• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü görüşme ve nişan

heimish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
2.107
1.304
133
Kizlar merak ediyorum mesela görücü usulüyle size birini bulduklarinda direk nisanliyorlar mi ? Ya da söz gibi bir şey olup öyle mi tanımaya basliyorsunuz? Mesela daha önce sevgiliniz olmadıysa ya da emin degilseniz atabiliyor musunuz nişanı. Yani bu şekilde tabi atarsın dersiniz ama aile baskı yapmıyor mu zamanla seversin gibisinden. Yani çevremde pek nisan atan yok sanki.ama 6 ay tutmak da uzun bir süre gibi geliyor.merak ettim nasıl oluyor olaylar :))

Bir de mesela nisanliyiz onu inatla sağ ele mi takmak lazım. Arada sola taksak ya da ne biliyim çok farkeder mi bazı insanlar. Nişanlı mesela yanlışlıkla sola takmış görünce hemenndegistiryor.yani nisanlilik zaten evlilik gibi de sayılabilir .sol sağ farketmez gibi

Kizlar merak ediyorum mesela görücü usulüyle size birini bulduklarinda direk nisanliyorlar mi ? Ya da söz gibi bir şey olup öyle mi tanımaya basliyorsunuz? Mesela daha önce sevgiliniz olmadıysa ya da emin degilseniz atabiliyor musunuz nişanı. Yani bu şekilde tabi atarsın dersiniz ama aile baskı yapmıyor mu zamanla seversin gibisinden. Yani çevremde pek nisan atan yok sanki.ama 6 ay tutmak da uzun bir süre gibi geliyor.merak ettim nasıl oluyor olaylar :))

Direk nişanmı olur öyle,birbirlerini tanımak için dışarı çıkarlar yerler içerler karşılıklı hisler oluşursa tamam denir buna..
Yok aile ısrar ederse illaki olsun diye orada durulur..
Kararı sen verirsin yine..

Direk nişanmı olur öyle,birbirlerini tanımak için dışarı çıkarlar yerler içerler karşılıklı hisler oluşursa tamam denir buna..
Yok aile ısrar ederse illaki olsun diye orada durulur..
Kararı sen verirsin yine..
Mesela kız istemeye gidiyorlar ya tanışmak için diyorlar orda kız erkek de ilk defai mi karsilasiyor.sanırım orda söz kesiliyormus.sonra nisan farjli mi.ikisi çok benziyor :))

yeni nesil görücü usulu gelenekleri hemen anlatayım :kahve:

1-- kız ve erkek yakınlarıyla (kardeşleri ve bazende aracıyla) bir araya gelinir dışarıda
2-- 2.görüşme karşı taraftan talep beklenir
3-- erkek tarafı için aracı arar kızınız nasıl buldu diye kız tarafı hemen karar veremeyiz önce 3-4 kere görüşüp öyle karar versinler
4-- erkek kızın numarasına mesaj atar mesajlaşmalar başlar ama günde 4 ü geçmez çok şey bekeleme:KK39:
5-- erkek 2. randevu için arar konuşurlar 2.ye teke tek gidilebilir ( ama dindar biri gelmişti görücü olarak biz 3.de teke tek gittik erkek tarafı dahil anneler kardeşler 2 defa dışarıda görüştük:KK57:)
6-- aileler bildiği için çok merakla sorular sorarlar hemen herşeyi anlatma önce kafanda toparla
7-- kız yanlışlıkla --oldu gibi --dese haftasına istemeye gelinir

5-6 kez görüşülünebilir daha fazla da sakıncası yoktur, emin olmadan etrafa duyurmayın
ailenizi uyarın hemen herkese duyurmasınlar olup olmayacağı belli değilken yapılan duyuru artan baskılara
artan baskılar oldu bittiye sebep olur

Mesela kız istemeye gidiyorlar ya tanışmak için diyorlar orda kız erkek de ilk defai mi karsilasiyor.sanırım orda söz kesiliyormus.sonra nisan farjli mi.ikisi çok benziyor :))

İlk defa kız erkek birbirlerini görecekse o tanışma anında oluyor..
Söz hemen olmaz,dışarı çıkarlar konuşmak için şayet olumlu geçerse istemeye gelirler..

üniversite okumuşsun galiba
bu nasıl kara cahil sorular
adet tanımadan birbirini evlenmek ise hiç ses etmeyecek misiniz?

Ya neden hemen kiniyorsunuz. Tanimadan direk evlenmek değil. Demek istediğim görücü usulünde tanışan insanlar olmuyor mu ? Kiz isteme sonunda da söz kesiliyormus.sanırım oda da falan görüşme oluyormus duyduklarımdan yola çıktım yok üniversite okumussun cahil misin.okuyanı böyle eziyorsaniz okumayani Allah elinize dusurmesin.

Dini olarak da hani görüşmeleri içim bjr bağ olsun diye söz yapanlar yok mu ? Hala bu zorlamalara maruz kalanlar vardir

Ben bir komşum aracılığı ile tanışmıştım.
Camdan cama gördüğüm ama sık görüşmediğimiz bir komşumuzdu. Bir bahane ile hayatımda biri olup olmadığını öğrendiler :D telefon numarası aldılar, görüşelim diye
Hiç bişey anlamamıştık.
Sonrasında ertesi gün aradılar, ben önce hiç istemedim, iki gün itiraz ettim :D Sonrasında telefon kapatabilmek için he dedim. Ertesi gün buluştuk, yarım saat diye gittim 5,5 saat oturmuşuz gün bitti öyle kalktık :)
Telefon numaramı annemden aldılar, önce komşu beni arayıp yer ayarladı, sonra eşime msj atmıştım teorik olarak ilk msjı ben attım :D:D:D Akşam eve döndükten sonra o hemen msj atmıştı, bi daha da iletişim hiç kopmadı. 5 sy sonra evlenme teklifi aldım, on gün sonra isteme, 1 ay sonra nişan, 7 ay sonrada düğün,yaklaşık 14 ayda evlendik :)

Ben bir komşum aracılığı ile tanışmıştım.
Camdan cama gördüğüm ama sık görüşmediğimiz bir komşumuzdu. Bir bahane ile hayatımda biri olup olmadığını öğrendiler :KK70: telefon numarası aldılar, görüşelim diye
Hiç bişey anlamamıştık.
Sonrasında ertesi gün aradılar, ben önce hiç istemedim, iki gün itiraz ettim :KK70: Sonrasında telefon kapatabilmek için he dedim. Ertesi gün buluştuk, yarım saat diye gittim 5,5 saat oturmuşuz gün bitti öyle kalktık :)
Telefon numaramı annemden aldılar, önce komşu beni arayıp yer ayarladı, sonra eşime msj atmıştım teorik olarak ilk msjı ben attım :KK70::KK70::KK70: Akşam eve döndükten sonra o hemen msj atmıştı, bi daha da iletişim hiç kopmadı. 5 sy sonra evlenme teklifi aldım, on gün sonra isteme, 1 ay sonra nişan, 7 ay sonrada düğün,yaklaşık 14 ayda evlendik :)
Mutluluklar csnim benim darısı başımıza :)))

Ya açıkcası nasip işi böyle şeyler ama kendimden örnek vereyim bizi görüştürdüler ve ben hayatımda ilk defa bi erkekle görüştüm muhabbet sohbet iyiydi mantık uyuştu 1 ay mesajlaştık sonra söz nişan oldu onu ve ailesini tanıdıktan sonra Allah korusun deyip düğüne 1 ay kala attım nişanı yani:halay::halay: yani kısacası iyice emin olmadan tanımadan olmuyomuş bu işler

Ya açıkcası nasip işi böyle şeyler ama kendimden örnek vereyim bizi görüştürdüler ve ben hayatımda ilk defa bi erkekle görüştüm muhabbet sohbet iyiydi mantık uyuştu 1 ay mesajlaştık sonra söz nişan oldu onu ve ailesini tanıdıktan sonra Allah korusun deyip düğüne 1 ay kala attım nişanı yani:halay::halay: yani kısacası iyice emin olmadan tanımadan olmuyomuş bu işler
Hayirlisi olsun da ozamana kadar her yol mubahtir :D

Canım herhalde görücü usulü evlenme kararı aldın, geçenlerde yüksek lisans vs konuşmuştum yanlış hatırlamıyorsam o sendin... Tebrik ederim.

Canım herhalde görücü usulü evlenme kararı aldın, geçenlerde yüksek lisans vs konuşmuştum yanlış hatırlamıyorsam o sendin... Tebrik ederim.
Yok öyle bir karar almadım.sadece biraz tuhaf geldi gorucu usulu olaylari. hala bu sekilde tanisanlar var mi merak ettim de oyuzden sormak istedim :) yüksek lisans istiyorum hala ,ortalama yükseltmeye çalışıyorum bakalım insAllah olacak. Bu arada daha evlenme çağına geldiğimi de düşünmüyorum :))

Sen evli miydin :).ayrıca söylemem gerekirse sanırım ilişkiden kacma gibi bir huyum var özellikle emrivaki şekilde olursa.tabi ki evlenmek istiyorum ama kendim aşık olmam lazim.bu yuzdne görücü usulü olmaz gibi geliyor ama oladabilir belli olmaz.bir de benim sandığım anlam artık yokmuş. Yani eskiden baya görücü usulü kızı görmek için yapilirdi. Şimdi burda bahsedilene göre dışarda tanışıp bu olaylar gelisiyormus yani mantıklı olanda bu zaten :) neyse Hayırlısı olsun :)) bu arada mutlu yıllar :))

Dini olarak da hani görüşmeleri içim bjr bağ olsun diye söz yapanlar yok mu ? Hala bu zorlamalara maruz kalanlar vardir

"Söz yada nisanin dini olarak bir gecerliligi yoktur.
Evlilik icin görüşmek islamda izin verilmistir. Yüzününe davranislarina konuşmasına bakmak lazim, hadislerde gecer. Hatta hadislerde kalbinizin isindigi insanla evlilik düşünülmesi gerektigi soylenmistir."

Edit:dini icerik girmis oldum afedersiniz.
Ben her zaman evlilik icin şunu söylemişimdir. Evlilik dogru insanla karsilasildigina inanildigina yapılmali.

ben görücü ulusü tanıştım nişanlıym 4 ay sonra düğünüm var. bi komsunun uzak akrabasıydı komşumuz bize söyledi geldi annesiyle nişanlım. odada güya biraz konuşcaktık biraz konuşmak ne kelime 1 saat falan sohbet ettik :) sonra işte benm için olumlusun ben numaramı sana vereyim eğer kabul edersen sen bana yaz dedi. bende tmm sende olumlusun ama bi ailemle konuşmam lazım dedim. zaten beğenmştm. neyse biz odada güya 2 ay gezicez tozucaz flört edicez die konuştuk sonra olursa söz sonra nişanlancaktık :) biz 15 günde 15 kere görüşünce 15. günün sonunda aileler tanışsın biz karar verdik dedik yıldırım aşkı gibi :D ailesi geldi babası falan tanıştılar ettiler biz o süreçt görüştk ettk tam 2 ayın dolduğu gün biz sözlendik :) 2 ay görüş tanış kararı olmadı yani :D Allah yazdıysa sınır koyamıyosun ya ben onu anladım hayatımda evliliği düşünmeyen ben şimdi çeyiz çeyiz die kafayı yemiş birine döndüm ve çok seviyorum kasımda nişanlandık mayısa düğünümüz var hayırlısı ile inşallah darısı tüm bekarlara :) görücü usulü die kötü bakmasınlar bence mantıken olması gereken bişi artık bu devirde çok şükür :)

ben görücü ulusü tanıştım nişanlıym 4 ay sonra düğünüm var. bi komsunun uzak akrabasıydı komşumuz bize söyledi geldi annesiyle nişanlım. odada güya biraz konuşcaktık biraz konuşmak ne kelime 1 saat falan sohbet ettik :) sonra işte benm için olumlusun ben numaramı sana vereyim eğer kabul edersen sen bana yaz dedi. bende tmm sende olumlusun ama bi ailemle konuşmam lazım dedim. zaten beğenmştm. neyse biz odada güya 2 ay gezicez tozucaz flört edicez die konuştuk sonra olursa söz sonra nişanlancaktık :) biz 15 günde 15 kere görüşünce 15. günün sonunda aileler tanışsın biz karar verdik dedik yıldırım aşkı gibi :KK70: ailesi geldi babası falan tanıştılar ettiler biz o süreçt görüştk ettk tam 2 ayın dolduğu gün biz sözlendik :) 2 ay görüş tanış kararı olmadı yani :KK70: Allah yazdıysa sınır koyamıyosun ya ben onu anladım hayatımda evliliği düşünmeyen ben şimdi çeyiz çeyiz die kafayı yemiş birine döndüm ve çok seviyorum kasımda nişanlandık mayısa düğünümüz var hayırlısı ile inşallah darısı tüm bekarlara :) görücü usulü die kötü bakmasınlar bence mantıken olması gereken bişi artık bu devirde çok şükür :)
Ayyy masAllah çok sevindim :))

Back