ee 1000 tl vermekle ne ilgisi varkiBunu bana cevap olarak yazmışsınız her ne kadar alakasını anlayamasam da. Ya da beynim durdu şu saatte bilemiyorum
Gücü yetmeyenler dediği çok yaşlılar ya da hamileler dayanamayabilirler. Malum günler çok uzun. Ya da şeker, tansiyon gibi beslenmeyle sıkı sıkıya bağlı hastalıklar olabilir, ilaç kullanmak zorunda olanlar olabilir. O kişileri kast ederek söylemiştir.
siz daha önce oruç tutmayana karışanmı var yazmıştınızBunu bana cevap olarak yazmışsınız her ne kadar alakasını anlayamasam da. Ya da beynim durdu şu saatte bilemiyorum
Gücü yetmeyenler dediği çok yaşlılar ya da hamileler dayanamayabilirler. Malum günler çok uzun. Ya da şeker, tansiyon gibi beslenmeyle sıkı sıkıya bağlı hastalıklar olabilir, ilaç kullanmak zorunda olanlar olabilir. O kişileri kast ederek söylemiştir.
Şimdi Özcan Deniz o kadar şatafatin içinde ramazanda israf olmamalı diye fikir yurutebilirken, Görmez mersedese bindi diye bu konuda görüş bildiremez mi? Ki kendisi bizim Diyanet Başkanımız olur tanistirayim. Bu adam bu konularda konusmayacak da ne hakkında konuşacak?
Bu forumda olaylar nedense kisisine göre degerlendiriliyor ben bunu anladım.
1000 tl ile ilgili olan kısım sizin anladığınız gibi galiba ben de pek anlam veremedim.siz daha önce oruç tutmayana karışanmı var yazmıştınız
iyi aynı fikirdeyiz o zaman1000 tl ile ilgili olan kısım sizin anladığınız gibi galiba ben de pek anlam veremedim.
Oruç tutmayana karışan mı var demedim ben hiç. Tam tersine karışmasın kimse kimseye dedim. Hatta bu lafım üzerine bazı niyet okuyucular söylrdiklerim ile içimden geçirdiklerimin farklı olduğunu söylediler.
Belki oradan aklınızda öyle kalmış olabilir. Çünkü ben ne dediğimi iyi hatırlıyorum.
Hatta ben orada anladım sizin karıştırdığınızı tam cevap yazıyordum konu kapandı :)iyi aynı fikirdeyiz o zaman
yani diyorki nasılsa kefalet verebiliyorlar, bi bakıma kolaylarına geliyor günlük nekadar bilmiyorum ama uygun bi rakam sanıyorum. yani rakam uygun diye ben zaten tutamıyorum diyolar günlük 1000 tl vermiş olsalardı yine işin kolay kısmına yani hastayım tuamıyorum deyip o parayı vermeyi göze alıcaklarmıydı diyor. eğer devrelerim yanmamışsa bunu anladım benbakın oruç tutmayanlarada telkin var
Zekat, fitre, adak ve kumanya bağışlarınızı hemen şimdi yapın >>
'Oruç tutamıyorum' diyenlere çarpıcı soru
Prof. Dr. Caner Taslaman 'oruç tutamıyorum' diyenlere günde 1000 lira verilseydi acaba yine 'güç yetiremiyorum' diyecek miydiniz? diye sordu.
Televizyonda din ve bilimi bir arada buluşturan yorumları ile adını duyuran Prof.Caner Taslaman'dan ilginç bir Ramazandeğerlendirmesi geldi.
"Zor koşullarla mücadelede en büyük destekçimiz motivasyondur. Kimileri içinpara, kimileri için Allah'ın rızası en büyük motivasyon kaynaklarından biridir. Allah rızası için oruç tutmaya güç yetiremeyen insanlar, günde 1000 TL verilseydi acaba yine aynı şekilde güç yetiremediklerini mi söyleyeceklerdi?" diyen Caner Taslaman ilginç Ramazan ibadeti açıklamalarında bulundu.
İŞTE O AÇIKLAMALAR;
canım eski topraklar genelde hastaysa bile tutuyor,bizim alt komşu teyze var80 yaşında şeker hastası oruçlu titriyor elektirik vermiş gibi,rabbim şifa versin tutuyor,babamda tansyon almış başını gitmiş inadına bozmadım diyoryani diyorki nasılsa kefalet verebiliyorlar, bi bakıma kolaylarına geliyor günlük nekadar bilmiyorum ama uygun bi rakam sanıyorum. yani rakam uygun diye ben zaten tutamıyorum diyolar günlük 1000 tl vermiş olsalardı yine işin kolay kısmına yani hastayım tuamıyorum deyip o parayı vermeyi göze alıcaklarmıydı diyor. eğer devrelerim yanmamışsa bunu anladım ben
ama dinimizce tutmaması lazım, vücuduna eziyet olduğu için. tabi yaşlılar dinlemiyor. ama ben sanırım orda ne anlatmak istediğini anlatamadım. sadece yaşlıdan değil hastalardanda bahsediyor, kolaylarına geliyor diyor hastayım deyip tutmamak günlük 1000 tl olsa yine hastayım diyeceklermi acaba diye ironi yapıyor bence.canım eski topraklar genelde hastaysa bile tutuyor,bizim alt komşu teyze var80 yaşında şeker hastası oruçlu titriyor elektirik vermiş gibi,rabbim şifa versin tutuyor,babamda tansyon almış başını gitmiş inadına bozmadım diyoryaşlılar bu konuda dirayetli,bu konuşam kimse halt etmiş bence
ama böyle demesi hoş değil bence,yine vicdanlı olup verenler var birde hiç vermeyen var veremeyende var,çok kişisel gönül işi,ama dinimizce tutmaması lazım, vücuduna eziyet olduğu için. tabi yaşlılar dinlemiyor. ama ben sanırım orda ne anlatmak istediğini anlatamadım. sadece yaşlıdan değil hastalardanda bahsediyor, kolaylarına geliyor diyor hastayım deyip tutmamak günlük 1000 tl olsa yine hastayım diyeceklermi acaba diye ironi yapıyor bence.
kefalet değil fitreymiş yanlış söylemişim. en az 11,5 tlymiş bu yıl 1 günlük, sanıyorum 1 öğün gibi, asgari ama fazlasını da verebilirsin. he ama vermeyip bugün hastaysan iyileşince 1 güne 1 gün tutabilirsin. bunlar kişisel görüş değilama böyle demesi hoş değil bence,yine vicdanlı olup verenler var birde hiç vermeyen var veremeyende var,çok kişisel gönül işi,
biliytorum islamiyete göre kurallar var,ama dinimizde baskı yok,varda benmi bilmiyorum,kefalet değil fitreymiş yanlış söylemişim. en az 11,5 tlymiş bu yıl 1 günlük, sanıyorum 1 öğün gibi, asgari ama fazlasını da verebilirsin. he ama vermeyip bugün hastaysan iyileşince 1 güne 1 gün tutabilirsin. bunlar kişisel görüş değil
yok canım baskı değilki, nerden çıkardın şu konuda baskıyı? sadece eğer tutmak istiyorum ama tutamıyorum, günahından da korkuyorum dersen şartlar bunlar. baskı nerde?biliytorum islamiyete göre kurallar var,ama dinimizde baskı yok,varda benmi bilmiyorum,
lütfen adam resmen 1000 tl olsaydı parasını verebiliyorum nasılsa tutmuyorum diyebilecekmiydin diyor da adama neki,ister verir ister vermez ister tutar ister tutmaz,çok haddini aşan konuşmalar bunlaryok canım baskı değilki, nerden çıkardın şu konuda baskıyı? sadece eğer tutmak istiyorum ama tutamıyorum, günahından da korkuyorum dersen şartlar bunlar. baskı nerde?
canım yok adam orda başka bişeye vurgu yapıyor ki. eğer geçerli bi sebebin yoksa hastalığın yaşlılığın vs zaten tutmalısım benim param var tutmuyorum günlük 1000 tl veriyorum diye bişi yokki. adam bundan bahsetmiyor.lütfen adam resmen 1000 tl olsaydı parasını verebiliyorum nasılsa tutmuyorum diyebilecekmiydin diyor da adama neki,ister verir ister vermez ister tutar ister tutmaz,çok haddini aşan konuşmalar bunlar
sende öyle düşündüğün için sana garip gelmiyor,din imamn allahla kul arasındadır vaaz vermek kimseye düşmez,ha kişi allah yoluna gönlünü adamıştır o ayrı,canım yok adam orda başka bişeye vurgu yapıyor ki. eğer geçerli bi sebebin yoksa hastalığın yaşlılığın vs zaten tutmalısım benim param var tutmuyorum günlük 1000 tl veriyorum diye bişi yokki. adam bundan bahsetmiyor.
fitire uygun olmasaydı 1000 lira olsaydı yine bin lirayı verirmiydin yada vermeyip param cebimde kalsın ben tutarım orucumumu derdin demiş değilmi[QUOTsare_sare, post: 41449096, member: 657155"]canım yok adam orda başka bişeye vurgu yapıyor ki. eğer geçerli bi sebebin yoksa hastalığın yaşlılığın vs zaten tutmalısım benim param var tutmuyorum günlük 1000 tl veriyorum diye bişi yokki. adam bundan bahsetmiyor.
adam kim bilmiyorum, ama karşısındakine ironi yapıyor dedim yafitire uygun olmasaydı 1000 lira olsaydı yine bin lirayı verirmiydin yada vermeyip param cebimde kalsın ben tutarım orucumumu derdin demiş değilmi
tamamda bunu söyleme hakkını kim vermiş kimki bu adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?