- 4 Kasım 2022
- 2.435
- 3.843
- 53
- 30
Buradaki süreci iyi yönetememişsiniz. Öncelikle kv kp evinde iş yapmanız doğru değil,hele ki nişanlıyken. Görümce kalkıp bulaşığa girişseydi,sizin onun arkasından en iyi ihtimal tabakları taşımanız yeterliydi. Hemen işe güce koyulmaya gerek yok,tabii gider yatar içeride nasıl olsa yapan birisi var diye. Orası onun evi,siz misafirsiniz. Hadi hızınızı alamadınız işe başladıysanız da sinirinizi belli etmeyecektiniz, gerçekten de görümcenizin dediği gibi bundan sonrasında misafir olarak gidecektiniz ve elinizi de bir işe sürmeyecektiniz. Kavga ve laf dalaşına gerek yoktu. Görümceci bir insan değilim ama daha nişan aşamasında bu tarz gerilmeleri doğru bulmuyorum. Karşı taraf kötü de olabilir,kırıcı da olabilir, iş sizde bitiyor. Siz nasıl durursanız size öyle davranıyorlar çünkü.Aslında kavga sebebi de aman aman büyük bir olay değil. Kayınvalide ve kayınpeder başka bir şehirde yaşıyor, nişandan sonra yaşadıkları şehre dönecekleri gün kahvaltıya davet ettiler. Onları yolcu ettikten sonra da masayı ve mutfağı toplamak için yardım etmeyi teklif ettim. Bir anda tüm işi kendi başıma yaparken buldum kendimi, kendisi yatmış telefon ile oynuyordu. O an sinirlendiğimi de ben hiçbir tepki vermeden anladı zaten. Sinirlendin sen dedi, sinirlenilmeyecek bir durum yok ve haksız da değilim dedim. O zaman bundan sonra misafir gibi gelirsin bu eve dedi, ben de o günden beri hiç gitmedim.
Bir insanla yuva kuracaksaniz ailesine katlanmak zorundasınız.Hakaret ve küfür etmediği sürece.Nisanliniz arayı yapmalı.Kenara cekilmemeli.O kişi kardeş olduğu için kendisini bulunmaz Hint kumaşı zanneder.Siz o aileye girmeye çalışansiniz.Ya nişanlıniz susturacak o kişiyi yada zorunuza gitsede o kişiye katlanacaksaniz.Katlanmazsaniz bitkisi yüzünden tüm aile size düşman olabiliyor.Bunu baba tarafında akrabalarımda gördüm.Es tarafında gördüm.Az buçuk anne tarafında da gördüm.
Burada hatalı davrandığınızı düşünüyorum.dışarıda kahve içmeye davet etmeler vb.) ben de buna izin vermedim.
Estağfurullah salaklık değilde iyi niyet o. Aman arada kötülük olmasın diye.Ben çok salaktim küçüktüm o da küçüktü. Eşim adil birisiydi fazlasıyla. Onun dışında arayı bulan yoktu ve yine de eşim taraf tutan görünüyordu. Sözün özü Mesafe iydiir
Aslında kavga sebebi de aman aman büyük bir olay değil. Kayınvalide ve kayınpeder başka bir şehirde yaşıyor, nişandan sonra yaşadıkları şehre dönecekleri gün kahvaltıya davet ettiler. Onları yolcu ettikten sonra da masayı ve mutfağı toplamak için yardım etmeyi teklif ettim. Bir anda tüm işi kendi başıma yaparken buldum kendimi, kendisi yatmış telefon ile oynuyordu. O an sinirlendiğimi de ben hiçbir tepki vermeden anladı zaten. Sinirlendin sen dedi, sinirlenilmeyecek bir durum yok ve haksız da değilim dedim. O zaman bundan sonra misafir gibi gelirsin bu eve dedi, ben de o günden beri hiç gitmedim.
Görümceniz kaç yaşında? Maşallah şimdiden görümcemin yapmayı becermiş helal olsun.Aslında kavga sebebi de aman aman büyük bir olay değil. Kayınvalide ve kayınpeder başka bir şehirde yaşıyor, nişandan sonra yaşadıkları şehre dönecekleri gün kahvaltıya davet ettiler. Onları yolcu ettikten sonra da masayı ve mutfağı toplamak için yardım etmeyi teklif ettim. Bir anda tüm işi kendi başıma yaparken buldum kendimi, kendisi yatmış telefon ile oynuyordu. O an sinirlendiğimi de ben hiçbir tepki vermeden anladı zaten. Sinirlendin sen dedi, sinirlenilmeyecek bir durum yok ve haksız da değilim dedim. O zaman bundan sonra misafir gibi gelirsin bu eve dedi, ben de o günden beri hiç gitmedim.
yardım teklifi etmen hata birak kendisi yapsaydi..Aslında kavga sebebi de aman aman büyük bir olay değil. Kayınvalide ve kayınpeder başka bir şehirde yaşıyor, nişandan sonra yaşadıkları şehre dönecekleri gün kahvaltıya davet ettiler. Onları yolcu ettikten sonra da masayı ve mutfağı toplamak için yardım etmeyi teklif ettim. Bir anda tüm işi kendi başıma yaparken buldum kendimi, kendisi yatmış telefon ile oynuyordu. O an sinirlendiğimi de ben hiçbir tepki vermeden anladı zaten. Sinirlendin sen dedi, sinirlenilmeyecek bir durum yok ve haksız da değilim dedim. O zaman bundan sonra misafir gibi gelirsin bu eve dedi, ben de o günden beri hiç gitmedim.
Bence üç durum belirliyor. Sizin dediğiniz 2 maddeye ek olarak. Üçüncüsü Es ailesinin sizi kabullenme eşiği önemli. Çok takıntılı, zorba kv, görümce olursa inanın es benim karım bu dese de, siz ben buyum deseniz de direk etkileyemese de gölgeleri oluyor.Zaten o gün orda misafirdiniz. Sahsen nisanlinizla ciddi bir konusma yapmak zorunda oldugunuzu düsünüyorum. Cünkü süreci iyi yönetemedigi gibi, simdi birsey olmamis gibi davranmanizi bekliyorsa bundan sonra ailesi tarafindan gelen bütün saygisizliklara yol acmis olursunuz. Birisi ailesine katlanmak zorundasiniz diye yazmis..buna kesinlikle katilmiyorum. Bir aileye giriyorsaniz iki durum sizin yerinizi belirler: Esinizin size ailesine nasil.tanittigi ve ikincisi kendi durusunuz..Taviz vermenizi hic önermem. Bir aileye gelin geliyorsunuz diye milletin saygisizligini cekmek zorunda degilsiniz.
Bence üç durum belirliyor. Sizin dediğiniz 2 maddeye ek olarak. Üçüncüsü Es ailesinin sizi kabullenme eşiği önemli. Çok takıntılı, zorba kv, görümce olursa inanın es benim karım bu dese de, siz ben buyum deseniz de direk etkileyemese de gölgeleri oluyor.
Yaslar kaç. Ikiniz de 18 altı gibi kabga etmissiniz. O kahvaltiya yardim etti muhtemelen siz de toplasaydinız. Ya da o an toplayıp sonra birdaha yanasmasaydinız. Hos elinize mi yapısacak. Bu kavgaları ablamla yapardık 13 yaşında falandık tabi o ara. Ilk aramanız bile hata hiçbirsey olmamış gibi konusacaktınız ama mesafeli biraz. siz o da ne isterse yapsın. Olayi büyütmüş de büyütmüşsünüzAslında kavga sebebi de aman aman büyük bir olay değil. Kayınvalide ve kayınpeder başka bir şehirde yaşıyor, nişandan sonra yaşadıkları şehre dönecekleri gün kahvaltıya davet ettiler. Onları yolcu ettikten sonra da masayı ve mutfağı toplamak için yardım etmeyi teklif ettim. Bir anda tüm işi kendi başıma yaparken buldum kendimi, kendisi yatmış telefon ile oynuyordu. O an sinirlendiğimi de ben hiçbir tepki vermeden anladı zaten. Sinirlendin sen dedi, sinirlenilmeyecek bir durum yok ve haksız da değilim dedim. O zaman bundan sonra misafir gibi gelirsin bu eve dedi, ben de o günden beri hiç gitmedim.
++++++Nişanlınız başta meseleye dahil olmak istememiş, buna hak verebilirim. Ama öyle işime gelmeyince kaçayım, işime gelince dahil olup nişanlımı darlayayım gibi bir şey yapamaz. Bir duruşu olsaydı şu anda da karışmamaya devam ederdi.
Evlendikten sonra da şimdiki gibi işine geldiği şekilde davranacak. Olan da size olacak büyük ihtimalle.
Bu kadar kısıtlı düşünce ancak bir yorumda anlatilabilseydi o yorum bu olurdu, çerçeveletip duvara asmalik cinsten, ibret açısından.Bir insanla yuva kuracaksaniz ailesine katlanmak zorundasınız.Hakaret ve küfür etmediği sürece.Nisanliniz arayı yapmalı.Kenara cekilmemeli.O kişi kardeş olduğu için kendisini bulunmaz Hint kumaşı zanneder.Siz o aileye girmeye çalışansiniz.Ya nişanlıniz susturacak o kişiyi yada zorunuza gitsede o kişiye katlanacaksaniz.Katlanmazsaniz bitkisi yüzünden tüm aile size düşman olabiliyor.Bunu baba tarafında akrabalarımda gördüm.Es tarafında gördüm.Az buçuk anne tarafında da gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?