Google, arama motoruna 'lütfen' yazan 86 yaşındaki kullanıcısına teşekkür etti

Teyze çok zarifmiş gerçekten

Bir arkadaşımın anneside cep telefonundan arkadaşımı aradığında hani o bilindik mesaj çıkarya aradığınız kişiye diye, başlayınca direk "kızımm ben Ayşe'nin annesi akşama karnıyarık yaptım söylersin evladım" diyip kapatıyordu :KK48:

Ne ince düşünceli insanlar var yaa.

Yaaa çok hoş
Kibarlık ve nezaket insana en cok yakışan şey:KK16:

Arada iki nesil atladı .. şimdi lütfen biz çocuklarımıza nezaketi öğretelim .

Çok şeker pamuk gibi nine.. :KK200:

Nezaket budur, medeniyet budur. Ve bunlar okuldan değil, aileden öğrenilir. Görerek uygularayak yetişilir. İnşallah önümüzdeki birkaç yüz yıl içinde bizim ülkemiz de bunları görür de, bunun okulda kalem kağıtla işlenen bir ders olduğunu sanacak kadar yabancı olmaz milletimiz nezakete.

Arada iki nesil atladı .. şimdi lütfen biz çocuklarımıza nezaketi öğretelim .

Çok şeker pamuk gibi nine.. :KK200:
Çocuklar nezaketi duydukça, rol model büyüklerinden gördükçe öğrenir, lütfen ve teşekkür ederim, taleplerin arkasına mısın, misin, musun gibi ekleri sık sık kullanmak, çocuklardan bir ricada bulunurken rica etsem getirir misin, lütfen yardım eder misin, teşekkür ederim sözlerini esirgememek gerekiyor.

Büyükanneyi tebrik ederim, nezaket ve tatlı dile ihtiyaç var.

Arama motoruna teşekkür eden nesilden kafede restorantda siparişi getiren görevliye bir teşekkür etmeyi bilmeyen nesile !!! Benim annanemde telefonu borçtan kapanırdı telefondaki ses telefonunuz borcundan dolayı kapanmıstır derken "ödicez kızım ödicez çarşiya çıkayım ödicem" derdi :D

Back