Görümce ile tartışma vakası

Buradaki süreci iyi yönetememişsiniz. Öncelikle kv kp evinde iş yapmanız doğru değil,hele ki nişanlıyken. Görümce kalkıp bulaşığa girişseydi,sizin onun arkasından en iyi ihtimal tabakları taşımanız yeterliydi. Hemen işe güce koyulmaya gerek yok,tabii gider yatar içeride nasıl olsa yapan birisi var diye. Orası onun evi,siz misafirsiniz. Hadi hızınızı alamadınız işe başladıysanız da sinirinizi belli etmeyecektiniz, gerçekten de görümcenizin dediği gibi bundan sonrasında misafir olarak gidecektiniz ve elinizi de bir işe sürmeyecektiniz. Kavga ve laf dalaşına gerek yoktu. Görümceci bir insan değilim ama daha nişan aşamasında bu tarz gerilmeleri doğru bulmuyorum. Karşı taraf kötü de olabilir,kırıcı da olabilir, iş sizde bitiyor. Siz nasıl durursanız size öyle davranıyorlar çünkü.

Nişanlınızın bu konuda araya girmesine ,taraf olmasına gerek yok,beklentide olmanız yanlış. Şu anda size konuyla ilgili tavır yapıyorsa da asla evlenmemelisiniz. Çünkü devamı gelir bu tavırların.

Siz katlanin da herkes katlanmak zorunda değil. Evlilik demek aileye girmeye çalişmak degil, yeni bir aile kurmak demek BENCE.
İlla kufur etmesi gerekmiyor. Tabi ki her en ufak fikir ayriliginda ya da tartismada insanlari silmiyoruz ama hakediyorsa goruşmek zorunda değil.

Gorumcelerden bir tanesiyle en son sağlam tartişmiştik hiç gerek yoktu keske bastan gorusmeseydik o duruma gelmeseydik ama artik gorusmuyorum, saniyorum 4 sene olmustur goruşmeyeli. Butun aile bana düşman degil, en azindan gorunurde bir sıkıntı yok. Hatta gorumcelerden biriyle daha samimiyiz bile birbirimize hediyeler alir, gelir gideriz asla diger konu acilmaz. Olsalardi da kendileri bilirler

Eşim de görüşme benim de kafam rahatlar dedi. Kendisi de pek goruşmuyor o ablasiyla. Gorusseydi de beni bir şeye zorlamazdi.

dışarıda kahve içmeye davet etmeler vb.) ben de buna izin vermedim.
Burada hatalı davrandığınızı düşünüyorum.

Kahve içmeye gitmeniz gerekirdi.

Çünkü o gün sizin sınır çizme gününüz olacaktı. Kadife eldiven giymiş demir yumruğunuzu masaya vuracaktınız.

Umarım yanılırım ama huzurlu bir evlilik yaşayacağınızı sanmıyorum.

biraz fazla ablacı geldi bana yani ben böyle düşündüm belki kendi kız kardeşine de baskı uyguladı sizinle barışıp konuşması için arayı düzeltmek için bu sefer siz tavırlı olunca köpürdü aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık, adaletli olmalı adam dediğin

Tartışmanın konusu önemli . Bakın mesela bende nişanlıyken görümce ile birebir sıkıntı yaşamadım ama çok karışıyordu onu öyle yapmayın böyle yapın onu almayın bunu alın vs . Bana telefonda laflar atıyordu Yanyana geldiğimizde fln ..Arada tatlı tatlı cvplar veriyordum ama üzerine düşmedim hiç bir zaman hee eşimde Allah için hep benim dediğimi yaptı , aldı .. sonra iki kardeş bu karışmalar yüzünden tartışmış sonradan haberim oldu . Bende huyunu öğrendiğimden hep mesafeli davrandım kendisine , hala devam eder mesafem . Aramam sormam bir araya geldiğimizde toplu olur genelde o .. gerekte duymadım . Hee eşim istiyor diye gitmemezlik yapmadım , kardeşi ama eşimde hiç bir zaman sen neden kardeşime yakın değilsin demedi , biliyor çünkü . Ve görümcemle hiç bir zaman zamanında böyle oldu şöyle oldu diye konuşmadık .. nasıl başlarsa öyle gider .. bence nişanlınız arada ki dengeyi kurabilecek düzeyde mi ona bakın . Eğer değilse zor . Politik davranın her zaman . Yanyanayken iyi ayrıyken umursamayın .. çok takılmayın ya gerçekten siz nişanlınızın davranışına bakın görümce kaynana boş .. benm de bebeğim olacak kaynana görümce aramaz sormaz merak etmez huyları bu . Bayramda eşim istiyor diye gideceğiz hiç bir şey olmamış gibi davranacağım . Laf söylerse laf söylerim onun haricinde 2 gün zaten ye iç yat

Ben çok salaktim küçüktüm o da küçüktü. Eşim adil birisiydi fazlasıyla. Onun dışında arayı bulan yoktu ve yine de eşim taraf tutan görünüyordu. Sözün özü Mesafe iydiir
Estağfurullah salaklık değilde iyi niyet o. Aman arada kötülük olmasın diye.
Sadece şunu çok iyi öğrendim,
Kim ne yaparsa kendine yapar.
İyilikte kötülükte insanın kendisine dönüyor.

Zaten o gün orda misafirdiniz. Sahsen nisanlinizla ciddi bir konusma yapmak zorunda oldugunuzu düsünüyorum. Cünkü süreci iyi yönetemedigi gibi, simdi birsey olmamis gibi davranmanizi bekliyorsa bundan sonra ailesi tarafindan gelen bütün saygisizliklara yol acmis olursunuz. Birisi ailesine katlanmak zorundasiniz diye yazmis..buna kesinlikle katilmiyorum. Bir aileye giriyorsaniz iki durum sizin yerinizi belirler: Esinizin size ailesine nasil.tanittigi ve ikincisi kendi durusunuz..Taviz vermenizi hic önermem. Bir aileye gelin geliyorsunuz diye milletin saygisizligini cekmek zorunda degilsiniz.

Ben nişanlinizin adil olduğunu düşünmüyorum. Konuyu anlatmaniza göre siz haklisiniz. Bu durumda size hak vermemesi adil olmak olmuyor. Tam aksine taraf tutmak oluyor. Sizinle konuşurken size hak vermesi gibi ablası ile konuşurken de ablasını tutmustur.

Diğer yandan masa toplama işi yapılırken nisanliniz nerdeydi? Çünkü orda masayı toparlama işi en önce nisanliniza sonra gorumcenize ve en sonra da size düşüyordu. Işe öncelikle nişanlinizin girmesi gerekiyordu .

Bu ve bunun gibi konular kuvvetle muhtemel evlendikten sonra da yaşanacak ve şu an adil olduğunu sandığınız nişanlinizin birden bire ablası lehine karar veren ve aksine asla ihtimal vermeyen bir adam olduğunu göreceksiniz

Görümceniz kaç yaşında? Maşallah şimdiden görümcemin yapmayı becermiş helal olsun.

Şimdiden samimi olmamanızda fayda var. El mecbur bir yerlerde görüşeceksiniz ve konuşacaksınız. Şimdiden barışın ama politik olun. Merhaba merhaba. Kimseye kendinizi kullandırtmayın.

Ben görümceler ile sorun yaşamadım ama eşim kardeşlerimin tavırlarından çok sorun yaşadı. Bana şikayetlendi ve bende bana söylediklerini onlara söyledin mi dedim. Tabi ki söylememiş. Sonra ne kardeşimle konuştum ne eşimle. Kardeşimde eniştesinden şikayetlenmişti. Dedim Kapı orada gidin konuşun kendinize. Derdiniz ne ise anlatın. Şimdi çok iyiler. Kafam rahat en azında. Onların yüzünden ben niye huzursuz olayım ?

Ben nişanlıyken bunu yapıcak güçte bile değildim yine de tepki gösterdiğiniz için tebrik ederim. Doğru olanı yapmışsınız gidip yatan o aksine bu konuyla alakalı özür de dilemesi gerekiyordu.
Şuanki aklımla yorum yapacağım. Başlamış olduğunuz çizginizden dönmeyin. Size adım atmış olabilir fakat siz attığınızda umursamamıştı. Direk kötü de olmayın mesafeli olun kavga tartışma olmadan sınırlı ilerleyin. En azından sizinle yüzgöz olmasını engellersiniz.

yardım teklifi etmen hata birak kendisi yapsaydi..

Bence üç durum belirliyor. Sizin dediğiniz 2 maddeye ek olarak. Üçüncüsü Es ailesinin sizi kabullenme eşiği önemli. Çok takıntılı, zorba kv, görümce olursa inanın es benim karım bu dese de, siz ben buyum deseniz de direk etkileyemese de gölgeleri oluyor.

Gölge olabilir, ama eş adaletliyse esini bu durumda onlarla muhatap etmez. Sadece kendi evlat vazifesine odaklanir

Sen adım attiğin ve yine seni tersledigi zaman ablasına gidip gerekeni söylemis mi de size şuan söylüyor? Baştan çek çizgiyi samimiyet kurmayacam de manipüle ettirme kendini yoksa kimse sana saygı duymaz. Evlenince nasıl olsa sindiriyorum diye daha çok üstüne gelinir. Nişanlilık zaten daha iyi tanimak icin büyük fırsat yaşadığın aşılamayan olumsuzluklari evlenince ikiyle çarp

Nişanlınız başta meseleye dahil olmak istememiş, buna hak verebilirim. Ama öyle işime gelmeyince kaçayım, işime gelince dahil olup nişanlımı darlayayım gibi bir şey yapamaz. Bir duruşu olsaydı şu anda da karışmamaya devam ederdi.
Evlendikten sonra da şimdiki gibi işine geldiği şekilde davranacak. Olan da size olacak büyük ihtimalle.

Yaslar kaç. Ikiniz de 18 altı gibi kabga etmissiniz. O kahvaltiya yardim etti muhtemelen siz de toplasaydinız. Ya da o an toplayıp sonra birdaha yanasmasaydinız. Hos elinize mi yapısacak. Bu kavgaları ablamla yapardık 13 yaşında falandık tabi o ara. Ilk aramanız bile hata hiçbirsey olmamış gibi konusacaktınız ama mesafeli biraz. siz o da ne isterse yapsın. Olayi büyütmüş de büyütmüşsünüz

++++++
Konu sahibi bak bu mesajı iyice okuyup ezberle. Hatalı evlilik yapmak istemiyorum demişsiniz, özeti burada yapacağınız evliliğin.

Yanlis dusunuyorsam lutfen herkes fikrini soylesin.
Bence sevgili, nisanli yada esin ailesiyle gercek manada ailenize sovmedikce kirici sozlerle tartisamazsiniz. Benimle bu sekilde konusamazsin diyip ortami terkedip sonra da partnerinize boyle bir konusma gecti ben muhattap olmak istemiyorum dersiniz. Karsilik vermediginiz icin de gonlunuzu karsi tarafin almasi gerekir almiyorsa da gorusmezsiniz.
Cunku hic bir erkek benim anneme, kardesime kotu bir soz soyleyemez. Haksiz olsalar bile. Gider ortami terkeder arayi bulmak benim sorunum olur.

Bu kadar kısıtlı düşünce ancak bir yorumda anlatilabilseydi o yorum bu olurdu, çerçeveletip duvara asmalik cinsten, ibret açısından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…