Golden sahibi olanlar bir bakar mısınız?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.136
1.770
333
İstanbul
Kızlar bir senedir bir golden sahibi olmak istiyorum ama bir senedir de bolca düşünüyorum ona yetebilir miyim yeterince bakabilir miyim diye. Çünkü dört katlı bir apartmanda yaşıyorum ve evde bakacağım ona. Nasıl olur hiç bilmiyorum evin içinde kimisi olmaz kimisi olur diyor. Bu ciddi bir sorumluluk olduğu için çok iyi düşünüp almak istiyorum. Zaten şimdi almam çünkü hemşirelik oluyorum ilk senem biraz ağır ilgilenemem onuunla diye yazın alıp gece gündüz ilgilenmek istiyorum her şeyiyle.
Golden sahibi olanlar bana bir fikir verin evde olur mu nasıl olur sizin dostlarınız nasıl nasıl büyüttünüz baktınız zorlandınız mı tüy olayını artık tarayarak olabildiğince en aza indireceğiz ama kemirme ve koku sizlerde oldu mu olduysa nasıl başa çıktınız? Bana biraz fikir verirseniz çok teşekkür ederim :)

bende okurken sahiplenmistim okadar pişmanımki o küçücük yavrucagın günahına gırdım apartmanda kesınlıkle olmaz ben bahceli bir evde oturdugum halde bakamadım yeterince ilgilenemedim söyle söyleyeyım maddi olarak da cok büyük yük manevi olarakta
yani en ufak bir sey olsa veterinere götürmek zorundasın aşı paraları ilacları gercekten ögrenciyken altından kalkamıyorsun maması falan zaten cok pahalı böyle sadece masrafı agır oldu gıbı yazdım ama gercekten ben almadan önce bu kadar masraflı olacagını tahmın bıle etmemıstım. parayı karsılarım diye düsünsen bıle mutlaka rahatsız olanlar oluyo heleki apartmanda hanı hiç düsünmediğiniz kimseler bıle laf söylüyor arkadaslarınız bazen eve gelmek istemiyor tuvalet egitimi cok zor veriliyo benım tum halılarım batımıstı halıları atmak zorunda kaldım sürekli ilgilenmek lazım ilgilenmeyınce aglıyolar cok için sızlıyor nası dıym cocuktan beter sana okadar baglanıyokı tuy problemı ıle kesınlıkle basedemezsın asla cıkmıyo kıyafetlerden koltuklardan ben biraz buyuyunce hıç eve almadım ama yanına gidip sevdigiımde uzerıme yapısan tuylerı heryerdeydı yataklarım içinde bile düzenli taradıgım tras ettırdıgım halde üstelik cok haraketlıler ve mobılyaları kemırmeyı cok sevıyolar mutfak dolaplaarım bıle kemırılmıs bir halde her gün iki saat kosturup oynatmak lazım ben cok sevdıgım halde sahıplendırmek zorunda kaldım hala ıçım sızlar bırde onu aldıktan sonra sokak kopeklerıne bıle cok fazla uzuluyorum artık bunu demısken gezdırmek de cok sıkıntılı oluyor ben gezdırırken sokak köpeklerı yuzunden hiç rahat degıldım sureklı yanımıza gelıyorlar saldırıyorlardı zaten sahiplendirmeyı dusunmemde en buyuk etken bu oldu bır gun gezdırırken köpek çetesının saldırısına ugradım allahım cok korkunctu bu nedenlle bakamayacagıma karar verdım . ilerde cocuklarım olursa bahcelı genıs bır ev almayı yerlesık duzene gecıp bir tane degil ıkı yada daha fazla sahıplenmeyı dusunuyorum cunku gercekten cok sevıyorum ama onları mutsuz etmeyı hıc ıstemem bir kac tane olurlarsa bir birbırlerıyle vakıt gecırrler cocuklarla oynarlar falan ben kesınlıkle ögrenciyken almanı tavsıye etmıyorum sonrasında benım gıbı cok uzulursun

Maddi açıdan sıkıntı olmaz ama inan gözüm korktu bu mobilya kemirme olayından ve sokakta sana köpeklerin saldırmasından :18:
Teşekkür eederim ilgin için.

Canım bende golden bakmıştım üni okurken evde. maddi acıdan sıkıntı olacak bır durum yoktu benım ıcınde ama manevı acıdan gercekten uzerıne dusmek gerek duzenlı yuruyus yapmalı, süreklı ılgılenmelısın, aglamaması gerek benım goldenım bıraz kırılgan yapıdaydı ve yaramazdı ozellıkle derse gıdıp eve dondugumde tum camasırlarımı ve coraplarımı mutfaktan, yastık altlarından topluyordum banyo yaptıramıyordum dogru duzgun zaten tum apartmanı ayaga kaldırıyordu benım kerata.. yuruyuse cok cıkaramadıgım ıcın ozellıkle sınav haftaları hırçınlaşmıştı ınsanlara alışması cok zorlaşmıştı ve o durumdan sonra da dısarı cıkması sorun teskıl edıyordu etrafa havlaması, tasma elınden kacınca soz dınlememesı eve sokmak ıcın 40 takla atmak gıbı. evcimen baska bir cins bakabılırsın golden sureklı ılgı ıster cunku haa bırde koku sorunu var orası da dogru. çok olumsuzluk saydım farkındayım ama yasadıklarım bunlar

Golden değil ama iki adet bebekken sokaktan sahiplendiğim köpeğim var
Öncelikle köpek satın almayı inanılmaz saçma buluyorum barınaklarda o kadar ilgiye muhtaç hayvan varken...
Inanılmaz ciddi sorumluluk öncelikle masraflı ama masrafı önemsiz demişsin
Apartmanda şöyle sıkıntı olur sürekli dışarı çıkarmalısın ama yaparım gezdiririm diyorsan sorun olmaz
Evde hayvan bakılmaz diye düşünenler de var ama ben bunları kışın soğuğunda donmaktan kurtarıp sahiplendim yani sıcak evimi de yüreğimi de açtım, yok namaz kılınmaz falan diyorlar ama benim köpeklerin girmediği bir odam var namazımı da rada kılıyorum çok şükür:)

Kemirme için çok çözüm var dert etme
Koku ise az çok oluyor ona yapacak bir şey yok zaten kötü de kokmuyor o kadar:)
Tüy dökmesini azaltan şampuan verdi bana veterinerim onunla yıkıyorum ve yıkadıktan sonra güzelde tarıyorum dökülmüyor değil ama çok az dökülüyor belki goldenlar daha çok döküyordur bilemeyeceğim ama köpeğin tüyünden hiçbir şeycik olmaz

Hangi köpeği alırsanız alın aynı sorunları yaşarsınız çocuk bakmaktan ayırmayın hiç bir farkları yok maddi manevi çok fazla yükü var kardeşimin köpeği var onsuz plan yapamıyor gidip bir yerde kalamıyor çünkü sabah akşam dışarı çıkarması lazım tatile bile çıkamıyor bırakacak biri yok diye.. Birde çalışıyor yorgun gelmiş yağmur çamur falan mecbur çıkarıyor dışarı.. maddi olarakta büyük bir yük kesinlikle, temizlik konusuna gelince halılarınızın kıyafetlerimizin kısaca evdeki herşeyin üzerinde köpeğimizin tüyünü görmekten rahatsız olmayacaksanız halılarınızın kirlenmesine aldırmayacaksanız(sonuçta ayakkabı giymiyor bu hayvan dışarı çıkardıktan sonra ne kadar yıkarsanız yıkayın olmuyor) insanlarlada büyük küçük bir çok sorunuda eklemeliyim çünkü hayvana tahammülü olmayan çok tuhaf insanlar var ve bu tiplerle heryerde karşılaşacaksınız
Benimde bir kızım var bakıyorumda sorumluluk olarak hiç bir farkları yok.. şimdi bir çocuk doğurup bakmaya ne kadar hazırsanız köpek alıp bakmayada bu bakış açısıyla değerlendirin bence, hiç dışarıdan göründüğü gibi değil çünkü bu kadar olumsuz şeyi niye yazdım sebebi daha çok alacağınız köpeği düşünüyorum çünkü bunları göze almadan sahiplenir ve bakamayacağınıza karar verirseniz olan o zavallıya olacak lütfen kendinizden emin olun en az 15 yıl bu sorumluluğun altına gireceksiniz çünkü..

2 yaşında bir golden ım var. Dişi.
Kaç yaşındasın? Ve okuyorsun. Ailenden ayrı başka bir şehirde misin ?
Okul bitince ailen onu kabul eder mi? Ailenin evinde bakabilir misin ?
Çalışırken sabahın köründe kalkıp dışarı çıkarabilir misin? Üşenmeden, giyinip yaz kış çamur demeden.
Evlenince yeni mobilyalı evinde bakabilir misin ? Misafirlerin geldiğinde ev köpek kokuyo dediklerinde ve ya üstüm tüy oldu yaaa dediklerinde kaldırabilir misin?
Maddiyatı zaten belli. Bildiğin bir bebek kadar maddiyatlı.
Hasta olduğunda kustuğunda temizleyebilir misin? İshal olduğunda?
Sokaktaki köpekler saldırmaya kalktığında koruyabilir misin? Korkar mısın ?
Tatile gidemezsin, ha diyince evden ayrılamazsın, 1 gün bile olsa (!)

Evet şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Ayrıca, onu çok seviyorum, sevgilin mi o mu deseler köpeğim derdim eskiden (şu sıra sevgilim yok gerçi)
Bir gün öldüğü düşüncesi bile ağlamama yeter.
Her gün sabahın belli saatinde, patilerinin çıkardığı sesi dinlemek uykumda,
sonra odamın aralık kapısından burnunu sokup bana bakması, eğer gözlerim açıksa ve gülüyorsam içeri girip, yanımda kuyruğunu sallarken yatağımın bazasına pat pat vurması...
Topunu bilerek ulaşamayacağı bir yere atıp benimle oyna demesi.
Bırak komut vermeyi, elimle gösterdiğimde bile mutfaktan çıkması...
Banyoda kapı yanlışlıkla üstüne kapanıp içerde kaldığında, havlaması kapıya vurması, kapıyı açtığımdaki o şapşallığı ...
O emrah bakışları ...
Dışarı çıkardığımda kendini at sanarmışcasına koşuşları, aslında daha çok şişman bir pandaya benzemesi.
Çimlere kendini sırt üstü atması debelenmesi ....
Çok başka bir sevgi... Bebekken ona bakıp, büyüyünce sevmem ben bunu galiba ya derdim.
Ama bebekliğinde bokunu,kusmuğunu temizlediğim, ölmek üzereyken her gün serum yerken başında durduğum, o iğne bacağına sokulurken ağlamasını dinlediğim bir bebeği büyüyünce sevmemek mümkün değilmiş.
Şimdi daha çok seviyorum. Ne zaman ona baksam bebekliği gözümün önünde.
Kendi köpeğim diye demiyorum, bütün hepsi çok güzeller ama benim ki farklı akıllı,farklı bi köpek ciddi anlamda.
İnsan adeta.

İyi yanları ve kötü yanlarını söyledim. Onun sevgisini kimsenin sevgisine değişmem. Annemden babamdan sonra , beni karşılıksız seven tek varlık. Bazen sinirliyken ona bağırıyorum, bir bakış atıyor. Oturup kendime kızıp, onu severek ağlıyorum.
3 kere bağırsam da, 4. kez aşkımmm dediğim an gelir . Bir insanı böyle karşılıksız kim sever ?

Ama yazık etmeyin ona. Hayatınız tam oturmamış. Ne olcağınız belli değil. Çok büyük bir yük sizin için. Genciz kanımız kaynıyo gezmek tozmak arkadaşlarımızda kalmak istiyoruz, elimizi kolumuzu bağlıyor.
Allahtan babam var benim o bakıyor çok.
Köpek en vefalı dost. Ama şimdiki aklım olsa evin içine köpek almam.Bahçem olursa alırdım. Bir de yaşlanınca emekli olunca ya da oturmuş bir işim varsa alırdım. Ama biz gençlerin hayatlarımızın nereye savrulcağı belli değil.
Lütfen almayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…