Benim nasıl bir ısrarda olduğumu düşündünüz acaba? Tarih belli olunca tarihi söyledim, üzerine KENDİSİ bana sorana kadar hiçbir şey söylemedim. Başlangıç saatini KENDİSİ sorunca söyledim.
İnsanları boğan bir yapıda değilim. Varlarsa varım yoklarsa yokum. Eşimin ailesiyle problemleri olsa bile hiçbir zaman körükle gitmedim. Aksine onu yatıştırmaya, şöyle niyetle yapmıştır diyerek yumuşatmaya çalıştım.
Çok ağır şeyler yazılmış. Tabii ki gelmek istemeyebilir koskoca kadına ne diyebilirim. Kalabalığa girmiyorum diyebilir açıkça sebebini söyleyebilir bana. Ve bende bunu rahatlıkla kabul edebilirim hassasiyetlerine anlayış gösterebilirim. İletişim kuramayan insanlar değiliz. Ablam diyorum ben ona. Kendi ablam da böyle yapsa yine sorardım.
Eşim kendisi bana söyledi ben onun her şeyine gidiyorum en kötü halimle bile yanında olmaya çalışıyorum ama o neden rahatlıkla gelirim diyemiyor diye. Eşimle ailesi arasına fitne sokmaya niyetim yok onu yaralandığı yerden, bana kendini açtığı yerden yaralamaya çalışmam.
Eşim de hiç böyle düşünmedi, onu kırmaya, incitmeye çalışmadığımı bilir.
Gelinlik yapmak gibi bir derdim yok. Çok şükür çekirdek ailemle mutluyum.
Arka planda bir çok detayı bilmediğiniz için diye düşünüyorum bu sert eleştirilerin. Görümcemle bir problemim yok olmadı şu zamana kadar.
Niyetimi Allah biliyor siz gösteriş diyebilirsiniz. Yakın çevremizle bir araya gelip Allah'ın adını andık birbirimize hayır dualarında bulunduk siz buna gösteriş deyin ben dostluk diyorum. Hastalık konusunda haklısınız. Savunma yapmayacağım ama siz hiç herhangi bir kalabalık ortama girmiyor musunuz?
Eşimin yalnız hissetmesi sadece onun problemi değil. Konuşarak, anlatarak yanında olduğunu hissettirmem de benim görevim. Zaten değiştiremem geçmişi, yaşananları yalnız hissetmenin altında yatan sebepleri.
Yazılanların hepsine birden cevap vermeye çalıştım. İncindim de. Bu mecra zormuş. Her detayı vermek gerekiyormuş. Anlayan insanlarda olmuş elbet. Ne diyebilirim herkesin kendi dünyası, kendi aile kalıpları var ve ona göre yorum yapılıyor.
Okuyup yorum yaptığınız için teşekkürler.