .sız gercekten sorunun cozulmesını ıstıyorsanız eger ,sorunu yasadıgın kısıyle paylasman cok daha normal .ama yok kuzenım bıraz o'na kızsın bagırsın dıye kuzenıme soylemek ıstıyorum dıyorsanız bılemıyecegım .ama dedıgım gıbı kuzenınızle paylasmanız hıc ama hıc yakısır bır durum degıl .

Son düzenleme:
oturdugunuz evden sıkayetcı olmadıgını sukrettıgını soyluyorsunuz ama ,her cumlenın basında 80mk evınızle gorumcenızın buyuk evını karsılastırıp kıyaslıyorsunuz. .gorumcenıze bence takmıssınız o yuzden her soyledıgını sıze laf sokuyor olarak algılamıssınız .konuya bakılırsa da oyle gorulur bır laf sokmasını gormedım.gorumcenızın arabaya sıgmayız lafına bozulmussunuz ama gorumcenıze arabayı aldıgında bır hayırlı olsun bıle dememıssınız .
son olarak neden kuzenınıze olan bıtenı anlatmak ıstıyorsun kı ,bır sorununuz varsa oturur gorumcenızle paylasırsınız .sorununuz neyse o'na anlatırsınız .kuzenınıze neden anlatıyorsunuz .sız gercekten sorunun cozulmesını ıstıyorsanız eger ,sorunu yasadıgın kısıyle paylasman cok daha normal .ama yok kuzenım bıraz o'na kızsın bagırsın dıye kuzenıme soylemek ıstıyorum dıyorsanız bılemıyecegım .ama dedıgım gıbı kuzenınızle paylasmanız hıc ama hıc yakısır bır durum degıl .[/QUOTE]

Sanırım bi yerlerde yanlış yazdığım bişiler var.Verilen ev için şükrediyorum her zman; fakat fırsat varken, şartlar el verirken imkanlar gayet iyiyken neden böyle?Görümcemin eviyle kıyaslamamın sebebi de bu konuda en çok konuşan kişinin o olması.Halamlar ona büyük bi ev verdi ama, o ev ikinci el diye ağladı ve gitmedi, yeni evi aldırdı.Herkesin kendi kesesi beni ilgilendirmez, ama o laf sokunca, bende bunları görüyorum.Araba konusuna gelince, emin değilim diyip demediğime, tabiki demem gerekiyordu, ama eğer söylemediysemde, bi kasıt güderek yapmadım bunu.Kuzenime söyleme konusuna gelince; ''bana göre laf sokmaları'' devam ettiği için, ben birgün dayanamayıp patlıcam.Bize senin ailen verdiyse sana kim verdi, kendiniz mi kazandınız da aldınız?Bu sefer abim, Biz kardeşimiz gibi görüyoruz, koruyup, kolluyoruz o bizim gelirimizi mi hesaplıyo? Diyoloğunu yaşamamak için konuşmak istiyorum, ardındaki sebebi bilsin.Düşünüyorum da ben yengemlerle bi sorun yaşasam, hemen gider, konuşurum.Herşeyi geç yengemleri birgün görmek istemeyebilirim, onlarda beni; ama ben abimleri ve yiğenlerimi özlerim onlar için katlanırım yengemlere.Ki onlarlada konuşmaya çalıştık ama olan şeyin üstünü örtmeye; bi sorun yokmuş gibi yapmaya çalıştılar, bariz bi sorun varken.

Yorumunuz için teşekürler, sanırım en iyisi kuzenimle konuşmamak.

Öncelikle bu forumu takip ediyorsanız kimlerin ne dertleri var birazcık okumuşsunuzdur.
Ev küçük olabilir, yeni evlisiniz çocuk yoksa pekala sığabilirsiniz, küçük evin de avantajları vardır, temizlemesi falan kolaydır, eğer yeni bir evse ve kullanışlıysa bence bir süre burada oturup para biriktirip kendinize daha iyi bir ev alabilirsiniz.
Ailenin maddi imkanları çok iyi olabilir ama bu size herşeyin en iyisini en büyüğünü almalarını gerektirmez.
Aslında ben ailelerin iyi niyetle çocukları biraz rahatlığa alıştırdığına inanıyorum, ev araba eşya alıyorlar, düğünü yapıyorlar, gençler hazıra konuyor ve kıymet bilmiyorlar sizin için söylemiyorum genel düşüncem.
Anladığım kadarıyla kayınvalidenizle pek bir probleminiz yok, yani onlar başınıza kakmıyor yaptıklarını, eşiniz de sizi tutuyor, öyleyse görümcenizin birkaç lafını duymazdan gelin kırılıyorsanız da karşılığını verin.
Kıyaslamak değil amacım herkesin şartları farklıdır, benim görümcem de kendiyle kıyaslıyordu, kayınvalidesi sürekli konu komşu toplayıp ona misafir getiriyormuş ve şunu yap bunu yap diyip ağırlatıyormuş kendini.
Şimdi ben çalışıyorum benim kayınvalidemin böyle yapma lüksü yok, onun çekebileceği çoğu şeyi ben çekemem.
O yüzden kıyaslamak doğru değil ama ben pek bir dert göremedim sizin konunuzda.
Bazı insanlar kötü niyetli olmasalar da lafı dokunur insana, belki gerçekten başınıza kakmak için diyordur bilemeyiz.
Demişsiniz onlar krediyle çektiler ama ortak ödüyorlar diye sonuçta o da kredi taksitlerinden etkileniyordur, ve kıyaslama yapıyordur size hazır ev verildi biz kredi ödüyoruz diye haklı olabilir.
İstemiyorsanız da araya mesafe koyun, iki taraftan akrabasınız illaki görüşeceksiniz o zaman fazla muhabbet etmeyin.
Ayrıca siz de kayıslıyorsunuz kendinizle onu.

Bir arada duruldugu için ve sık sık gorustugunuz için bunlar oluyor.yakin oturmak iyi değil o bana bunu dedi şunu ima etti filan sürekli böyle dedikodu gerginlikler çıkar. Uzakta oturup ayda yılda bir gorusulmeli.
Ya da sen mesafeni köy soğuk yap kim ne anlarsa anlasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…