Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
hayırlı uğurlu olsun ama şunu anlıyamadım nişan kız tarafının ve nişan tepsisi yastığı fln hazırlıyorsunz bunu kız tarafı yapar ayrıca danışmak anlaşmak güzel ama herşeye karışan görümce veya onun gibilerden hiç haz etmem.. Nişan bohçama karıştılar sustum gelin olarak ağlamakla yetindim ama şimdi hiçkimse karışamıyor ne bohçlara ne de abiyeme sadece göstermekle meşgulüm..! bence sizde fazla karışmayın derim kötü olan siz olursunuz..kanımca
Siz bunları karışmak olarak algıladığınız için bana kalırsa problem siz de. Kırılmayın sözlerime ne hissettiysem mesajınızdan onu yazıyorum.
Açıklama yapmam gerekirse yaptığım herşeyi gelinim seçiyor, beğeniyor ben yapıyorum. Malzemelerini birlikte alıyoruz şöyle yapalım abla diyor yapıyoruz. Saolsun kendisi de bana danışmadan hiç adım atmaz. Hep yanında ister. Ve ben gelinimi de kardeşim gibi gördüğümden kendimi erkek tarafı yada kız tarafı diye adlandırmadım. Herkes bu durumdan çok memnun. Gelinimde ailesi de benim ailemde.
görümcek hanım siz nişan kadehleri bunlara benzeyecek dedinizde aklıma bir fikir geldi..
gelinlik yerine nişan elbisesine benzeyen bir obje uydursak daha mı hoş olur damadın kravatını fln nişanlığın renginde yapsak. gelinle damat objesini düğüne saklasak hala tepsimi yapmadım
ahahah evet süper olur gerçekten. Tepsi konusunda yardımcı olurum canım istersen.
Bu arada şu taç olayını çözdüm. Aradım aradım turkuaz çiçek buldum ve taç yaptık. Harika oldu. Bugün resimlerini çekip ekleyeceğim.
Nişan çiçeğimizi de yaptık. O da harika oldu. Henüz tülle süslemesi yapılmadı çünkü tülü çöksün istemiyoruz nişana kadar. ama çiçeğin sade halde resmini ekleyeceğim size.
nişanlığımı pembe seçtim.sözüm için tepsi yapmıştım. nişan için de yastık da olabilir. Nasıl bir süsleme yapsam onu düşünüyorum. Çözsem fikri başlayacağım. Kadehlerimi de nişanlıığımın renginden yapacağım
görümcek hanım bu arada resimlerinizi merakla bekliyorum :)
sizden öğreneceğim çok şey var :)
Caniko aynen benim hazırladığım gibi bir tepsi hazırla istersen. Hem sade hem şık oluyor.
Ben kadeh yapmaktan vazgeçtim bu arada. Onu düğüne yapacağım işallah.
İşte bu tamamen kendi tasarladığımız nişan çiçeğimiz.
Ve C.tesi günü yapılan provada taçımız ile resim.
Çok yakıştı gelincikimize. Maşallah.
darılmadım kızmadımda.. ama şu varki açıkcası ben istemezdim yani hani birde olayın şu yanı var kırılmasın diye bazı yerlerde aa o olsun demek zorunda kalıp kalmadığını anlıyabilir misin ? bence anlıyamazsın.. inş ileride bir sorun çıkmaz mutluluğnuzun daim olmasını dilerim :)
Merak ettim beğendiğin yastığı canım ekle de göreyim.
Ayışığı: Aramızda öyle bir ilişki varki her zaman ne hissediyorsak onu söylüyoruz birbirimize. Bu yüzden galiba bu kdr sorunsuz gidiyor. Teşekkür ederim.
öncelikle hayırlı olsun allah gönlüne göre versin herşeyi çok ince düşünmüsün çok şık ve güzel kadehler ve nişan tepsiniz bayıldım allah ağız tadıyla geçirmeyi nasip etsin mutluluklar tekrardan hayırlı olsun
çok beğendim iğneliği..bunların satışı varmı peki dükkanında? bana fiyat yazarmısın? merak ettim canım..
Ayrıca görümceklerin en şirini olmalısın,böylesi dostlar başına..benim kuzenim de tıpkı senin gibi..abisinin nişanında bi koşturdu bi koşturdu sorma..hep en iyisini yapmak için
Satışı var hepsinin. Kargoyla şehir dışına da gönderiyoruz.
Bu iğneliği ilk kez kendi gelnim için yaptım. İsteyen olursa 2. olacak
20 TL ye yaparım canım bunu.
Hatta yastığın üzerine birde organze dantel bir kumaş bile geçilebilir.
Çok şık olur.
Şimdi de nişan telaşımız başladı. 23 Nisan'da nişanımız var. Hazırlıklarımızı buradan paylaşacağım sizlere de fikir olur. Herşey dilediğiniz gibi olur umarım. Çünkü bu tarz olaylar da insanın içinde uhde kalmaması çok mühim.
Bu yüzden bende gelincikimin herşeyi kusursuz olsun istiyorum. :123:
Gelelim hazırlıklara
Nişan alışverişimizi Eminönü Hürriyet Çarşısından yaptık. İstanbuldakilere şiddetle tavsiyedir. Önce tüm pasajı gezin ve gözünüze kestirdiğiniz bir mağazaya girin. Herşeyin fiyatını tek tek sorun. Asla topluca yani alışverin sonunda fiyat almayın. Her ürün için tek tek pazarlık yapın. İnanılmaz indirimler alıyorsunuz. Çekinmeyin hiç ticarette normaldir pazarlık
Ben iki taraf içinde sıkı pazarlık yaptım. Kırıcı olmadan ve tatlı dille.
Nişan bohçası için aldıklarımız:
Krem saten 6'lı gecelik takımı
Krem rengi tüylü terlik
Gelinlik çamaşırları
Günlük çamaşır takımı
Makyaj malzemeleri
Parfüm deodeorant takımı
Seccade, havlu, bohça, kuran kabı vs bulunan bir takım. ( Bu takımların sonradan oda takımı şeklinde kullanılanları çıkmış. Alacaksanız onlardan alın.
Nişan ayakkabısı ve çanta
Nişan kıyafeti
Siyah ev terliği
Makyaj sandığı
Ayna fırça seti (En gereksiz ürün ama annem olsun istedi aldık.)
Günlük penye pijama takımı
Kardeşim için alınanlar. Yani kız tarafı tarafından alınanlar.
Takım elbise (Nişanda giyecek)
Nişan için ayakkabı
Kemer cüzdan takımı (Bunun birde içinde anahtarlık olanları var. Fiyatı çok yükseltiyor o anahtarlık parçası sorun mutlaka)
Penye pijama takımı
Pamuklu saten üçlü pijama takımı
Çamaşır ve çorap
Parfüm
Traş takımı ve çantası
Gömlek, kravat ve kol düğmesi
Şu an gelincikimin kıyafeti dikiliyor. Son provasına gideceğiz. Nişan kıyfaetimiz aynen bu.
Altına dore ayakkabı aldık ve ayakkabının tokalarından istedik. Saçında kullanma ihtimaline karşı. Ayakkabı tokalarımız da fiyonklu. Ama aslında şöyle bir taç istiyor. Turkuaz gül bulmak çok zor ama bulursam bu taçtan yapacağım.
Bu taçları ben yapıyorum ama emek hırsızları gayet güzel kendi isimlerini ekleyip resimlere paylaşabiliyor. Neyse önemsiz
Nişan çiçek ve çikolatalarını zaten kendiminz hazırlayacağız. Eğer tanzim konusunda beceriniz varsa İstoç'a gidin derim. 50 liraya mükemmel çiçekler hazırlayabilmeniz mümkün. Ama yapamıyorsanız bana başvurabilirsiniz Şık altın renkli bir vazo aldık. Yanına altın renkli bir tabak alacaktık ama bir yerde cezaevindeki kadınların el emeği yaptıkları işleri gördük ve oradan bir tabak aldık. Takım olmadı ama olsun birilerine faydası oldu. Bunların resimlerini de hazırlayınca ekleyeceğim.
Sözde gelincikle ben alyans yastığı yapmıştım, anneler tepsi istemişti. Bizde nişanda tepsi yaparız demiştik ve şimdi nişan için alyans tepsisi hazırlıyorum. Bittiğinde resimleri yine ekleyeceğim.
Nişanda pastadan sonra bişey içecekleri bardaklar bunlar gibi bişiy olacak. Onu da eklerim bitince :)
Bu arada görümce olarak kendi kıyafetim, kızımın kıyafeti ve eşimin kıyafeti hazır.
Takı konusuna gerlisek takılar kız tarafına verilecek. Bizde nişanda öyle olur. Kız ne isterse onu yapar. İster koluna bilezik olarak takar ister harcar. İster salon masraflarına verirler. Karışmayız.
Düğünde de herşey gelinle damadın olur. Ama elbette ki ayırılan bütçe dışında istekleri olursa gelin ve damat kendi karşılar. Örneğin düğün için salon gezerken bir salonu çok beğendiler. Bizim düğün salonu için ayırdğımız miktar 2500 bunun üzerini kendiniz tamamlarsanız bu salon olur. Yok derseniz diğer salon. Tavsiyem mutlaka açık olun. Ben gelinimize her zaman öyle oldum. Çok severim kendisini ama kızmışsımda söylerim. Bunu düzelt derim. Saolsun hep dinler ve herşeyi danışır. Eğer karşılıklı kartlar açık oynanırsa oyun kimse kırılmaz inanın.
Takıya dönelim Annem ve babam üstüne düşeni takacak. Kardeşim set takacak. Bende inci set takımı aldım. Çok istiyordu bir ara konuşmuştuk istediği olsun istedim. Modeli aşağıdaki.
İşte böyle. Kardeşi evlenince insan başka oluyormuş. Çok hoşuma gidiyor onlarla ilgilenmek, araştırmak vs.
Eğer danışmak istediğiniz bir konu olursa buradayım bilginize. Hepinizin görümcesi olurum ben merak etmeyin
temmuzda nişanım var ve o resimdeki yaptığınız çiçekli taç tam hayalimdeki gibi.. nişanlığımı henüz almadım ama sizin yaptırdığınızın benzerinin pembesini buldum bir yerde. büyük ihtimal onu alıcaz. size taç almak için ulaşmak istiyorum. özelden telefon be mağaza bilgilerinizi atarsanız, gelmeyi isterim. teşekkürler ve ellerinize sağlık..
nazar değmesin maşallah. Dostlar başına böyle güzel görümce ayy inşallah benim görümcemde sizin gibi olur nekadar ince ne kadar düşüncelisiniz ya hayran kaldım.