• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemden sıkıntım var :(

sfkzynp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
437
5
46
İzmir
kızlar henüz nişanlıyım. nişanlımın annesi, babası ve abisiyle hiç bir sorunum yok. gayet saygılı, özenli bir ilişkimiz var. sorun görümcem:( kendisi 18 yaşında ailesinin onayı olmadan evlenmiş. tabi ki evlendiği zaman ne eşinin ne ailesinin hazırlıkları da yokmuş. k.valide yanında 3 yıl yaşamış. onu anlıyorum bu zor olsa gerek. biz nişanlandıktan hemen sonra bana surat asmaya, ailesine de kapris yapmaya başladı. sebebi de bana yapılanlar. gerçi öyle klasik nişan gibi olmadı. kimse kimseye bohça yapmadı, sadece nişanlım günlük bir set taktı, bir de alyanslar. bu bizim ortak kararımızdı. buna rağmen görümcem bir toplumda sürekli olarak bazılar çok şanslı, bir dediği iki olmuyor. elin oğlunu maymuna çevirip parmağında oynatıyor deyip laf atıyor. önceleri lafların bana geldiğini hiç anlamıyordum. anlamadığım için de tepki vermiyordum. ama en son görüşmede annesinin mutfakta kızım bak gelin kızın üzerine çok gidiyorsun, senin nasibin öyleyse zeynep'in suçu ne ayıp ediyorsun dediğini duydum. görümcem de hiç bir şeyi beğenmiyor şımarığın teki tabi sıkıntı ne bilmiyor falan dedi. ne beğenmeme durumu var ne başka bişey:( zaten ikimiz birikimimzle bir şeyler yapmaya çalıştık. aileler de katkıda bulundular sağ olsunlar. ama hiç bir şekilde onu isterim bunu istemem diye laf olmadı. belli miktar para verdi nişanlımın ailesi daha paraya dokunmadık bankada duruyor. ama k.validem sağ olsun el işleri örmüş, tarzım olmadığı halde teşekkür ederek aldım. en azından o geldiğinde kullanmayı düşünüyorum. buna rağmen neden bana diş biliyor anlamıyorum:(( nasıl konuşacağımı şaşırdım. insan karşısındakinin duygularını bi,le bile de sıcak olamıyor ki. kendimi sevdirmek gibi özel bir çabaya da giremem karakterime ters. olduğum gibiyim, doğalım. bu hep böyle mi gider sizce? böyle giderse çok sıkıcı. bir araya gelmek bile kabus olur :(( fikirlerinizi, önerilerinizi bekliyorum kızlar.

Son düzenleme:
En güzel cevap,görmezden gelmen olur.
Ne derse desin,sakinliğini,çizgini bozma.

Kayınvaliden arkandaymış.
Tabiri caizse,sırtını sağlam duvara dayamışsın :)
Bak keyfine...

En güzel cevap,görmezden gelmen olur.
Ne derse desin,sakinliğini,çizgini bozma.

Kayınvaliden arkandaymış.
Tabiri caizse,sırtını sağlam duvara dayamışsın :)
Bak keyfine...

k.validem gerçekten gün görmüş geçirmiş, adil bir insan. ama insan bu tavırlardan üzülüyor işte. inşallah zamanla bu duyguları içinden atar, beni tanımaya çalışır.

bazı insanlarda malesef böyle canım, demekki görümcenin yapısı o. insanın en yakınlarının böyle olması gerçekten çok üzücü atsam atılmaz satsam satılmaz misali. sen herzamn için mantıklı davran, duygularına kapılıp kendini yıpratma, onuda öyle kabul et, alttan al çok gerekirse mesafe koyarsın. güler yüzü ve tevazuyu elden bırakma.

her ailede çıkar bir hazımsız.Ben olsam mesafeli davranırım ama tavırlı değil,nasılsın iyimisin bitti.Ne demiş Mevlana ''Bir lafa bakarım laf mı diye , bir de söyleyene bakarım adam mı diye ''...Başkada muhattap olmam..

Bazı insanlar kendi yaşayamadıklarını başkaları yaşarken kıskançlık duyuyor ne yazık ki.Kayınvalideniz ne kadar doğru söylemiş.Herkes nasibini yaşar bu dünyada.

Anlattığınız kadarıyla kanaatkar bir insansınız.Uzun vadede kazanan hep siz olacaksınız diye düşünüyorum.Emin olun eşinizin ailesini zor duruma düşürerek alınan eşyalar,takılar huzur vermiyor insana.İnsan gerçek huzuru eşiyle yaşadığı mutlulukta buluyor.Bu konuda takındığınız tavrıda çok güzel bulduğumu söylemek isterim.

Bu konuda sizin yapabileceğiniz pek birşey yok açıkcası.Çünkü görümceniz bu kafa yapısında olduğu sürece hep bir huzursuzluk olacaktır.Umarım onun düşünceleri sizi tanıdıkca değişir.Baktınız değişmiyor aranıza mesafe koyarsınız.Herkes herkesle iyi geçinmek zorunda değil.Ve herkes herkesi sevmek zorundada değil.Önemli olan saygınızı kaybetmemeniz.Gerisini zamana bırakmak en doğrusu diye düşünüyorum.

Şimdiden mutluluklar diliyorum.Umarım içinde huzurun,mutluluğun sonsuz olduğu bir evliliğiniz olur:34:

sana yaptiklari,senin yasadiklarini yasayamamis olmasindan kaynaklaniyor.Onada yazik,Hos gor,guler yuzlu ol degiseceginden eminim.

valide farkı farketmiş..
ne isen devam et..ne onu kendine çekmek için uğraş, ne de tavır yap..
halen toy bir yaşta tahminim..zamanla olgunlaşırsa değişebilir..
çok ta üstüne gelirse ,gerekli cevabı verirsin..
muhatap kabul etmemen en iyisi..:34:

Kimse dört dörtlük değil ne yazık ki
Sanırım görümcenizde kendi pişmanlığını bu şekilde yenmeye çalışıyor
yaptığı yanlış ama sen kulaklarını tıka
ne güzel k.validende sana destekçi
ben ne yaptım ki ona deyip kendine dert etme
sen dünyanın en iyi gelini de olsan yinede bi kulp bulacaktır eminim
o yüzden senin canını sıkmasın izin verme
kırk yılda bi görüşürsün o zamanda kulaklarını tıkarsın güler geçersin
biraz sabırlı olup zamana bırak canım zamanla oda hatasını anlar
seni tanıdıkça en azından..

Son düzenleme:
kızlar gerçekten moral verdiniz hepinize teşekkür ederim :) anlamaya çalışıyorum ve anlaşılmayı bekliyorum. hepinizin dediği gibi birbirimizi tanımak için zamana ihtiyaç var. anlaşmak zorunda değiliz ama inşallah birbirimize saygısızca da davranmayız.

kızlar henüz nişanlıyım. nişanlımın annesi, babası ve abisiyle hiç bir sorunum yok. gayet saygılı, özenli bir ilişkimiz var. sorun görümcem:( kendisi 18 yaşında ailesinin onayı olmadan evlenmiş. tabi ki evlendiği zaman ne eşinin ne ailesinin hazırlıkları da yokmuş. k.valide yanında 3 yıl yaşamış. onu anlıyorum bu zor olsa gerek. biz nişanlandıktan hemen sonra bana surat asmaya, ailesine de kapris yapmaya başladı. sebebi de bana yapılanlar. gerçi öyle klasik nişan gibi olmadı. kimse kimseye bohça yapmadı, sadece nişanlım günlük bir set taktı, bir de alyanslar. bu bizim ortak kararımızdı. buna rağmen görümcem bir toplumda sürekli olarak bazılar çok şanslı, bir dediği iki olmuyor. elin oğlunu maymuna çevirip parmağında oynatıyor deyip laf atıyor. önceleri lafların bana geldiğini hiç anlamıyordum. anlamadığım için de tepki vermiyordum. ama en son görüşmede annesinin mutfakta kızım bak gelin kızın üzerine çok gidiyorsun, senin nasibin öyleyse zeynep'in suçu ne ayıp ediyorsun dediğini duydum. görümcem de hiç bir şeyi beğenmiyor şımarığın teki tabi sıkıntı ne bilmiyor falan dedi. ne beğenmeme durumu var ne başka bişey:( zaten ikimiz birikimimzle bir şeyler yapmaya çalıştık. aileler de katkıda bulundular sağ olsunlar. ama hiç bir şekilde onu isterim bunu istemem diye laf olmadı. belli miktar para verdi nişanlımın ailesi daha paraya dokunmadık bankada duruyor. ama k.validem sağ olsun el işleri örmüş, tarzım olmadığı halde teşekkür ederek aldım. en azından o geldiğinde kullanmayı düşünüyorum. buna rağmen neden bana diş biliyor anlamıyorum:(( nasıl konuşacağımı şaşırdım. insan karşısındakinin duygularını bi,le bile de sıcak olamıyor ki. kendimi sevdirmek gibi özel bir çabaya da giremem karakterime ters. olduğum gibiyim, doğalım. bu hep böyle mi gider sizce? böyle giderse çok sıkıcı. bir araya gelmek bile kabus olur :(( fikirlerinizi, önerilerinizi bekliyorum kızlar.

hep böyle gitmez, artarak devam eder..
daha sadece nişan görmüşsün
hele düğün gör, evin dizilsin
sen o zaman gör pandoranın kutusu nasıl açılıyor

beni daha kötü günler bekliyor yani? eyvah eyvah desenize yanmışım :( peki çözüm öneriniz nedir? kalkıp laf çarpamam, tarzım değil. çat çat kavga da edemem. en fazla uzak dururum. tabi ilersi ne gösterecek, kimse olduğu gibi kalmıyor onu da yadsıyamayız.

beni daha kötü günler bekliyor yani? eyvah eyvah desenize yanmışım :( peki çözüm öneriniz nedir? kalkıp laf çarpamam, tarzım değil. çat çat kavga da edemem. en fazla uzak dururum. tabi ilersi ne gösterecek, kimse olduğu gibi kalmıyor onu da yadsıyamayız.

muhtemelen o öylece devam eder
bence,
kendisine karşı mesafeli olmalı
ama arkasından eşine ya da kvye konuşmamalısın
hiç bir zaman nişanlınını kardeşin şöyle dedi, böyle yaptı vs şeklinde doldurma
evinizin, ilişkinizin içine girmesine izin verme
onu kendi kıskançlıklarla bezeli hayal dünyasında boğulmaya terk et..

muhtemelen o öylece devam eder
bence,
kendisine karşı mesafeli olmalı
ama arkasından eşine ya da kvye konuşmamalısın
hiç bir zaman nişanlınını kardeşin şöyle dedi, böyle yaptı vs şeklinde doldurma
evinizin, ilişkinizin içine girmesine izin verme
onu kendi kıskançlıklarla bezeli hayal dünyasında boğulmaya terk et..

şu ana kadar ne k.valideme ne de nişanlıma görümcemden tek kelime bahsetmedim. ne de olsa birinin kızı, diğerinin kardeşi. kimse ailesini seçemiyor diye düşünürüm. ama saldırı olursa tabi ki savunmaya geçerler. bakalım artık inşallah düzelir düzelmezse de bana bulaşmasın yeter:( ileri gidip doğrudan bana hitap ederse de ciddiye almamay çalışacağım. çok tşk ederim, gerçekten yardımcı oldunuz :)

geçenlerde internette bir yazı vardı.

diyordi ki; kötü gününde ağlayan çok bulursun ama iyi gününde sevinen az bulursun.

görümcen senden tepki alana kadar devam edecek sonra kavga edip "bakın işte edepsiz" diyecek.

sakın ona prim verme. duymamazlıktan gel. bütün arkadaşlar çok güzel yorum yapmış.

eğer görümcenden bunalırsan buraya yaz, çok samimi ve sırrını saklayan bir arkadaşına anlat. asla annene, kayınvalidene veya eşine dert yanma.

hayırlı uğurlu olsun nişanın, Allah mutluluğunu bozmasın.

Ben çok kulaksama derim. sonuçta sen k.validenin söylediklerini duymasaydın, hala sana karşı bu şekilde davrandığını en azından o lafları sana çarpmaya çalıştığını bilmeyecektin.
Ayrıca, kendisi baştan kaybetmiş. Sabretseymişte ailesinin rızası ile evlenseymiş, kaçmasaymış.. Belki çok daha iyi şekilde bir evliliği olurdu.
Kendisi kıskanç bir yapıya sahip ki, sana olan birşeyleri kendiniz dahi yapsanız kıskançlık duyuyor ve kendisi ile kıyaslıyor.
ama kayınvaliden söylenmesi gerekeni gayet iyi söylemiş. Herkesin kısmetine düşen neyse odur, Allah hepimizin kısmetini hayırlı etsin ne diyelim.

Sen şanslısın iyi bir kayınvaliden var ki, tesadüfen duymuş olsan dahi, kızına karşı seni müdafa edebiliyor.
O yüzden çok canını sıkma derim. Sen olduğun gibi davran, kendisine ters gidecek hallerde bulunma, ama sana karşı söylediklerini de kulak ardı et derim.
Olmadık yere problem çıkmasın, sonuçta birşeylere kıskançlık gösterip huzursuzluk çıkartmaya çalışan o.. Sen tatlı canını üzme :34:

hiç önemseme görmezden duymazdan gel benim gibi... bütün görümceler aynı bendede var bi görümce allahım kadın iyi olmasına iyide otlakçının teki tövbe tövbe 2 tane daireleri var allahım daha çok versin gözüm yok hep gelir kardeşlerine abilerine ağlar ağlar derken yakınır yani durumumuz yok imkanımız yok der 2tane çocuğu var onların okul masraflarını biz karşılarız giyeceklerini biz karşılarız bi düğün olur bayram olur görümcemden çocuklarına kadar giydiririz yeri geldimi cebine harçlık koyarız kontörünü yükleriz yaz olduğunda tatiline çıkarırız oda kocası çalışıyor yani yanlış anlamayın bunları yaptığımızı duyuncada bizi zengin filan sanmayın ha eşim abileriyle ortak iş konusunda. 5 ortaklar 3 kişi şuanda kira da oturuyoruz yani öyle ama sanki durumumuz iyimiş gibi bide gelir söylenir siz patron eşlerisiniz benim gibi işçi eşimisinizki der birde hafta sonu olunca gelir gece kalmasına geceleri yatak odamıza girer bunun gibi birçok şey yani... aman anlattıkça anlatacak şey çıkıyor işte uzatmayayım ben yani kafamıza takmayacağız bu görümceleri...GÖRÜMCE GÖRÜMCE GÖRMİYEYİM SENİ ÖMRÜMCE... deyip geçeceğiz :34:

ilgilenmeyeceksin
mesafeni koruyarak sicak davranacaksin
kendisi bir cahillik yapip kucuk bir yasta evlenmis
bu tur hazirliklari gormedi
heleki kayinvalide yaninda yasamis uc sene
bunun buruklugunu haksizca sana laf atarak
cikartmaya calisiyor
sen guleryuzunu eksik etme
kafanada takma..

lafı ağzımdan aldınız.ama inşallah bu arkadaşın ki öyle olmaz.iyi bir annenin kızıysa özüne döner ve gelinini kardeşi olarak görür umarım.Allah herkese abla gibi görümceler versin .bunlar ne zor işler ya. Sabır ALLAH SABIR

kayınvaliden ne kadar seni korusa da görümcen onun kızı. arkadaşlar söylenmesi gerekeni söylemiş zaten.

görümcenin de seni kıskandığı besbelli, yarın evlenicen, yemeğe falan davet ediceksin, bayramda seyranda aynı ortamda buluncaksınız..

izleyebileceğin 2 yol var..

1.si görümcenle güzel güzel konuşursun, dersin ki, senin zamanında böyle böyle olmuş ama bana laf vurmanın ne anlamı var, artık aynı ailede sık sık görüşcez, klasik görümce-gelin modunda olacağımıza abla-kardeş olalım vs. cümleler söyle. görümcen belki iyi niyetli ama kıskandığından kendini tutamıyodur. sen güzel dille konuş,

2.si güzel güzel konuştun baktın olmuyor arana mesafeni o zaman koyarsın..laflarına da kulak asmazsın.. bence de ona verebileceğin en güzel cevap onu kale almamak olur.

Back
X