Görümcem Geliyor Ne Yapmalı Şimdi..

_MAJESTE_

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2015
10.117
23.832
31
Görümcem ve eltimle yaşadıgım sorunlardan eski konumda bahsetmiştim sizlere..
bayramın 4 günü geliolar su an baska memleketteler orda yaşıyorlar.. eltimle altlı üstlü oturuyorlar kv burda yok oda gitti 3 ay önce.. dönüşümlü eltimin cocuguna bakıolar bi kendi annesi bi kv gidip geliyor..
Görümcem 3 ay burda okullar kapanınca cocukları alıp geliyor annesinde kalıyor.. Nişanlılık döneminden tutun gecen seneye kadar sagolsunlar ikiside yapmadıklarını bırakmadılar.. Eşim arkamda oda gördü olanları bitenleri yanmda oldu.. özellkle en son olanlardan sonra 1 yıldır muhattap değilim.
Laf soktular seslenmedim..
Kıskanclık yapıp arkamdan iş çevirdiler seslenmedim..
Bir olup beni dışladılar seslenmedim.. En son gittim gün beni kovalarcasına hareket ettiler ve gider ayak ortalıgı biribirne kattılar sustum.!!
kv kp ile aramı bozmaya calıştılar seslenmedim.. belkide bu yüzden böle oldu dişimi gösteremedim için
Ben görümcem varken oraya gitmek istemiyorum onların yüzünü görmeye tahammülüm yok ( eltimde gelecek ama onlar 15 gün kalıp geri gidecekler. burdan ev aldılar bir kaç sene içinde buraya taşınırlar temelli.. )
Şimdi gitsem bi türlü gitmesem bir türlü ben bu işin içinden cıkamıyorum
- Gitmesem ; onlarn o yüzünü görmeyeceim ama kv kp ne olacak diye düşünüyorum? görümcem onları dolduracak yine aramızı bozacak gitmeyerek ona koz vermiş olacagm.. ben gitmesem eşiminde gtmesini istemiyorum.. eşime söylesem eger ki desem ki ;
bak ben bunları bunları yaşadm onlar geldiiğnde gtmek istemiyorum eğer gidersem onlarn yaptıklarını kabul etmiş olurum anenle babana kapım her zaman acık her zaman gelsinler evime torunlarını görmeye sennde gtmeni istemiyorum biz olmadan desem tamam der gtmez haklı oldum için bizsiz gitmek istemez zaten.. gitse bile biliyorum ki ben yokken eşimide dolduracak huzurumuzun kacması için elinden geleni yapacak o yüzden.. yine huzurumuz bir şekilde kacacak Eşimin gitmesini neden istemiyorum ; ben yokken dolduracak sürekli.. arkamdan atıp tutacak kv kp dolduracak aramı acacak karın gelmio diyecekler tenezül etmio diyecekler.. sürekli dolduracaklar işte bu yüzden bensiz gtmesini istemiorum. ailesini görecekse ailesi gelsin benm evime cok mu zor ?
Eğer ki gidersem; saglam bir duruş sergileyebilecem mi bilmiyorum ? gerim gerim gerilecem inanın yüzünü görmeye tahammülüm yok yapılanlardan sonra.. kocamın koluna girip gidiym.. en mutlu halimle koz vermeyim elime sakin kalıyım diorum ama bunuda yapabilirmiyim bilmiyorum..
Bana orda bi laf söyler dengesiz konuşursa ne olacagını kestiremiyorum çünkü bu sefer sessiz kalmam sakin kalmam o iş bitti.. susmam eski lady yok karsılarnda.. Eğer gidersem ;
Bu seferde diyeceki.. aa bakın gelin biz ne yaparsak yapalım ayamıza yine geliyor..
Yani aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık ben bu işin içinden cıkamıyorum..
Bu arada görümcem dün whatsapdan yazmsdı bana ; ailemizle aramıza yılan gibi girdn gardaşmla aramı bozdun vs vs bende cevap vermedim.. senin muhattabın ben değilim kocam git ona anlat derdini seni engelliyorum yazdım ve engelledim polemiğe giremedim..( eşim bana dediki ;ablası ile o olaydan sonra hiç konuşmadnı, ona en iyi cevabı verdini söyledi. ve gider ayak bunu yaptı sonra arkasına baka baka gitti eline ne geçti birdaha hiç birşey yapamaz dedi.. )
Ben bunlarm hakkından nasıl geleceğim ? Nasıl baş edeceğim inanın bilmiyorum ..
bide biri bana laf soksun mesela laf sokma huyum yoktr genelde susar ve giderm..
onlarn amaclarına ulaşmasını istemiyorum.. istediklerinin olmasını istemiyorum napmam gerekli..
Bu arada zamannda eltimde görümcemi evinden kovalamıs 3 yıl kv kp görümcem dahil kimseye selam vermemiş bir insan.. ama şimdi can ciger kuzu sarmaları.. ben nişanlaktan sonra kıskandı için yanastı hepsine.. ve beni kötü yapmak için elinden geleni ardına koymadı
kp kv aramda bır sıkıntı yok mesafeli şekilde eşimle gidileceği zaman gideriz 2 saat kadar oturup geliriz..
ayıkla şimdi pirincin taşını...
Bu arada bayramda giderm zaten bayramlaşır cıkarm... Ben diger günler için yazdm konumu

Son düzenleme:
bayram önumuz gıdın elelrını opun her zmankı kadar oturun evınzıe gerı gelın onun dısında gıtmeyın ama ben gelmıyorum sende gıtme demeyın esınıze o ne zaman ısterse gıtsın aılesının yanına onu engellemeyın sakın.
bayramda bir şekilde gidilecek zaten ama sorun şu ki ben olmadan eşimin oraya gtmesini istemiyorum çünkü eşimi doldurup üzerime salacaklar.. arkamdan konuşacaklar ona bu kozu vermek istemiyorum ama gtsemde bi türlü inanın bilmiyorum yani su an kara kara düşünüyorum.. gtmesem kv kp alınacak aramız acılacak..

Küs olduğum insanın ayağina gitmem nett
Esiniz gitsin görsün kv. Kp de zaten konuyu biliyordur sorun olacağını sanmam bayramda gidin kv kp görüp gelin
bende gtmek istemiyorum canm ama eşiminde ben olmadan gtmesini istemiyorum çünkü biliyorum görümcem denen o kişilik eşimi dolduracak kv kp dolduracak herkezle aramı acacak eşim etikilenecek yuvama yansıyacak ben gtmeyip eşimi göndersem birsürü şey söylücek arkamdan.. onu bu kozu veryim mi ?

Olay şu kadar net :. Eşinizi siz karşı doldurmalarına izin vermeyin..Etkilenmeyek olsa gitme derdim..AMa Sizde gidin ama tavrınız belli olsun..Anne babaların ellerini öpün..görümeye karşı Tavrınızı koyun..LAf söylerlese dik durun..Kimseye eyvallah etmeyin.. Benim çok sevdiğim bir söz vardır aHMAĞA VERİLECEK EN GÜZEL CEVAP SUSMAKTIR..yeri gelince susun kaale almayın ama çok ugrasırsa onun nur yüzünü görmeye gelmediğiinizzide belirtin..Kendini nimetten saymasın

Küs olduğum insanın ayağina gitmem nett
Esiniz gitsin görsün kv. Kp de zaten konuyu biliyordur sorun olacağını sanmam bayramda gidin kv kp görüp gelin
görümcem onlarn evinde kaldı için proplem bide.. zaten kendi evi felan olsa orda kalsa zaten gtmem ama işin içine kv kp giriyor..

Olay şu kadar net :. Eşinizi siz karşı doldurmalarına izin vermeyin..Etkilenmeyek olsa gitme derdim..AMa Sizde gidin ama tavrınız belli olsun..Anne babaların ellerini öpün..görümeye karşı Tavrınızı koyun..LAf söylerlese dik durun..Kimseye eyvallah etmeyin.. Benim çok sevdiğim bir söz vardır
peki bayramdan sonra ? sonucta 3 ay burada ? işte arada kv kp olunca iş değişiyor ya o yüzden arada kalıorum arada onlar olmasa yüzne bile bakmam onun ben..

Bayramda gidin sadece onlar gidene kadar gitmeyin. Kayınvalidenize de durumu açıklayın. Kafaya çok takılacak bişey değil bence. Ben nasıl davranmak istersem öyle davranırım.

Bayramda gidin sadece onlar gidene kadar gitmeyin. Kayınvalidenize de durumu açıklayın. Kafaya çok takılacak bişey değil bence. Ben nasıl davranmak istersem öyle davranırım.
peki böle bi durumda eşinizn tek oraya gtmesini istermydnz olacakları bile bile ? siz gtmednz peki ya eşiniz.

Gitsin onun ailesi sonuçta. Eğer başkasının lafıyla dolduruşa gelecekse bana güveninden şüphe ederim.
bi tek doldurma değil ki onuda bırakın bi kenara.. kv kp gelmediniz için size bozulacak görümcenz onlarlada aranızı bozacak gelininiz gelmior die fitleyecek sürekli..
eşim gideceği yerde ailesi bize gelsin zor mu yani ? madem ailesini görecek ki zaten eşim biz olmadan gitmez bilyorum.. cünkü yapacakları şeyleri biliyor.. belki gidnce onlara dönecek kardeşi sonucta.. nasıl izin vereym böle birşeye ? onlara meydan mı bırakaym ?

bi tek doldurma değil ki onuda bırakın bi kenara.. kv kp gelmediniz için size bozulacak görümcenz onlarlada aranızı bozacak gelininiz gelmior die fitleyecek sürekli..
eşim gideceği yerde ailesi bize gelsin zor mu yani ? madem ailesini görecek ki zaten eşim biz olmadan gitmez bilyorum.. cünkü yapacakları şeyleri biliyor.. belki gidnce onlara dönecek kardeşi sonucta.. nasıl izin vereym böle birşeye ? onlara meydan mı bırakaym ?
Dediğim gibi durumu kayınvalidenize uygun güzel bir dille açıklarsanız anlayışlı olacaktır. Ama siz çok takıyosunuz bu durumu.

Gİdeceğiniz ev kayınvalidenlerin evi dimi görümcenin kendi evi değil. bayramda gidin diğer günler gitmezsiniz eşiniz de giderse gider sizin hakkınız da bir şey söylerlerse cevabını verip susturur.

bilmiyorum.. zor değil belki ama saglam durabilrmym dik durabilym onu kestiremiyorum siz olsanız napardnz ?

normal zamanda hangi sıklıkta gidiyorsam onun bir keresinde gidip diğerinde gitmeyerek azaltırdım ve kesinlikle görümceyle konuşmazdım böylece hani herşeye rağmen ayağıma geldi algısını yok ederdim..o eve kim için ve ne için gittiğim belli olurdu..

Görümcem ve eltimle yaşadıgım sorunlardan eski konumda bahsetmiştim sizlere..
bayramın 4 günü geliolar su an baska memleketteler orda yaşıyorlar.. eltimle altlı üstlü oturuyorlar kv burda yok oda gitti 3 ay önce.. dönüşümlü eltimin cocuguna bakıolar bi kendi annesi bi kv gidip geliyor..
Görümcem 3 ay burda okullar kapanınca cocukları alıp geliyor annesinde kalıyor.. Nişanlılık döneminden tutun gecen seneye kadar sagolsunlar ikiside yapmadıklarını bırakmadılar.. Eşim arkamda oda gördü olanları bitenleri yanmda oldu.. özellkle en son olanlardan sonra 1 yıldır muhattap değilim.
Laf soktular seslenmedim..
Kıskanclık yapıp arkamdan iş çevirdiler seslenmedim..
Bir olup beni dışladılar seslenmedim.. En son gittim gün beni kovalarcasına hareket ettiler ve gider ayak ortalıgı biribirne kattılar sustum.!!
kv kp ile aramı bozmaya calıştılar seslenmedim.. belkide bu yüzden böle oldu dişimi gösteremedim için
Ben görümcem varken oraya gitmek istemiyorum onların yüzünü görmeye tahammülüm yok ( eltimde gelecek ama onlar 15 gün kalıp geri gidecekler. burdan ev aldılar bir kaç sene içinde buraya taşınırlar temelli.. )
Şimdi gitsem bi türlü gitmesem bir türlü ben bu işin içinden cıkamıyorum
- Gitmesem ; onlarn o yüzünü görmeyeceim ama kv kp ne olacak diye düşünüyorum? görümcem onları dolduracak yine aramızı bozacak gitmeyerek ona koz vermiş olacagm.. ben gitmesem eşiminde gtmesini istemiyorum.. eşime söylesem eger ki desem ki ;
bak ben bunları bunları yaşadm onlar geldiiğnde gtmek istemiyorum eğer gidersem onlarn yaptıklarını kabul etmiş olurum anenle babana kapım her zaman acık her zaman gelsinler evime torunlarını görmeye sennde gtmeni istemiyorum biz olmadan desem tamam der gtmez haklı oldum için bizsiz gitmek istemez zaten.. gitse bile biliyorum ki ben yokken eşimide dolduracak huzurumuzun kacması için elinden geleni yapacak o yüzden.. yine huzurumuz bir şekilde kacacak Eşimin gitmesini neden istemiyorum ; ben yokken dolduracak sürekli.. arkamdan atıp tutacak kv kp dolduracak aramı acacak karın gelmio diyecekler tenezül etmio diyecekler.. sürekli dolduracaklar işte bu yüzden bensiz gtmesini istemiorum. ailesini görecekse ailesi gelsin benm evime cok mu zor ?
Eğer ki gidersem; saglam bir duruş sergileyebilecem mi bilmiyorum ? gerim gerim gerilecem inanın yüzünü görmeye tahammülüm yok yapılanlardan sonra.. kocamın koluna girip gidiym.. en mutlu halimle koz vermeyim elime sakin kalıyım diorum ama bunuda yapabilirmiyim bilmiyorum..
Bana orda bi laf söyler dengesiz konuşursa ne olacagını kestiremiyorum çünkü bu sefer sessiz kalmam sakin kalmam o iş bitti.. susmam eski lady yok karsılarnda.. Eğer gidersem ;
Bu seferde diyeceki.. aa bakın gelin biz ne yaparsak yapalım ayamıza yine geliyor..
Yani aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık ben bu işin içinden cıkamıyorum..
Bu arada görümcem dün whatsapdan yazmsdı bana ; ailemizle aramıza yılan gibi girdn gardaşmla aramı bozdun vs vs bende cevap vermedim.. senin muhattabın ben değilim kocam git ona anlat derdini seni engelliyorum yazdım ve engelledim polemiğe giremedim..( eşim bana dediki ;ablası ile o olaydan sonra hiç konuşmadnı, ona en iyi cevabı verdini söyledi. ve gider ayak bunu yaptı sonra arkasına baka baka gitti eline ne geçti birdaha hiç birşey yapamaz dedi.. )
Ben bunlarm hakkından nasıl geleceğim ? Nasıl baş edeceğim inanın bilmiyorum ..
bide biri bana laf soksun mesela laf sokma huyum yoktr genelde susar ve giderm..
onlarn amaclarına ulaşmasını istemiyorum.. istediklerinin olmasını istemiyorum napmam gerekli..
Bu arada zamannda eltimde görümcemi evinden kovalamıs 3 yıl kv kp görümcem dahil kimseye selam vermemiş bir insan.. ama şimdi can ciger kuzu sarmaları.. ben nişanlaktan sonra kıskandı için yanastı hepsine.. ve beni kötü yapmak için elinden geleni ardına koymadı
kp kv aramda bır sıkıntı yok mesafeli şekilde eşimle gidileceği zaman gideriz 2 saat kadar oturup geliriz..
ayıkla şimdi pirincin taşını...
Bu arada bayramda giderm zaten bayramlaşır cıkarm... Ben diger günler için yazdm konumu
Canım gitmezsen asıl herşeyi kabul edersin güzelce süslen giyin eşininde koluna gir git orda eşim şunu almış bana şöyle iyiyiz felan diye böbürler kaynananın yanında anne anne diye gez asıl göze sen gir ağzına geldiği an laf çarp zatrn üstüne alınan alınır sen merak etme eşin yanında oldukdan sonra herşey fıssss...

Kaynananla aranız bozulmasın yoksa oda onlara katılır eşini doldurmaya çalışırlar

sorulacak bir şey yok ,bayramda gidin tabi görümceye de yokmuş gibi davranın ,onun dışında o gidene kadar gitmeyin kesinlikle ne derlerse desinler ,görümceniz size bu saygısızlıkları yaparken kaynananız kaynatanız ne yaptı ....!!!! o yüzden değil 3 ay değil 1 sene dursa adımımı atmam o eve,,,,,ayrıca eşim de gitmezdi hala anasının babasının sorumsuzluklar ablasının saygısızlıkları kaldı bizde ,tahammülümüz kalmadı ,yani olan size oluyor onlar bencillikleriyle devam ediyor tavrınızı net koyun ,eğer kardeşini sevse saysa onun ailesini de sayar dı ....

X