Görme Engelli Bireylerimiz

xiongmao

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
148
0
86
Diğer
Kızlar ben çinde yaşıyorum ve tr de buraya karşı bir çok önyargı var.. mesela insan sağlığı ve canının çok değersiz olduğu konusunda. buraya gelirken aynı önyargıları yanımda taşıdım ancak artık neredeyse hepsi çöpe gitti laelaelaelaelae tr de olmayan ve burada artık kanıksanmış bir çok güzel özellik gördüm.. bunların en başında engellilere sağlanan iş ortamları geliyor. engelli bıreylerin burda kendilerini eksik kişiler olarak değil değerli insanlar olarak gorduklerini düşünüyorum..

Tüm isteyen görme engelliler buradaki ücretsiz özel kurslara giderek masör ve masöz oluyorlar..onların eksik yanları yerine dokunma duyularının gelişmişliğinden yararlanılıyor ve topluma kazandırılıyorlar.. bu işte en iyi olduklarını bilmek onları çok onore ediyor ve kendilerine güvenliler. bazı hastalıkları masajla tedavi bile ediyorlar !

Böyle bi uygulamanın tr de yapılabilirliği sizce nedir ? nerelere bu öneride bulunmak gerekir ? görüşlerinizi bekliyorum a.s.

Guzel bir konuya deginmissin.
Burda da o kadar guzel imkanlar var ki,kendilerini toplumdan soyutlamamalari icin hersey dusunulmus.
Neden bizim ulkemizde de bu uygulamalar olmuyor diye dusunmeden edemiyorum.
Tekerlekli sandalye kullanan biri hic kimseye muhtac olmadan cogu isini gorebiliyor.
Otobuse binebilmeleri icin ozel bi kisim yapmislar.Sofer otobusu durdurup guleryuzunu kaybetmeden engelli kisilerin ehliyet kemerini bile bagliyor. Onlar icin ozel kurslar...vb
Turkiye'de de olsa bizim insanlarimiz da yararlansa fena mi olur.

Son düzenleme:
Guzel bir konuya deginmissin.
Burda da o kadar guzel imkanlar var ki,kendilerini toplumdan soyutlamamalari icin hersey dusunulmus.
Neden bizim ulkemizde de bu uygulamalar olmuyor diye dusunmeden edemiyorum.
Tekerlekli sandalye kullanan biri hic kimseye muhtac olmadan cogu isini gorebiliyor.
Otobuse binebilmeleri icin ozel bi kisim yapmislar.Sofer otobusu durdurup guleryuzunu kaybetmeden engelli kisilerin ehliyet kemerini bile bagliyor. Onlar icin ozel kurslar...vb
Turkiye'de de olsa bizim insanlarimiz da yararlansa fena mi olur.

canim sadece sen cevap yazdin..tesekkur ederim ilgilendigin icin. nerelere basvurmak gerektigi ve nereden baslanacagi hakkinda fikrin var mi_? engelliler icin dernekler vs vardir sanirim ama sadece yardım yapmaya yöneliyorlar bu tür konulara eğilmiyorlar :sm_confused: önemli olan onları yardıma ihtiyac duymayacakları, kendilerine biraz olsun bakabilecekleri konumlara getirmek..

canim sadece sen cevap yazdin..tesekkur ederim ilgilendigin icin. nerelere basvurmak gerektigi ve nereden baslanacagi hakkinda fikrin var mi_? engelliler icin dernekler vs vardir sanirim ama sadece yardım yapmaya yöneliyorlar bu tür konulara eğilmiyorlar :sm_confused: önemli olan onları yardıma ihtiyac duymayacakları, kendilerine biraz olsun bakabilecekleri konumlara getirmek..

Rica ederim arkadasimkaydirigubbakcemile5
Ben daha once engellirler grubu bir dernekte calismalara katildim ama gozlmelegim kadari ile derneklerin Turkiye de bir yapturimi yok:umursamaz:
Belki zamanla olgunlasacak.
Fazla bir fikrim yok acikcasi.Bir milletvekili var Lokman Ayvali isminde kendiside gorme engelli diye biliyorum bu tarz konularda ilgili birisi
Keske bizim ulkmeizin insanlarida daha rahat sartlarda yasasa, keske..

Çok güzel fikirmiş valla görme engelli masajcı. Şahsen ben öyle masajcılara gitmeyi tercih ederdim, o kişiler de engellerini avantaja çevirmiş olurdu böylece. Ben de pvc pencereler takılırken farketmiştim ki, işitme engelli elemanın birine matkapla duvarı delme kısmını vermişlerdi. Matkapın o dayanılmaz sesi adama bana mısın demiyordu. Çok zekice bi iş bölümü diye düşünmüştüm.

Back