• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese merhaba.
Evleneli 3 yıl olmak üzere. Evlendik peşine pandemi girdi. Ben de evlendigimizde evimizde Kuran okunsun istiyordum. Bir türlü nasip olmadı. Şimdi hamileyim bebeğim için de vefat etmiş kayınvalidem için de okutmak istiyorum. Anca bu sıralar yapabiliyoruz.
Geçen haftalarda görümcem bize geldi. Yakın zamanda evde Kuran okutacağımı söyledim. Tarih belli olunca söylerim sana dedim. Gelebilir miyim bilmiyorum gelmeye çalışırım gibi şeyler söyledi. Ben de abla olur mu öyle şey eşimin burda başka kimi var gelirsin tabii dedim. Niye ki dayısı var teyzesi var dedi( eşim onlarla görüşmüyor birbirlerini aramazlar bile ve ablası bunu biliyor). Öyle deyince ben de eşim onlarla görüşmüyor ki dedim. Sonra bana eşin teyzesinin kızının düğününde bir şey takmamış dedi. Konu bir anda başka yere geldi yani. Bilmiyorum o zaman bekardı takmamış olabilir , , , o da bize takmasaymış dedim. ( Hem eşime de düşmez eşim o zaman bekar ailesi taktiğı zaman ondan düşer yani. Bizde öyle oluyor babam takıyor biz evli olmamıza rağmen takmiyoruz bile yeri gelince). Konu buraya evrilince ben biraz gerildim öyle kapandı.
Bana neden bunu söyledi amacı neydi bilmiyorum.
Gelmek istemiyor diye düşünüyorum. Eşimi bu kadar yalnız hissettirmelerine kızıyorum. Aile bağları zaten kopuk. Gerçekten yaşadığımız yerde hiç kimsesi yok.
Daha sonra Kuran okunacak gün belli olunca haber verdim haftaya şu gün diye. Tamam inşallah gelirim dedi.
Birkaç gün sonra beni aradı Kuran dün mü oldu diye. Dedim yok abla bu hafta değil haftaya olacak söylemiştim sana dedim. He tamam dedi.

Dün de mesaj atmış saat kaçta olacak diye. Aradım şu saatte dedim. İşte 4de işim var oraya yetişmem lazım filan. Dedim bir hafta da gitmeyiver :) olmaz dedi. Diyorum ki insanlar saat 1.30da toplanmaya başlar. O da saat 1 de kuran okunmaya başlanır dimi diyor. Yani kendince erken başlasın erken bitsin de gideyim diye uğraşıyor. 4 gibi ancak yemek yenir diyorum olsun yemek yemediğim yer değil diyor. Sen bilirsin abla nasıl istersen dedim artık.

Görümcem benden yaşça çok büyük annemle yaşıt. Evlerimiz uzak kiyamiyorum da yolda heba olmasına ama her yere de gidiyor.
Benim annem kardeşim günler öncesinden hazırlık yapıyorlar geliyorlar her şeyi yapıyorlar. Ama görümcem misafir gibi gelip gitmekten bile yorgunluk duyuyor...
Eşimi bu kadar yalnız hissettirmesine kızıyorum. Lafa gelince oğlum gibi şöyle böyle diyebiliyor.
Başka bir kaç şey daha var fazla uzun oldu yazamadım.
Şimdi ben nasıl davranayım. Israrcı olmamalıyım.
İçimi dökmek istedim buraya kadar okuduysaniz teşekkürler.
Allah aşkına salın görümcenizi 🙄 yazık yahu

ALLAH kabul etsin.Hamile hâlinizle iyi cesaret .Lütfen evlilikte ilişkiler misyonunu üstlenmeyin kim kiminle görüşürse görüşsün siz eşinizin ebeveyni değilsiniz kendisi idrak edecek akildadir bence.Siz eşsiniz başka roller üstlenmeyin.Birde lütfen ısrar etmeyin hayır hayırdır,belki belki dır,evet evet tir.İsrar edenleri,hâlden anlamayanları olaydan kendince pay çıkarmaya çalışanları kimse sevmez ve gerçekten itici olur.

siz davet etmişsiniz, kadın gelmemek için bin bir bahane üretmiş. hatta kuranı o hafta zannedip, bir gün sonrası dün müydü diye aramış ki "aa ben önümüzdeki hafta zannediyordum tüh gelemedim" diyebilmek için :halay: yani insanları sık boğaz etmeyin. herkes her aktiviteye katılacak diye bir şey yok. eşinizin olmadığını varsayıyorum kendini de bu yüzden yalnız hissetmez. evde Kuran okutacaksınız, kimse de herhalde "bak bak görümce gelmemiş" diye dedikodu yapmaz. insanlar dedikoduya geliyorsa da okutmayın zaten.

Siz gorumcenizin rahmetli annesi icin de okunsun diye dusunmussunuz kendi kendinize plan yapmışsınız. Gorumcenizi de gelmeye ve etkinlige ortak olmaya zorlamissiniz. En bastan sorsaydiniz kadina boyle bir sey düşündüm ne dersin abla yapalim mi diye belki farklı davranırdı. Emrivaki yapmışsıniz gibi. Her ailenin dinamikleri farklı gorumceniz ve eşiniz arasindaki iliskiye karismayin bence.

Ne alâka kadın şuna katılmadığı için evlatlığını bile sorgulamışlar? Kurana katılmak zorunda mı hayırlı evlat olmak için? Kadın istemiyor işte, görümce salak değil direkt söyleyemediği için bahaneler üretip savuşturmaya çalışmış, konu sahibi anlamamış. Bir rahat bırakın kadını, belki anlamsız buluyor, belki dindar değil, belki başka işi var. Bu tarz organizasyonlara ben de asla katılmam. Kardeşler arası ilişkiye de müdahil olmayın bana sorarsanız.

Herkese merhaba.
Evleneli 3 yıl olmak üzere. Evlendik peşine pandemi girdi. Ben de evlendigimizde evimizde Kuran okunsun istiyordum. Bir türlü nasip olmadı. Şimdi hamileyim bebeğim için de vefat etmiş kayınvalidem için de okutmak istiyorum. Anca bu sıralar yapabiliyoruz.
Geçen haftalarda görümcem bize geldi. Yakın zamanda evde Kuran okutacağımı söyledim. Tarih belli olunca söylerim sana dedim. Gelebilir miyim bilmiyorum gelmeye çalışırım gibi şeyler söyledi. Ben de abla olur mu öyle şey eşimin burda başka kimi var gelirsin tabii dedim. Niye ki dayısı var teyzesi var dedi( eşim onlarla görüşmüyor birbirlerini aramazlar bile ve ablası bunu biliyor). Öyle deyince ben de eşim onlarla görüşmüyor ki dedim. Sonra bana eşin teyzesinin kızının düğününde bir şey takmamış dedi. Konu bir anda başka yere geldi yani. Bilmiyorum o zaman bekardı takmamış olabilir , , , o da bize takmasaymış dedim. ( Hem eşime de düşmez eşim o zaman bekar ailesi taktiğı zaman ondan düşer yani. Bizde öyle oluyor babam takıyor biz evli olmamıza rağmen takmiyoruz bile yeri gelince). Konu buraya evrilince ben biraz gerildim öyle kapandı.
Gelmek istemiyor diye düşünüyorum. Eşimi bu kadar yalnız hissettirmelerine kızıyorum. Aile bağları zaten kopuk. Gerçekten yaşadığımız yerde hiç kimsesi yok.
Daha sonra Kuran okunacak gün belli olunca haber verdim haftaya şu gün diye. Tamam inşallah gelirim dedi.
Birkaç gün sonra beni aradı Kuran dün mü oldu diye. Dedim yok abla bu hafta değil haftaya olacak söylemiştim sana dedim. He tamam dedi.

Dün de mesaj atmış saat kaçta olacak diye. Aradım şu saatte dedim. İşte 4de işim var oraya yetişmem lazım filan. Dedim bir hafta da gitmeyiver :) olmaz dedi. Diyorum ki insanlar saat 1.30da toplanmaya başlar. O da saat 1 de kuran okunmaya başlanır dimi diyor. Yani kendince erken başlasın erken bitsin de gideyim diye uğraşıyor. 4 gibi ancak yemek yenir diyorum olsun yemek yemediğim yer değil diyor. Sen bilirsin abla nasıl istersen dedim artık.

Görümcem benden yaşça çok büyük annemle yaşıt. Evlerimiz uzak kiyamiyorum da yolda heba olmasına ama her yere de gidiyor.
Benim annem kardeşim günler öncesinden hazırlık yapıyorlar geliyorlar her şeyi yapıyorlar. Ama görümcem misafir gibi gelip gitmekten bile yorgunluk duyuyor...
Eşimi bu kadar yalnız hissettirmesine kızıyorum. Lafa gelince oğlum gibi şöyle böyle diyebiliyor.
Valla canım bir daha böyle bi davet yaparsan eşinin yanında yap ki daveti sonra lafı başka yere evriltmesin.Birkaç kere davet etmişsin daha da ısrarcı olma.Sonra pişman olursun.Aile bağları kopuksa seni hiç ilgilendirmez sen eşinle aranı iyi tut ona hoş beş canım cicim bitanem yap.Gerisi eşinle onlar arasında..Çok kendini paralama..Çok ince de düşünme..Annen kardeşin senin için geldi onun tarafı niye gelmedi derdine de düşme sen günü güzel geçirmeye çalış zaten gelen misafirler görürler kim ne yapmış diye o yüzden gerisini Allah’a bırak👍🏻

Ne çok darlamissiniz kadincaz elli bahane uydurmuş
Bir defa söylerim başka da söylemem ister gelir ister gelmez
Eşinize de böyle yalnız birakildigini empoze edebilecek bir yapınız var yapmayın günah zaten annesi ölmüş ayrıca kuran okumada eşinizin yalnız bırakıldığı bağlantısı ne alaka onu da anladım
Hayatı düzgün entrikasiz eşinizin yerine falan dusunmeksizin ve kimseyi darlamaksizin dümdüz yaşayın derim

Gelmek istemiyor işte niye ısrar ediyorsunuz? Gelmezse gelmesin boş verin.

Kadına sordunuz mu annesi için kuran okutmak isteyip istemediğini? Belki gereksiz buluyor, belki psikolojisi öyle bir ortamda bulunmaya müsait değil. Annesi söz konusu olduğu için açık açık reddememiş, ısrar üstüne ısrar etmişsiniz aa olur mu gelmen lazım bilmem ne diye. Sinir krizi geçirtirsiniz yani insana.
Kadını da ölmüş anasını da salın. Ne yapacaksanız kendiniz yapın. 'Hayır'ın anlamı 'hayır'dır.

Eşiniz kendini yalnız hissediyorsa bu onun problemi. Sizlik bir durum yok. Eşinizin bu kadar önem verdiğini sanmıyorum evimde kuran okundu ablam geldi gelmedi diye. Fazla ısrarcısınız çağırın bir kere gelen gelir gelmeyen gelmez

Eşimi bu kadar yalnız hissettirmesine kızıyorum.
İyide bundan sizene, bu eşinizi ilgilendirir.

Eşim ailesini yılda 1 görüyor, gittiğimizde ha gelmiş ha gelmemiş tepkisine olan birer adet anne ve baba var. Kardeş yine yıl içerisinde toplasam belki 10 kere arıyordur. Yani diyeceğim o ki. Beni hiç ilgilendirmiyor onların sorunu

Benim nasıl bir ısrarda olduğumu düşündünüz acaba? Tarih belli olunca tarihi söyledim, üzerine KENDİSİ bana sorana kadar hiçbir şey söylemedim. Başlangıç saatini KENDİSİ sorunca söyledim.

İnsanları boğan bir yapıda değilim. Varlarsa varım yoklarsa yokum. Eşimin ailesiyle problemleri olsa bile hiçbir zaman körükle gitmedim. Aksine onu yatıştırmaya, şöyle niyetle yapmıştır diyerek yumuşatmaya çalıştım.

Çok ağır şeyler yazılmış. Tabii ki gelmek istemeyebilir koskoca kadına ne diyebilirim. Kalabalığa girmiyorum diyebilir açıkça sebebini söyleyebilir bana. Ve bende bunu rahatlıkla kabul edebilirim hassasiyetlerine anlayış gösterebilirim. İletişim kuramayan insanlar değiliz. Ablam diyorum ben ona. Kendi ablam da böyle yapsa yine sorardım.

Eşim kendisi bana söyledi ben onun her şeyine gidiyorum en kötü halimle bile yanında olmaya çalışıyorum ama o neden rahatlıkla gelirim diyemiyor diye. Eşimle ailesi arasına fitne sokmaya niyetim yok onu yaralandığı yerden, bana kendini açtığı yerden yaralamaya çalışmam.
Eşim de hiç böyle düşünmedi, onu kırmaya, incitmeye çalışmadığımı bilir.

Gelinlik yapmak gibi bir derdim yok. Çok şükür çekirdek ailemle mutluyum.

Arka planda bir çok detayı bilmediğiniz için diye düşünüyorum bu sert eleştirilerin. Görümcemle bir problemim yok olmadı şu zamana kadar.
Niyetimi Allah biliyor siz gösteriş diyebilirsiniz. Yakın çevremizle bir araya gelip Allah'ın adını andık birbirimize hayır dualarında bulunduk siz buna gösteriş deyin ben dostluk diyorum. Hastalık konusunda haklısınız. Savunma yapmayacağım ama siz hiç herhangi bir kalabalık ortama girmiyor musunuz?

Eşimin yalnız hissetmesi sadece onun problemi değil. Konuşarak, anlatarak yanında olduğunu hissettirmem de benim görevim. Zaten değiştiremem geçmişi, yaşananları yalnız hissetmenin altında yatan sebepleri.

Yazılanların hepsine birden cevap vermeye çalıştım. İncindim de. Bu mecra zormuş. Her detayı vermek gerekiyormuş. Anlayan insanlarda olmuş elbet. Ne diyebilirim herkesin kendi dünyası, kendi aile kalıpları var ve ona göre yorum yapılıyor.

Okuyup yorum yaptığınız için teşekkürler.

Herkese merhaba.

Neden bu kadar ısrar ettiğinizi anlamadım fazla iyi niyetlisiniz. Bi kere söylerdim 2. ye söylemezdim gelen gelir gelmeyen gelmez peşinde koşamam kimsenin. Allah kabul etsin bir daha ısrar etmeyin gelmezse de bişey demeyin gelirse de umursamayın el gibi davranıyorsa el gibi davranın.

bir kere davet edersiniz gelen gelir gelmeyen kendi bilir ne bu ısrar bu beklenti ? zorla gelmesi daha mı iyi ?

Benim nasıl bir ısrarda olduğumu düşündünüz acaba? Tarih belli olunca tarihi söyledim, üzerine KENDİSİ bana sorana kadar hiçbir şey söylemedim. Başlangıç saatini KENDİSİ sorunca söyledim.

İnsanları boğan bir yapıda değilim. Varlarsa varım yoklarsa yokum. Eşimin ailesiyle problemleri olsa bile hiçbir zaman körükle gitmedim. Aksine onu yatıştırmaya, şöyle niyetle yapmıştır diyerek yumuşatmaya çalıştım.

Çok ağır şeyler yazılmış. Tabii ki gelmek istemeyebilir koskoca kadına ne diyebilirim. Kalabalığa girmiyorum diyebilir açıkça sebebini söyleyebilir bana. Ve bende bunu rahatlıkla kabul edebilirim hassasiyetlerine anlayış gösterebilirim. İletişim kuramayan insanlar değiliz. Ablam diyorum ben ona. Kendi ablam da böyle yapsa yine sorardım.

Eşim kendisi bana söyledi ben onun her şeyine gidiyorum en kötü halimle bile yanında olmaya çalışıyorum ama o neden rahatlıkla gelirim diyemiyor diye. Eşimle ailesi arasına fitne sokmaya niyetim yok onu yaralandığı yerden, bana kendini açtığı yerden yaralamaya çalışmam.
Eşim de hiç böyle düşünmedi, onu kırmaya, incitmeye çalışmadığımı bilir.

Gelinlik yapmak gibi bir derdim yok. Çok şükür çekirdek ailemle mutluyum.

Arka planda bir çok detayı bilmediğiniz için diye düşünüyorum bu sert eleştirilerin. Görümcemle bir problemim yok olmadı şu zamana kadar.
Niyetimi Allah biliyor siz gösteriş diyebilirsiniz. Yakın çevremizle bir araya gelip Allah'ın adını andık birbirimize hayır dualarında bulunduk siz buna gösteriş deyin ben dostluk diyorum. Hastalık konusunda haklısınız. Savunma yapmayacağım ama siz hiç herhangi bir kalabalık ortama girmiyor musunuz?

Eşimin yalnız hissetmesi sadece onun problemi değil. Konuşarak, anlatarak yanında olduğunu hissettirmem de benim görevim. Zaten değiştiremem geçmişi, yaşananları yalnız hissetmenin altında yatan sebepleri.

Yazılanların hepsine birden cevap vermeye çalıştım. İncindim de. Bu mecra zormuş. Her detayı vermek gerekiyormuş. Anlayan insanlarda olmuş elbet. Ne diyebilirim herkesin kendi dünyası, kendi aile kalıpları var ve ona göre yorum yapılıyor.

Okuyup yorum yaptığınız için teşekkürler.

Bağırmanıza gerek yok küçük harfi de okuyup anlayabiliriz. Nasıl bir ısrardasınız söyleyelim. Gelmeye çalışırım demiş siz aa olur mu başka kimi var diye üstüne gitmişsiniz. Kendisi sormuş evet saati söylediğinizde başka yere yetişmem lazım demiş bi hafta gitmeyiver demişsiniz. Tamam diyip susacağınız yerlerde hep üstelemişsiniz.

Eşinizin kendisini yalnız hissetmesi onun problemi evet. Ablasıyla arasında olan bir mesele. Çözmesi gereken de o. Sizin eşinizin yanında olduğunuzu hissettirmenizle ablasının yanında olmaması iki farklı konu.

Detayları okudum ama görüşüm yine değişmedi. Fazla ısrarcısınız, bir kez sordunuz zamanı söylediniz gelir gelmez kendi bilir.

Herkese merhaba.

Davet edilir,uygunsa gelir kadin.Bu israr niye?Benim gorumcem 12 yasindaki kizinin her dogumgunune cagirdi.Valla 3-5 tanesine anca gitmisimdir.10 yillik evliyim . Tek isimiz gelinlerin gorumcelerin cemiyetleri degil kusura bakmayinda😒

bende kovid dönemi evlendim evimde kuran okutmak dahil toplu bir aktivite gerçekleşmedi ama illa istiyorsanız youtube dan açsaydınız evde o ses olsaydı hamile halinizle nasıl cesaret edebiliyorsunuz insanları evinizde toplamaya
ayrıca bırakın eşinizin ailesini onların aile bağları sizi ilgilendirmez bu eşinizin problemi
Hayir bide kendine bahane ,esim yalniz hissetmesin diye bulmus😅Dua gunduz adamin kendisi bile olmayacak muhtemelen.Ablasi gelmese kim farketcek😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X