• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gonal f 450'ye başladım lütfen yardım edin bana

merwisss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
264
4
46
İstanbul
kızlar merhaba öncelikle benim sorunum yumuralıklarımın zayıf çalışıyor olması...bu ay adet oldum medical park bahçelievlere gttim muayne etti senin çocuğun olabilir dedi adetimin 2. gününde gonal f 450 günde 75'lik vurulmaya başladım bugün adetimin 7. günü yumurtalarımın çapı hesaplandı biri 9 mm dğeri 13 mm sizce bu normalidir ? siz gonal f'i kaç gün kullandınız ve verim alabildnizmi iğneden baka vurulmama gerek varmıdır bgün başka doktora gitmek zorunda kaldım sevkte alamadım mecburen gittim bugünkü
gittiğim doktor iğneyi başka kullanma yoksa kist olur dedi acayip karışık kafam
cvaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler ....

kızlar merhaba öncelikle benim sorunum yumuralıklarımın zayıf çalışıyor olması...bu ay adet oldum medical park bahçelievlere gttim muayne etti senin çocuğun olabilir dedi adetimin 2. gününde gonal f 450 günde 75'lik vurulmaya başladım bugün adetimin 7. günü yumurtalarımın çapı hesaplandı biri 9 mm dğeri 13 mm sizce bu normalidir ? siz gonal f'i kaç gün kullandınız ve verim alabildnizmi iğneden baka vurulmama gerek varmıdır bgün başka doktora gitmek zorunda kaldım sevkte alamadım mecburen gittim bugünkü
gittiğim doktor iğneyi başka kullanma yoksa kist olur dedi acayip karışık kafam
cvaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler ....

Tedavin hayırlı olsun canım. Bende gonal-f vuruldum. Yaklaşık 10 gün vuruldum. 3 günde orgalutran vuruldum. 1 tanede çatlatma iğnesi ovitrelle vuruldum. İlk ultrason görüntümde benimde 6 ve 9 mmdi. Yumurtalarımın en büyüğü toplanmadan önce 18 mm di. En küçüğü ise 9 mm. Bana doktorum gayet ii yumurtaların demişti. Bence normal ama tabi uzmanlar daha iyi bilir. Ben iğnelerimden olumlu sonuç aldım. Bende sordum ama bana doktorum kist yapar falan demedi. Duymadımda kimseden kist yapıyormuş diye.
Allah emeğinin karşılığını versin canım.:Saruboceq::Saruboceq:

kızlar peki neden daha fazla kullanma dedi sizce doktor keşke kendi doktoruma gidebilsem ama sevk vermedi doktor tam bir cadı yaa 400 lira para verip iğne alıyorum yüzüp yüzüp kuyruğuna geliyorum sevk yüzünden kaybetmek istemiyorum nys sizce devam edeyimmi iğne vurulmaya

Tedavin hayırlı olsun canım. İnşallah güzel sonuç alırsın.

Bende günlük GonalF450 den günlük 300 mg kullandım 9 gün, 3 gün cetrodite, 2 ovitrelle yumoşlarım büyüğü 19,5 mm küçüğü 5mm lerdeydi çatlatma iğnem vurulduğunda arada 18,18,5 17,16,15, vs yumoş problemi olmadı ama bende de erken çatlayan yumurtalar oldu 5 tanesi toplanamadı 5 tane toplandı 3 ü döllendi 2 si sağlıklıydı bu süreçte kistlerden bahsedilmedi ama yumurtalar iğnelere ilk 3 günden sonra farklı tepkiler ve baskılama iğnesinden sonrada daha farklı tepkiler verdi ilk başlangıçta yumoş çoktu sonra azaldı filan anlamadık drda anlamadı belkide ilk deneme olduğu için.

kızlar peki neden daha fazla kullanma dedi sizce doktor keşke kendi doktoruma gidebilsem ama sevk vermedi doktor tam bir cadı yaa 400 lira para verip iğne alıyorum yüzüp yüzüp kuyruğuna geliyorum sevk yüzünden kaybetmek istemiyorum nys sizce devam edeyimmi iğne vurulmaya

bugüne kadar gelip emek vermişsin canım niye devam etmeyesin ben anlamadım

ya canım doktora gittim normalde medical parkta oluyorum iğne tedavisini ama hastane eşimin çalıştığı kurumun hastanesi sevk vermedi zaten çatlatma iğnesiydi gonal f derken baya masraf oldu bide ev geçindiriyoruz kendi imkanlarımla gidemiyeceğim için özel hastaneye biyerde işim şansa kaldı moralim çok bozuk :(

Bencede devam etmelisin. Tedavinin sonuna gelmişsin bırakmak olmaz.İnşallah olumlu sonuç alırsın. Ben 225 mg kullandım. 8 tane yumurtam toplandı sadece bir tanesi embriyo oldu ama oda tutmadı maalesef. Belki yumurtalarının fazla doza ihtiyacı yok. Kimiside 450 mg. vuruluyor. 125-150 mg vurulanda var. Doktorunun bir bildiği vardır elbet.

ya bide işin şu yanı var 75 lik vuruluyordum yani bu çok düşük bi doz valla ben doktor falan dinlemiycem gidip vurulcam iğne büyürse büyüsün 1,5 yıldır her ay hamile kalmak için çırpındım durdum valla öyle ilgisiz doktorlar varki kendilerinden başka hibişey düşünmüyolar ya bana diyo ki git kendi imkanlarınla iğne almışsın kendi imkanlarınla muayne ol diyo allah kahrtsin bunarı yaa :'(

ya bide işin şu yanı var 75 lik vuruluyordum yani bu çok düşük bi doz valla ben doktor falan dinlemiycem gidip vurulcam iğne büyürse büyüsün 1,5 yıldır her ay hamile kalmak için çırpındım durdum valla öyle ilgisiz doktorlar varki kendilerinden başka hibişey düşünmüyolar ya bana diyo ki git kendi imkanlarınla iğne almışsın kendi imkanlarınla muayne ol diyo allah kahrtsin bunarı yaa :'(

senin tedavin tüp bebek tedavisi değil sanırım çünkü dozun çok düşük canım.ayrıca ne olursa olsun tedaviyi yarıda kesmek olmaz.bence sağlığın için de sakıncalı hem yarıda kesmek.

kızlar bu arada sizin sorununuz ne benim yumurtalıklarım zayıf çalışıyor o yüzde hamile kalamıyorum

Canım benim sağ tüpüm tıkalı , eşimdede spermde hareketlilik azlığı var.O yüzden tüp bebek tedavisi oluyoruz. Ama ilk denememiz negatifle sonuçlandı. Dilerim allahtan bebek için emek sarf eden herkesin emeği boşa çıkmasın.

Canım benim sağ tüpüm tıkalı , eşimdede spermde hareketlilik azlığı var.O yüzden tüp bebek tedavisi oluyoruz. Ama ilk denememiz negatifle sonuçlandı. Dilerim allahtan bebek için emek sarf eden herkesin emeği boşa çıkmasın.

canım benim inşallah en kısa zamanda dualarımız kabul olur ve inşallah anne oluruz hamile kalırsan mutlaka haber ver çok merak ettim şimdi...kaç gün kaldı tedavinin bitmesine

Merhaba,insaallah hayirli bir sonuc olmustur.Bende basimdan geceni paylasmk istedim.Almanyadayim.Bir Türk Dr.ye gidiyordum.1,5 sene once basladim.Once sadece hormonlarin dusuk takviye ile bu isi halledicez dedi.Tesaduf o ay hamile kaldim.Dış gebelik oldu.Neyse 2-3ay vucud dinlensin dedi, oyle bi zaman kaybettirdi.Sonra tekrar test muayene tahlil derken miyom var onu aldir diye baska klinige gonderdi.Derken tesaduf tekrar hamile kaldim.8+5de kalbi durdu.Kurtaj olmak zorunda kaldim. Yine vucud bikac ay dinlenmeliydi.Gittigim profosor tupleri rahimi kontrol etti miyom hamilelige Engel yerde degil almak cok sacma dedi geri gonderdi.Turk Dr bana tedaviye baslayalim dedi ilaclari Yazdi.Almanyada 900 euro,Hollandadan getittirirsen 700 euro dedi.Ben o arada TURKIYE ye gittim 2 haftaligina ordan kaldim 500 euro tutu hepsi.Geri donuste tekrar Dr gittim.Bana demesenmi ilaclar tamam, 4000 euro yatirdiginda tup bebek icin tedayiyi hemen baslatirim?!!!bogasim geldi kadini.Dune kadar asilama ve tup bebeklik onemli bir durumum token birden dònùş yapip Senin cocugun Olmaz baska sekilde mecburen tup bebek yapmaliyiz demezmi.Birakin dedim kalsin istemiyorum tedavi falan.Dùn baska bir klinikte asilama yaptirdim.250 euro. Velhasil digerati aldigim 500euro luk ilaclar elimde kaldi.Dediginiz gibi sirf para icin insanin umutlariyla oynamaktan ve Allah tan korkmuyorlar.

Back