Gorumcemin evime hukmetmesi!!!

Arkadaşların söyledıklerıne katılıyorum sen yenısın eşyaların nıcin gıcır gıcır yenı olmasın hicte cekinme ilerde pişman olacağına içinde kalacağına sen söyle o senın düşünüyormu sanki bu yenı gelın kırılırmı acaba diye?
Böyle söyle görümcene benımde kendıme göre özençlerım hevesim var bunları gariban bırıne ver sevınsınde
sen söyleyemezsen annene yada arkadaşlarına söylet Allah yardimciniz olsun evlılıgınız hayırlı olsun

iyide bu sizin düğününüz görümcen ne karışıyor damadın ne giyeceğine ben olsam çok büyük arıza çıkarırdım.

Benim eşimde gelinliğime kına kıyafetime nişan kıyafetime hiç birine karışmadı ama onun damatlığını beraber aldık. Ne demek ben karışmadım sende karışma demek. Temizlik içinde biz ablam annem yakın bi kaç akrabayla gitmiştik daha güzel olmuştu. Seninde varsa kuzenlerin yada ablan yakın akrabalırndan sevdiğin bi kaç kişiyi al git kendi evini kendin temizle yerleştir. kimsye fırsat verme o evi sen kullanıcan sen yaşıyacaksın. Görümcenin eşyalarına gelince niye bıraktığını anlamadım. eski diye bıraktıysa ayıp etmiş. Ama senin belki yoktur konuştuysanız sana bırakmış istemiş olabilir.

Beyaz damatlik bende sevmem piyanist şantör gibi o ne oyle :KK14: Siz hicbir sey bilmezsiniz ben akil veriyim modunda. Sizinde ceyiziniz vardir onun eskisine mi kaldiniz. Bi an once esinizi uyarin hep boyle devam etmesin.

iyide bu sizin düğününüz görümcen ne karışıyor damadın ne giyeceğine ben olsam çok büyük arıza çıkarırdım.
Bıraz gelini sessız terbiyeli gördülermi hemen ezmeye çslışıyorlar hafıf cazgır olsa gelin ondan kıymetlısıde olmaz iyiligi anlayabilene hak edene yapmamız lazımmış bu hayatda geçde olsa bend sonunda öğrenebıldım.

Bıraz gelini sessız terbiyeli gördülermi hemen ezmeye çslışıyorlar hafıf cazgır olsa gelin ondan kıymetlısıde olmaz iyiligi anlayabilene hak edene yapmamız lazımmış bu hayatda geçde olsa bend sonunda öğrenebıldım.
valla canım bende saygılı sessiz sakinim. Benimde görümcem huy itibariyle karışmayı seviyor sadece bana değil arkadaşlarına bile bunu yapıyor. ama ben bir kaç kere tepkimi koydum eşimede dedim aramız bozulmasın sen uyarırmısın kardeşini dedim oda bir kere daha karıştığında uyardı sen niye karışıyorsun diye oymuş birdaha karışmadı

Kendinizi üzmeyin. Beyaz damatlık konusunda olan olmuş artık.
Eşyalar konusunda gittiğinizde 'aaa çeyizimde bunlardan fazla fazla var ,benim ihtiyacım yok boşa yer kaplamasın'deyip eline tutusturun. Uğursuzluk demekte bir çözüm evet ama bu kez kısasa kısas yaptığınızi anlayıp,diş bileyebilir size görümceniz zira 35yaşındaki eşiniz onun lafıyla hareket ediyor,en sorunsuz çözüm yolu bu gibi geldi bana,yüz göz olmadan,seviyeli bir duruşunuz olur hemde.
Mutluluklar dilerim

valla inşallah çekmezsin görümcenden...zor bir insan sanırım...hiç sevmem çok karışan insanı..damatlık görmenin uğursuzluk olduğunu ilk söyleyen kişi kendisi bu arada :)
sen şuan bunları hiç kafana takma..düğünüde odaklan herşey çok güzel geçsin inşallah...

Merhabalar
Derdim hic bitmiyor..
Sonunda evlendim fakat dugunume 3gun var heyecan sifir.
Herseye gec kalinda mutsuz olmamak icin tamam gec olsun temiz olsun dedim.Evin tadilat isleri bitti yarin temizlik yapicaz gorumceme mesaj attim yarin kacta bulusalim kacta gelelim diye ben arkadasimla gidecegim evime oda bana biz gelinxe haber veririm gelirsiniz dedi. Sanki onun evi bize emir veriyor benden 13yas buyuk diye saygisizlik etmek istemiyorum ama bu kendini begenmisligi usten bakmalari hakimiyet kurmalari.
Ayrica esimin damatligini beraber almaya gitmisler ve ben esime siyah olsun demistim gorumcem illada beyaz aldirdi. Neymis gelinin gormesi ugursuzlukmus.
Resmi nikah gunu evlerine davet ettiler gorumcemin anneme davranislari annemi uzdu bi gormezden gelmelwr hal hatir sormAmalar konusmamalar..
Bizim gelenlerimize selam bile vermedi.. Yuzlerine bakmadi kimsenin.
Ayrica simdi oturacagim evze daha once onlar oturyordu bana mutfakta esyalae birak.is kullanmadi yarin hicbirini istemiyodum diyecegim ama sert bisekilde demek istemiyldum herseye karisiyor ve esimde onun sozunu onun fikirlerini onemser simdiden bunaldim.. Yarin ne yapicam bilmiyorum..
gorumceyı aradan cıkar bır an once kadınlıgını goster esını kendı tarafına cek yoksa daha cok karısır bu gorumce :KK66:))

Bizim zamanımızda gelinlik görmek uğursuzluktu şimdi damatlığa mı geçti uğursuzluk, ilginç.
Bu arada beyaz damatlık da itici geldi bari gri olsaymış.

eşi: beyaz olmasın
ablası: beyaz olacak

denilen beyefendi sonuç olarak beyazı alıyorsa ; problem tamamen eş olan adamdadır !

fikirlerine önem vermesi gereken insanın kim olduğunun eşiniz de henüz farkında değil ...

hadi görümce kötü bunu anladık da adam neden buna fırsat veriyor?
ne uğursuzluğu bırak bu saçma işleri diyemiyor mu ?
görümce de adamdan aldığı yüz sayesinde bu kadar her şeye hükmedebiliyor.

bunların arasında ezilmemek için onlara anladığı dilden cevap vermek gerekir.
ağzına vur lokmasını al moduna getirmişler sizi, ne zaman sesiniz çıkarsa hayrınıza olur.. :KK52:

Merhabalar
Derdim hic bitmiyor..
Herseye gec kalinda mutsuz olmamak icin tamam gec olsun temiz olsun dedim.Evin tadilat isleri bitti yarin temizlik yapicaz gorumceme mesaj attim yarin kacta bulusalim kacta gelelim diye ben arkadasimla gidecegim evime oda bana biz gelinxe haber veririm gelirsiniz dedi. Sanki onun evi bize emir veriyor benden 13yas buyuk diye saygisizlik etmek istemiyorum ama bu kendini begenmisligi usten bakmalari hakimiyet kurmalari.
Ayrica esimin damatligini beraber almaya gitmisler ve ben esime siyah olsun demistim gorumcem illada beyaz aldirdi. Neymis gelinin gormesi ugursuzlukmus.
Resmi nikah gunu evlerine davet ettiler gorumcemin anneme davranislari annemi uzdu bi gormezden gelmelwr hal hatir sormAmalar konusmamalar..
Ayrica simdi oturacagim evze daha once onlar oturyordu bana mutfakta esyalae birak.is kullanmadi yarin hicbirini istemiyodum diyecegim ama sert bisekilde demek istemiyldum herseye karisiyor ve esimde onun sozunu onun fikirlerini onemser simdiden bunaldim.. Yarin ne yapicam bilmiyorum..

Cnm hiç kendini kötü etme. Ne diyorsa he de geç. Evlenince yavaş yavaş mesafe koy. Madem eşin sayıyor görümceyi, şimdi ne desen saygısızlık olarak algılanır. O eşyaları da yavaş yavaş at, ay kırıldı bozuldu, paslandı vs :KK66: düğün öncesi tatsızlık olmasın sık dişini 3gün sonra eşini alıştır artık biz varız gibisinden. Önce biz olmayı öğrenecek gerisi gelir

Damatlık olayına ben arıza çıkarırdım kesin. Ama olan olmuş, bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Ama senin sözünü ezmesini bence tamamen de unutma.
Ev yerleştirme olayına gelince, keşke ne zaman gelelim diye aramasaymışsınız, eline siz vermişsiniz, görümcenin böyle davranması şaşırtmadı beni. Telefonu açıp, su gün su saatte gideceğiz demeniz gerekiyordu, kendinizde emin olduğunuzu görmeliydi. Bir de erkek tarafının ev temizlemede ne isi var, kendi yakınlarınızdan yardımcı olacak bir kaç kişi olsun yeter.

Eşyaları kullanmak istemiyorsanız şimdi söylemeyin bence. Evlendikten sonra toplayın bi güzel koliye koyun. Eşinizede uğursuzlukmuş içim hiç rahat etmedi ihtiyacı olan birine verelim dersin.

Merhabalar
Derdim hic bitmiyor..

yahu kadına özellikle mesaj atmışsın Bırak atmasaydın..Eşine söyle .. Görümcem benim anneme öyle davranacak olduğu yere gömerim onu.

gorumceyı aradan cıkar bır an once kadınlıgını goster esını kendı tarafına cek yoksa daha cok karısır bu gorumce :KK66:))
eşi: beyaz olmasın
ablası: beyaz olacak

denilen beyefendi sonuç olarak beyazı alıyorsa ; problem tamamen eş olan adamdadır !

fikirlerine önem vermesi gereken insanın kim olduğunun eşiniz de henüz farkında değil ...

hadi görümce kötü bunu anladık da adam neden buna fırsat veriyor?
ne uğursuzluğu bırak bu saçma işleri diyemiyor mu ?
görümce de adamdan aldığı yüz sayesinde bu kadar her şeye hükmedebiliyor.

bunların arasında ezilmemek için onlara anladığı dilden cevap vermek gerekir.
ağzına vur lokmasını al moduna getirmişler sizi, ne zaman sesiniz çıkarsa hayrınıza olur.. :KK52:
Nasil yani sesin cikacak derken

Sizce annemide cagicagirmalimiyim temizlige ayip olmaz dimi ..

Niye ayıp olsun ki? Tam tersi ben kendi anneme ve kızkardeşlerime söylemiştim. Evimi kendi yakın bildiklerimle yerleştirmek istedim.

Ben temizlik maksadıyla çağırmamıştım ama kv eltisi ve kızıyla birlikte geldiler bir işin ucundan tuttular.

Görümcene gelince düğünden önce onun yanında 'abla sen bu mutfak eşyalarını al yerim yok ben kullanmayacağım' diye açık açık söyle ki evin kontrolünün sende olacağı mesajını ver. Başka bir şey söylemene gerek bile yok.

Nasil yapicam .?
alttan alttan usul usul esının gonlunu fet edıp bak hayatım soyleyken boyle falan fılan kendı dedıklerını yaptıracaksın :KK66: gorumce de gorumcelıgını bılsın bır kosede dursun bır zahmet...
mesela damatlık mevzusunda gelının evlenmeden once damat tarafından gelınlıkle gorulmesı ugursuzluktur bu bır, ıkıncısı beyaz damatlıkta nefret ederım, gorumcenızın degıl sızın begenmenız onemlı esınızı ve dmatlıgını bence , ben olsam karıssalar etseler kavga ederdım valla cadıyımdır bıraz :KK66:

X