Görümcemin Hastalığı ve Tutumu

Ay kusura bakmayın okurken çıldırdım eşiniz de siz de çok basiretsizsiniz.

Benim hatam gorumcemin yalan söyleyeceğini düşünememek oldu.15 yaşındaki çocuğun sözüne inandım.Bir de doktora gitmelerine güvendim.Bana ders oldu.
Yoksa bu 5 aylık süreçte ben defalarca kendimi ifade ettim ama karşımda yalanlar sıralayan biri varmış

ARKADAŞLAR DURUM GÜNCELLEMESİ YAPMAK İSTİYORUM.

Eşim görümcemle konuşmuş.Uyuz kremini kullanıyormuş.Kaşıntim yok diyen kız, kremi kullandıktan sonra kaşıntısının azaldığını söylemiş. Eşim de ,madem kaşıntın vardı,neden bizden uyuz olduğunu sakladın diye sorunca ağlamaya başlamış.Eşim de gorumcem üzülmesin diye uzatmamış, konu kapanmış.

Gelelim sinir olduğum noktaya.Görümcem bende kalırken 'ağladığımda evde annem her istediğimi yapıyor, bunu koz olarak kullanıyorum.' demisti.Yani ağlaması timsah gözyaşı.Gittikce olanlara daha çok sinirleniyorum ve içimi ferahlatacak bir tepki vermek istiyorum.Benim ve çocugumun bu surecte cektigi çile yalandan akan 2 damla gözyaşıyla kapanacak mi ?

Arayip kaynanamla konustum ,gorumcemle de hastalıkla ilgili konustum ama içim ferahlamıyor

Son düzenleme:
Tedavi olmadan bize gelme desin eşiniz. Bebeğinizi öne sürsün.
Kusura bakmasın da el kadar bebek yani,kim incinir,kim bozulur kırılır umursamayın derim. Sürsün kremi ,uyuz olmadığına bu kadar ısrar edeceğine gitsin bir doktora anlatsın olayı tamamiyle,sizlerle birlikte kaldigini,sizin uyuz olduğunuzu falan atlamadan. Yazık günah size bebeğinize.

ARKADAŞLAR DURUM GÜNCELLEMESİ YAPMAK İSTİYORUM.

Eşim görümcemle konuşmuş.Uyuz kremini kullanıyormuş.Kaşıntim yok diyen kız, kremi kullandıktan sonra kaşıntısının azaldığını söylemiş. Eşim de ,madem kaşıntın vardı,neden bizden uyuz olduğunu sakladın diye sorunca ağlamaya başlamış.Eşim de gorumcem üzülmesin diye uzatmamış, konu kapanmış.

Gelelim sinir olduğum noktaya.Görümcem bende kalırken 'ağladığımda evde annem her istediğimi yapıyor, bunu koz olarak kullanıyorum.' demisti.Yani ağlaması timsah gözyaşı.Gittikce olanlara daha çok sinirleniyorum ve içimi ferahlatacak bir tepki vermek istiyorum.Benim ve çocugumun bu surecte cektigi çile yalandan akan 2 damla gözyaşıyla kapanacak mi ?

Arayip kaynanamla konustum ,gorumcemle de hastalıkla ilgili konustum ama içim ferahlamıyor

Bence de sokmayın en başından yapmanız gereken ve mümkünse habersizde gelmesin .

Ben bu bencilligi yasina vericem diyicemde benim kucuk oglum uyuz oldugunu bildigi icin tum kankalariyla mesafeli ve aile icimdede tum onlemleri aliyoruz benim tum ailem uyuz oldugumuzu biliuor ve onlara kendinize dikkat edin diye hep uyarimi yapiyorum.biz 1.5 yildir atlatamiuoriz.siz 1 ay tedavi olup kac ay hic kasinmadiniz mesela .bizde 2 ay sonra tekrar ediyor cunki asla bitmiyor.aklimi yitirmedigim icin sansliyim cunki cok zor bir parazit.covit halt etmis yaninda.
Uyuz hastaligi olan insanlar bence yakin cevresine uyarisini yapmsli yoksa surekli bir kısir dongu usur.mesela ben ailemle neredeyse aylarca gorusmefim ama artik onlar ciddiye almayarak geliuor yada ben kiriliyorum laflarina diye gidiyorum ama okadsr tedirgin oluyorum ki onlarada bulasacak ya yegenlerime bulasirsa ne olur kucukler diye.
Misafir gelince halilar cekyat ortuleti hep degistiriyorum ki millete gecmedin tabi diger onlemler sukur kimseye gecmefi ve dediginiz gibi benim kucuk oglumda ilaclanmakdan bikti ve red ediyor ben uyuz degilim ilac surmm diyor psikolojik red de gecti ondan suan tedavide olamiyoruz.
Siz hangi ilaclari kullandiniz ve bir aymi suruyorsunuz nasil bir tedavi sureci

Siz nasil atlattiniz acaba hangi ilaclari kullandiniz.

Sizede cok gecmis olsun hangi ilaci ne kadar kullandiniz bitti.bizde bir turlu bitmiyor nerden geldigini bile bilmiyorum ve temizlik hastasi bir insan olarak bu bana cok dokundu ilk cok agladim perisan oldum uzuntuden cok temizlik yaptim cokda ilaclandik ama geri geliyor birsekilde yiprandim artik.

Tabi burdaki misafirden kastim kolu komsu arkadas degil kimseyle gorusmuyorum sadece kendi ailem arayor geliyorum diye artik dinlemiyorlar diye kabul ediyorum ama cok geriliyorum bir cok onlem aliyorum .yanliz bizde gece kasintisi yok uyuzdaki gibi buyuk oglum mesela ilk tedavi surecinde atlatmisti ayni evde ona mesafeli oluyoruz zaten esime hic gecmedi kucuk oglumla bende devam ediyordu.sukur kucuk oglumda hic kasinti yok ara ara kirmizi elinde sivilce oluyor ondan panik oluyorum banada dr bitmis pisikolojik diyor ama ben bir turlu atlatamiyorum yada diyelim 2 ay hic kasinmiyorum sonra tekrar ediyor sonra geciyor.suan aylardir evde 3 dede hic kasinti yok hamdolsun bendede gece yok ama gunduz oluyor artik bilmiyorum esimin dedigi gibi beynkmde mi bitiremiyorum.sizde gorumcenizi eve almayin cunki bu hastalikcok stresli .bir kere onum yurt arkafaslarimdada vardir ve o bir kere ilaclaninca bitmez iyisi eve almay8n cunki bebegi nasil kucagina aliyor hasta oldugunu bile bile

Anladığım kadarıyla sizin hastalığınız geçmiş.Doktor bitmiş, psikolojik demiş çünkü.Biz 1 ay boyunca,eczaneden kükürtlü karışım bir krem yaptırıp kullandık.3 gün gece krem sürüp sabah yıkaniyorduk,sonra 1 hafta ara verip tekrar kremleniyorduk.Kremlenme bitince detaylı bir temizlik yapıyordum, çamaşır suyu ve beyaz sirkeyle.Cocuğun beşiği, hamagı , puseti dahil dokunduğumuz tüm yüzeyleri temizliyordum.Çamaşırları 60 derece ve üstünde yıkayıp ütülüyordum, öyle giyiyorduk.Bu şekilde geçmişti.

Uyuz kremlerini kullandıkça vücut kuruyor ,kaşınmaya devam ediyor.Hatta uyuz bittikten 1 2 ay sonrasına kadar izler tamamen sönmeyebiliyor arada hafif kaşıntılar olabiliyor.İçiniz ferah olsun ,geçiyor.Çünkü uyuz geçmese anlamama ihtimalimiz yok.O kaşıntı hic bir şeye benzemiyor.

Ben uyuzum..... Vilkinsonu sürdükten sonra bittikten sonra kasinmasi normal mi ya

Ben uyuzum..... Vilkinsonu sürdükten sonra bittikten sonra kasinmasi normal mi ya
Wilkinson kullanmadık biz ,yapma 1 büyük kutu krem kullandık ama şunu genel olarak söyleyebilirim.Uyuz bitse bile deriden atılması sırasında 1 2 aya kadar gün içinde kaşıntı olabiliyor.Döküntüler de zamanla sönükleşip iyileşiyor.
Eğer kaşıntı sadece gece oluyorsa ve uyuz döküntuleri vücutta çıkmaya devam ediyorsa bitmemiş demektir.

1 ay boyunca haftada 3 gun kukurt mu surdunuz bu cildinizi cok yipratir .iyisisi bu sefer 3 kez kweleda birhaftasonra tekrar kweleda 3 hafta sadece aksamsur aksam yikan 4 gunde aksam sur sabah yikan

Birde siz eminmisiniz peki yeniden bastigina yoksa tekrarmi etti

Son ilaclanmanizdan nekadar zamsn sonra kasinmaya basladiniz

Bende emin olamiyorum bacaklarimda kirmizi dokuntuler oluyor ara ara yada parmagimda bazen sivilce bazi yerlerde kasinti ama surekki degil en azjndan gece
Degil.
Ilac surucemde ailem kabul etmiyor sen ilaclan bizde birsey yok diyorlar ozamnda ben ilC surmuyorum izole sekilde yasiyorum ama cok zor aile gidince birkosede oturuyorum yegenlerime sarilamiyorum felan .rabbim herkese sifa versin.icinde bize.

Wilkinson ise yaramiyor o ceza misali ilaci 3 gun 10 gun ara 3 gun kullandik tum esyalari degistirdim dunya masraf 1.5 ay hic birsey yoktu oglumda tekrar etti o donem.eczaci kiz bana demistiki abla wilkinson 3 gun sur 4 kweleda sur cok direncli artik uyuz.keske bu kadar agir ilac sonrasi birde kweleda surseydim o ilaci yikiyinca derilerimin agrisindan aglamistim
Eger gecmese kweleda ile 1 ay ilk iki hafta ust uste 3 gun 3.4 haftada aksam sur sabsh yapin tabi gecmedigine eminseniz.
kasintiniz azalsa dahi diyim okuyan arkadaslara 1.5 ay civari tekrar edebiliyor bunun icin bu ilaclar artik 1 ay kullanilmalik

Biz cildiyeye gittik.Cildiye doktoru bize el yapımı karışım bir krem verdi.Icinde kükürt ve vazelin var.Baska ne var hatırlamıyorum.Doktor bebegin cildini biraz tahriş edebilir ama kullanmazsan uyuz gecmez dedi ,mecbur kullandık.1 ay sonunda geçti.4 ay sonra gorumcemin gelmesiyle kasintilar tekrarlamaya başladı, dokuntuler çıktı ve her gece kaşıntı artmaya başlayınca biz tekrar uyuz oldugumuzu anladık.

Bu dönemdeki uyuz dirençli olduğu için sadece kremle geçmiyor.Mesela biz sağlık ocağındaki doktorun yazmasiyla ilk olarak Metsil isimli kremi kullandık, hiç bir işe yaramadı.

Eğer uyuz şüphesi varsa kesin doktora gidin, beklemeden.Çünku uyuz kendiliğinden geçmiyor.Bir de oturduğunuz dokunduğumuz bir eşyadan da etrafa bulaşabilir.

Bende de ilk gebeliğimin 32 haftasında gebelik alerjisi diye bir hastalık çıktı aynı uyuz hastalığı gibi kaşınmaktan heryerimi parçaladım. Tırnak izleri mi dersiniz morarma lar mı dersiniz. Bende de uyuz sanıp görümcem yaklaşmadı bir süre ama kaç doktor gezdim kaç tahlil yaptırdım inanın bilmiyorum cildiye bile, anlayamadı ne olduğunu meğersem pulp diye bir hastalıkmış doğumdan 1 ay sonra kaşıntılar geçti 1 ay sonra da izleri geçti ama ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir herhalde. Uyuz olmadığım halde dayanılmaz bir süreçti o küçücük bebek nasıl dayansın Allah aşkına

Sizin yine iyi. Benim en sevdiğim annem yeğenlerim ve yengem için çocuklar alerji olmuş dedi tam 5 aydır. Ben bir ay önce gittim hep beraber takıldık. Benim oğlum da küçük. Yeğenime halacım neyin var elinde dedim uyuz olduk biz dedi. O an ruhum çekildi heralde. Hemen eve geldim keselemdim yıkandık ama olan oldu uzun zaman geçirdik. Şimdi bu aralar kızarklık kabarcık artık kaşıntı bişi olacak. Ve sizi anlıyorum nereye kadar görüşmicez hemen geçen bir hastalık da değil. Çok kızıyorum bu ayıplanacak bişey değil. Tedavi olmak lazım.

Ben sizin yerinizde olsam tüm yatak yorganı atmıştım.Nevresimleri yıkayabilirsiniz ama yorgan yatak yastık bunlar yıkanmıyor ki içlerine giriyordur kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…