• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gönüllü annelik

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
158
kızlar merhaba konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.gönüllü anne olmak için internetten araştırma yaptım.yani yuvaya haftanın bir kaç günü gidiliyor.başka neler yapılıyor.bununla ilgili kesin bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi:nazar:

kızlar merhaba konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.gönüllü anne olmak için internetten araştırma yaptım.yani yuvaya haftanın bir kaç günü gidiliyor.başka neler yapılıyor.bununla ilgili kesin bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi:nazar:

bende basvurmak ıstemıstım prosudur bayagı cokde normal olarak şuan tam hatırlmaıyorum neler ıstemıslerdı ama yarın kesın dogrusunu ogrenır ve sızı bılgılendırırım istersenız çok guzel birşey yapmak ıstedıgınız

slm ben 3 yıl kadar çocuk esirgeme kurumunda görev yaptım gönellü anne olunca çocuklarla yuvada veya dışarda veya kendi evinizde zaman geçire biliyosunuz ve sizi tebrik ediyorum gerçekten çok güzel bişey yaptığınız arkadaşlar oradaki çocukların hiç bi suçu yok. ve okadar ilgiye sevgiye ihtiyacı olanlar varki.ben orada çalıştığım sürede resmen mucizelere tanık oldun sevgi herşeyin ilacı sevgiyle ve ilgiyle bi çocuğun mucizevi dönüşümünü gördüm ama öyle bi kaç ay gidipte bırakacaksanız hiç yapmayın çünkü bu çocuğu yaralıyor kendini kötü hissediyor şunu unutmayın o zaten bi kez terk edilmiş bu iş için ilk yapman gereken bi s.h.ç.e.k. e gidip bu isteğini bildirmek onlar seni yönlendirir onlardan sevginizi esirgemeyim

teşekkürler arkadaşlar netten araştıryordum ben de.şuan çalışmıyorum,bir bebeğim de yok.yani istiyoruz ama hayırlısı bu aydan sonra sanırım başlıyacak kontroller ama karar verdik bir çocuğumuzun olmasına.gönüllü anneliği uzun süredir istiyorum bilgi edinmek.onlara ilgimi sevgimi vermek,onlarla vakit geçirmek,evde boş bir şekilde oturduğum zamanlarda o vaktimi orada geçirmek isterim.maddi olarak çok fazla bir şey yapamam ancak ufak tefek.çocuk yapmayı düşünmem de olmusuzluk yaratır mı acaba

Slm arkadaslar konuyu bulunca sasirdim guzel bir baslik. Calisiyorum senelerce bunu dusunmustum. zaman bulabilirim.Haftada bir-iki kez gitmek istiyorum...

ecem bu güzel düsüncenden dolayı kutlarım seni cok güzel bir karar almıssın öylesine ihtiyacları varki böyle bir seye sende cok mutlu olacaksın ben bursada yasarken bir kız yurduna giderdim banyo günleri olurdu birgün giysilerini onarma günü bir günde onlarla oynamaya giderdim yani haftada 3 gün ilk günler üzüleceksin ama sana alıstıklarında senin etrafını sardıklarında her seyi unutacaksın
istanbulda nasıldır bilmiyorum bence sana yakın bir yurdu tespit edip git ve ne yapmak istedigini anlat sana hayır demiyeceklerdir emin ol yönetim seni iyice tanıdıktan sonra cocukları dısarı cıkarmana izinde verebilir benim simdi bir sürü kızlarım ve torunlarım var hepsi büyüdüler bu cok güzel bir duygu

ecem bu güzel düsüncenden dolayı kutlarım seni cok güzel bir karar almıssın öylesine ihtiyacları varki böyle bir seye sende cok mutlu olacaksın ben bursada yasarken bir kız yurduna giderdim banyo günleri olurdu birgün giysilerini onarma günü bir günde onlarla oynamaya giderdim yani haftada 3 gün ilk günler üzüleceksin ama sana alıstıklarında senin etrafını sardıklarında her seyi unutacaksın
istanbulda nasıldır bilmiyorum bence sana yakın bir yurdu tespit edip git ve ne yapmak istedigini anlat sana hayır demiyeceklerdir emin ol yönetim seni iyice tanıdıktan sonra cocukları dısarı cıkarmana izinde verebilir benim simdi bir sürü kızlarım ve torunlarım var hepsi büyüdüler bu cok güzel bir duygu

Nekadar guzel birsey yapiyorsunuz. Benim cocugum yok bu yuzden senelerdir cesaret edemedigim ... Zaman bulup onlarla gucumun yettigi kadar yardim etmek istiyorum...

bende çok istıyorum.gönüllü anne olmak .ama çalışıyorum zaman nasıl bulabilirim bilemiyorum.gönüllü annelik yapanlar bize yardımcı olurlarsa cok sevinirim...hergün gitmekmi gerekiyo.evde olsam hergün giderim ama çalışınca çok zor.en azından manevi anne olmak istiyorum.

Gönüllü kişi ve kuruluşlar olarak Kurum ve Kuruluşlarımızda gönüllü çalışma yapmak isteniyorsa;

Başvuru Şekli;

İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlükleri ve bağlı kuruluş Müdürlüklerinde hizmet vermek isteyen gönüllü kişiler ve sivil toplum kuruluşları çalışmanın yapılacağı Müdürlüğe dilekçe ile başvururlar. Gönüllülerden;

a -İkametgah İlmuhaberi
b -Cumhuriyet Savcılığından alınacak iyi hal belgesi
c -Sağlık Raporu
d -Gönüllü başvuru formu doldurmaları,

istenir.

Bu form ve belgeler çalışmanın yapılacağı Müdürlük tarafından değerlendirilir ve gönüllü kabulü buna göre yapılır.

Gönüllü çalışma yapması uygun görülen kişiler için müdürlük tarafından “kimlik kartı” verilir.

Gönüllülerle işbirliği esasları “Sosyal Hizmet Kuruluşlarında gönüllü kişi ya da kuruluşların gönüllü olarak çalışma esasları hakkında yönerge ile belirlenmiştir.

Kızlar bu linktende daha detaylı bilği alabilirsiniz....

http://www.oncecocuklar.com/egitim/gonulluluk/3.html

arkadaşlar çok güzel şeyler yazmışsın teşekkürler.bu ara iş görüşmelerim vardı o yüzden araştırmalarım yarım kaldı bir süre,ama en kısa zamanda devam edeceğim.bilgilendirdiğiniz ve bilgilendireceğiniz için teşekkürler....

sizi tebrik ediyorum çok duyarlısınız bende kimsesizler yurdunda çalıştım oradaki çocuklarla vakit geçirmenin değeri biçilmez . okul öncesi açev degönüllü annelik yapmıştım .çok güzel bi duygu istedikleri tek şey ilgi ve sevgi.onuda vermek hepimiz için çok kolay aslında .ama sizin gibi duyarlı olmak gerekiyor. tekrar tebrik ediyorum kolay gelsin.

slm..cok güzel bir konuya parmak bastın tebrik ediyorum..bende ankarada oturuyorum ve bende gönüllü anne olmak istiyorum..bebeğim biraz büyüyünce inş bi tanede evlet edinmek istyorum.ankaradan bilgisi olan arkadaşlar varsa banada bilgi verebilirlerse cok sevinirim...

Back