• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemi anlayamıyorum?

Yahu ne yapacak senin cocuguna...Belliki senin bu asiri pinpiriklenmenden dolayi esin, ablasi, annesi falan cocugu bilerek odaya almislar..Insanlara komik ve abes gelmistir cocugu böyle fanusa koymak ister gibi davranman....Sonucta onlarinda yigeni, torunu...

Yahu ne yapacak senin cocuguna...Belliki senin bu asiri pinpiriklenmenden dolayi esin, ablasi, annesi falan cocugu bilerek odaya almislar..Insanlara komik ve abes gelmistir cocugu böyle fanusa koymak ister gibi davranman....Sonucta onlarinda yigeni, torunu...

çocuğu fanusa koyduğum filan yok arkadaşım.eğitim+görgüde de eksiklik var.ama keşke bilmiyerek yapsalar yine kızmam.görümcemin yaptığı şeyler kasten yapılan şeyler.bu anlattıklarım birer örnek.önceki yazımı da okuyun anlarsınız.

düşündüm de odada çocuk yanlışlıkla düşüp ağlasaydı :50:

kızlar daha öncede yakın zamanda sizlere görümcenden bahsetmiştim.en son kaynana+görümce+çocuklarla çıktığımız tatili bana zehir eden görümcemle dün karşılaştık.karşılamamızda olanları sizlerle paylaşmak istedim.

-görümce+elti+kaynana bizden 1,5 saat uzakta ilçede ayrı evlerde oturuyorlar.eltim bizi yemeğe çağırdı. eşim gitmişken annemlerde kalalım dedi.bende kış ayı bizim çocuk üşür klima yaksak ayıp olur yemeği yer döneriz dedim.tamam dedi.

yemeğe gittiğimizde eltim çok iyi davrandı.kaynanam ise yemeğe masaya oturduğumuzda kocamla benim arama oturdu. bebeğim eşimin kucağında kaldı.oradan uzanmam imkansızdı.almak istedim sen otur yemeğini ye biz bakıyoz dediler yine ses etmedim.kimse ile anlaşımıyo izlenimi vermim diye susuyorum.kaynanam salya sümük gripti.kendi çatalından çocuğa bişeyler yedirmek istiyo sürekli ben engel oluyorum görümcem tip tip bakıyo filan derken yemek bitti. sorayı topladık koltuklara geçtik.görümcem tatlı tabağıyla benim oğlanın dibine kadar geldi.kızına güya yedircek ama benim oğlum istiyence onunda ağzına sokacak.hemen çayımı bıraktığım gibi mutfağa gittim oğluma tatlı hazırladım.tabii planları suya düştü. oğluma yedirmeye başaladım.bu sefer kaynanam ordan yemiyosa diye kendi çatalını uzatmaya başladı. bende anne burda tatlı var ya lütfen biz nasıl başkasının çatalından yemiyosak bu çoçuğada yedirmeyin dedim.sustu bi haller bi tripler...neyse çocuk kaynaşsın oynasın istiyorum.eşim üzülüyo bu çocuğun amcası var halası var babaannesi var diyo.herkesin hatası olabilir.ne olur hatrım için görmezden gel diyo kıyamıyorum.görmezen geliyorum.ama hain görümce bunu bana karşı kullanıyor.hadi diyorum oyna çocuklarla oğlum 1,5 yaşında oynuyo.seviniyo.zaten sempatik bir çocuk.ama onların çocukları afedersiniz(poponun diğer anlamı,...koymak gibi laflar ediyo)sinirim tavan yapıo.yinede oğlumu soyutlayamam onlar onun kanı diyip oğluma eğriyi doğruyu öğretirim sonra deyip oynatıyurm vs.bu kadar olumsuzluğa o 3 saati kazasız belasız atlattım diye sevinirken kızlar son anda görümce yine yaptı bişiler...
ben eşyaları aldım eşimde çocuğu.tam kapıya geldik.benim botlar topuklu ve uzun.giymem lazım kendi halimle uğraşıyorum.eşim bi anda oğlumzu nerde diye bana sordu.bende sendeydi ya dedim.ayağımda bot çıkaramıyorum.içeride giremiyorum.eltim aşağı inmiş oğluyla abla sizle mi diye soruyorum yok diyo.amcası kapıda yani içerde saf saf bakıyo.eşim oğlumuzun adını söylüyo ama içeri girmiyo.şaşaaaa kaldım.sonra bi akpı sesi geldi görümce gülerek çocuğu getirdi.biz korktuk dedim.korkama dedi çocuğu verdi.içeri kaçtı.kafayı yedim.dışardan o odanın perdesinin arkasında kaynanamı gördüm bide görümcemin küçük kızını.eşime sordum:sen niye önce telaş ettin sonra emedin dedim.ablam almıştı zaten fialn dedi. ozaman çocuğu bana niye sordun dedim.getirdimi diye merak ettim o yüzden dedi.sende etrafı velveleye verdin dedi.bence o da bilmiodu.ayakkabısını giymek için yere koydu bi anda kayboldu.görümcem getirincede kılıfına soktu..
kızlar sizce bu sinsi görümcemle kaynanam çocuğuma bişi yapmışmıdır? sen niye endişe ediyosun diyo eşim..kadın yanımda seviyo çocuğumu niye bide öbür odaya kaçırıyo..40 yaşında kadın.yaptıkları normal değil zaten dedim.kendi işkillendiriyo beni dedim.konu kapandı..kızlar bu görümce ve kaynana ne yapıo sizce.eltimi arayıp görümcemin hal ve hareketlerini ona anlatıp sormalımıyım sizce? ben yeni gelinim sonuçta onlar 10 yıldır birbirlerini tanıyorlar..bu doğru bir hareket olur mu sizce?eşim için ablası kötü şey yapmaz inancında.ama bu kadın beni huylandırıyo.önceki yazımdada anlattıklarımı göz ardı etmeyin lütfen.

her şey için şimdiden teşekkürler..yorumlarınız benim için çok önemli...

valla canım benim ben olsam kim olursa olsun dikkatli olurdum akraba bişey olmaz bişey yapmaz dememek lazım insanoğlunun hiç sağı solu belli olmaz.insanın başına ne geliyosa çoğunlukta akrabadan geliyo bence.

valla canım benim ben olsam kim olursa olsun dikkatli olurdum akraba bişey olmaz bişey yapmaz dememek lazım insanoğlunun hiç sağı solu belli olmaz.insanın başına ne geliyosa çoğunlukta akrabadan geliyo bence.

ne yapacağını düşündünüz:19:

düşündüm de odada çocuk yanlışlıkla düşüp ağlasaydı :50:

Aman Allah korusun olağanüstü hal ilan edilirdi ,acil alarm neden ağlıyor araştırma komisyonu oluşturulurdu ,içeri atılsın hala ve babanne belki suçlu olabilirler :)))

Bence cok fazla tepki veriyorsun, sonucta görümcenin istedigide belkide seni sinir etmek. Senin yapabilecegin en iyi sey böyle durumlarda olayi sakaya vurup umursamiyormus gibi davranmak, yada seni rahatlatacaksa sakayla karisik laf vurursun olur biter:34: Yoksa zaten kafaya takilacak bir sey yok cocugu odaya götürüp saklamasinda, eve cok cocukca bir davranis ama bazi yetiskinlerde böyle olabiliyor..

Yemek konusunda ise sana hak veriyorum, kayinvalidenin grip olmasina ragmen ogluna kendi catali/kasigi ile yemek yedirmesi yanlis, hatta yaklasmasi bile yanlis, sonucta cocuklarin bünyesi yetiskinler kadar güclü degil, cocuguda hasta edebilirdi..

Sen ne kadar sinir olup gerilirsen, ve bunu karsi tarafa belli edersen, okadar onlarin istedigini yapmis olursun. Sakin ol ve umursamiyormus gibi davran, bir kac saat icin bunu yapabilirsin her görmendede. Burada en önemli sey senin esinle arandaki huzurun bozulmamasidir, evliligindeki huzuru korumak adina sen iyi düsün ki iyi seyler olsun:34:

Bence cok fazla tepki veriyorsun, sonucta görümcenin istedigide belkide seni sinir etmek. Senin yapabilecegin en iyi sey böyle durumlarda olayi sakaya vurup umursamiyormus gibi davranmak, yada seni rahatlatacaksa sakayla karisik laf vurursun olur biter:34: Yoksa zaten kafaya takilacak bir sey yok cocugu odaya götürüp saklamasinda, eve cok cocukca bir davranis ama bazi yetiskinlerde böyle olabiliyor..

Yemek konusunda ise sana hak veriyorum, kayinvalidenin grip olmasina ragmen ogluna kendi catali/kasigi ile yemek yedirmesi yanlis, hatta yaklasmasi bile yanlis, sonucta cocuklarin bünyesi yetiskinler kadar güclü degil, cocuguda hasta edebilirdi..

Sen ne kadar sinir olup gerilirsen, ve bunu karsi tarafa belli edersen, okadar onlarin istedigini yapmis olursun. Sakin ol ve umursamiyormus gibi davran, bir kac saat icin bunu yapabilirsin her görmendede. Burada en önemli sey senin esinle arandaki huzurun bozulmamasidir, evliligindeki huzuru korumak adina sen iyi düsün ki iyi seyler olsun:34:

yorumun için teşekkür ederim arkadaşım.söylediklerini uygulamaya çalışacağım.

çok komiksiniz arkadaşlar :)))

Onları şaka söyledim ama gerçekten kendi sağlığın açısından hiç iyi değil yazık günah bu kadar hayatı taşımaya çalışma ,akışına bırak ,yorma kendini kimin kötü niyeti varsa zaten dolanır kendisini bulur o yüzden rahat ol..

çocuğu fanusa koyduğum filan yok arkadaşım.eğitim+görgüde de eksiklik var.ama keşke bilmiyerek yapsalar yine kızmam.görümcemin yaptığı şeyler kasten yapılan şeyler.bu anlattıklarım birer örnek.önceki yazımı da okuyun anlarsınız.

arkadasim gorumcen ne yapmis ALLAH ASKINA tatli vermis kucagina almis ne yapmis kadin sanki 1-2 saatlik oturmaya cocugunun ne egitimi nede gorgusu degismez ki zaten 1 bucuk yasinda cocuk hic birseyin farkinda degilki ne kadar abartiyorsunuz yahu bu nedir:27:

bir yaz yeğenim yanımıza geldi.oğlumla güneş altında çok dolaşmışlar akşam ikiside hastalandı,ateşleri yükseldi.ben oğlumdan önce yeğenimle ilgilendim annesi yanında değil daha çok korkmasın diye.yeğen bu can kan,hala ne yapacak yeğenine.haaa şizofrendir o başka.o da bu zzamana kadar ortaya çıkardı herhalde:34:

benim gorumcem yok keske olsaydi :1: yani cocugum oldugunda onunla ilgilenmesi hosuma giderdi ne guzel yegenini seviyor diye insanlari anlamak zor neden herseyde art niyet aranir bilmem halasi ya ne yapacak cocuga:31:
bir yaz yeğenim yanımıza geldi.oğlumla güneş altında çok dolaşmışlar akşam ikiside hastalandı,ateşleri yükseldi.ben oğlumdan önce yeğenimle ilgilendim annesi yanında değil daha çok korkmasın diye.yeğen bu can kan,hala ne yapacak yeğenine.haaa şizofrendir o başka.o da bu zzamana kadar ortaya çıkardı herhalde:34:

benim gorumcem yok keske olsaydi :1: yani cocugum oldugunda onunla ilgilenmesi hosuma giderdi ne guzel yegenini seviyor diye insanlari anlamak zor neden herseyde art niyet aranir bilmem halasi ya ne yapacak cocuga:31:

benimde görümcem yok.çocuklarım hala sevgisinden mahrum diye çok üzülüyorum.görümcem olsaydı da ben anlaşamasam bile çocuklarım halalarıyla görüşseydi.benim yeğenlerime gösterdiğim ilgiyi onlarda tatsaydı keşke.yengeleri var(dayı-amca hanımları)ama onlarda kendi yeğenlerine ilgi gösteriyor:50::50:

benimde görümcem yok.çocuklarım hala sevgisinden mahrum diye çok üzülüyorum.görümcem olsaydı da ben anlaşamasam bile çocuklarım halalarıyla görüşseydi.benim yeğenlerime gösterdiğim ilgiyi onlarda tatsaydı keşke.yengeleri var(dayı-amca hanımları)ama onlarda kendi yeğenlerine ilgi gösteriyor:50::50:

benim cocugum oldugunda malesef oda hala sevgisinden mahrum kalicak:50:
yengelerde halayla bir olmaz diye dusunuyorum bellide olmaz tabi:50:

bence siz çok fazla tepki gösteriyorsunuz.Kendimi sizin yerinize koydum , evet çocuğuma başkasının ağzından birşey yedirilmesinden holanmazdım.Fakat her yaptıklarınada hayır yapma , demek sürekli engel koymak bence biraz sinir bozucu bir durum karşıdaki insan için.Yani onlardan hoşlanmadığınız için sürekli her yaptıklarını engellemeye çalıştığınızı düşünüyorlar ve sizede gıcık oluyorlarsa siz yapmayın dedikçe daha çok yapıyorlar.

Benim görüşüm sizde fazla abartıyrsunuz.Her an birinin bişey yapmasını bekliyorsunuz.Kendi kafanızda kuruyorsunuz.Ben eşinizin yerinde olsam bende aa yeter ama derdim yanii :1: eşiniz bile tavrınızdan sürekli eleştirinizden rahatsız olmuş.Ne olur yapma diyor size.
Sizde bir süre yapmayın olayları akışına bırakın çocuğunaza zarar vericek değiller ya o kadarda değil yanii biri babaannesi biri halası..

Yada bir piskologa gidip bu durumu onunla paylaşıp yardım alın derim...

belliki görümcen sorunlu biri ve senle uğraşıyor.ama sen de biraz abartmışsın bence.sen onlara kafayı takmışsın ne yapsalar seni rahatsız ediyor artık.onlarda bunun farkında ve inadına böyle yapıyorlar.kısır döngü olmuş bu.eşin de bu gerilimden rahatsız o da strese girmiş.ama işin kötüsü bu siniri senden çıkarıyor.öbür tarafı idare ediyor bi şekilde ama senden hesap soruyor. bu böyle sürer gider bence.ne sizin ne onların vazgeçeceğini sanmıyorum.

Son düzenleme:
Birilerinin yeğeni,torunu olabilir fakat konu sahibinin oğlu,canı,parçası...Kim anneden daha çok titreyebilir üzerine ve annesi kadar düşünebilir? Bende kayınvalidenin yada görümcenin kötü birşey yaptığını düşünmüyorum,amaç seni gıcık etmek,sinirlendirmek belliki...

Görmezden gelinemez hijyen konusu..Kayınvalide grip olmasa dahi,kendi çatal kaşığından niye yedirsin ki?Bunun kayınvalide-görümceyi sevmemekle yada onlara gıcık olmakla alakası yok..Kayınvalidem de var görümcem de,biri annemdir biri kardeşim;ikisini de çok severim ve sevilirim,asla birbirimizi kırmamışızdır...İlerde bebeğim olursa da,bende böyle birşeye asla müsade etmem,bu kendi ailem için de geçerli....Çocuk konusunda taviz vermeyin arkadaşım..Bırakın pimpirikli desinler,konuşsunlar arkanızdan..O çocuğu siz dünyaya getiriyorsanız,sizin doğrularınızla yetişmeli büyümeli.....Size ters gelen birşeyde tabiki müdahele edeceksiniz,annesiniz ve bundan doğal birşey yok..Ama söylemenin uyarmanın da adabı vardır...

Çocuğunuzu sevmelerine izin verin,kaçırırmış gibi yaparsanız yada ani çıkışlar,belki onlara tuhaf gelen odur bilemiyorum....Diledikleri kadar sevsinler ama birşey yedireceği esnada,mutfaktan temiz bir çatal getirin,ablacım buyur deyin,öyle öyle anlar sizin hassasiyetinizi..Neticesinde,kayınvalideniz de görümceniz de bir anne....

Çoğu sorunlar,karşımızdakini anlayamamaktan çıkıyor...Yerinde ve güzel ifade,hareket,sorunları en aza indirir,bu benim görüşüm....

Bence hiç öyle düşünme, benim eşimin ablası var .( Görümcem bile demiyorum ) Boşanmaya kadar giden bi tartışmamızın sonunda maalesef ki çocukları oldu cümlesini kullanan insan benim yavrumun halası olamaz. İyi ki de kızımı doğurmuşum.Ama keşke o halası olmasaydı diyorum. Ben ki hamile halimle onun kızlarını denizden geldiklerinde yıkardım,giydirirdim,saçlarını yapardım. Evlerinde doğalgaz yok diye,bi odamı onlara açtım ki üşümesinler geceleri,ders çalışırken sıcak evde olsunlar dedim.1 gün geldler ,onda da kalmadılar geri gittiler.Yan yana yatamazlarmış :)) . Aaaa ama çok yanlış yapmışım.o büyük tartışmayı öğrenince bütün akrabalarına berrakadayla kardeşim ayrılıyo diye mesajlar çektiğini bilirim ben.Ki yapıcı olması gerekirken kardeşini dolduruşa getiren insandan bırak halalılığı ,insanlık bile beklemem.Kızım doğduğunda 6 ay evimden çıkmadı.Günde 7-8 kere kapıyı çalardı,gelir otururdu.Gecenin bi yarısı kardeşine mesaj atardı canım sıkıldı size gelicem diye.Sabahları arardı uyandınız mı geleyim bebeği seveyim diye.Her akşam sorardı ne yemek yaptın diye.Annemler doğumumda 2 ay gelip kaldı diye neler yaptılar.Daha anlatsam roman olur.Depresyona soktu beni kadın,ilaç verdi doktor.Emziriyodum kullanamadım. :) Düşünsene böyle bi görümcen olsaydı yine de kurar mıydın aynı cümleyi.Ben şahsen kuramazdım.

Son düzenleme:
Back
X