Ben kol izi veriyorum..Sorsanız en sevdiğim ev işlerinden biridir ütü yapmak ve özellikle de gömlek ütülemeyi çok severim.Bu yaşıma kadar sayısız gömlek ütüledim.Eşim normalde spor giyinir ama yarın için gömlek giymesi gerekti bende giyeceği gömleği ütüledim.Baktı ve olmadığını söyledi.Olmayan neresi dediğimde kollarının olmadığını söyledi.Meğerse kollarda iz olmaması gerekiyormuş.Hayatımda ilk kez duydum böyle birşeyi.
Ben gömleği şöyle ütülüyorum: Önce yakasının ön ve arkasını ütülerim.Daha sonra omuz başlarını ütü masasına geçirerek ütülerim.Sonra ise kollara geçerim.Kolların önce ağızlarını sonra manşetlerini ütülerim.Arkasından kolu kalın dikiş kısmı arka tarafta kalacak şekilde katlar ve oluşturduğum kol çizgisi boyunca ütüyü bastırırım.Sonra sol yan ,sırt,sağ yan şeklinde kalan yerleri bitiririm.En sonda kolun ve yakanın üstünden bir defa daha geçer gömleği ütülemeyi bitiririm.
Sizlere sormak istediğim gömlek kolunu nasıl ütülüyorsunuz?Eşimin dediği gibi gömlek kolu izsiz mi ütülenir?Yoksa benim yıllardır bildiğim annemden,teyzemden öğrendiğim şekilde kol izi verilerek mi?
Yani evet dediğin gibi pakettende öyle çıkıyor değil mi amaBen kol izi veriyorum..
Gömlekler paketinden ilk çıkarıldığından da o kol izi vardır zaten katlama izi değil gömleğin olması gereken kol çizgisi o...
Yani benim gibi yapıyorsun sende..
Ben önce ön taraftan başlar ön,arka ve diğer önü ütülerim.Daha sonra omuzları ve yakasını ütülerim.Ondan sonra kol izi vererek kolllarını ütülerim...Burda püf noktası kol izi olacak ama mutlaka tek dikiş olacak
Ben de senin gibi kol izi veriyorum
Ayrıca senin gibi bir ütü canavarının ütüsü muhteşem olur
Evet biliyorumYa evet tek dikiş olmasına zaten ayrıca özen gösteriyorum.Tek dikiş olsunda iz olmamasını ilk defa duyuyorum
Eveet ütüm muhteşem oluyor, diyorum ya severek yaptığım iştir ütü benim.Çorap,çamaşır herşeyi ütülüyorum ben birde.Ütü konusunda takıntılıyım yani
Bayanlatin gomleklerinde ve erkeklerin spor gomleklerinde va bazi kombinasyonlardaki gomleklerin kolunda utu izi olmaz evet.
Utuye once koldan baslamanizi tavsiye ederim. Kol uzun surdugu evirip cevirdigimiz icin kolu yapana kadar diger uerler yine kirisiyor. Once koldan baslarim tam bilegini utuleyip sonra kolu giyilmis gibi dikisi altta kalacak sekilde koyarim ustunu utuleyip sonra dikisten tutup bitarafini sonra da diger tarafini utulerim
sanki cevire cevire utulemis gibi
anlatabildim mi bilmiyorum. Bugune kadar evime gelen yardimci vs. Kimse utuyu duzgun yapamadi. Bir abla haric ona soyleme geregi bile duymadim harika yapiyordu ama herzaman gelemiyor. Ben de esime ogrettim. benden daha guzel utuluyorsun diye gazlayip utuletiyorum. Utunun sonuna dogru gaza geldigini anliyor ama utu bitmis oluyor zaten :)
küçük kollar için ütü masası gibi şey var..onunla ütülersiniz..ben aldığımda ütü masasıyla takım almıştım..
Evet bazı ütü masalarında ortada böyle bir aparat oluyor.Benim de sanırım bundan sonra onlara ihtiyacım olacak
Aynen öyleYani evet dediğin gibi pakettende öyle çıkıyor değil mi ama
dikisi altta kalacak sekildr koyuyorum uzerine utuyle bir basiyorum normalde cizgi olmasi gereken yer varya tam orasi ortada kalmis oluyor cizgi olmuyor.Yani kolu dikişi altta kalacak şekilde ütülerden altta dikiş çizgisi üsttede kol çizgisi olmuyor mu? Demek istediğim ütülediğiniz kolda hiç iz olmuyor mu?
Meg şekercim ,benim Kayınvalide de işte çizgi olmadan ütüleyenlerden olduğu için öyle alışılmış sanırım .Ben diyorum ya 40 yaşımda ilk kez duydum bunuTek cizgi olması koşuluyla kolları cizgili ütülüyorum..
Ama duymuşluğum vardır kat yeri/cizgi olmadan ütüleyenleri
dikisi altta kalacak sekildr koyuyorum uzerine utuyle bir basiyorum normalde cizgi olmasi gereken yer varya tam orasi ortada kalmis oluyor cizgi olmuyor.
sonra dikisten tutup sanki cizgi yapacakmisim gibi koyuyorum ama utuyle kenara kadar gitmiyorum ki cizgi olmasin hani ilk ortadan utulemistim ya kenar zaten cizgisiz bi sekilde utulenmisti zaten. Ayni sekilde tersini de ceviriyorum oylr sonra govdeye geciyorum on arka ve diger on diye dolanarak trkrar kiristirmadan utu bitiyor. gunduz olsaydi resim atardim da simdi esim kafayi yedigimi filan dusunebilir bubsaatte utu cikarirsam.
utuye aserdim desem