Görümcem yapınca destekliyorlar ben yapınca kıyamet kopuyor...

Herseyi paylasmamak.lazim..5 sene sonra anladim.esim yapiyordu da ben yeni dank ettim.sonradan bir sekilde haberleri olacak.yoksa ileri geri konusmalarina maruz kalirsiniz

Gecınemıyoru kocama destek olmak istiyorum de gec cok söz konusu etme işi hayatınzdakı herseyi hemen bilmesne gerek yk :)

Kayinvalidenizin aynisiyla karsilastim gecen. Gercekten cok sinir bozucu.
Kendisinin kizi calisiyor annesi de cocuklara bakiyor. Gelin evde. Calismayi dusunuyor musun diye sordum geline. Gelin daha agzini acmadan kv "ayy hayir hayir ben izin vermiyorum kayinbaba da izin vermiyor kocasi da izin vermiyor calisamaz" dedi. Gelin çıtını cikarmadi. Üzüldüm yani. Allah yardimciniz olsun.

Kadının mantığı belli. Sen çalışma; kocana bağımlı kal, sesin çıkmasın.
Kızı çalışsın elaleme bağımlı kalmasın.
İyi niyetli değil.

Aslında bunlar boş.
Daha önemli bir konu var.

Kendi geleceğinizle alaklı bir konuda kvnin onayına neden ihtiyaç duyuyorsun?
Bırak kayınvalideyi eş bile iş konusunda yasakçı tutum izleyemez.
Bence sinir olacağınıza sakin sakin işinizi arayın. Kayınvalidenizin deyimiyle hepsi günün görsün :)

Kvniz ve esiniz iskur mu? Neden ikna etme veya haber verme gerrgi duyuyorsunuz ki? İsi ne zaman bulursaniz ben basliyorum dersiniz biter gider.

O anda neden cevap vermediniz ki? Kibarlık değil bu susmanın altındaki. Alttan alttan yürüteceğinize kızına arka çıktığı gün siz de pat pat konuşacaktınız. 'Ama niye kızınızı çalışma konusunda destekliyordunuz, beni neden desteklemiyorsunuz' diye. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır. İsteklerinizi insan gibi belirtmenizde bir sakınca yok. Yaşlı başlı kadın neden sizin adınıza karar veriyor, eşiniz neden annesine danışıyor, ya da ondan icazet alıyor onu da anlamadım. İkiniz eş olarak kafa yapınızı değiştirmelisiniz benim fikrimce. Bu durum sizi ilgilendirir, eşinizin annesini değil.

ondan üstün olmanızdan korkmuş
ama böyle durumlarda en uygun cevap "sana fikrini sordum mu?" olur.

kayınvalidenizin bakış açısı özetliyor zaten. ona göre kadın niye çalışır belli. o yüzden istemiyor belli ki. zaten bu yaptığı da kızına destek olmak değil. onu doldurmak. eşiniz destek oluyorsa size takmayın. inaşllah iyi bir iş bulup girersiniz. girince düzenimizi kurduk vs der bi daha da gündem etmezsiniz.

İzin değil de öylesine söyledi oda resmen delirdi kadın nerdeyse kalp krizi geçirecekti eşimi etkilemesinden korkuyorum.

O zaman siz bir erkekle değil, bir oğlan çocuğuyla evlisiniz. Büyümesini bekleyin, annesi gibi davranırsanız otorite olarak sizi kabul eder belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…